Yıkımdan Sonra (Fallout sohbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Karakter kağıtlarının olduğu sayfadaki en üst mesajımda sizin ufak bilgi içeriklerinizi tutuyorum.

şM:1

şM yazan şans meleği, bir tane var, silahsız girseydin kiliseye bir tane daha verecektim.

"Fedailer Ã?etesi" diye de yazdım ama siz kendiniz içinize sinen bir takım adı bulursanız daha güzel olur.

Oyunumuz hızını kaybetmeye başladı galiba bu aralar. En iyisi ben sizi savaşa sokayım kanlısından.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Image
Cabal
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Oyunumuz hızını kaybetmeye başladı galiba bu aralar. En iyisi ben sizi savaşa sokayım kanlısından.
Yok yahu ben şu Albert'in ne konuşacağını bekliyorum bakalım.

Cabal da zombiymiş yahu.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bu hikaye Dr. Jeykıl mr. Hyad'a dönecek gibi bir his var içimde; :D öğretmen bay W. süper mutanta dönüşüp bacaklarımızı ayırmazsa iyidir. :mrgreen:

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Arkadaşlar 3. seviye oldunuz, eşya alacaksanız listesini yapın.
+15 yeteneklere dağıtacaksınız.

Darkgnome senin Uzi tamamlandı geçen sürede.

Ganimetler:

Eşyalar:
1 Deri Ceket
1 Keleş (AK 47): (30 mermi 7.62)
1 Ã?öl Kartalı (Desert Eagle): (10 mermi .44 Magnum)
1 Kesik çifte, (10 fişek)
1 MP5 (60 mermi 9x19mm Parabellum)
1 Sterling (60 mermi 9x19mm Parabellum)

2480 $ adambaşı: 620$
Last edited by devrimk on Thu Sep 03, 2009 1:22 am, edited 1 time in total.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Ben şunları almak istiyorum:
Hepsi fazla tutuyor ama arkadaşlar yardımcı olur belki; çünkü içeri sessizce girip gaz bombası atıp gebertelim diye düşünüyorum; herkes gaz maskesi alırsa süper olur.

Lazer nişanlayıcı: 200 $
Fener: 50 $
Halat: 10 $
Susturucu: 200 $
Gaz maskesi: 100 $
Gaz bombası: 50$ (3 tane)

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Image
Dean Winchester
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ne çabuk level atladık yahu! :D şimdi +15 yeteneklere mi dağıtıyoruz? (unutmuşum ya) Devrimk Level atladığımızda neler olduğunu yazmamışsın sanırım.

.........

Bu arada Fallout2 bilgisayar oyunundaki eşya fiyatları hakkatten de abartılı yüksekmiş!

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Image
Dean Winchester
:D :D
Bak nelerle uğraşıyoruz; ressam arkadaşımız.
Yahu ben ceketin içinde saklıyordum o kolu süpriz olsun diye. Kol bacak derken terminatör filan olcam yakında.
Bu arada sol yumruğuma bonus vardır herhalde?

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Yalnız sol kol olacaktı Devrim. :mrgreen: Horizontal bir ayar çekmek lazı9m haha :-P

Ben 15 puan; tabanca (hesapta hata varmış düzelttim) patlayıcı ve sessiz hareket'e verdim 5'er puan.

Devrimk bu sessiz hareket "gizlenme" zarı oluyor değil mi? yani ayrıca bir saklanma vs olayı yok.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Sol kol zaten ceketin içinde kamufle. Sadece sağ dışarıda kalmış :-P

Keskin nişan biraz fazla powerplay'e açık.

Irk insan, seviye 3

20(zeka), 20(çeviklik), 10(İnsan), 25(Tüfek), 25(kesikn nişan), 20(sadık yardımcı), 10(ayak), 10(Dürbün), 20(Yatarak ateş)

Toplam: +160, keskin nişanla verilen hasa x2 olur. Power armor giymiş birine karşı dahi +90 ile ateş var. DR dahi yetersiz kalıyor öünkü silahında + hasarı var. Yani tek atışta power armorlu adam dahi indirilebiliyor.

Ã?özüm: Ã?ömelinde menzil yarısına iner. Yatında çeyreğine iner.

Ã?özüm: Sadık yardımcı savaşsam becerilere etki etmez.

Ã?özüm: Ayak sadece yatarken kullanılabilir.

Ã?özüm: Zırh kullanımı üstüne marifetler. Zırhların kendine ait HP'sinin olması ve sadece penaltı alınarak bu zayıflıklara ateş edilebilmesi (Küçük alan -50) Bu HPlerde 100-500 gibi olur ve tamir edilerek yerine getirilebilir mesela.

Ã?özüm: zıhların DR sinin artırılması ve bu DRlerin geçilmesi için DR miktarıx2 kadar penaltı ile ateş edilmesi.

..............

Yardımlaşma powerplaye çok açık:

5 kişi aynı iş üstünde uğraşırsa +80+(en yüksek olanın yetenek değeri) cepte. Aya roket bile atılır bu şekilde.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yakın dövüş silahlarının hasarına güç değeri de eklenebilir bence. Yakın dövüşçüler 6. seviyeden sonra yanlarındakilerin gözünün yaşına bakmıyorlar ama bence uzaktan ateş etmeye göre bayaa dez avantajlılar yine de.

Yine de Billy için en iyi yol sanki bu yakın dövüş silahları gibi geldi bana :D Deadclaw filan dinlemez 3er-3er indirir :)

..............

Karanlık penaltıları nasıl olacak? D&D gibi uzaktakine ateş edilemez, yakındakine ise %50 ile vurulur kuralı mı geçerli. Ã?yle ise bizim gece görüşlerini almamız iyi olacak.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Devrimk şöyle bir şey yapabilirmiyiz acaba?

şimdi benim minigun'ı modifiye edebilirmiyiz? Mesela altına bir metal katman ekleriz. Ã?ift elle tutarım AC kazanırım. Ya da tek elle tutarım daha az AC verir. Ya da ne bileyim, Minigun'ı koluma metal bir kolluk takarak bağlayabiliriz. Sanki bir bütünmüş gibi. Zamanı gelince çıkartırım. Ve de yakınımdaki bir adama elimin tersiyle minigun'ı geçirebilirim.

Ama bu AC konusunda bir uzlaşma bullaım lütfen. Valla bu evden benim cesedim çıkar yoksa :D
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer:
Devrimk bu sessiz hareket "gizlenme" zarı oluyor değil mi? yani ayrıca bir saklanma vs olayı yok.
Evet aslında onun ismini Gizlenme'ye çevirsek daha mantıklı.

Darkgnome
20(zeka), 20(çeviklik), 10(İnsan), 25(Tüfek), 25(kesikn nişan), 20(sadık yardımcı), 10(ayak), 10(Dürbün), 20(Yatarak ateş)
Ã?eviklik ve Sadık yardımcı katılmıyor, sadık yardımcı aklımda farklıydı süzelttim.
Sadık yardımcı:* Yanınıza eğitimli bir yaratık alabilirsiniz. Seçeceğiniz bir zihinsel ya da fiziksel yetenekte size yardım edebilir.

Ã?te yandan 25 int konabilir, hesaplayınca +120 ile ateş edebiliyor.
Ã?özüm: Ã?ömelinde menzil yarısına iner. Yatında çeyreğine iner.
Bence mantıksız.
Ã?özüm: Ayak sadece yatarken kullanılabilir.
Eşyanın doğası gereği öyle zaten ama adam terasta ayakta durup ayağı önündeki duvara da koyabileceği için böyle bir sınırlama koymadım.

Power Armorlara daha gelmedik, yani onların oyun testi yapılmadı ama DR:60'ın oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum. Ã?te yandan keskin nişancı pusuya yatmışsa zırh giyen birini de indirsin çok garipseyecek bir durum yok.
Yardımlaşma powerplaye çok açık
Evet açık olsun eşya yapma açısından söylüyorsun bunu fakat eşyaların yapım süresi de var ayrıca. Baktım kurallara yazmamışım galiba sohbette yazmışım demek ki arayıp ekleyeceğim.
Yakın dövüş silahlarının hasarına güç değeri de eklenebilir bence.
Bunun için 1. seviyeye bir marifet yapmıştım.
Gladyatör: Kullandığınız yakın dövüş silahlarının hasarlarına güç puanınız eklenir.
Karanlık penaltıları nasıl olacak? D&D gibi uzaktakine ateş edilemez, yakındakine ise %50 ile vurulur kuralı mı geçerli. Ã?yle ise bizim gece görüşlerini almamız iyi olacak.
Ay ışığı gibi hafif aydınlıklarda -50 ceza.
Tam karanlıkta kullandığınız silah yerine Avcılık, İzcilik zarınız kullanılır.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

CLiCKs wrote:Devrimk şöyle bir şey yapabilirmiyiz acaba?

şimdi benim minigun'ı modifiye edebilirmiyiz? Mesela altına bir metal katman ekleriz. Ã?ift elle tutarım AC kazanırım. Ya da tek elle tutarım daha az AC verir. Ya da ne bileyim, Minigun'ı koluma metal bir kolluk takarak bağlayabiliriz. Sanki bir bütünmüş gibi. Zamanı gelince çıkartırım. Ve de yakınımdaki bir adama elimin tersiyle minigun'ı geçirebilirim.

Ama bu AC konusunda bir uzlaşma bullaım lütfen. Valla bu evden benim cesedim çıkar yoksa :D
Cliks sadece ilk savaşa o kadar hazırlıklı girmeni istemedim. Farkettiysen oyunda:
Ruiz çantanın içinden kesik namlulu bir çifte çıkarttı ve Billy'e doğru ateş etti.
Saldırı 148, Billy Savunma 61 = 147+10=157 hasar

Billy yediği merminin etkisiyle bir iki adım geriledi. Ã?mründe böyle bir darbe yediğini hatırlamıyordu.
yazdım, dolayısıyla sende deri ceket ya da çelik yelek alabilirsin. Ebadın büyük olduğu için fiyatını yüksek tutarız biraz.
Post Reply