biraz öyle oldum gerçi doğrudwaxer wrote:Illyra wrote:Oleyy kör oldularKorkarlar umarım
acımasız cadı!
.
Arena Adası YORUMLAR
Tabii olabilir; ancak bir iki seviye atladıktan sonra olabilir. Zaten Büyü:x5 olduğun zaman uçma büyüsünü de öğrenebileceksin.Illyra wrote:şimdi Sayın Üstat Dwaxer(nasıl da yağ çekmeye hazırlanıyorum), ben cadı olduğuma göre belki ileride ganimetlerin içinden uçan süpürge! çıkabilir mi diye sormak istiyorum,
ya da kendim yapabilirmiyim acaba ? Birden aklıma geldi de bu gün
.
Çok Teşekkür Ederimdwaxer wrote:Tabii olabilir; ancak bir iki seviye atladıktan sonra olabilir. Zaten Büyü:x5 olduğun zaman uçma büyüsünü de öğrenebileceksin.Illyra wrote:şimdi Sayın Üstat Dwaxer(nasıl da yağ çekmeye hazırlanıyorum), ben cadı olduğuma göre belki ileride ganimetlerin içinden uçan süpürge! çıkabilir mi diye sormak istiyorum,
ya da kendim yapabilirmiyim acaba ? Birden aklıma geldi de bu gün
.

.
şimdi tabii beta test yaptığımız için ilk sıralarda sık sık birbirimizi uyarmamız gerekecek. Benim gözümden kaçan olursa da siz uyarın.
fmc wrote:Hemen yayına okunu takıp teredütsüzce (x6y7)'deki okçuya fırlattı.
Ã?eviklik 1 tık [(x3)-1] 2
3 tık atak [(x3)-1] 8
8 tık hasar [(x2)+3] 19
Arkadaşlar öncelikler belirlenip de, eğer ilk turda siz düşmandan hızlı davranıp aksiyon yaparsanız, tabii ki düşman geçen turdan defanslarına tık yatırmamış olduğundan gafil avlama şansınız var. Ama dikkat ederseniz Defans ve İrade başlangıç değerleri zaten 10 ile başlıyor. Fmc, sen (öncelikle çok güzel, hesabı kitabıyla yazmışsın teşekkür ederim) atak değerini sonuçta 8 yapmışsın. Halbuki örneğin senin defansın 10+x3, yani 0 tıkla bile 10 defansın var. O yüzden askerleri vurmak için en az 4 tık yatırman lazım ki Atak(4)=[(x3)-1]=11 ile vurabilesin. (ancak askerin metal plaka zırhı varsa defansına -2 ceza gelirdi ve 8 atakla vurabilirdin ama askerler hep deri giymiş)
Bir de herkese söylemeyi unuttum: Kulübedeki okçular pencerelerin ardında çok iyi siper almışlar o yüzden defanslarına +8 alıyorlar, yani çıplak defansları 18. Ağaç, kaya ya da başka bir kişinin ardındaki kişiler de defans:+5 alır. Dikkat ederseniz sizin pozisyonlarınız da saklanmaya, siper almaya çok müsait (değerlendirebilirsiniz)
Tabii büyüyle kör olmuş düşmanların defanslarına bir -5 ceza getireceğim ama kulübedekiler bunun dışında çünkü kendilerini yere atmaları vurulmamak için yeterli.
Fmc, senin mesajını editleyip, hedefini (x6, y6) olarak değiştiriyorum; böylece atağın düşük olsa da ork askerin kör olarak defans yapamamasından ötürü vurabilirsin.
Bu arada kulübedekiler okçu, dışardakiler asker diyorum ama sizi yanıltmayayım; dışardaki askerlerin bellerinde balta, sırtlarında kalkan asılı ve ellerinde de arbalet var. Yani uzaktan da atış yapabiliyorlar. Ancak Kurgx ile Lubal"da menzilli silah yok.
Bu arada Aegron senin Ã?eviklik 0 olduğundan yatırdığın tık yarıya bölünür; 2 tık yatırmışsın, önceliğin 1 olacak yani.
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

benim atağım düşmanın defansını geçecek ki hsar vereyim değil mi? yoksa benim atağım kendi defansımı mı geçmeli. kafam karıştı o noktada.
editler için sağol. ben içerdekilere bi gıcık kaptım nedense hemen onları vurayım dedim
,peki ben taşın arkasına birde 1 tık kamuflaj deseydim nolurdu? onu dicektim yazmadım sormadan 
editler için sağol. ben içerdekilere bi gıcık kaptım nedense hemen onları vurayım dedim
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
Arkadaşlar Beta test yapıyoruz; bu tip ilk defa yanlışlıklarını, gözden kaçanları vs isterseniz düzeltebilir(sin)iz.Aegron Linwelin wrote:Farkettim sonradan ama neyse artıkdwaxer wrote:
Bu arada Aegron senin Ã?eviklik 0 olduğundan yatırdığın tık yarıya bölünür; 2 tık yatırmışsın, önceliğin 1 olacak yani..
fmc wrote:benim atağım düşmanın defansını geçecek ki hsar vereyim değil mi? yoksa benim atağım kendi defansımı mı geçmeli. kafam karıştı o noktada.
editler için sağol. ben içerdekilere bi gıcık kaptım nedense hemen onları vurayım dedim,peki ben taşın arkasına birde 1 tık kamuflaj deseydim nolurdu? onu dicektim yazmadım sormadan
şimdi zaten hepiniz olduğunuz yerde Defans:+5 alıyorsunuz, çünkü arada ağaçlar, kaya filan var. Ancak sen kendini kayanın veya ağacın arkasına atıp kamuflaj yapsaydın tamamen görünmez olabilirdin. Ã?te yandan adamlar zaten kör olduğu için, hiçbirinizi göremiyorlar nasıl olsa
İşte arkadaşlar stratejik oyun bu; biraz düşünüp taşınıp (satranç oynar gibi) yapın hamlelerinizi.
Bu arada bu turda unuttum ama bundan sonra her 12 kare uzaklık için menzilli saldırılara (büyü dahil) atak:-1, hasar:-1 ceza verilecek. Yani örneğin düşman 13-24 kare uzaktaysa -1, 25-36 kare uzaktaysa -2 diye ceza mesafeyle birlikte yükselecek. Zaten 36 kareden büyük haritamız olmaz herhalde.
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Aegron Linwelin wrote:Ben edit yaptım o zaman bu seferlik
Tabii ilk sefer, ikinci sefer önemli değil. Ben düşmanları oynatana kadar değişiklik olabilir. En azından sizler ve ben sisteme alışana kadar.
Aslında daha önce de bahsettim bu sistemin uzun ve detaylı halini yaparken yarım bıraktım ki sizler sayfalarca yazıyı okumakla uğraşmayın diye. O yüzden bazı kurallar yeri geldikçe yavaş yavaş oyunumuzda ortaya çıkacak. Belki size acı süprizler de olabilir, böylece akılda kalır.
Ã?rneğin iksir çıkarıp içmek 2 tık, sürünerek ilerlemek 1 adımı 2 tık, silahını kınına sokmak 1 tık, çantanı karıştırıp içinden bir şey çıkarmak 4 tık filan gibi kuralları mantığımıza uygun şekilde sallayabiliriz ayrıca.
.
Köprüde boru gibi siper var, canıma mı susadım hem, ayrıca denizci adam Chaotic olur, orada durup elma yediğimi ve bacak bacak üstüne attığmıı hayal edebilirsin 
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Ayrıca aklıma geldi birden okuyunca sürünürken vurulma şansı daha da azalacağı için karşı tarafında atak zarlarına bi eksi alması gerekir kanımca!dwaxer wrote:Tabii ilk sefer, ikinci sefer önemli değil. Ben düşmanları oynatana kadar değişiklik olabilir. En azından sizler ve ben sisteme alışana kadar.
Aslında daha önce de bahsettim bu sistemin uzun ve detaylı halini yaparken yarım bıraktım ki sizler sayfalarca yazıyı okumakla uğraşmayın diye. O yüzden bazı kurallar yeri geldikçe yavaş yavaş oyunumuzda ortaya çıkacak. Belki size acı süprizler de olabilir, böylece akılda kalır.İşte mesela siper alma durumlarına Defans:+5, çok iyi siper almaya da +8 geldiğini söylemiş olduk. Zaten bunlar tahmin edilebilecek şeyler.
Ã?rneğin iksir çıkarıp içmek 2 tık, sürünerek ilerlemek 1 adımı 2 tık, silahını kınına sokmak 1 tık, çantanı karıştırıp içinden bir şey çıkarmak 4 tık filan gibi kuralları mantığımıza uygun şekilde sallayabiliriz ayrıca.
.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!