Yıkımdan Sonra (Fallout sohbet)
Kesinlikle bunu alırım. Ama maymun benim karaktere pek uymayacağından bir bitki daha güzel olur gibi geldi bana.Sadık yardımcı: Yanınıza eğitimli bir hayvan alabilirsiniz. Seçeceğiniz bir yetenekte size yardım edebilir.
Alet edavatını taşıyan getirip götüren bir maymun güzel olmaz mı? +20 Mekanik konusunda yardım eden üstelik.
Maymun kesikin nişana yardımcı oluyoru şaka olarak söylemiştim. KOmik gelmişti gözüme.
Ancak bir eye kafam takıldı. Benim keskin nişan alırken tüfek+keskin nişan değerlerim, hızlı ateş ederken tüfek+hızlı nişan değşerlerim toplanıyor sanırım. Bu durumda keskin nişana hiç vermeden doğrudan tüfeğe vermeye karar verdim. Bilmem bir hesap hatası yapıyor muyum?
Son olarak da, bu silahların menzili ne kadardır? Menzil sorunu yoksa deset eagle almış Dean'in silahına el koyabilirim
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Cezalarda var:Darkgnome wrote:Kesinlikle bunu alırım. Ama maymun benim karaktere pek uymayacağından bir bitki daha güzel olur gibi geldi bana.Sadık yardımcı: Yanınıza eğitimli bir hayvan alabilirsiniz. Seçeceğiniz bir yetenekte size yardım edebilir.
Alet edavatını taşıyan getirip götüren bir maymun güzel olmaz mı? +20 Mekanik konusunda yardım eden üstelik.
Maymun kesikin nişana yardımcı oluyoru şaka olarak söylemiştim. KOmik gelmişti gözüme.
Ancak bir eye kafam takıldı. Benim keskin nişan alırken tüfek+keskin nişan değerlerim, hızlı ateş ederken tüfek+hızlı nişan değşerlerim toplanıyor sanırım. Bu durumda keskin nişana hiç vermeden doğrudan tüfeğe vermeye karar verdim. Bilmem bir hesap hatası yapıyor muyum?
Son olarak da, bu silahların menzili ne kadardır? Menzil sorunu yoksa deset eagle almış Dean'in silahına el koyabilirim
Menzil:
Silahların etkili menzili verdiği hasar kadardır, iki katına kadar -50 ceza, dört katına kadar -100 ceza alır.
O zaman dwaxer ben deanden bu çifteliyi alayım. Menzilde güzel, hasar da. Benim çok işime yarar herhalde. Bundan 2 atış yaparım. Sonra Winchester'a dönerim.
Bir de plan yapalım. Balıklama atlamak olmaz. Benim aklıma çokta fazla bir şey gelmiyor. Belki arabasına bir yarış ayarlayabiliriz. Ama karşlık arabayı bulmak zor olacak. Olmadı şu çalıntılar atölyesine bakalım, oradan bir şeyler çıkabilir belki.
Bir diğer yol ise adamla birlikte bara gitmek, eğlenmek ve arabadan daha çok ilgisini çeken şeyi öğrenmek. Ama bunu benim gibi birisiyle yapmak isteyeceğini sanmıyorum
Ã?ocuğu sarhoş edip sonra çölde gezintiye çıkartmak ve yine çok çok aşırı sarhoş edip sonunda arabayı bize hediye etmesini saplamakta olabilir
Başka bir yöntem çocuğu alnının ortasından vurup sonra bütün ailenin fertlerini tek tek öldürmek olabilir. Ama bu forum oyunnda çok uzun süreceğinden pek taraftarı değilim
Bir de plan yapalım. Balıklama atlamak olmaz. Benim aklıma çokta fazla bir şey gelmiyor. Belki arabasına bir yarış ayarlayabiliriz. Ama karşlık arabayı bulmak zor olacak. Olmadı şu çalıntılar atölyesine bakalım, oradan bir şeyler çıkabilir belki.
Bir diğer yol ise adamla birlikte bara gitmek, eğlenmek ve arabadan daha çok ilgisini çeken şeyi öğrenmek. Ama bunu benim gibi birisiyle yapmak isteyeceğini sanmıyorum
Ã?ocuğu sarhoş edip sonra çölde gezintiye çıkartmak ve yine çok çok aşırı sarhoş edip sonunda arabayı bize hediye etmesini saplamakta olabilir
Başka bir yöntem çocuğu alnının ortasından vurup sonra bütün ailenin fertlerini tek tek öldürmek olabilir. Ama bu forum oyunnda çok uzun süreceğinden pek taraftarı değilim
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Ã?ifte kesik namlulu olduğu için tabanca sınıfına soktum, ayrıca ona dürbün de garip olur laser pointer takmak lazım.
Pompalı tüfek ,+60 (12 gauge) (şarjör: 8)
Yeni ekledim unutmuşum:
SR-25 Keskin nişancı tüfeği, +70 (7.62mm) (şarjör: 10)
Bunlar daha iyi uyar sana.
Pompalı tüfek ,+60 (12 gauge) (şarjör: 8)
Yeni ekledim unutmuşum:
SR-25 Keskin nişancı tüfeği, +70 (7.62mm) (şarjör: 10)
Bunlar daha iyi uyar sana.
Last edited by devrimk on Thu Aug 27, 2009 5:35 pm, edited 1 time in total.
Peki, uzide mi tabanca sınıfına giriyor? 2 tane uzi çıkmış ve eğer tüfekse ben onları kullanayım bari. Menzili de daha iyi hasarı da.
Eskisi ka
Eskisi ka
Evet, tabanca tüfek ayrımında şöyle bir mantık güttüm tek elle kullanılabiliyorsa tabanca gibi kullanılır, mutlaka çift el gerektiriyorsa tüfek gibi.Darkgnome wrote:Peki, uzide mi tabanca sınıfına giriyor? 2 tane uzi çıkmış ve eğer tüfekse ben onları kullanayım bari. Menzili de daha iyi hasarı da.
2 uzi karşılığında+ 100$ karşılığında Pompalı tüfek ,+60 (12 gauge) (şarjör: 8) alabilirsin.
2 uzi + 1 winchester + 250 $ karşılığında SR25 Keskin nişancı tüfeği, +70 (7.62mm) (şarjör: 10)
+$ pazarlığa tabiidir, veresiye yoktur.
Oyunun sadeliği için menzil konusunda olabildiğince baside kaçtığını zaten öylemiştin. Ama tüfeklerin tabancalardan daha düşük menzilli olması bazı ekstrem durumlar dışında pek olmaz aslında.
Menzilde yine aynı sadelikte bir çözüm daha var. Tüfekler verdiklerin hasarın iki katı menzile sahip olabilir. Bu sayede tüfekler ve tabancalar arası menzil farkını da ortaya çıkartabilir.
Ayrıca sanırm bu uzaktan vurma olayında tüfek+keskin nişan ve yakından ateş için de tüfek +hızlı nişan değerlerinin kullanıldığı konusunda haklıyım. Bu durumda benim keskin nişandaki puanları da tüfeğe çekmem mümkün olabilir mi? Zaten çok savaş temelli bir karakter olmadığımdan tüfeğin tavan puanına yaklaşamıyorum bile.
Menzilde yine aynı sadelikte bir çözüm daha var. Tüfekler verdiklerin hasarın iki katı menzile sahip olabilir. Bu sayede tüfekler ve tabancalar arası menzil farkını da ortaya çıkartabilir.
Ayrıca sanırm bu uzaktan vurma olayında tüfek+keskin nişan ve yakından ateş için de tüfek +hızlı nişan değerlerinin kullanıldığı konusunda haklıyım. Bu durumda benim keskin nişandaki puanları da tüfeğe çekmem mümkün olabilir mi? Zaten çok savaş temelli bir karakter olmadığımdan tüfeğin tavan puanına yaklaşamıyorum bile.
Eskisi ka
Eskisi ka
Evet onu cevaplamayı unutmuşum, dediğin gibi yapabilirsin. Çok fazla mekaniğe biyolojiye abanmaya gerek yok, başlarda hayatta kalabilmek için karakterin biraz savaş ağırlıklı olması daha iyi.Darkgnome wrote:Oyunun sadeliği için menzil konusunda olabildiğince baside kaçtığını zaten öylemiştin. Ama tüfeklerin tabancalardan daha düşük menzilli olması bazı ekstrem durumlar dışında pek olmaz aslında.
Seviye kolay atlatacağım zaten, D&D gibi düşünme. Bence keskin nişan'ın toplamda en az 60 civarı olması gerekir. şu an Saldırı 29 (49), NPC kurallarına bakarsan 2. seviye sıradan adamın saldırısının 45 olduğunu görürsün.
Menzil için fikrim pek hoşuna gitmedi galiba.
Ama ben yinede fikir vermeye devam edeceğim.
Yaralanma sistemi:
Yaralanmanın becerilere etkisi:
Yaralanma kuralı için basit bir çözm daha var. Bu sayede silahların inanılmaz hasarlar vermesine de gere kalmaz ve kişi bir kurşunla anında ölmek yerine yerine saplanıp kalır ancak.
Savaşta can puanı dışındaki tüm değerlere 100 ekleyebilirsin. Saldırılara da, savunmalara da. Sonra ne zamanki kişi 100'den düşük bir can puanı değerine ulaşılırsa ,kalan can puanı saldırı ve savunmalara eklemeye başlarsın. Saldıran için de, savunan için de değişen bir şey yok, taki yaralınıncaya ve hareketleri kısıtlanıncay kadar.
Ã?rneğin Albert 100 can puanına sahip, Timmy'de öyle.
Albert timmy'e bir saldrıı yapar
Saldırı: Zar+100+29 , Savunma:Zar+100+10
Albert Timmy'i vurmayı başarır. ve 25 puan zarar verir. (Silahların hasar değerlerinin düşürüldüğünü farz ettim.
Timmy Albert'a bir saldırı yapar fakat yarasının acısından nişan almakta zorluk çekiyordur.
Saldırı:Zar+75+30 , Savunma:Zar+100+09, Hasar: 15
Ne kadar kötü nişan alsa da Albert'ın savunması berbattır isabetli bir atış yapılmıştır.
Yaralanma ve hareket puanı:
Yerinden hareket için de diyelim ki kişinin 1 turdaki hareketi 10, 100/10 = 10. Yani her 10 can puanı kaybında 1 hareket puanı kayıp olur.
Albert durumunun iyi olmadığını anlamıştır. Timmy ona göre oldukça güçlüdür. Kaçmaya başlar ancak yarasının acısı onu yavaşlatmaktadır.
Albert hareket: 9 (10-1)
Köşeyi dönen albert'ın peşinden gitmek isteyen Timmy'inin yarası ise daha kötü olduğundan onun kadar hızlı gidemez.
Timmy hareket: 8 (10-2)
Timmy daha köşeyi dahi dönememiştir ve Albert gittikçe uzaklaşmaktadır.
Hareket ve atış zorluğu:
Bir kişi ne kadar hareket ederse saldırlarına da o kadar penaltı alır. Mesela her 1 hareket için 10 penaltı olabilir.
Albert olağanca hızıyla koşmaktadır ama sokaktan çıkmayı başaramaz. Timmy ise bir kaç adım sonra köşeyi dönmüş ve Albert'ı görür görmez ateş etmiştir.
Timmy hareket 4
Saldırı: Zar+75+10-40 , Savunma: Zar+85+09
Tmmy göz ucuyla görmüş ve karambole etmiş gibidir.
Yaralanma puanı ve ilk yardım:
Sağlıklı bir doktorun başarı şansı yüksekken yaralı birinin önce kendini iyileştirmesi gerekir.
Albert, Timmy'den kurtulduğunu düşünür ve kendi kendine hemen bir ilk yardım çalışması yapar.
İlk yardım:Zar+85+30 , Yara: 100+15
Albert'ın kendi yaralarını iyileştirmesi hiçte zor olmaz. Timmy bu sefer köşeyi döndüğünde daha sağlam bir Albert ile karşılaşacaktır. Kendisi ise hala halsizdir.
Artık can puanlarının etkisi:
Mutant'ların özellikleri veya stimpack ile can puanları 100'ün üstüne çıkatılabilir. Bu artık puanların becerilere herhangi bir etkisi olmaz ve beceriye yine 100 eklenir. Ancak artık can puanları sayesinde herhangi bir yaralanmaz sonrası can puanı 100'ün altına düşmez ise penaltı da alınmayacak demektir bu.
Ama ben yinede fikir vermeye devam edeceğim.
Yaralanma sistemi:
Yaralanmanın becerilere etkisi:
Yaralanma kuralı için basit bir çözm daha var. Bu sayede silahların inanılmaz hasarlar vermesine de gere kalmaz ve kişi bir kurşunla anında ölmek yerine yerine saplanıp kalır ancak.
Savaşta can puanı dışındaki tüm değerlere 100 ekleyebilirsin. Saldırılara da, savunmalara da. Sonra ne zamanki kişi 100'den düşük bir can puanı değerine ulaşılırsa ,kalan can puanı saldırı ve savunmalara eklemeye başlarsın. Saldıran için de, savunan için de değişen bir şey yok, taki yaralınıncaya ve hareketleri kısıtlanıncay kadar.
Ã?rneğin Albert 100 can puanına sahip, Timmy'de öyle.
Albert timmy'e bir saldrıı yapar
Saldırı: Zar+100+29 , Savunma:Zar+100+10
Albert Timmy'i vurmayı başarır. ve 25 puan zarar verir. (Silahların hasar değerlerinin düşürüldüğünü farz ettim.
Timmy Albert'a bir saldırı yapar fakat yarasının acısından nişan almakta zorluk çekiyordur.
Saldırı:Zar+75+30 , Savunma:Zar+100+09, Hasar: 15
Ne kadar kötü nişan alsa da Albert'ın savunması berbattır isabetli bir atış yapılmıştır.
Yaralanma ve hareket puanı:
Yerinden hareket için de diyelim ki kişinin 1 turdaki hareketi 10, 100/10 = 10. Yani her 10 can puanı kaybında 1 hareket puanı kayıp olur.
Albert durumunun iyi olmadığını anlamıştır. Timmy ona göre oldukça güçlüdür. Kaçmaya başlar ancak yarasının acısı onu yavaşlatmaktadır.
Albert hareket: 9 (10-1)
Köşeyi dönen albert'ın peşinden gitmek isteyen Timmy'inin yarası ise daha kötü olduğundan onun kadar hızlı gidemez.
Timmy hareket: 8 (10-2)
Timmy daha köşeyi dahi dönememiştir ve Albert gittikçe uzaklaşmaktadır.
Hareket ve atış zorluğu:
Bir kişi ne kadar hareket ederse saldırlarına da o kadar penaltı alır. Mesela her 1 hareket için 10 penaltı olabilir.
Albert olağanca hızıyla koşmaktadır ama sokaktan çıkmayı başaramaz. Timmy ise bir kaç adım sonra köşeyi dönmüş ve Albert'ı görür görmez ateş etmiştir.
Timmy hareket 4
Saldırı: Zar+75+10-40 , Savunma: Zar+85+09
Tmmy göz ucuyla görmüş ve karambole etmiş gibidir.
Yaralanma puanı ve ilk yardım:
Sağlıklı bir doktorun başarı şansı yüksekken yaralı birinin önce kendini iyileştirmesi gerekir.
Albert, Timmy'den kurtulduğunu düşünür ve kendi kendine hemen bir ilk yardım çalışması yapar.
İlk yardım:Zar+85+30 , Yara: 100+15
Albert'ın kendi yaralarını iyileştirmesi hiçte zor olmaz. Timmy bu sefer köşeyi döndüğünde daha sağlam bir Albert ile karşılaşacaktır. Kendisi ise hala halsizdir.
Artık can puanlarının etkisi:
Mutant'ların özellikleri veya stimpack ile can puanları 100'ün üstüne çıkatılabilir. Bu artık puanların becerilere herhangi bir etkisi olmaz ve beceriye yine 100 eklenir. Ancak artık can puanları sayesinde herhangi bir yaralanmaz sonrası can puanı 100'ün altına düşmez ise penaltı da alınmayacak demektir bu.
Eskisi ka
Eskisi ka
Yaralanma sistemi senin dediğin gibi de olabilir, güzel gözüktü gözüme.
Hareket puanına gerek yok sanırım, çünkü sadece sokakta ve evlerde savaş olmayacak açık arazide bu kuralların bir anlamı yok koşarak menzilden çıkmak imkansız.
Menzille ilgili biraz düşünüyorum, şimdi aslında bir hata yapmışız.
Silahlara + saldırı vermek
Mermilere +hasar vermek daha mantıklı olurmuş.
Ã?rnek:
Ã?ifte: Saldırı: +30 (Mesafesi 30 metre)
Ã?ifte 12lik mermi hasar: +60
SR25 Keskin nişancı tüfeği: Saldırı: +100 (Mesafesi 100 metre)
7.62mm mermi hasar: +30
Fakat hesabı oldukça karıştıracak bu o yüzden eski sistem devam.
Tüfeklerin menzili arttırmak yerine cezaları yarıya düşürürüz ve bir birim daha uzağa atabilme özelliği koyarız. Tabancaların da o kadar menzili olmadığı için sadece -50 ceza ile iki katına kadar atış yapabilir.
Colt M1911: 40m (0 ceza), 80m (-50 ceza)
SR25 Keskin nişancı tüfeği, 70m (0 ceza), 140m (-25 ceza), 280m (-50 ceza), 560m (-100 ceza)
Bu bile tabanca için çok yüksek bir menzil acaba 2. menzili hiç koymasak mı?
Hareket puanına gerek yok sanırım, çünkü sadece sokakta ve evlerde savaş olmayacak açık arazide bu kuralların bir anlamı yok koşarak menzilden çıkmak imkansız.
Menzille ilgili biraz düşünüyorum, şimdi aslında bir hata yapmışız.
Silahlara + saldırı vermek
Mermilere +hasar vermek daha mantıklı olurmuş.
Ã?rnek:
Ã?ifte: Saldırı: +30 (Mesafesi 30 metre)
Ã?ifte 12lik mermi hasar: +60
SR25 Keskin nişancı tüfeği: Saldırı: +100 (Mesafesi 100 metre)
7.62mm mermi hasar: +30
Fakat hesabı oldukça karıştıracak bu o yüzden eski sistem devam.
Tüfeklerin menzili arttırmak yerine cezaları yarıya düşürürüz ve bir birim daha uzağa atabilme özelliği koyarız. Tabancaların da o kadar menzili olmadığı için sadece -50 ceza ile iki katına kadar atış yapabilir.
Colt M1911: 40m (0 ceza), 80m (-50 ceza)
SR25 Keskin nişancı tüfeği, 70m (0 ceza), 140m (-25 ceza), 280m (-50 ceza), 560m (-100 ceza)
Bu bile tabanca için çok yüksek bir menzil acaba 2. menzili hiç koymasak mı?
SPECIAL sisteminden dediğin gibi durum var. Silahlar +hasar veriyor (Ancak bu kada çok değil) kurşunlar ise hasar veriyor. Ama onun HP sistemi ile bu değişik.
Tabancalara 2. menzili vermemek haksızlık olur bence. Biri istiyorsa ihtimali düşse dahi deneme yapabilmeli. Zten pek harita kullanılmadığından cezalar pek can sıkmıyor. Ama işin içine harita girecek olursa çarpışmalarda, o zaman 1 kare geriye gidip birisine -50 vermek can sıkıcı olabilir.
Oyun basitlikten yana oldukça iyi. 2. menzil koyulmayacaksa hiç birine koyulmasın bence. Ama tifeklerin menzilinin düşüklüğü biraz fazla. Saçma şeklinde ateş eden bir çifte bir keskin nişan tüfeği ile aynı mesafeye atıyor. Eğer menzil ile hasar aynı tutulursa keskin nişan tüfeğinin menzilini artırmak gerekse bu sefer de hasarı çok aşırıya kaçacak.
Menzil aslında çok gerekli değil çünkü bir turda biri ne kadar hareket ediyor, kim ne kadar uzakta gibi işlemleri yapmıyoruz bile. Sen menzil dışı der isen menzil dışıdır. Aklımızda bir görüntü oluşsun diye koyulmuş değerler menzil değerleri.
Menzillerde belki de şu şekilde bir değişime gidilebilir.
Menzilsiz, kısa menzil, orta menzil, uzun menzil, çok uzun menzil, Menzilsiz
Menzilsiz: Bıçak fırlatma, bıçak batırma, balyoz savurma
Kısa menzilli: Tabanca, Bomba atma, taramalı tüfek
Orta menzilli: Modern tabanca, tüfek, modern taramalı tüfek
Uzun menzil: Keskin nişan tüfeği, modern zaman tüfeği
Çok uzun menzil: Savaş topu, roket atar aracı, modern keskin nişan silahı
Menzilsiz: Modern Savaş topu, Modern Roket atar aracı, Moden füze
En azından fikir verir. Harita kullnılmayacaksa kimin nereden ateş edebileceği anlaşılabilir belki. Ama harita kullnılacaksa tabi her silaha belli bir menzil ve hasar eşleştirmesi gerekecek. oralarda benim fikrimi istersen yardım etmeyi tercih ederim.
Tabancalara 2. menzili vermemek haksızlık olur bence. Biri istiyorsa ihtimali düşse dahi deneme yapabilmeli. Zten pek harita kullanılmadığından cezalar pek can sıkmıyor. Ama işin içine harita girecek olursa çarpışmalarda, o zaman 1 kare geriye gidip birisine -50 vermek can sıkıcı olabilir.
Oyun basitlikten yana oldukça iyi. 2. menzil koyulmayacaksa hiç birine koyulmasın bence. Ama tifeklerin menzilinin düşüklüğü biraz fazla. Saçma şeklinde ateş eden bir çifte bir keskin nişan tüfeği ile aynı mesafeye atıyor. Eğer menzil ile hasar aynı tutulursa keskin nişan tüfeğinin menzilini artırmak gerekse bu sefer de hasarı çok aşırıya kaçacak.
Menzil aslında çok gerekli değil çünkü bir turda biri ne kadar hareket ediyor, kim ne kadar uzakta gibi işlemleri yapmıyoruz bile. Sen menzil dışı der isen menzil dışıdır. Aklımızda bir görüntü oluşsun diye koyulmuş değerler menzil değerleri.
Menzillerde belki de şu şekilde bir değişime gidilebilir.
Menzilsiz, kısa menzil, orta menzil, uzun menzil, çok uzun menzil, Menzilsiz
Menzilsiz: Bıçak fırlatma, bıçak batırma, balyoz savurma
Kısa menzilli: Tabanca, Bomba atma, taramalı tüfek
Orta menzilli: Modern tabanca, tüfek, modern taramalı tüfek
Uzun menzil: Keskin nişan tüfeği, modern zaman tüfeği
Çok uzun menzil: Savaş topu, roket atar aracı, modern keskin nişan silahı
Menzilsiz: Modern Savaş topu, Modern Roket atar aracı, Moden füze
En azından fikir verir. Harita kullnılmayacaksa kimin nereden ateş edebileceği anlaşılabilir belki. Ama harita kullnılacaksa tabi her silaha belli bir menzil ve hasar eşleştirmesi gerekecek. oralarda benim fikrimi istersen yardım etmeyi tercih ederim.
Eskisi ka
Eskisi ka
Oraya gitmeden önce dwaxer ile bir plan yapsak iyi olur diye sustum.devrimk wrote:Silahların etkili menzili 30 m. civarı olması lazım çok iyi bir koşucu da olsa kurşunu yer adam diye düşünüyorum, (Bizim turlarımız 6 saniyeden az sürüyor olmalı.) o yüzden menzile kafa yormaya gerek yok.
Neyse biraz da oyuna kafa yor Darkgnome geldin adamın karşısına sus pus oldun.
Eskisi ka
Eskisi ka