Yıkımdan Sonra (Fallout sohbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bir de şimdi bende hafif, hatta pek de hafif olmayan bir yara vardı sanırım -43 filandı; ben stimpak kullanayım mı yoksa kendimize ilk yardım filan ile mi iyileşiyoruz? (stimpak kullanacaksam bile çatışmaya girmeden önce kullanayım da 7 puan kar ederim :mrgreen:)

Devrimk eşyaları, silahların vs minik resimlerini yapıştırman güzel bir hoşluk olmuş eline sağlık.
Bilgisayar oyununda da aynı miktarlarda etkiliyordu değil mi. Bir keresinde fazla jet çekmekten bağımlı olmuştum :-P çok kötü yaa.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome'da iyileştirebilir seni ilkyardımla. Daha doğrusu sende yapabilirsin ama Darkgnome'un daha yüksek.

Jet bela birşeydi oyunda hele Endurance düşükse bir kere kullanınca bile bağımlı olunuyordu.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Devrimk eğer bir oyunculuk yer varsa sistemi inceledikten sonra katılabilirmiyim size?
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Marifet olarak "öfke"yi aldım; artık hem koşup hem ateş ederken ceza almayacağım herhalde?

Yeteneklerden de Tabanca, tüfek ve sessiz hareket'e 5'er puan verdim.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
Marifet olarak "öfke"yi aldım; artık hem koşup hem ateş ederken ceza almayacağım herhalde?

Yeteneklerden de Tabanca, tüfek ve sessiz hareket'e 5'er puan verdim.

.
Tamam, Ã?fke'nin ismini değiştirdim (Karakter kağıdında da düzelttim):
Karateci çocuk: Aldığınız eğitim sayesinde yürürken ya da koşarken ceza almazsınız.

Ã?fke de böyle oldu:
Ã?fke: Size saldırmaları sizi delirtiyor, savunmanıza aldığınız ceza kadar saldırınızı yükseltebilirsiniz (temel savunmanızdan yüksek olamaz).
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

CLiCKs wrote:Devrimk eğer bir oyunculuk yer varsa sistemi inceledikten sonra katılabilirmiyim size?
AlenthasLeasess oynayacağım demişti oyun başlayalı 4-5 gün oldu ortalıkta yok.
Üç kişiden fazla insan oynatmak istemiyorum, sen karakteri hazırlayana kadar AlenthasLeasess ortaya çıkmazsa seni sokarız oyuna.

Sistem basit, sen buraya nasıl bir karakter düşündüğünü ve neler yaşadığını yaz ona uygun marifet yoksa yaratabiliriz.

1. seviye marifetleri genellikle karakterle alakalı, Dean, Albert ve Cabal'a bakarsan görebilirsin.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Tamam ben en azından oluşturduğun sistemi başan aşağıya okuyorum. Söylerim nasıl bir şey yaratmak istediğimi.
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

CLiCKs wrote:Tamam ben en azından oluşturduğun sistemi başan aşağıya okuyorum. Söylerim nasıl bir şey yaratmak istediğimi.
Genel kurallar yerine oturdu gibi (Zaten Wahşi batıdan kopyalamıştık çoğunu).
Marifetlerde değişiklikler olabilir.
Takımımızda iki Gulyabani bir insan var, ırk olarak Gul seçmezsen daha hoş olur.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Evet. Sanırım Gul yapbaniye kısaltma olarak Gul demeye başlayacağız yine. Eğitii omlayan bir dünyada Gulyabani 4 heceli kelimelerin fazla teleffuz edildiğini sanmıyorum.

Super Mutant: Dev
Gulyabani: Gul
Ölüm pençesi: Pençe
İnsan: şu!
:D

Karakterime uysa hareket edip ateş etmeyi seçerdim aslında :D

Keskin nişanın çok güçlü olduğunu düşündüm. Yani vurma şansı aynı kalıyor ama hasar çok artıyor. Onun yerine çöyle bir şey yapılabilir bence

"Keskin nişan alınınca iki defa zar atılır ve iyi olanı alınır."

Bu sayede kafasına dayadığın silahla hızla ateş etmekten dahha fazla hasar vermez keskin nişan. Hasarı da göreceli olarak artar, vurma şansı da.

şimdi bu mucitlik kısmında biraz zorluk çekiyorum. Onun denemelerini nasıl yapacağız? İlgili alanda ki ve mekanikteki becerimizi ve şansımızı toplayarak zar atıp belli bir yüzdeyi geçmeye mi çalışacağız?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ã?mrümüz vefa ederse benim biyonik kolu da power fist gibi bir şey yapabilir miyiz :roll:
.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:Evet. Sanırım Gul yapbaniye kısaltma olarak Gul demeye başlayacağız yine. Eğitii omlayan bir dünyada Gulyabani 4 heceli kelimelerin fazla teleffuz edildiğini sanmıyorum.

Super Mutant: Dev
Gulyabani: Gul
Ölüm pençesi: Pençe
İnsan: şu!
:D

Karakterime uysa hareket edip ateş etmeyi seçerdim aslında :D

Keskin nişanın çok güçlü olduğunu düşündüm. Yani vurma şansı aynı kalıyor ama hasar çok artıyor. Onun yerine çöyle bir şey yapılabilir bence

"Keskin nişan alınınca iki defa zar atılır ve iyi olanı alınır."

Bu sayede kafasına dayadığın silahla hızla ateş etmekten dahha fazla hasar vermez keskin nişan. Hasarı da göreceli olarak artar, vurma şansı da.

şimdi bu mucitlik kısmında biraz zorluk çekiyorum. Onun denemelerini nasıl yapacağız? İlgili alanda ki ve mekanikteki becerimizi ve şansımızı toplayarak zar atıp belli bir yüzdeyi geçmeye mi çalışacağız?
Keskin nişanda 1 tur ateş etmemiş oluyorsun 2. tur sıra geldiğinde ateş ediyorsun bu süre zarfında sana isabet gelirse keskin nişan durumun bozuluyor. Savaş sırasında oldukça riskli dolayısıyla böyle kalsın. Sniper böyle birşey olmalı bence.

Ben senin yerinde olsam Gullar için yarattığım:
Tehlikesiz: Zayıf görünümünüz düşmanların sizi ciddiye almamasını sağlayabilir.(%50+şans oranında)

Marifetini alırdım.

Zorluk dereceleri belirlemek lazım. Taslak halinde henüz:.

DC:100 Basit
Basit eşyaları birleştirerek daha faydalı hale getirmek:
Mekanik:
Silahlara Laser pointer, dürbün eklemek, şarjör genişletmek, mermilerin hasarını arttırmak.
Biyoloji:
İki farklı etkili ilacı tek ilaç haline getirmek.

Süre 1 gün, tutturulamazsa 1 gün sonra tekrar tekrar zar atılabilir.

DC:140 Orta
Mevcut eşyaları daha dayanıklı, daha güçlü hale getirmek:
Mekanik:
Silahların hasarını arttırmak, Zırhların AC'sini ya da DR'sini arttırmak. (Mevcudun en fazla yarısı kadar arttırılabilir)
Biyoloji:
İlaçların etkisini çoğatmak, bağımlılık oranlarını düşürtmek.

Süre 1 hafta, tutturulamazsa 1 hafta sonra tekrar tekrar zar atılabilir.

DC:180 Zor
İki farklı eşyayı birleştirerek yeni bir eşya yapmak ya da tamamen yeni bir eşya yapmak:
Mekanik & Biyoloji:
0 hp'ye düştüğünde otomatik kalp masajı ve adrenalin iğnesi yapan zırh, insanı uçurabilen sırt roketi.

Süre 1 ay, tutturulamazsa 1 ay sonra tekrar tekrar zar atılabilir.

DC:250 İmkansız
Mars'a gidebilecek roket, AI bilgisayar, Zaman makinesi

Süre 1 yıl, tutturulamazsa 1 yıl sonra tekrar tekrar zar atılabilir.

Evet bu süreler zarfında başarısız olunduğunda yapmaya çalıştığınız aletin bir kısmı kullanılmaz hale geliyor. Tüfeğinize dürbün takmaya uğraşırken camı çatlatıyorsunuz ve yeni bir dürbün bulmak zorunda kalıyorsunuz.

250 nasıl tutacak? Tabii ki yardım (aid) yoluyla. Darkgnome olur da aklına yatarsa:

Sadık yardımcı: Yanınıza eğitimli bir hayvan alabilirsiniz. Seçeceğiniz bir yetenekte size yardım edebilir.

Alet edavatını taşıyan getirip götüren bir maymun güzel olmaz mı? +20 Mekanik konusunda yardım eden üstelik.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
Ã?mrümüz vefa ederse benim biyonik kolu da power fist gibi bir şey yapabilir miyiz :roll:
.
Bir power fist satın alabilirseniz Darkgnome (senin de yardımınla) bunu becerebilir. DC:100
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

O değilde keskin nişanda yardım eden maymunda güzel olabilir. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Birde bu dünya da maymun var mı? şçyle daha farklı Fallout vari bir yaratık bulmaya çalışsam ben belki daha iyi olacak. Mesela bir bitki olabilirmi. Beyni hayvan gibi gelişmiş hatta hayvan bitki karışımı bir canavar. Üstümde taşırım sürekli ve ben onu uyandırana kadar hep uyur biçimde kalır.

Biyoloji de çok önemli aslında. Onu nasıl yapsam ki. 15 puanı benim ana ihtisas alanlarına dağıtsam savaşsallara puan kalmıyor. Yanımızda bir de medic felan bulunsa aslında hite fena olmayacak :D
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:Birde bu dünya da maymun var mı? şçyle daha farklı Fallout vari bir yaratık bulmaya çalışsam ben belki daha iyi olacak. Mesela bir bitki olabilirmi. Beyni hayvan gibi gelişmiş hatta hayvan bitki karışımı bir canavar. Üstümde taşırım sürekli ve ben onu uyandırana kadar hep uyur biçimde kalır.

Biyoloji de çok önemli aslında. Onu nasıl yapsam ki. 15 puanı benim ana ihtisas alanlarına dağıtsam savaşsallara puan kalmıyor. Yanımızda bir de medic felan bulunsa aslında hite fena olmayacak :D
Cabal'ı stimpak konusunda medic olarak düşünebilirsiniz, onun için marifet aldım.
Kıdemli Asker: Savaş sırasında ilaçları zaman kaybetmeksizin kullanabilirsiniz.

Savaş sonrası ilk yardımları sen yaparsın.

şimdi sizi Bobby'nin mekana götürdüm, Dean gelmek ister mi istemez mi bilemedim orası açık Dwaxer senin keyfine kalmış.
Post Reply