Brave Story

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Post Reply
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Brave Story

Post by Gorath »

Image

Tanıtım:

Miyuki Miyabe'nin aynı adlı romanının, animasyonunun beyaz perdeye uyarlaması olan Brave Story'nin 2006 sonunda çeşitli konsollara da bir RPG oyununun çıkması planlanıyor. Animasyonu Gonzo'ya, dağıtımcılığı Warner Bros.'a ait olan Brave Story'nin hikayesi şöyle.

10 yaşında, sakin ve uysal bir kişiliği olan ve maalesef bu yüzden kızlar tarafından kolayca kandırılan Wataru, o gün hayatının en kötü dakikalarını yaşayacağını bilmemektedir. Babası, metresi ile birlikte, Wataru ve annesini arkada bırakarak kaçar. Bu şoka ve acıya dayanamayan annesi, hastahaneye kaldırılır.

Okul arkadaşı Mitsuru sayesinde, güya perili bir binaya girer ancak bu bina "Vision" adında hayali bir dünyaya açılan kapıdır. Ölmekte olan annesini kurtarmak için bu dünyaya giren Wataru. Bu fantastik dünyada; büyünün, arkadaşlığın, sevginin ve inanmanın gücünü bulacaktır.

Kaynak: AGT

Yorum:

Oldukça güzel bir Türkçe çeviriyle henüz izledim animeyi. Animasyon teknikleri çok güzel kullanılmış. İzlerken oldukça beyendiğim bazı sahneler vardı ve şarkılarda muazzamdı. Ama gel gör ki hikaye -ki benim bir yapıtta en çok değer verdiğim şeydir- beni hiç tatmin etmedi. Bir çok kopukluk var hikayede. Mantıksız noktalar -evet, fantastik hikayelerde de bir mantık vardır, ne kadar fantastik olurlarsa olsunlar- bir hayli fazlaydı. Mantık hatalarından söz etmiyorum bile.

Ciddi bir mantık hatası örneği vermeliyim:

Code: Select all

Baş karakterimiz arkadaşlarının rahip tarafından kaçırıldıklarını bilmiyordu, en son arkadaşlarını kaybetmişti. Rahibten de sadece onları bulup peşinden göndermesini istemişti. Oysa ki geriye döndüğünde arkadaşları için ilk baktığı yer rahibin yanı oldu.
İkinci bir mantık hatası:

Code: Select all

Rahip baş karakterimizi tuzağa düşürdüğünde ve arkadaşı yardıma geldiğinde rahibin hiçbir gücü olmadığını görüyoruz. Oysa baş karaktere saldıracak kadar güveni yerindeydi. Büyük bir mantık hatası...
Animede karakterlerin neredeyse hepsi çocuktu. Ã?ocuklar için yapılmış olduğunu düşünmeden edemiyorum. Bu da karakterlerin duygusallıklarının kayıp korkusundan ve kaybetme acısından ileriye gitmemelerine neden oluyor. Romantizm öğesi sıfıra yakın ki Romantizm sınıfına girmese bile bir anime bu öğeyi içerisinde her zaman barındırır. Bunu eksi olarak görememekle birlikte eksi olarak görmememin tek nedeninin animenin daha küçük yaştaki izleyicilere hitap etmesi olduğunu söylemeliyim.

Anime tüm bu eksileriyle ve artılarıyla yine de, oldukça kıt bir yıl olan 2006 yılına damgasını vurdu diyebilirim.

Tüm bu eksilerini ve artılarını bir yana koyup herkesin izlemesi ve kendi değerlendirmesini yapması gereken bir yapım.

ImageImageImageImage
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
arres
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arres »

iki ay kadar oluyor izleyeli...filmin başlarında odaklanmam biraz zor olsada izlemeyi başardım...hoşuma da gitti aslında...anime dizileri takip edemediğim için,filmlerini kaçırmamaya çalışıyorum..filmin daha çok küçük çocuklara hitap etmesi de problem olmadı benim için,izlerken kendimi onlar gibi hissediyorum çünkü..:)kısacası beğendim,öyle çok da irdelemedim..her zaman böyle filmler izlemek nasip olmuyo ne de olsa...sonuçta tavsiye ediyorum...izleyin.. :ayyyy!:
"hiçbirşey net değil bende...belki de bu yüzden hiçkimse net değil benim gözümde..."<br>
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Bir RPG Konsol oyunları hastası olarak oynamaya calıstım PSP de fakat cok da güzel olmamıs...
Post Reply