Yıkımdan Sonra (Fallout oyun)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

"Benimde aklımda bazı şeyler vardı. sen ver tüfeğini istersen, ben bir şeyler ayarlamaya çalışayım."

Albert artık işine gitmeye karar verdi. Eğer yaptıkları patronun kulağına gittiyse zaten çok bulaşmayacaktı herhalde kendisine. Modifikasyonları için de o ortam iyi olanıydı. Hem elinde satabileceği bazı eşyaları da vardı. Pazarlıkla en iyi düşürebileceği kişide kendisiydi.

"Akşama benim dükkana gelin. Rahatça konuşabileceğimiz bir ortam."
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Cabal Billie Joe'ya gidip "bir iş" için yardımını istedi. Billie Joe Cabal'la daha öncesinde çalışmıştı arkadaşını geri çevirmek istemedi. Akşam işi yapacakları adamlarla "New Reno Arms"da buluşacaklarını söyledi böylece önceden tanışmış olurlardı.

Akşam New Reno Arms'da toplandıllar. Jack, Dean'ın sorduğu çifte doldurmasını hızlandıracak aparatı karmaşık kutularla dolu duvardan karıştırıp buldu.
"Aha bu işine yarar bak bunlara fişeklerini oturtacaksın sonra tüfeğini kırıp ikisini birden dolduracaksın."
Dean'in kesik uçlu tüfeğini almış gösteriyordu "Sonra da bir hareketle tüfeğini doldurmuş olursun!" Ã?ifteyi hızla yukarı doğru kaldırdı ivmeyi alan silah kapandı ve kurulmaya hazır hale geldi.
"Ucuz bunlar 2$ tanesi kaç tane lazım olur sana?"

Cabal lafa girdi
"Bende bunlar var kaç mermi verirsin bunlara? 7.62'lik lazım"
"Hmmm! Bakayım..." Silahları kurcaladı kurdu geri bıraktı. "Eh fena değil 100 mermi veririm ikisine."

Albert'e döndü şu senin ıvır zıvırları için Uzi artı 50$ demiştik değil mi? Dürbünle namlu çok tutuyor aslında diğerleri o kadar pahalı değil. Bak istediğin gibi 9x19 mm. mermiye uygun namlu buldum, bir de bu namlunun altına ahşap bir kundak lazım onu da buluruz mühim değil benden olsun."

"Evet Başka ne istiyordunuz?"

Image
Jack "New Reno Arms"
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Dean:
"Baksana Albert, çelik yelek bulunur mu; ne istersin çelik yelek için?"

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

"Pazarlığı benle edeceksin evlat." dedi Jack.
"New Reno Arms'da herşey bulunur yeter ki karşılığında verebilecek birşeylerin olsun."
şöyle bir Dean'i süzer.
"Sanırım sende çelik yelek almaya yetecek durum yok. Deri çeket, Deser Eagle ve50$ karşılığında Tabaklanmış deri ceket var elimde bir tane kaldı onu vereyim istersen. Rengi kahverengi ama illa siyah giyeceğim dersen boyatırız."
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:"Pazarlığı benle edeceksin evlat." dedi Jack.
"New Reno Arms'da herşey bulunur yeter ki karşılığında verebilecek birşeylerin olsun."
şöyle bir Dean'i süzer.
"Sanırım sende çelik yelek almaya yetecek durum yok. Deri çeket, Deser Eagle ve50$ karşılığında Tabaklanmış deri ceket var elimde bir tane kaldı onu vereyim istersen. Rengi kahverengi ama illa siyah giyeceğim dersen boyatırız."
Dean:
"deri ceketim ve pırıl pırıl 1 desrt eagle'a karşılık tabaklanmış ceket, senin için gayet karlı bir anlaşma, 50$'ı karıştırma şimdi. Hem biz Albert ile dostuz, tanıdık indirimi de olsun, ayağımız alışsın, daha pek çok malzeme takas edeceğiz buradan."

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

"Bir de kulaklıklı telsizlerden var mı? Bir kaç kişinin konuşmasını sağlamak için olanlardan."
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

"Telsiz var ama öyle minik kulaklıklı değil eski walkmenler olacaktı onlardan belki yapabilirsin sen. Sen bir de Kamuflaj malzemesiyle, miğfer istiyordun değil mi? Dur bir hesap edelim şimdi:

Alacaklarınız:
200 adet, 7.62 mermi,
5 adet çifteyi hızlı doldurmak için aparat,
Senin uzi için namlu, dürbün, ayak, dipçik,
Tabaklanmış deri ceket,
Kamuflaj malzemesi,

Karşılığında:
Uzi 1 adet
Baretta 2 adet,
Desert Eagle 1 adet,
Deri ceket 1 adet,

Bunun üzerine en az 800$ lazım. Kask işi çıkınca hesap değişti tabii. Kaskı çıkarsak..."

Ensesini kaşıdı.
Dean Alışveriş: 92, Jack Alışveriş: 144= %60 oranında zarar ettiniz.

340$'a kaparız bu işi. Telsiz, wolkmen ve kaskı daha sonra paranız olunca alırsınız."

Jack parasını alır Dean, Albert ve Cabal'ın elinde onar dolar kalmıştır ama mutlulardır. Dışarı çıktıklarında ilk Cabal duruma uyanır:
"Heyy! Ben mermileri tabanca karşılığı alacaktım zaten. Oğlum Albert şu tüfeğime süngüyü yap bak zarar ettirttin beni bir sürü."
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Balyozu belindeki kemere asılı ağır makinalı silahını da omzuna atmıştı. Ã?ıkarken Cabal'a döndü. "Eee görev tam olarak nedir? İspanyolları kolay yoldan haklıycaz mı?"
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

"Yok yahu nereden çıkardın? Para götürüp karşılığında mal alacağız. Sen de duymuşsundur bu İspanyolları bu aralar burada çetelerini kuvvetlendirmeye çalışıyorlar. Biraz da agresif tipler yanımızda sen de olursan kolaycacık takası yapar döneriz."
Akşam biraz daha lafladılar ve ayrıldılar.

Bölüm 4:

Takas:

Ertesi sabah hepsi buluşurlar, Tilki hurda bir kamyonetle gelmiştir.
"Atlayın beyler. Ooooohoooo burda ne varmış? Kaç kilosun sen ya? İyiki kamyoneti almışım. He he geç geç."

Arabayla giderken Tilki yanındaki çantayı gösterir
"5.000 papel dostum açta bak ömrümde ilk defa görüyorum bu kadar parayı. Hehhee süper oğlum adam bize güveniyor hehe tabii herkes Tilki'nin sözünün eri olduğunu bilir."

Cabal garip garip baktı:
"Biliyor musun eğer sözünün güvenilirliğiyle nam salmak istiyorsan Tilki pek uygun bir isim değil."

"İlla keyfimi kaçıracaksın be adamım! Sanki sen çok biliyorsun. İşte geldik neyse, aha şurdaki evde ispanyollar. Hepimiz gitsek gıcıklanırlar şimdi, benim gidip malı kontrol etmem lazım kim gelir benle başka?"
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Dean:
"Ben çevreyi bir kolaçan edeyim önce, pusu musu olmasın."
Ã?evreyi dikkatle süzüyordu.

.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

"Bende gelsem iyi olur. Tilkileri sevmiyorlarsa 'aslan' onlara görünmeli." dedi. Kamyonetten inerken ağılığının kalkması üzerine bir gıcırtı duyuldu. Silahı omzuna astı. Balyozu hala kemerindeydi.
Albert Einstein
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Hepsi etrafa bir göz attı pusu kurulmuş gibi gözükmüyordu. Hatta pusu kurmaya uygun bir yerde Albert "Ben şuracıkta durayım o zaman." diyerek pusuya yattı.

Dean, Billy ve Tilki adamlarla görüşmeye gitmeye karar verdiler. Cabal her hangi bir terslik anında müdahale edebileceği bir yerde gizlenmeye çalışacaktı.

Pansiyon gibi bir yerdi burası, merdiveni dışarıda olan tiplerden. Üst kata çıktılar, kapıyı çaldılar. Tıknaz meksikalı tipli biri açtı kapıyı.

"Haa geldiniz mi? Ben Ruiz."

Image
Ruiz "İspanyollar çetesi"

Adamın tipinden hali hazırda ilaç kullanmış olduğu belli oluyordu. Bir silahlı adam içeride duruyordu, yatağa uzanmış yarı çıplak uyuşturucu müptelası olduğu belli zenci bir kadın vardı.

"Gelin içeri şöyle para yanınızda mı tam mı?"
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Sessizce odayı izledi. Adamların yakınında silahları varmıydı onu kontrol ediyordu. Eğer ortalık karışırsa ilk onlar saldırmalıydı. Sanki ensesini kaşıyormuş gibi yapıp. Elini silahına yakın tutuyordu.
Albert Einstein
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Billy ayakta duran adamın otomatik silahını gördü, Ruiz'in görünürde silahı yoktu ama bu tiplerin adeti olduğu üzere belinin arkasına bir tabanca sıkıştırmış olması muhtemeldi. Yatakta yatan kadında ise silah yoktu.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Dean:
Etrafına sakince göz atıyor, inceliyordu; sanki Eğer bir terslik olursa çiftesini çekip en yakındakinin kafasına sıkacak ve kendini en yakın koltuğun ya da masa vs'nin arkasına atıp siper almayacakmış gibi ilgisiz görünüyordu Dean.

.
Post Reply