Lepfter Macerası (oyun ekranı)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Genç savaşçı kenardan bir yerden şenlikleri izlemeye koyuldu, kukuletası yüzünü örttüğünden gölgelerde durduğundan yüzü görünmüyordu.

İlginç bir şey olursa diye eli kılıcının kabzasındaydı.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Argu-zyrus kafasını bir yana eğdi; biraz diğerlerinin dağılmasını bekledikten sonra rastgele sokaklara girip şehri incelemeye koyuldu (streetwise)
Image
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

Genç şaman, yere eğildi, yerdeki topraktan bir parça alıp elinde ezdi ve konsantre oldu. Bu kasabada ne gibi kötülükler dolaşıyordu bunu öğrenmek istiyordu.
Daha sonra başına bir şey gelmesin diye elf kızının peşinden gitti.
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Elemdil yol boyunca sessizliğini korumuştu. Kölelik ve köleciliğin bu kadar yaygın olacağını düşünmemişti önceden, tiksintiyle yüzünü buruşturdu.

Herkes kılavuzun dediği doğrultuda tek tek ayrılmaya başlayınca önce karşı koymayı düşündü. Birbirilerinden ayrılmak tek tek avlanabilecekleri anlamına da gelmiyor muydu aynı zamanda?

Sonrasında şüpheciliği bir kenara bıraktı, düşman topraklarda daha fazla düşman kazanmanın mantığı yoktu. Kapşonunu iyice kafasına çekti fakat her ne kadar gizlenmeye çalışsada vücut yapısından bile onun eladrin olduğunu anlayabilecek kimseler olabileceğini düşünüyordu.

Kalabalık olmayan sokaklara doğru yöneldi, eladrin kılıçsihirbazı.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Lareena çıktığı çatının üzerinden etrafı süzmeye başlamıştı ki büyük meydanının diğer girişinden 10 kadar dragonborn un girdiğini gördü. Başta fark edemese de sonradan arkasından çektikleri köleleri fark etti. Halk adeta coşku ile buna karşılık veriyordu. Köle ticareti başlıyordu anlaşılan. Kölelerin 7 tane olduğunu ver arka arkaya birbirlerine bağlanmışlardı. En arkadaki köle bitkinlikten olsa gerek artık yerde sürünmeye başlamıştı ki bir dragonbornun kamçısı ile kendini eskisinden daha dinç ayakta buldu. Halkın coşkusu gitgide artıyordu. Köleler halkın içinden geçip meydanın tam ortasına geldiklerinde aslında saatlerdir boş olan ama anca tam olarak fark edilebilen tahtadan bir platformun üzerine çıkarıldı. Birden etrafı bir sessizlik kapladı ve dragonbornlardan biri ortak lisanda kölelerin çok değerli olduklarını ve kendilerinin satış konusunda çok cömert davranacaklarını söyledi. Bu cömertliği göstermek içinde arkadaki adamı öne çekti ve boğazına dayadı hançeri tek hamlede kendine doğru çekip adamı öldürdü. Halk iyice coşkuya gelmişti. Diğer kölelerin kafalarındaki kapşonlar çıkarılınca hepsinin elf olduğu anlaşıldı. Zenginler için kaçırılmaz fırsattı. En başta ki kölenin diğer kölelerle olan bağlantısını kesti ve bu köle için pazarlıklar başladı.

Bu sırada Aramil arka sokaklara dalmış gafil avlayacağı bir dragonborn arıyordu. Sonradan çoğu kişinin ilk gördükleri meydanda olduğunu fark etti.

Kadim de Lareena"nın çatıdan gördüklerini meydanın bir köşesinden açıkça görebiliyordu.

Argu-zyrus da arka sokaklarda kendince ufak bir araştırma yapmıştı ve şehir hakkında birkaç bilgi toplamıştı. şehrin yapısından olsa gerek bir süre sonra kendini yine meydanın bir köşesinde buldu.

Dradin elf kızının peşinden gitmek istese bir süre sonra izini kaybetti ve meydanda olan olaylara şahit oldu.

Elemdil ise boş sokaklarda kendini daha güvenli hissediyordu. Issız sokaklarda meydandan gelen sesler yankılanıyordu..
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Kaddim diğerlerin baktı, tek başına bir işe kalkışmak istemiyordu. Hemen etrafta görebildiği grup arkadaşlarının yanına gitti. Kimseyi göremezse eğer platformun arkasına dolaşmayı deneyecekti.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Elemdil seslere doğru geri yöneldi, kalabalığın heyecanlı bağrışmaları arasında elindeki kanlı bıçakla adamı ve yerde yatan cansız adamı gördü. Sinirden karnına ağrılar saplandı.

Kalabalığın içinden ilerleyerek adama ulaşabileceği bir noktaya geldi, kapşonunu sıyırdı. Irksal gücüyle adamın arkasında belirdi ve kılıcını savurdu.

Fey Step PHB sf.38
Melee Basic Attack Att:11 vs AC, Dmg 1d8+6
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

"Bunu savaşmadan da halledebiliriz!" diyecekti ki Argu-zyrus; Elemdil'in adamlardan birine saldırmaya soyunduğunu gördü. "Bunu savaşmadan da halledebilirdik!" dedi mırıldanarak. İç çekti ve kısa kılıcını çıkardı. "Birlikte kalıp şu Elemdil'i kurtaralım, bu kadar Drangonborn'u halledemeyiz sanırım. Ben gizlice gidip dragonbornlardan birini bir süreliğine etkisiz hale getirebilirim sanırım..." dedi. Ve hemen, hiç beklemeden ekledi: "Plan yapıp hareket etmemiz gerek, bana sorarsanız..."
Image
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Kölelerin kendi ırkından, kardeşleri olduğunu görünce bütün vücudu sinirle kasılmıştı. Kulakları geriye yatmış istemsizce hırlıyordu. Eğer kendisini bu hayvansı iç güdüye bıraksa hemen şu çatıdan atlayıp dragonbronları dağıtabilirdi.

Ama kendisini sakinleştirdi.

Bulunduğu çatıdan dikkat çekmeden aşağı atladı. Karanlıktan dolaşıp platformun arkasına geçecek ve arkalarından sürpriz bir saldırı yapacaktı.

Kardeşlerini kurtarmalıydı....
Image
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

cüce şaman, arkadaşlarının saldırdığını görünce onları yanlız bırakmanın yanlış olacağına karar verdi.

"Yüce ruhlar, bana bu davamda yardımcı olun, güçlerinizle beni kutsayın"
diye mırıldandı, ve cebindeki tozlardan birazın alıp havaya saçtı.

Tozlar havada biraz kaldıktan sonra şaman'ın içinden çıkan mavi-beyaz bir ışığın yardımıyla şekillendirler ve ruhani bir ayı halini aldılar.

-Call Spirit Companion-
Hemen yanımda
Image
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Genasi kendei kendine homurdandı: "Dinleyen mi var sanki..!" diye. Gerçi kimse dediklerini duymamıştı büyük ihtimalle. Madem herkes saldırıyordu, şimdi o da saldırmak zorundaydı.

Gizlenerek, elinden geldiğince hızla dragonbornlardan Elemdil'in saldırdığının yanına gitti (fleeting ghost). Amacı dragonborn'dan saklanıp beklemediği bir anda saldırmaktı.
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Kaddim Elemdil'in saldırdığı adama var gücüyle koşup saldırdı.

Charge Attack

-Freddie Mercury
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Neden bu kin? Neden bizi öldürüyorsunuz? Neden bize saldırıyorsunuz?, diye bağırmak istiyordum.
Boğazı deşilen, elfin kanlar içindeki görüntüsü durdurmak istiyorum. Elimi kaldırıyorum. Ama, çok geç...
Zaman durdu mu? Ne zaman elime yayımı aldım, bilmiyorum!

Lanet olsun sana, Dragonborn! Hepinize lanet olsun!
Dengemi mi yitiriyorum? Okum, katile doğru uçarken af diliyorum.
Anne!... Melora! Affedin beni! Buna izin veremem!

Round One:
Hunter's Quarry- En yakınımdakine. (s104)
Saldıran grubumdakilere, müdahale etmek için öne atılan dragonbornları, takip eden dragonbornları yavaşlatmak için, öndeki iki dragonborn'u seçiyorum oklarımla, arkaya itiyorum; Thundertusk Boar Strike. (s106)
Thundertusk Boar Strike' ın, attack'ı düşük gelirse: Elven Accuracy (s40) Free Action.
Action point ile; Spikes of the Manticore (s108) En yakınımdaki, hunter's quarry ile işaretlediğime ve bir başka bana yakın dragonborn'a, saldırıyorum.
Eğer; Elven Accuracy'yi kullanmadıysam, şimdi attack düşük geldiyse kullanıyorum.
Eğer, biri bana yaklaşırsa; Martial Alacrity (Feat) (MP s138) shift'imi, minor action olarak yapıyorum ve aynen yazdığım hareketleri yapıyorum.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

devrimk wrote:Kalabalığın içinden ilerleyerek adama ulaşabileceği bir noktaya geldi, kapşonunu sıyırdı. Irksal gücüyle adamın arkasında belirdi ve kılıcını savurdu.

Fey Step PHB sf.38
Melee Basic Attack Att:11 vs AC, Dmg 1d8+6
1d20+11=2+11=12 Failed!

Elemdil kılıcını dragornborna hiddetle savurdu ama dragornborna isabet ettiremedi.
Illyra wrote:Bulunduğu çatıdan dikkat çekmeden aşağı atladı. Karanlıktan dolaşıp platformun arkasına geçecek ve arkalarından sürpriz bir saldırı yapacaktı.

Kardeşlerini kurtarmalıydı....
1d20+10=13+10=23 Hit!
1d10+4=9

Androner wrote:"Yüce ruhlar, bana bu davamda yardımcı olun, güçlerinizle beni kutsayın"
diye mırıldandı, ve cebindeki tozlardan birazın alıp havaya saçtı.

Tozlar havada biraz kaldıktan sonra şaman'ın içinden çıkan mavi-beyaz bir ışığın yardımıyla şekillendirler ve ruhani bir ayı halini aldılar.

-Call Spirit Companion-
Hemen yanımda
????
Lydronk wrote: Gizlenerek, elinden geldiğince hızla dragonbornlardan Elemdil'in saldırdığının yanına gitti (fleeting ghost). Amacı dragonborn'dan saklanıp beklemediği bir anda saldırmaktı.
Elemdil saldırdığı için çoktan fark edilmişti Argu.
1d20+9=18 Hit!
1d6+3=8

Argu kısa kılıcını geçirmişti Dragornborna.
Edmond wrote:Kaddim Elemdil'in saldırdığı adama var gücüyle koşup saldırdı.

Charge Attack
1d20+7(+1charge)= 11 Failed!

Kaddim tüm gücüyle koşmuştu dragornbornun üzerine ama dragornborn uyanık davranmış kendini biraz kenara çekerek sıyrılmıştı bu saldırıdan.
Mark wrote: Hunter's Quarry- En yakınımdakine. (s104)
Saldıran grubumdakilere, müdahale etmek için öne atılan dragonbornları, takip eden dragonbornları yavaşlatmak için, öndeki iki dragonborn'u seçiyorum oklarımla, arkaya itiyorum; Thundertusk Boar Strike. (s106)
Thundertusk Boar Strike' ın, attack'ı düşük gelirse: Elven Accuracy (s40) Free Action.
Action point ile; Spikes of the Manticore (s108) En yakınımdaki, hunter's quarry ile işaretlediğime ve bir başka bana yakın dragonborn'a, saldırıyorum.
Eğer; Elven Accuracy'yi kullanmadıysam, şimdi attack düşük geldiyse kullanıyorum.
Eğer, biri bana yaklaşırsa; Martial Alacrity (Feat) (MP s138) shift'imi, minor action olarak yapıyorum ve aynen yazdığım hareketleri yapıyorum.
Thundertusk Boar Strike. (s106)
1d20+10=25 Hit!
1d10 +5(Dex) +1(feat)=12

Action point
Spikes of the Manticore

1d20+10= 21 Hit!
2d10+6+1d6=23

Elemdil başarılı olamamıştın saldırında. Bu sefer Dragonborn sana hafif bir gülümseme attı(bu gülümsemenin altında kendi ile böbürlenme olduğu çok açıkdı) ve kılıcını sana doğru savurdu. Ani bir hareketle dragonbornun saldırısından kurtuldun.

Laarena Dragonbornlar için sürpriz bir atak yapmıştın. Gafil avladın dragonbornu. Hiddetlenen dragonborn sana doğru haykırarak kılıcını savurdu.
(-5 damage)

Argu elemdilin saldırdığı dragonborna saldırmıştın ve bu onu çok sinirlendirdi. Onların yapısında vardı çabuk sinirlenmek zaten. Ama elemdil ile ugraştığı için sana zarar vermeye çalışan da olmadı.

Kaddim dragonborna onca hızınla koşarak saldırdın fakat başarılı olamadın. Dragonborn birden sıyrılmayı başardı bu saldırıdan ve sana dönüp kılıcını savurdu tüm hiddeti ile.Ama o da senin gibi başarılı olamadı.

Aramil seni fark etmişti yakınında bulunan bir dragonborn ve koşarak sana saldırıya geçti.Kılıcını birden bedeninde hissettin ve bir acı duydun.
(-6 damage)

Dragonbornların can değerlerini yazmıyorum iyice bilgisayar oyunu gibi gözükmeye başlıyor diye düşünüyorum ama isteniyorsa eğer elimde var hepsi yazabilirim..

Aramil:57-6=51
Lareena:54-5=49
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Yaralandığımda, yayımı sağa doğru çevirip Dragonborn'un görüş açısını kısıtlıyorum. Sağa adım atarak, geriye dönerek uzaklaşıyorum.
Nefes nefeseyim...

Yield Ground (Immediate Reaction) (s106)
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Post Reply