Frpworldde neleri tartisalim?

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Lord_Feanor wrote:ben bu siteden sorumlu biri değilim her konuyu her başlıkta tartışabilirim, bu başlıkta evrimin tartışılması gibi.. (laf yerine gitti mi bilmiyorum :D)
Ben de bu siteden sorumlu biriyim, dolayısıyla gerekli dördüğümde her başlığı kitleyebilirim.

Ama işler bu şekilde yürümemeli bence Lord_Feanor karşılıklı hoşgörü çerçevesinde sitenin kuralları ve insanların birbirine olan hoşgörüsü çerçevesinde söylediklerimizi bir süzgeçten geçirmeliyiz. Yani biz yöneticiler olarak yapabileceğimiz şeyi yapmadan önce düşünmeliyiz ama bence bunun karşılığında da sizlerden sitede kural diye koyulmuş şeylere hoşgörü beklemek hakkımız.

Son kez bu sefer açık bir biçimde ifade edeyim arkadaşlar:

Başlık altında inançlar hakkında bir şey yazılmasın lütfen. Hangi dinin (ya da ateism gibi inançla ilgili bir felsefenin) bu konularda ne söylediği dahil tartışma inançlardan uzak yürütülsün lütfen.

Hükümet, partiler, inançlarla ilgili fikirleri tartışmak için frpworld'ü kullanmıyoruz arkadaşlar. Bundan sonra tartışmanın o yöne gittiği görülürse başlık malesef kitlenecektir.

Bilimsel çerçevede ne olup bittiğini tartışalım. Başlığın ismini de değiştirsek daha iyi olacak sanırım.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

efla ya cevap;

"her başlıkta her konuyu tartışabilirim" lafını zaten senin veya başka bir sorumlu birinin dikkatini çekmek için yazdım. parantezin içini okumadın mı ne? çünkü başlıkta yazılanlara bir baktım, efla sından catboy una firble ına ne kadar sorumlu varsa bu başlıkta evrim tartışıyor. imam-cemaat olayı gibi, neyse :D başlık değişmiş, iyi olmuş ama evrim in kendi başlığı yok muydu zaten :|

ayrıca dinler tartışılabilir derken burada tartışalım demedim, aragorn gibi bir oduncu kulübesinde bile evin reisinin kurallarına uymalıyız. ancak ülkenin durumunu tartışmak siyaset midir, bunu biri bana açıklasın.

wizardofquarks a cevap;

haklısın :D

uykum gelmişti çok düşünmden yazmışım..
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

İki tane konu vardır. Sadece ve sadece çok çok çok yakın arkadaşlarınızla tartışabileceğiniz. Onlar da politika ve din. Her ikisinde de kimi, kimleri rencide ettiğinizi bilemezsiniz çünkü.

Efla'nın söylediklerinin bir cümlesi hariç tamamına katılıyorum.
Efla wrote: Başlık altında inançlar hakkında bir şey yazılmasın lütfen. Hangi dinin (ya da ateism gibi inançla ilgili bir felsefenin) bu konularda ne söylediği dahil tartışma inançlardan uzak yürütülsün lütfen.
Evrim teorisinin ne olduğunu tartışırken Yaradılış Teorisinin de ne söylediğini, neye dayanarak öyle söylediğini bilmemiz gerekiyor.

Daha önce defalarca bahsedildi. Önemli olan tüm dünyanın hala teori dediği şeyleri kesin yargı cümleleri ile söylememek. Bu söz yaradılış teorisini savunanlar için de, evrim teorisini savunanlar için de geçerli.

Teorilerden birini diğerine karşı savunma hakkımız olmalı diye düşünüyorum, tartışma, fikir çarpıştırma öyle olur ancak ama bunu yaparken 10 kere düşünüp bir kere yazmalıyız ki karşı taraf kendisini saldırı-savunma pozisyonda hissetmesin.

Bir de burası serbest kürsü. Bence burada Evrim vs. Yaradılış'ı tartışabiliyor olmalıyız. Veya ne bileyim dinin, daha doğrusu din otoritelerinin bilimsel alanlardaki propagandalarını irdeleyebiliyor olmalıyız.

Ã?ünkü maalesef hemen her konuyu kalkıp dini (veya bilimsel) bir mevzuya ilişkilendirebiliriz.

Ama işte evet, sakat bir mevzu.

Biz bu başlıkta neyi tartışıyorduk?

Bir devlet kurumunun bilimsel bir keşfe neden politik ve dini bir mercekle bakıp propaganda yaptığını.

Bu siyasi bir konu mu?

Evet. Ã?ünkü bir devlet kurumunun nasıl çalışması gerektiğini tartışıyoruz.

Bu politik bir konu mu?

Normalde hayır. Ancak bu örnekte devlet kurumunun tavrı politik. Bu politik tavır da dini öğelere dayanıyor.

Bunu kanal 7 yapsa bir şey demezdik, siyaset boyutu olamazdı o zaman işin içinde.

Ancak devlet televizyonu yapınca bunu ister istemez işin politik bir boyutu oluyor. Üstelik devletin laik bir devlet olduğu da anayasada yazıyor.

Olay baştan çarpık başladığı için burada bizim düz bir çizgide ilerlememiz çok zor. Siyaset, din, politika, ve bilim iç içe girmiş.

Bence politika ve dinden uzak kalarak tartışmaya devam edebiliriz.

Yani TRT, Evrim Teorisi, Yaradılış Teorisi üçgeni makul,

AKP, Ateistlerin, Deistlerin, İnaçlıların (her dine mahsup) yerilmesi veya övülmesi, fikirlerin empoze edilmesi çokgeni sakıncalı.

Bunlar benim görüşüm ama son söz Efla'nın.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Siyaset ve politika eş anlamlı sözcüklerdir ve ikisi de doğal olarak aynı anlamda kullanırlar. Yani konu siyasi ise politiktir de.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Catboy beni düzeltmiş. Haklılık payı var, zira Türk Dil Kurumu'nun sözlüğü bu iki kelimeyi eşanlamlı göstermiş.

Her ikisi de yabancı kökenli. Bir tanesi yunancadaki "pols" kelimesinden türemiş. Anlamı şehir devleti ilgilendiren şey demek.

Siyaset ise seyislikten türemiş, at terbiyesi için kullanılan arapça kökenli bir söz.

Bize gelince kullanım şekli biraz değişiyor. Her ne kadar Türk Dil Kurumu'muz bu ikisinin aynı şey olduğunu söylese de kullanımlardan oluşan farklar var.

Mesela siyaset adamı diyoruz politika adamı demiyoruz. Siyaset kuramı diyoruz ama Politika kuramı demiyoruz. Siyasi partiler diyoruz ama politik partiler demiyoruz. Buna karşın politika kelimesi yerine siyaseti kullandığımızda genelde bir sıkıntı yaşamıyoruz. Ã?ünkü politika siyasetin bir parçası.

Siyaset genel olarak devlet yönetimi ile ilgili konuları, politika ise daha çok bu biçimin içinde uygulanan fikirlerin anlatımında kullanılıyor.

Demokrasi, Komunizm, Kapitalizm, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü siyasi terimler, kuramlar ve isimler. Ama bunlara politik isimler, kuramlar ve terimler diyemiyoruz.

Demek istediğim her ne kadar sözlüğümüz bize bunlara eş anlamlı dese de, günlük kullanımın içinde tam olarak eş anlamlı değiller. Birbirleri yerine kullanılamazlar demek çok sert olur, ama kullanılmıyorlar.

Kelimelerin kökenleri farklı dillerden farklı kavramlardan geliyor. İşin doğrusunu orada aramak mantıklı değil. Sözlüğümüz eş anlamlı olduklarını söylüyor, ancak yukarıda bahsettiğim gibi bir anlam kaymasını en azından ben gözlemliyorum.

Siyaset dilimizde daha çok bütün devlet işlerini kapsayan genel bir anlamı taşırken politika daha çok kişilere, partilere ve kurumlara özgü fikirler ile siyaset yapma biçimi olarak algılanıyor.

Evrim'den uzaklaştım biraz, kusura bakmayın.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Eh Lord Feanor Kardes, tartismamiz ayni zamanda tartismanin yanlis bir noktaya kaymasindan endise etmemizi engellemiyor ki... Insan bu endise duyuyor iste, ama Efla zaten uyarmisken bir kere daha uyarmaya gerek gormedim.

Arkadaslar kisisel olarak siyasetle ilgilenen birisiyim. Yok oyle milletvekili falan olarak degil ama kendimce birkac arkadasimla kurdugum bir site var, ilgisi olanla ozel mesajla haberlesebiliriz, ilgilenen herkesi beklerim.

Ama siyaset tartismalari bence tam da bu is icin yaratilmis mekanlarda yapilmali... Bu tartismalari yonetmenin ne derece zor oldugunu biliyorum. Biz burada iyi niyetle tartisabiliriz, ama herkese acik bir sitede tartismanin nereye gidecegini kontrol edemeyiz, ya da ederiz ama cok buyuk emek gerektirir bu...

O nedenle sadece yoneticiler olarak degil, kullanicilarla da yaptigimiz tartismalarda tekrar tekrar siyasetten konusmamanin en akliselim karar oldugu sonucuna varildi, ama hadi tekrar tartisalim. Daha saglikli tartismak adina basligini boluyorum.

Ve ucagima yetismek icin cikiyorum evden.. Donuyom memlekete bir ayligina... : ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

şimdi şöyle toparlamaya çalışayım.

Parantez içini de görmüştüm ama yine de cevap verme ihtiyacı hissettim. Ã?ünkü doğrudan siyasi partilerle ilgili bir parçası vardı yazının. Daha önce site ile ilgili kuralları hatırlattığımı anımsıyorum. Sanırım yazarken bir anda akıldan çıkıverebiliyor çok büyük mesele değil fakat bir şekilde kuralların uygulanmasını sağlamak benim görevim.

Ama her şeyden önce bu sitenin sahibini her zaman kullanıcılar olarak gördüğümden dolayı. "kurallar bunlar arkadaşım işine geliyorsa dememeye, dedirtmemeye son derece özen gösteriyoruz" şu ana kadar bu kadar açıklama yapmamın nedeni kuralların neden koyulduğunu açıklayarak sizlerin de hak vermesini ummak.

Sitede eski olan arkadaşlara özellikle sorun. Bu knuların tartışıldığında insanların siteden ayrılmasına kadar varan durumlara gelinebildiğini gördük. Kurallar böylece oluştu. Yani olayı Efla'nın oduncu klübesinin kuralları olarak değil de birlikte yaşayan insanların zamanında karar alıp kurduğu kurallar olarak görmekte fayda görüyorum.

Eğer sitede eski birisi olarak biraz olsun saygınızı kazanabildiysem bu konuda bana güvenmenizi rica edicem. "Siyaset ve dinin sitede konuşulması siteye bir yarar getirmediği gibi zarar getirebiliyor."

Evrimle ilgili bir başlık vardı demişsin. haklısın da bu konuda. Başlığın adı neden değişti demişsin. Onu da şu şekilde açıklayayım. Frpworldü bir ülke olarak görürsek. bir kullanıcı cezalandırmayı ya da bir başlık kitleme olayını askeri güç ya da polis gücü kullanmak olarak görüyorum. Yani çözüme giden başka bir yol varsa muhakak denenmelidir.

Özetle insanın açtığı başlığın kitlenmesi çok hoş bir duygu olmayacağından başlığı kitlememek çin elimden geleni yaptım diyebiliriz. İsmi değişmeseydi yeni gelenlerin siyasi yorum yazıp neticede başlığın kitlenmesi olasıydı.

Evet ben ve diğer yönetici arkadaşlarım başlıkta yazdık. Ama bizim yazdığımız kısımlarda kendi savunduğumuz kuralalrı ihlal ettiysek gerçekten gözümden kaçmış ve özür diliyorum. Ama başlığa yazmayı hiçbir şekilde tek başına garip bir şey olarak görmüyorum. Hatta mümkün olduğunca bütün tartışmalara katılmaya çalışıyorum.

Son olarak Bogus'a da söylediklerinde hak veriyorum ama ben hala Evrim'in tartışılırken karşıt görüşlerle beraber tartışılması gerektiğini düşünmüyorum. Daha önceden söylemiştim. Birinin yanlış olduğunu ispatlamak diğerinin doğru olduğunu ispatlamaz. Yaratılış teorisini bilimsel platformda tartışmak pek anlamlı değildir. Ã?ünkü bu tarz teoriler doğası gereği "yanlışlanamazdır". Ve yanlışlanamaz kavramlar üzerinden bilim olmaz.

İnanç çerçevesinde incelemekte pek bir sıkıntı yok bu tarz teorileri fakat bu da daha önce konuştuğumuz nedenlerden dolayı insanın kendine kalsa daha iyi olur.

Her neyse sanıyorum ki bu sefer anlaştık. Memleketin edebiyat, bilim, sinema, felsefe alanında halinin ne olacağını her daim tartışabiliriz. Ama işin içine devlet ideolojileri hükümetler ve siyasi partiler girdiğinde sıkıntı çıkabiliyor. Belki de tartışsak bir çok konuda ortak fikre sahip olacağız. Ama anladığın üzere olay bununla tamamen alakasız.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Efla kardeş, çekincelerini anlıyorum ve (çok katılmasam da) hak veriyorum. Her arkadaşınla bile bazı konular konuşulmaz, adamına göre muhabbet açarsın. Tabii burası da herkese açık bir platform olduğu için siz birine yazsanız tüm internet aleminin görebilme potansiyeli var. O nedenle her konuya bulaşmak istemediğinizi biliyorum. Daha ortak ve genel görüş bulmuş şeyleri tartışmak istiyorsunuz. Ã?ünkü burada iki düşüncenin çarpışması bir huzursuzluk yaratıyor ve Efla gibi duyarlı arkadaşlar bunları istemiyor. En çok huzursuzluk potansiyeli olan konular da politika ve din.

Bence din de bir bilimdir ve bilim de bir inanç değildir. Ne yazık ki insanın her şeyi inanca dönüştürmede üstüne yok. Doğru dediğimiz şeylerin (yanlış da olsa) genel görüş bulmuş düşüncelerin olması ayrı bir dava. Tek doğru var mı, bu da en büyük tartışmalardan biridir. Herkes "A" derken birinin "B" demesi ise huzur kaçırıyor. Bir de insanın başkasını bir düşünceden dolayı etiketleme huyu var ki bence en kötüsü bu. Etiketleyen kişinin ne kadar dar görüşlü olduğunu ispatlar bu sadece.

Neyse uzatmayayım, bu yazımı bile uzatsam mutlaka birine batacaktır. Kısaca Efla'nın endişelerini anladığımı söylemek istiyorum son olarak. Zaten o malum başlık altındaki iletimde de başlığın tartışma görürse kilitlenebileceğini söylemiştim. Kaç yıldır buradayız, biraz öğrendik sitenin törelerini :D

Bu arada Bogus ile Catboy arasında bir Türkçe konusu geçmiş. Benim alanıma girdiniz, ben de bir iki naçizane düşüncemi belirteyim:
İkiniz de haklısınız arkadaşlar :D Ama Bogus'un kullanımını şöyle açıklayabiliriz. "kalp" ve "yürek" aynı anlamdadır ama kullanım alanları değişir. Cesaretten bahsederken "yürek", aşktan bahsederken "kalp" deriz. "Çok yürekli adamdır." dersek adamın ne kadar cesaretli olduğunu belirtmiş oluruz, "yürek" yerine "kalp" koyarsanız artık o cesaret anlamı kalmaz.

İşte Bogus'un kullanımı da bu örnek gibi. Ne demek istediğini anladım; ama ben olsam böyle cümle kurmazdım. Ben de Catboy gibi politika ve siyaseti aynı anlamda kullanıyorum.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Din ile ilgili başlıkların açılmaması FRP'nin ruhundan çalabilir. şu andaki pek çok popüler oyun zaten dini temalardan çıkmıştır ve hatta şimdi bizim fantastik oyunlarımızda kullandığımız pek çok isim ve yaratık eskilerin gerçekten inandıkları dini figürlerdir. Dolaysıyla fantastik konular hakkında ne kadar derinelemesine konuşursak, din hakkında konuşmaya o kadar yaklaşmış oluruz. Dinler ile ilgili başlıklar bence aksine insanların için gekültürünü geliştirmek ve FRP reken hayal gücünü zenginleştirmek için gereken başlıklardır. Mühim olan bu konuları burada açan kişilerin ileride bir oyunda anlattıklarının çarpıtılarak kullanılmasını olgunlukla karşılayabilecek olmasıdır.

Mesela;

- şeytan aslında iyidir ve insanlara yardım etmeye çalışmıştır. Hala insanlara yardım etmeye çalışmaktadır ama şeytanın askerleri olan melekler tarafından avlanmaktadırda.

- İslam aslında şeytan tarafından insanları hristiyanlıktan saptırmak için getirilmişutir.

- Tüm dinler şeytan tarafından insanları birbirini düşürmek ve savaşlar çıkartmak için indirilmiştir.

- Tanrı aslında uzaylıdır ve 2012'de geri dönecektir.

...

Bir başlık açıldığında ise sadece aynı görüşlerde insanların yazılanları övmesi başlığa bir şey katmaz. Forumlar bilgi paylaşma ve tartışma mekanlarıdır. Ancak tartışmaların yazılan yazıya aksi tezi ispat etmek ya da ona bir şey eklemek dışında bir noktaya varması bence yanlıştır.

İslamdan, oyunlarda kullanılabilecek bazı kısımların anlatılması dindar insanlar tarafından yanlış görülebileceğinden tepki çekebileceği gibi dindar olamayanlar tarafından da saçma bir uğraşı olarak görülebilir. Bunun izah tarzı çok önemlidir.

Geçmişte tartışma, dargınlık ve siteden ayrılma konularının ne kadarı dini konlardan olmuştur, onu da merak ediyorum. Benim bildiğim, ayrılıklar daha çok site yönetimindeki bazı tutuculuklar (Ki artık yoktur), site yönetimini ele geçirme çabaları (Bu da artık yok), ortak dünyada atlanan seviyelerin adaletsizliği (Artık ortak dünya da yok), frp hakkında bir konudaki karşıt görüşlerin kişisel tartışmalara dönüşmesi (Bunu da yapan bir ben kaldım, diğerleri de gittiğine göre sorun yok) gibi sebeplerdi.

Politika başka bir konu bence. AKP'nin ileride nelere sebep olacağı ya da aslında AKP'nin gizli bir plan ile Türkiye'yi yüceltmeye çalıştığı gibi hayali ve teorik yazılar gelecek dünyaları için bir zihin çalışması olabilir. Gelecek dünyası hakkında yapılan pek çok oyun, çizgifilm, film ve kitapta politik konulardan yardım alınmıştır.

Bir konu daha vardır. FRP'ye kendini kaptırıp bu sitede saatlerini harcayan kişileri, dış dünya hakkında biraz haberdar etmek ve onun fantastik canavarlar ve hikayelerden ibaret hayatında biraz daha ayaklarının yere basabilmesi için burada bazı politik başlıklar açılmalıdır bence. Mesela İngiltere başbakanının Atatürk'e yaptığı bir hakaret, Papa'nın İslama yaptığı bir hakaret serbest kürsüde diğer insanlara da duyurulabilir.

Bu site sadece insanları FRP'ye çekmek üstüne kurulu ise, baştan bir sorun vardır bence. Bu site FRP ile ilgilenen insanların kaynaşması, tanışması ve kendi kafasında insanlar ile konuşabilmesi için olduğunu düşünmüşümdür hep. Politika ve din konuları ise insanları tanımadaki ilk noktalardan ikisidir.

Admin ve moderatörlerin aşırıya ve karşılıklı tartışmaya varmış (Giden değil) başlıkları kilitlemesi normaldir. Efla'nın çekincesi sanırım, çok geç müdahale etmesi dolaysıyle yukarıdaki hale gelmesi ve hatta daha da geç kalarak sitede bir karşılılı nefretin oluşmasına sebep olmasıdır. Politika ve siyaset konuları da bu tarz durumlar diğerlerinden önce görülür. Efla her daim siteye gelen herşeyi bilen bir tanrı değildir ve 1 haftalık bir deniz sefası sonrası sitenin ortadan ikiye ayrılmasından korkuyor da olabilir. Ona destek olan bir moderatör ordusu olsa belki de bu kadar politika ve din kısıtlamaya gitmeyecektir. Ama her başlığa bir moderatör atansa, sitede herkes moderatör olur.

Bazı kişilere belki şaka gibi geliyor yazdıklarım (Aslında biraz abartmış olabilirim) ama bunlar gerçekten de yaşanmış şeyler. Sitede sırf kavga etmeye giren, birilerine üstünlük taslamaya veya illaki karşıt görüş ile tartışma açmaya giren kişiler vardı. Ancak ayrılıklar, yukarıda da söylediğim gibi bu kişilerin kişisel ego tatminlerinin aşırıya kaçması ile gerçekleşti bence.

Herhangi bir müdahalede,insanlar bunu sadece kişisel algılamamalı. Efla'nın adminliği destekleniyorsa, onun kararlarına da saygı göstermek gerekir. Onun kararlarından rahaızlık duyan kişilere,Eflanın yönetimde bir yeri olduğuna eminim. Her yardıma açık olduğunu da düşünmekteyim.

Bence frpworld'de, hayal gücü alemlerinde zaman geçirmeyi isteyen herkesin zihnini biraz daha geliştirecek her konu açılmalı, arkadaşlıklar kurabilecek her tür başlık açılmalı, insanları hayal dünyalarından biraz daha dünyaya bağlayacak da başlıklar açılmalı. Frpworld'de her şey tartışılabilmeli, insanların kişisel görüşlerinin ne kadar saçma olduğu dışında.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

politika, din ve milliyet dışında her türlü şeyin paylaşılmasını olumlu görüyorum ben. Elbette insanlar politik, dini ve milli konularda bazen konuşurken ufak değinmeler yapabilirler ama başlık altında bunu tartışmak burda ve birçok yerde anlamsız. İnsanların çoğunun bağnaz olmasının yanı sıra çoğu kimse kendi fikrini ezdirmek istemeyeceğinden dolayı saçma sapan kavgalar, kutuplaşmalar ve anlamsız küfürleşmeler (çünkü diğer fikirlere karşı kör olan insanlar her türlü pisliği yapar karşısındakini birazcık bile olsun incitebilmek ve tatmin olmak için) yaşanacaktır. Ölkemizin ve dünyanın durumundan bunun burda olmayacağını iddia edenlere ben birşey demek istemiyorum. Bunların tartışıldığı panellerde bile insanlar yumruk yumruğa birbirine girerken hatta öğrenci toplantılarında bile kavgalar çıkarken, burda çıkmaması mucize olur. O yüzden hiç gerek yok bu tür konulara.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vallahi siyasetle ilgili sitede yaptığım moderatörlükte şu izlenim edindim.

İnternette dolaşan ve siyasi yazılar bulup bunların bulunduğu yerlerde ortamı karıştırmak isteyen insanlar var.

Bu insanların hemen her siyasi görüşten olanına rastlamak mümkün.

Bu insanların yaptığının yanlışlığını mutlaka göstermek bir siyaset sitesi yönetimi için mecburi.... Adamın mesajını basitçe silmek yetmiyor. Bu da siyaset tartışmalarını çok zorlaştırıyor.

Bir de şunu düşünüyorum siyaset konusunu tartışabileceğimiz bol bol yer var. Hatta istersek, sitenin tüm üyeleri ayrı bir siyasi platform da yartabiliriz. Ama böylesine hassas bir konunun tartışılacağı her yere insanların bunu tartışacağını bilerek girmesi gerekli bence kesinlikle...

Muhafazakar sayılırım galiba... Site kurulduktan beri hemen hemen aynı fikirdeyim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

galiba feanor un ukala ve geçimsiz biri olduğuna dair bir genel kanı oluşmuş. bu durumda bunu tartışabilir ve bir oylama yapıp kendisini kovup kovmama yönünde bir karar alabiliriz belki de..
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Lord_Feanor wrote:galiba feanor un ukala ve geçimsiz biri olduğuna dair bir genel kanı oluşmuş. bu durumda bunu tartışabilir ve bir oylama yapıp kendisini kovup kovmama yönünde bir karar alabiliriz belki de..
Ukala ve geçimsiz tanımları çok ağır kaçar, ben asla öyle sıfatları birilerine yakıştırmam. Sen tabi kendini bir ekşisözlük yazarı olaraktan bu tarz yaklaşımlarda bulunabileceğini iddia ediyorsun, yani bunu da anlamadım gerçi ama neyse ne yani orada yazıyorsun diye illa her yazında iğneleme yapmak zorunda mısın? Düşüncelerini başkalarının düşüncelerini yıkmadan da yazabilirsin, sonra kimse artık sana kendi görüşünü anlatmak için uğraşmaz. Ne de olsa beni dinlemeyecek diye düşünür...
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

her yazımda iğneleme yaptığım söylenemez. ayrıca tartışmanın anlamı karşındakine kendi düşünceni kabul ettirebilmektir, başarırsın ya da başaramazsın. ve biraz dikkat edilirse hiçbir zaman gerginliği(varsa eğer) başlatan kişinin feanor olmadığı görülecektir.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Tartışmayın lan! xD
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply