yeminer wrote:Yahu bu parçacık fiziğinin temel kuramı bile ohooo

Higs bozonu varmış, parçacığa ağırlık verirmiş

) Taaa 1990 küsürlerden beri arıyolar higgs bozonunu ama nerdeee

Bakın görün bunlar vazgeçmeyecek. Kuzum diyorum bu kuram yanlış. Çok pis matematik kasıp doğru diyo olabilirsiniz ama gene de olmoör işte

Bulamıyosunuz o bozoncuğu niye? Yok çünkü

Yalnış biliyonuz çünkü.
Birkaç yıl içinde bu iddeamı fizikçiler artık kendileri kabul edecek

O zaman bana taparmısınız WizardsofQuarks
(Evet cidden iyiki yüzyüze yapmıyoruz. Aiel ile onurun gereksiz birşey olduğunu tartışmak gibi birşey olurdu. Uçuruverirdi kellemi
Kuramsal fizikçi olmaya karar verdim şimdi

Ama 2012 den sonra dünyayı o şekilde ele geçiremem. Başka meslek bulmak lazım yeni dünyada.
Yani yeminer diyosun ki higs bozonuna inanmıyorum ama bi güç var
Bence kuantumun saçma gelmesinin sebebi henüz yeterli bilgiye sahip olamamamız (Bilim adamlarını da kastediyorum) Çok basitleştirerek anlatayım.
Dikkatli bir gözlembi yer çekiminin olduğunu farkedebilir. Bunun için Newton olmaya gerek yok. Yani yerçekiminin olduğunu biliyor olabiliriz ama bunu açıklamak bambaşka bir olaydır. Newton ise bu gözlemi çözümleyebilecek kapasiteye sahip olduğu için matematiğe ve mantığa dökebilmiştir. Bu yüzden onun bulduğu kütleçekim yasaları geçerlidir ve uzun zamandan beri kullanılmaktadır.
Ama nedenleri sorgulamak belki de bilimde sonsuz bir süreçtir. Elmanın neden yere düştüğünü bu kuramlarla açıklayabiliriz. Fakat bu sefer de kütlelerin neden birbirini çektiği sorusuna yanıt bulmak gerekir.
Yani kütleçekimi kuramının doğru olduğunu bilmek bunu kullanabilmek için de aslında kütleçekiminin atomaltı düzeyindeki sebeplerini bilmemiz gerekmez. Biz bunu açıklayabilsek de açıklayamasak da kütleçekimi vardır.
O yüzden şu anda kuantumun söylediği şeylere yanlış demek biraz ağır olabilir. Yani çift yarık deneyi yapılmışsa gerçekten de üzerinde ölçüm yapılan fotonlar farklı davranıyordur. Fakat bunun neden böyle olduğunu açıklayamadığımız öyle olmadığı anlamına gelmez. Kütleçekimine neyin sebep olduğunu bilsek de bilmesek de gezegenler birbirini çeker bunun gibi bir şey bence.
Burada madem biraz yeminere karşı atağa geçeyim (bana güven olmaz biraz sonra bakmışsın taraf değiştirmişim :p) yani diyorum ki adamlar 4 bitlik quantum bilgisayar yapmayı başarmışlarsa demek ki adamların kuramları çalışıyor. Bilgisayardan frpworlde gierken ben transistör diye bişeyin olduğuna inanmıyorum diyemiyorsak bunu da diyemeyiz bence.
Haaa ama şurası da doğru. Karışık olaylarıanlayabilmek ve anlatabilmek için birsürü acayip varsayımlar da yapıyor bu fizikçiler. Teorik ya ne de olsa oooh :p
Yok şöyle bir parçacık olsa
böyle bi parçacık olsa.
E peki ya yoksa
Kafiyeli de konuşur kaçarım (Bu arada her an taraf değiştirebileceğimi söylemiştim değil mi

)