Tepeyi aştığınızda karşınızda kasaba yerine adeta devasa bir şehir vardı. Devasa gemilerden çıkan sesler ile şehirin hala canlı olduğu apaçık ortadaydı. Lepfterde böyle bir yerin olması ilginçti. Kısa bir yürüyüşten sonra şehre yaklaştınız ve haritanızda bu şehrinde açıklamalı bir planı olduğunu gördünüz. şehrin ismi haritanın üzerinde silik de olsa Varanas olduğu anlaşılıyordu.
A-Merkez Binası
B- Demirciler(silah,zırh vs buradan temin edebilirsiniz)
2-Han
7 ve 8- daha ufak hanlar
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
"O diil de adamlar bizi işi halletmeye yolluyorlar, sonra "Bir daha burnunuzu sokarsanız" diyorlar, biz hiçkimsenin çarkına çomak sokmadık ki, en azından öyle sanıyorduk."
Daha sonra diğerlerine baktı.
"Ben yoruldum. Zaten şehrin kalabalığı belli ki daha çok yorucak. Direk hana gidiyorum. Kim benle geliyor?"
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
"Pekala, siz hana gidin..." dedi Argu-zyrus. "Ben etrafı dolanıp şu divan üyelerinin izlerini armaak istiyorum, siz de handa milletle konuşup bir şey biliyorlar mı sorarsanız iyi olur. Dikkat çekmemeye çalışalım. Benimle gelmek isteyen var mı?"
Grup hana doğru yavaş yavaş yol alırken karşılarına neredeyse her tür ırk çıkmıştı. Bahsedildiği gibi bir yıkım yoktu Varanasda. Etrafta neşe ile çalışan insanlar, cüceler, buçukluklar görülmekteydi. Kısa bir süre sonra hana geldiğinizde içerisinin tıka pasa dolu olduğunu farkettiniz. Bir kaç saniye içinde kendinize oturacak kuytu bir yer buldunuz. Çok gürültülü ve neşeli bir han olduğu her halinden anlaşılıyordu. Masa üzerinde dans eden buçukluklardan, bilek güreşi ile güç gösteren insan yiğitlere kadar her kesimde ırk bir arada hoş vakit geçiriyordu. şöminenin kenarında ise yaşlı bir bilge gençlere nasihatlarda bulunuyordu. Bir kaç dakika etrafı gözleyen grubun şaşkınlığını şişman bir adam bozdu. Siyah gür bıyıklarında hala birasından kalan köpükleri silmemişti. Ağzındada birşeyler olduğu kesindi. Hafif bir gülümseme ile;
"Varanas'ın en büyük en muhteşem hanına.. Alageyiğe hoşgeldiniz yabancılar. Sizi daha önce buralarda hiç görmedim. Neyse ne alırsınız bakalım? Biraz kızarmış et ile biraya hayır demezsiniz herhalde. Varanasda daha iyisini bulursanız etler benden"
Bu sözleri söylerken arkadaki içmiş grup hep bir ağızdan " Yaşasın Ferumer" dediler ve hanci onlara dönerek gülümsedi ve size bakmaya devam etti.
şehirde kısa bir gezintiden sonra demircilerin bulunduğu yere kadar geldiğini farkettin. Bir demirciden yaklaşık bir aydır kayıp olduklarını ve bundan hiç sıkıntı duymadıklarını öğrendin. Aksine kaybolmalarından mutluydu adam. Demirciden öğrendiğine göre divan üyeleri halka karşı insafsız şeyler yapıyormuş ve onlarda kaybolduktan sonra uzun zamandır ilk defa Varanas'a huzur gelmiş.
"Demek öyle, bu divan üyelerinden kurtulduğunuza sevindiniz yani..." dedi Argu-Zyrus, iligisiz görünmeyi deneyerek. "Olabilir tabii. Bu durumda bu işin arkasında kim olduğunu bilsen de söylemezsin sanırım, ha?" diye devam etti, üç tane bıçağa uzanıp, olnarı eline alırken. "Bunlar ne kadar?" Bıçaklara bir süre baktı. "İyi kesiyorlar mı?" sırıttı: "Ã?ğrenemenin en iyi yolu denemek olur sanırım. Sözgelimi, bu divan üyeleri hakkında bildiği her şeyi anlatmayan herhangi biri üzerinde deneyebilirim. Tabii, görünüşte masum bir demirciyi -herhangi biri olabili gerçi- bıçaklamak yasal olmayabilir; ama öte yandan Divan üyelerinin arkasından çevrilen işlerin farkında olup bu bilgiyi saklamanın da ne derece yasal olduğu tartışılır." Sesini kısarak devam etti: "Anlatabiliyor muyum?" (intimidate)
İntimidate Check:1d20+10=25 Success!
Demirci'nin iri yapısına rağmen korktuğunu ve az da olsa geriye çekildiğini farkettin. Masum bir tavırla;
"Neyi? Ortadan kaybolmaları mı? Hiçbir fikrim yok yabancı hiç bir fikrim. Ama onlar için hüzünlü değilim, hadi bıçaklarını al ve git"
Kavaki elini cebine attığında parası olmadığını farketse de bunu farkeden hancı... Bugünlük yemeğin benden olsun dev kardeşim deyip Kavakinin omzuna vurdu. Artık herkesin dağılmaya başlaması ile sesler giderek azaldı. Ancak o zaman kenarda oturmuş fısır fırıs konusan insanları farkedebildiniz. Fısırdaşmalardan bir kaç kelimeyi anladığınıza göre Divan üyeleriyle ilgili birşeyler konuşmaktalar..
Elemdil arkadaşlarıyla yemeğini yedikten sonra fısırdaşan grubun yanına gitti.
"Rahatsız etmezsem oturabilir miyim? Biz buranın yabancısıyız, Divan üyelerinden bahsettiğinizi duydum. Kimdir onlar? Buranın yöneticileri mi?"
Diplomacy Check: 12
"Otur tabi.." dedi adamlardan biri. " Evet öylelerdi" (di yi vurguladı) Diğer adamlardan biri
"Eskiden.." dedikten sonra ilk konuşan adam:
"Uzun zamandır kayıplar bazı söylentiler var ama doğru olup olmadığı belli değil sadece kuru söylentiler"