Yıkımdan Sonra (Fallout sohbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ben bir daha ateş edebiliyor muyum şimdi? Ã?ifteyi sol elime geçirip tabancamı çekip saydıracağım tekrar.

(off kanlı filmlere benzedi, adrenalin arttı, gebercem diye endişelendim bir ara :-P )

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
Ben bir daha ateş edebiliyor muyum şimdi? Ã?ifteyi sol elime geçirip tabancamı çekip saydıracağım tekrar.

(off kanlı filmlere benzedi, adrenalin arttı, gebercem diye endişelendim bir ara :-P )

.
Hayır onun için marifet yarattım.

Sen kendi sıranda da stimpak kullanabilirdin ama senin sıranı kaydırıp Cabal'a yaptırdım o hareketi.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

"Hani yerse." oldu ama daha ne yapayım. Beni burya sokanlar utansın. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Tommy kucağında duran Beretta'sını çekti ve Dean'e doğru ateş etti.
Tommy Saldırı 114, Dean Savunma 61= 93 hasar

Yalnız Devrim bu hesaplamada bir hata var mı yoksa nasıl hesaplıyoruz hasarı?

.........................

Of çok kanlı oyun yahu, fazla ömrümüz olmaz ama Fallout da öyleydi (yeniden yükledim sırf small gun, big gun bir karakter yaptım bakalım)

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

dwaxer wrote:
devrimk wrote:Tommy kucağında duran Beretta'sını çekti ve Dean'e doğru ateş etti.
Tommy Saldırı 114, Dean Savunma 61= 93 hasar

Yalnız Devrim bu hesaplamada bir hata var mı yoksa nasıl hesaplıyoruz hasarı?

.
Anladım silahın hasarı ekleniyor. Bir an önce çelik yelek filan bulmak lazım; bu zamana kadar iyi yaşamış Dean :-P

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Arkadaşlar zarlara geçici artıları ayrı ekliyorum onu da birleşik yazarsam hiç takip edemeyeceksiniz.

Ã?rnek1:
Tommy Saldırı 69+10=79, Albert savunma 107+40= 147= ıska

Tommy'nin çömeldiği için +10'u Albert'in hem yatıp hem siper aldığı için +40'ı var.

Ã?rnek2:
Dean Saldırı 114+20= 134, Timmy savunma 73+30= 103, Hasar 91-30 DR=63 hasar

Timmy anlaşıldığına göre hem Pompa hem siko almış +30 AC'si +30 DR'si var.

Ã?rnek3:
Saldırı 87-50= 37, savunma 51 =ıska

Timmy bu tur yürüdüğü için -50 ceza aldı ama Dean'in tepesine kadar dikildiği için Dean'in siper ve yatma avantajı kayboldu.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Bir de keskin nişanı öbür turunda yapar demişiz ama herhangi bir avantaj vermemişiz. Eski kurala göre Alber 65 hasar vermişti, yeni kurala göre silahın hasarı ikiye katlanır 115 hasar.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Bilgi bankasındaki kuralları geliştirmeye çalışıyorum. Eşyaların bir kısmına resimler ekledim.

Irklara özel marifetler eklendi:
Gulyabani:
Bitkiyabani: Yıllar içinde bazı gulların vücudu bitkiler gibi iyice sertleşir. DR:+10
Hayvanyabani: Yıllar içinde bazı gulların vücudu hayvanlar gibi kürkle kaplanır. AC +20

Bir de zincir oluşturacak şekilde marifetler yaratıyorum ama bunları almak için herhangi bir şart yok.

1. seviye
Ã?fke: Siniriniz sizi öyle bir odaklar ki yürürken ya da koşarken ceza almazsınız.

2. seviye
Delirme: Size saldırmaları sizi delirtiyor, bütün saldırılarınıza +20 avantaj.

4.seviye
Cinnet: Dökülen kanlar, patlayan silahlar kısa süreli çinnet geçirmenize yol açar insanüstü bir dayanıklılığa ulaşırsınız DR:+20

gibi.

Bu oyunu oynatmaktan oldukça zevk alıyorum. Çok ölümcül olduğu aşikar fakat basit taktikler hayat kurtarabiliyor. Umarım siz de eğleniyorsunuzdur.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Bu oyunu oynatmaktan oldukça zevk alıyorum. Çok ölümcül olduğu aşikar fakat basit taktikler hayat kurtarabiliyor. Umarım siz de eğleniyorsunuzdur.
Eline, emeğine sağlık! Ben de çok keyif alıyorum oynarken. Adrenalin yüklü bir oyun; konseptide güzel.

.........

Peki aynı turda silahımı çekip ateş ederken aynı zamanda sağlık kiti kullanamam herhalde ya da attack:-50 ile mi kullanabilirim?

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

İlaç kullanmak 1 tur.
Marifet var:
Kıdemli Asker: Savaş sırasında ilaçları zaman kaybetmeksizin kullanabilirsiniz.

İlk yardım özelliğini kullanmak 1 dakika. Ona da bir marifet yaratalım 1 turda yapılabilecek gibi:
Sıhhiye: İlkyardım çantanız yanınızdaysa bir tur içinde kendinizi ya da arkadaşınızı iyileştirmeye çalışabilirsiniz.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Benimde çok hoşuma gitti kural sistei ama ölmesi kolay olduğundan oyun birden de bitebilir. Onca zaman oynadığın forum oyunundan kötü bir zarla kopmakta kötü olur. Buna da bir alternatif olsa iyi olur bence. Adrenalin bir çözüm gibi ama kaç defa kullnılabilir?

Mesela;

- Kan kaybı kuralları olabilir.
- -1 güç ya da çeviklik alarak bir kere %50 ölümden şansı alma çansı gibi.
- İyileştimesini bilen kişiler bir şekilde ölümden döndürebilirler. Ya da Adrenalin'in etkinliğini artırabilirler.
- Candan daha çok yenmiş her hasar için bir stimpack kullanma olabilir. Bir marifetle bu kullanım her 2 can hasar 1 ve her 4 hasar için 1 olarak da düzenlenebilir.

Bunların kullnılması sonucunda karakter baygın kalabilir, marifetle bunun oması durumunda bayılmaktansa halsiz düşebilir.

Bu yeni marifetlerden cinnet bana biraz itici geldi. Hareket ederken ateş etmek -50 ki bu oldukça büyük bir ceza. Ã?fkelenince bunu düşmesinden de çok artması gerekir bence. Birde herkes bu marifeti almak isteyecektir ki hem ateş edip hem de sığınırken zorluk çekmesin. Belki alınan eksiyi düşürse ve 3 marifet sonunda sıfırlasa daha iyi olabilir.

Hareket ederek yakın dövüş kullana birisi bence saldırılarına eksi almasın. Hatta hasarlarına artı dahi alabilir.

Oyun çok zevkli aslında. Post modern nükleer savaş sonrası havaları çok farklı ki Fallout fantastik ile bilimkurguyu harika harmanlamış bir dünya. Dediğin gibi bu şekilde oynamakta forumlarda daha kolay oluyor.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Kan kaybı kuralını koydum ama savaş esnasında herhangi bir etkisi yok, her şey bir kaç saniyede olup bitiyor.

0 hp'ye düşen karakter 3 tur komada kalıyor bu sırada eğer deneyen olursa şansı var karakterin. %50 yerine ilk yardım yeteneğini koyarız böyle durumlarda.

Ã?rnek:
Dean 0 hp'ye düşmüş ve komaya girmiştir.
1. Tur
Albert hemen koşup kalp masajı yapar.
Albert ilkyardım 30+ Dean şans 9+ Dean seviye 1= %40 zar atılır= 75

2. Tur
Dean kalp masajına cevap vermemektedir.
Cabal çıkardığı Adrenalin iğnesini Dean'in kalbine saplar.
Adrenalin 50+ Dean şans 9+ Dean seviye 1= %60 zar atılır 62

3.Tur
Dean adrenalinle de uyanmamıştır.
Albert şok tabancasını(?) çıkartır ve Dean'i vurur.
Elektroşok 50+ Dean şans 9+ Dean seviye 1= %60 zar atılır 49

Dean derin bir nefes alarak kendine gelir. (1 hp)

Böylece pek kullanmadığımız şans özelliğini de koymuş oluyoruz.
Bu yeni marifetlerden cinnet bana biraz itici geldi. Hareket ederken ateş etmek -50 ki bu oldukça büyük bir ceza. Ã?fkelenince bunu düşmesinden de çok artması gerekir bence. Birde herkes bu marifeti almak isteyecektir ki hem ateş edip hem de sığınırken zorluk çekmesin. Belki alınan eksiyi düşürse ve 3 marifet sonunda sıfırlasa daha iyi olabilir.
Bu daha çok Dwaxer'in yapmak istediği gibi adamın üzerine uçmak, oradan oraya koşmak isteyenler için.

Yere çömelme ve yatmanın cezası yok, örneğin sen bu savaşta hiç hareket etmeden yeterince yararlı oldun mesela. Oyun sitiliyle alakalı olduğunu düşünüyorum.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Evet ilk savaşınızı yaptınız ve 2. seviye oldunuz.
1 marifet seçin.
+15 yeteneklerinize dağıtın.

Not: 2. Seviyede bir yeteneğe koyabileceğiniz en yüksek puan 20'dir.
Last edited by devrimk on Wed Aug 26, 2009 11:01 pm, edited 1 time in total.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Evet ilk savaşınızı yaptınız ve 2. seviye oldunuz.
2. Seviyede bir yeteneğe koyabileceğiniz en yüksek puan 20'dir.
O zaman bir de marifet alacağız herhalde; "her çift seviyede bir marifet alır" demişsin?

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
devrimk wrote:Evet ilk savaşınızı yaptınız ve 2. seviye oldunuz.
2. Seviyede bir yeteneğe koyabileceğiniz en yüksek puan 20'dir.
O zaman bir de marifet alacağız herhalde; "her çift seviyede bir marifet alır" demişsin?

.
Evet unutmuşum, ekledim.
Post Reply