Darkgnome wrote:Evet. Sanırım Gul yapbaniye kısaltma olarak Gul demeye başlayacağız yine. Eğitii omlayan bir dünyada Gulyabani 4 heceli kelimelerin fazla teleffuz edildiğini sanmıyorum.
Super Mutant: Dev
Gulyabani: Gul
Ölüm pençesi: Pençe
İnsan: şu!
Karakterime uysa hareket edip ateş etmeyi seçerdim aslında
Keskin nişanın çok güçlü olduğunu düşündüm. Yani vurma şansı aynı kalıyor ama hasar çok artıyor. Onun yerine çöyle bir şey yapılabilir bence
"Keskin nişan alınınca iki defa zar atılır ve iyi olanı alınır."
Bu sayede kafasına dayadığın silahla hızla ateş etmekten dahha fazla hasar vermez keskin nişan. Hasarı da göreceli olarak artar, vurma şansı da.
şimdi bu mucitlik kısmında biraz zorluk çekiyorum. Onun denemelerini nasıl yapacağız? İlgili alanda ki ve mekanikteki becerimizi ve şansımızı toplayarak zar atıp belli bir yüzdeyi geçmeye mi çalışacağız?
Keskin nişanda 1 tur ateş etmemiş oluyorsun 2. tur sıra geldiğinde ateş ediyorsun bu süre zarfında sana isabet gelirse keskin nişan durumun bozuluyor. Savaş sırasında oldukça riskli dolayısıyla böyle kalsın. Sniper böyle birşey olmalı bence.
Ben senin yerinde olsam Gullar için yarattığım:
Tehlikesiz: Zayıf görünümünüz düşmanların sizi ciddiye almamasını sağlayabilir.(%50+şans oranında)
Marifetini alırdım.
Zorluk dereceleri belirlemek lazım. Taslak halinde henüz:.
DC:100 Basit
Basit eşyaları birleştirerek daha faydalı hale getirmek:
Mekanik:
Silahlara Laser pointer, dürbün eklemek, şarjör genişletmek, mermilerin hasarını arttırmak.
Biyoloji:
İki farklı etkili ilacı tek ilaç haline getirmek.
Süre 1 gün, tutturulamazsa 1 gün sonra tekrar tekrar zar atılabilir.
DC:140 Orta
Mevcut eşyaları daha dayanıklı, daha güçlü hale getirmek:
Mekanik:
Silahların hasarını arttırmak, Zırhların AC'sini ya da DR'sini arttırmak. (Mevcudun en fazla yarısı kadar arttırılabilir)
Biyoloji:
İlaçların etkisini çoğatmak, bağımlılık oranlarını düşürtmek.
Süre 1 hafta, tutturulamazsa 1 hafta sonra tekrar tekrar zar atılabilir.
DC:180 Zor
İki farklı eşyayı birleştirerek yeni bir eşya yapmak ya da tamamen yeni bir eşya yapmak:
Mekanik & Biyoloji:
0 hp'ye düştüğünde otomatik kalp masajı ve adrenalin iğnesi yapan zırh, insanı uçurabilen sırt roketi.
Süre 1 ay, tutturulamazsa 1 ay sonra tekrar tekrar zar atılabilir.
DC:250 İmkansız
Mars'a gidebilecek roket, AI bilgisayar, Zaman makinesi
Süre 1 yıl, tutturulamazsa 1 yıl sonra tekrar tekrar zar atılabilir.
Evet bu süreler zarfında başarısız olunduğunda yapmaya çalıştığınız aletin bir kısmı kullanılmaz hale geliyor. Tüfeğinize dürbün takmaya uğraşırken camı çatlatıyorsunuz ve yeni bir dürbün bulmak zorunda kalıyorsunuz.
250 nasıl tutacak? Tabii ki yardım (aid) yoluyla. Darkgnome olur da aklına yatarsa:
Sadık yardımcı: Yanınıza eğitimli bir hayvan alabilirsiniz. Seçeceğiniz bir yetenekte size yardım edebilir.
Alet edavatını taşıyan getirip götüren bir maymun güzel olmaz mı? +20 Mekanik konusunda yardım eden üstelik.