Arena Adası YORUMLAR

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

evet demek istediğim öyle bir duvardı :D vallahi doğru cehennem gibi oldu, orklar da diyecek nerden geldi adamıza bu cadı diye :roll:
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Androner wrote:nehirde timsahlar yaşıyormuş abov :D

Valla sen söyleyince aklıma gelmedi değil ama timsahları bataklık bölgesinde diye düşünmüştüm ilk baştan, o yüzden doğaçlama monster eklemeyeyim şimdi. :)

Oyuncu Arkadaşlar:

Amacımız zarsız fantastik oyun sistemini test etmekti ve sanıyorum ki, çok kısa bir zamanda "bence" testlerimiz sonuç verdi. Bence bu sistemi kullanmayalım! :mrgreen:
Özellikle son durumda Androner"in suya düşmesinde, onu post giymiş bir şaman olarak suya batırıp boğasım geldi :-P ama insan üstü bir gayretle ya da şansına bir kaya ya da dala tutunarak kurtulma olasılığı da yok mu? (4.seviyede büyü bilseydi timsaha dönüşebilirdi) İşte zar burda lazım gerçekten, ben desem ki; "sen boğuldun arkadaşım!" çok keyfi kaçacak, vs. Illyra"nın yaptığı büyü ateş duvarı da çok güzeldi (ama suya düşen arkadaşını kurbağaya çevirsen daha bir XP ödüllü olacaktı! :mrgreen: ) Ancak siz tabii bilmiyorsunuz, bizim düşman şaman kulübenin arkasında paso büyü yapıyordu (hem de 4.seviye) ve bütün ork Askerlerin iradeyi buffladı bol bol, vs belki de o duvar sadece Edmond"u kandıracaktı; derken hesaplar karıştı; askerlerin kanmaması için yükseltilmiş iradelerine kaç tık yatırmam lazım diye düşünürken, kendi kendime, "ne demek yaa iradeye tık yatırmak!" şeklinde bir hezeyan geçirdim. :mrgreen:

Sonuç itibarıyle siz oyunculardan nedense bu konularda çok az eleştiri geliyor ama bu sistemin artık uygulanmaya çalışılmasında bir mana görmüyorum ben.

Ancak!..
İsterseniz oyunumuz buradan aynen devam edebilir. Bırakmak isteyeni de saygıyla karşılarım tabii. Ama Ölüler Kulübü oyunundaki gibi 2d6 sistemiyle devam edebiliriz oyunumuza. Benim tek yapacağım x1, x2, x3 gibi çarpanlarınızı +1, +2, +3 gibi bonuslar haline getirmek.
2d6 sisteminde özellik bonusları -5 ile +5 arasında değişim gösteriyor.

Ã?rneğin son pozisyonda Illyra"nın cadı Büyü:+4 olduğundan, yaptığı illüzyon büyüsü 2d6+4 şeklinde hesap edilecek ve iradeye saldırdığından Büyü => İrade şeklinde sınanacak. Ork askerlerin de iradesi -1 olduğuna göre İrade:2d6-1 şeklinde bir zihinsel savunma gelecek.

Tabii siz bilirsiniz; dediğim gibi diğer sisteme geçiş, özellikle sizin açınızdan sancısız olacak. Sadece benim biraz uğraşarak yazdığım tabloları değiştirmem lazım. Savaş turlarında ise 1 turda 12 tık kuralları aynen devam ediyor, gerek büyülerde gerek silahların kullanımında tık harcamaları devam edecek; tek farkla siz tık yatırmıyorsunuz, ancak örneğin silahı kullanmak için belli bir tık harcanma gerekliliği olacaktır. Tablolar yenilenince daha iyi anlayacaksınızdır; zaten şurda da yeni gelecek tablolar var:

http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=8538

Evet, şöyle yapalım: oyuna 2d6 ile devam etmek isteyen, "ben devam ediyorum" diye bu başlığa mesaj atsın, devam edenler olursa, etmeyen diğerlerini saygıyla karşılayıp, oyun içinde öldüreyim karakterleri. :)

.
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

zarsız olmasının en büyük dezavantajını meğerse bize karşı kullanıyormuşsun :)

yani Illyra büyü yapıyor 3 tık atıyorum. elemanlar direnmek için ucu ucuna tık yatırırlarsa işin esprisi olmaz. Burda bilmemek önemli olan. Biz tık yatırıp onlar zar atabilir mesela.
Ben devam etmeyeceğim. Timsahlar saldırınca 9 hareket 3 defans ile onlardan kaçmaya çalışacağım :D
Ã?mrümün sonuna kadar 9 hareket 3 defansla gidebildiğim kadar gitcem. :D
Image
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Ben orta seviye büyü yapamama daha zaman var diye ikinci seviyeleri kullanamaycağımı düşündüğümden ilk seviye büyüleri seçiyordum. :D

Yeni sisteme geçelim diyorsak bence sorun olmaz, yeni sistem de de oynarım :roll:
Image
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

DEvam ediyorum
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben bunca yıllık oyuncunum, beni tanımışssındır, yalnızca anlatıma dayalı, karakter kağıdının olmadığı bir oyunu da oynarım :))
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Koçumsun alperen yürü be :D
Zamanında karakter kagıtsız oynadıgımız oyunları da bilirim ben ejderhayı iki kerede indirmeler felan :D
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bir adet silginin bir yüzüne artı bir yüzüne eksi ile oyun oynadık biz, pöh! Varsın TIK olsun, d20 olsun, hiç farketmez, d2'yi gördükten sonra :D

O değil de ölen bir savaşçıyı Lich diriltmiştim ya :D Oynadığın ilk Lich oydu di mi :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Ondan sonrada tövbe ettim lich oynamaya :D
Artı eksi muhabbeti şimdi aklıma gelince çok güldüm ya + gelirse vuruyoruz eksi gelirse vuramıyoruz :D
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

O kadar da değil bazen 3 kere atıyorduk :D 2'sinde tutturman gerekiyordu falan, iyi olasılık hesabı yapmışısız şimdi düşününce :D

-Freddie Mercury
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Aaa doğru bak öyleydi bizim abdullah gökyer(mustafanın ödev geldi aklıma) hatta siz ne oynuyorsunuz felan demişti sen çok bilimsel bi açıklama yapmıştın hoca aferin felan demişti :D
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer bence 2z6 sistemini de test etmeden buraya uygulamaya başlama. 2z6'da verilen +1,+2 gibi avantajlar bile çok fark yaratabilecekken +5, -4 gibi çok farklı avantaj ve dezavantajlar var.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Dwaxer bence 2z6 sistemini de test etmeden buraya uygulamaya başlama. 2z6'da verilen +1,+2 gibi avantajlar bile çok fark yaratabilecekken +5, -4 gibi çok farklı avantaj ve dezavantajlar var.
Tabii haklısın ama zaten bu da test olacak neticede. Aksi takdirde oyunu kesmek gerekecek ya da 4E filan gibi pro bir sistemle devam etmek gerekecek vs masraflı ve uzun bir iş.

Sen -5,+5'i çok yüksek bir avantaj olarak mı görüyorsun? Gerçi zaten bu rakamlar uç noktaları ama 10 derecelik bu fark klasik D&D 1d20 sistemlerinde çok daha fazla olabiliyordu. Mesela şimdi baktım D&D3,5 level-6 Cleric Spellcraft:1d20+10

Gerçi dediğim gibi daha deneme aşamasındayız ve beta testleri çok faydalı oluyor, zarsız sistemde hemen belli oldu.

.
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

forever ed :D
banada her türlü uyar :)
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

2z6 kullanınca zar atma eğrisi daralıyor. 1d20'de 20 atmakla 2z6'da düşeş atmak arasında şans açısından fark var.
10 fark olursa şayet
+5'i olan hepyek attı diyelim +7'ye ulaşıyor.
-5'i olanın yediye ulaşması için düşeş atması gerekir.

Aynı seviyedeki iki karakterde bu denli bir uçurum çok fazla gözüküyor gözüme.
Post Reply