Bu ek pakette neler bizi bekiyor:
- Archdemon'un öldürülmesiyle Darkspawn'ların dağılacağı düşünülüyordu. Ama efendileri gidince tam tersi kölelikten kurtuldular, hatta bazıları insan gibi konuşmaya ve özgür iradeleriyle hakeket etmeye başladı." The Architect", ek paketin ana düşmanı olacak.

- Her bir sınıfa (savaşçı, büyücü ve serseri) 2 ayrı alt sınıf ekleniyor ve toplamda ilk oyunla beraber her bir sınıfın 6 alt sınıfı olmuş oluyor.
- Yeni bir origin hikayesi eklenmeyecek, ama ben qunari origini bekliyordum büyük umutlarla.
- İlk oyundan yoldaş olarak bize eşlik edecek karakterin Alistair olduğu açıklandı. Bunun dışında 5 yeni yoldaş karakter geliyor.
- İlk oyundaki yoldaşlarımızdan Oghren, hikayenin kilit karakterlerden biri olacakmış ve sıklıkla görecekmişiz kendisini.
- İlk oyundaki diğer karakterlerden Wynne, Loghain ve Anora, ilk oyundaki seçimlerimize göre karşımıza küçük rollerde çıkacakmış.
- Toplamda 56 yeni büyü ve yetenek eklenecek.
- Bu sefer tehdit daha büyük, yoldaşlarımız daha ciddilermiş ve bu nedenlerle hatta bunu bahane ederek romantizm olayını ek pakette kaldırmışlar.
- Daha çok hikaye tabanlı olacağından, daha bir çizgisel olması bekleniyor. RPG ruhundan anlamayan bazı insanların, gereksiz yere fazlalık olan yan görevler yüzünden ana hikayeye konsantre olamadığı eleştirilerini Bioware ele almış ve yan görevleri daha bir indirgemiş ek pakette.
- "The Children" denilen, kafası insan diğer tarafları böcek halini almış yeni bir düşman türü eklenmiş.
- İlk oyunda yan görevleri de yapmanıza bağlı olarak toplamda 4 defa ejderha türüyle dövüşme imkanımız oluyordu, bu sefer daha fazla ejderha çeşidi eklenmiş ve daha çok kendileriyle karşılaşacakmışız.
Kısaca böyle, ek paketi ben heyecanla bekliyorum. Bakalım benim gibi bekleyen var mı bu oyunu?
Oyunun kapağında ana düşman Architect ve yeni düşman türü "The Children" görülüyor.