Arena Adası YORUMLAR

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

dwaxer wrote:
Illyra wrote:Oleyy kör oldular :D Korkarlar umarım :-P
:mrgreen: acımasız cadı!

.
biraz öyle oldum gerçi doğru :roll: ama onlar da bizi kesecektii :cry:
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:
dwaxer wrote:
Illyra wrote:Oleyy kör oldular :D Korkarlar umarım :-P
:mrgreen: acımasız cadı!.
biraz öyle oldum gerçi doğru :roll: ama onlar da bizi kesecektii :cry:
:D Kesicek miydi? :shock:

.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

şimdi Sayın Üstat Dwaxer :D (nasıl da yağ çekmeye hazırlanıyorum), ben cadı olduğuma göre belki ileride ganimetlerin içinden uçan süpürge! çıkabilir mi diye sormak istiyorum, :-P ya da kendim yapabilirmiyim acaba ? Birden aklıma geldi de bu gün :roll:
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:şimdi Sayın Üstat Dwaxer :D (nasıl da yağ çekmeye hazırlanıyorum), ben cadı olduğuma göre belki ileride ganimetlerin içinden uçan süpürge! çıkabilir mi diye sormak istiyorum, :-P ya da kendim yapabilirmiyim acaba ? Birden aklıma geldi de bu gün :roll:
Tabii olabilir; ancak bir iki seviye atladıktan sonra olabilir. Zaten Büyü:x5 olduğun zaman uçma büyüsünü de öğrenebileceksin.

.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

dwaxer wrote:
Illyra wrote:şimdi Sayın Üstat Dwaxer :D (nasıl da yağ çekmeye hazırlanıyorum), ben cadı olduğuma göre belki ileride ganimetlerin içinden uçan süpürge! çıkabilir mi diye sormak istiyorum, :-P ya da kendim yapabilirmiyim acaba ? Birden aklıma geldi de bu gün :roll:
Tabii olabilir; ancak bir iki seviye atladıktan sonra olabilir. Zaten Büyü:x5 olduğun zaman uçma büyüsünü de öğrenebileceksin.

.
Çok Teşekkür Ederim :roll:
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

şimdi tabii beta test yaptığımız için ilk sıralarda sık sık birbirimizi uyarmamız gerekecek. Benim gözümden kaçan olursa da siz uyarın.

fmc wrote:Hemen yayına okunu takıp teredütsüzce (x6y7)'deki okçuya fırlattı.
Ã?eviklik 1 tık [(x3)-1] 2
3 tık atak [(x3)-1] 8
8 tık hasar [(x2)+3] 19

Arkadaşlar öncelikler belirlenip de, eğer ilk turda siz düşmandan hızlı davranıp aksiyon yaparsanız, tabii ki düşman geçen turdan defanslarına tık yatırmamış olduğundan gafil avlama şansınız var. Ama dikkat ederseniz Defans ve İrade başlangıç değerleri zaten 10 ile başlıyor. Fmc, sen (öncelikle çok güzel, hesabı kitabıyla yazmışsın teşekkür ederim) atak değerini sonuçta 8 yapmışsın. Halbuki örneğin senin defansın 10+x3, yani 0 tıkla bile 10 defansın var. O yüzden askerleri vurmak için en az 4 tık yatırman lazım ki Atak(4)=[(x3)-1]=11 ile vurabilesin. (ancak askerin metal plaka zırhı varsa defansına -2 ceza gelirdi ve 8 atakla vurabilirdin ama askerler hep deri giymiş)

Bir de herkese söylemeyi unuttum: Kulübedeki okçular pencerelerin ardında çok iyi siper almışlar o yüzden defanslarına +8 alıyorlar, yani çıplak defansları 18. Ağaç, kaya ya da başka bir kişinin ardındaki kişiler de defans:+5 alır. Dikkat ederseniz sizin pozisyonlarınız da saklanmaya, siper almaya çok müsait (değerlendirebilirsiniz)
Tabii büyüyle kör olmuş düşmanların defanslarına bir -5 ceza getireceğim ama kulübedekiler bunun dışında çünkü kendilerini yere atmaları vurulmamak için yeterli.

Fmc, senin mesajını editleyip, hedefini (x6, y6) olarak değiştiriyorum; böylece atağın düşük olsa da ork askerin kör olarak defans yapamamasından ötürü vurabilirsin.

Bu arada kulübedekiler okçu, dışardakiler asker diyorum ama sizi yanıltmayayım; dışardaki askerlerin bellerinde balta, sırtlarında kalkan asılı ve ellerinde de arbalet var. Yani uzaktan da atış yapabiliyorlar. Ancak Kurgx ile Lubal"da menzilli silah yok.

Bu arada Aegron senin Ã?eviklik 0 olduğundan yatırdığın tık yarıya bölünür; 2 tık yatırmışsın, önceliğin 1 olacak yani.

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

dwaxer wrote:
Bu arada Aegron senin Ã?eviklik 0 olduğundan yatırdığın tık yarıya bölünür; 2 tık yatırmışsın, önceliğin 1 olacak yani.

.
Farkettim sonradan ama neyse artık
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

benim atağım düşmanın defansını geçecek ki hsar vereyim değil mi? yoksa benim atağım kendi defansımı mı geçmeli. kafam karıştı o noktada.
editler için sağol. ben içerdekilere bi gıcık kaptım nedense hemen onları vurayım dedim :D,peki ben taşın arkasına birde 1 tık kamuflaj deseydim nolurdu? onu dicektim yazmadım sormadan :)
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:
dwaxer wrote:
Bu arada Aegron senin Ã?eviklik 0 olduğundan yatırdığın tık yarıya bölünür; 2 tık yatırmışsın, önceliğin 1 olacak yani..
Farkettim sonradan ama neyse artık
Arkadaşlar Beta test yapıyoruz; bu tip ilk defa yanlışlıklarını, gözden kaçanları vs isterseniz düzeltebilir(sin)iz.
fmc wrote:benim atağım düşmanın defansını geçecek ki hsar vereyim değil mi? yoksa benim atağım kendi defansımı mı geçmeli. kafam karıştı o noktada.
editler için sağol. ben içerdekilere bi gıcık kaptım nedense hemen onları vurayım dedim :D,peki ben taşın arkasına birde 1 tık kamuflaj deseydim nolurdu? onu dicektim yazmadım sormadan :)

:mrgreen: Yok senin defansını ben örnek olarak verdim; yani, "sen o atakla kendini bile vuramazsın!" dedim. :-P Tabii ki saldırdığın düşmanın defansını tutturman gerekir, yoksa ıskalarsın! Iskalarsan da hem atağın hem de hasar için yatırdığın tıklar boşa gider.

şimdi zaten hepiniz olduğunuz yerde Defans:+5 alıyorsunuz, çünkü arada ağaçlar, kaya filan var. Ancak sen kendini kayanın veya ağacın arkasına atıp kamuflaj yapsaydın tamamen görünmez olabilirdin. Ã?te yandan adamlar zaten kör olduğu için, hiçbirinizi göremiyorlar nasıl olsa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Hahaha, defansa yatırılan tıklara yazık yahu! :-P

İşte arkadaşlar stratejik oyun bu; biraz düşünüp taşınıp (satranç oynar gibi) yapın hamlelerinizi.

Bu arada bu turda unuttum ama bundan sonra her 12 kare uzaklık için menzilli saldırılara (büyü dahil) atak:-1, hasar:-1 ceza verilecek. Yani örneğin düşman 13-24 kare uzaktaysa -1, 25-36 kare uzaktaysa -2 diye ceza mesafeyle birlikte yükselecek. Zaten 36 kareden büyük haritamız olmaz herhalde.

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Ben edit yaptım o zaman bu seferlik ;)
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:Ben edit yaptım o zaman bu seferlik ;)

Tabii ilk sefer, ikinci sefer önemli değil. Ben düşmanları oynatana kadar değişiklik olabilir. En azından sizler ve ben sisteme alışana kadar.

Aslında daha önce de bahsettim bu sistemin uzun ve detaylı halini yaparken yarım bıraktım ki sizler sayfalarca yazıyı okumakla uğraşmayın diye. O yüzden bazı kurallar yeri geldikçe yavaş yavaş oyunumuzda ortaya çıkacak. Belki size acı süprizler de olabilir, böylece akılda kalır. :-P İşte mesela siper alma durumlarına Defans:+5, çok iyi siper almaya da +8 geldiğini söylemiş olduk. Zaten bunlar tahmin edilebilecek şeyler.

Ã?rneğin iksir çıkarıp içmek 2 tık, sürünerek ilerlemek 1 adımı 2 tık, silahını kınına sokmak 1 tık, çantanı karıştırıp içinden bir şey çıkarmak 4 tık filan gibi kuralları mantığımıza uygun şekilde sallayabiliriz ayrıca. :mrgreen:

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:"Niye yanıma yay almadım ki?".
:D Yaa, almadın de mi! O kadar da dedim; silah, zırh deposu ağzına kadar dolu dedim. Bir arbalet filan alsaydın, ne olur ne olmaz yedeğinde dururdu işte.
Gerçi Edmond ben senin cesaretle düşmana saldıracağını :mrgreen: filan zannediyordum.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Köprüde boru gibi siper var, canıma mı susadım hem, ayrıca denizci adam Chaotic olur, orada durup elma yediğimi ve bacak bacak üstüne attığmıı hayal edebilirsin :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Köprüde boru gibi siper var, canıma mı susadım hem, ayrıca denizci adam Chaotic olur, orada durup elma yediğimi ve bacak bacak üstüne attığmıı hayal edebilirsin :D
:D :D evet, bu iyiydi.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

dwaxer wrote:Tabii ilk sefer, ikinci sefer önemli değil. Ben düşmanları oynatana kadar değişiklik olabilir. En azından sizler ve ben sisteme alışana kadar.

Aslında daha önce de bahsettim bu sistemin uzun ve detaylı halini yaparken yarım bıraktım ki sizler sayfalarca yazıyı okumakla uğraşmayın diye. O yüzden bazı kurallar yeri geldikçe yavaş yavaş oyunumuzda ortaya çıkacak. Belki size acı süprizler de olabilir, böylece akılda kalır. :-P İşte mesela siper alma durumlarına Defans:+5, çok iyi siper almaya da +8 geldiğini söylemiş olduk. Zaten bunlar tahmin edilebilecek şeyler.

Ã?rneğin iksir çıkarıp içmek 2 tık, sürünerek ilerlemek 1 adımı 2 tık, silahını kınına sokmak 1 tık, çantanı karıştırıp içinden bir şey çıkarmak 4 tık filan gibi kuralları mantığımıza uygun şekilde sallayabiliriz ayrıca. :mrgreen:

.
Ayrıca aklıma geldi birden okuyunca sürünürken vurulma şansı daha da azalacağı için karşı tarafında atak zarlarına bi eksi alması gerekir kanımca!
Post Reply