Prince of Persia ( Perslilerin Prensi )

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Post Reply
Firble
Forum Yöneticisi

Prince of Persia ( Perslilerin Prensi )

Post by Firble »

Ah ah benim ilkokul çağlarımın oyunu, ki o çağlarda ilkokul 11 yaşındayken bitiyordu. Hatırlarım kuzenim yahuuu bir oyun çıkmıııış diye söylemişti bana... Eh şimdi bunu söyleyen kuzenim evli, çocuğu da olacak yakında... Yani siz bakmayın benim bekar durduğuma, aslında ben de bizim zamanlar diyecek yaşa geldim. : ) )

Neyse ilk oyun benim hatırladığım ilk efsane bilgisayar oyunuydu hala da çok sonra çıkan yenilerine göz attığımda ilk oyunun tadını vermez, ve ilk oyun olsa şimdi oynarım.

Neyse konunun bu yanlarını geçince.... Filme gitmem şarttı bir bakıma çocukluk çağıma duyduğum saygıdan dolayı mutlaka gitmeliydim.

Elbette film ile ilk oyun arasında hiçbir bağ yok... Nasıl olsun... Oyun basit bir Prensesi kurtarma oyunuydu sonuçta... ( Gerçi onu bir de bana soracaktınız 90lı yılların başında... : ) )

Ama filmi de çok çok sevdim. Filmde tek bir fantastik öge var, ama o da ancak bu kadar güzel anlatılır, bu kadar güzel tasvir edilir, hikaye ile bu kadar güzel birleştirilir. Ayrıca Pers İmparatorluğunun bir hayranı olarak da bu imparatorluğu, eh biraz fantastik de olsa tasvir eden bir film olmasını sevdim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Aslında Prince of Persia hem eski bilgisayar oyunu severlerin hem de yeni bilgisayar oyunu severlerin sevdiği bir olay. Yani firble'ın söylediği oyundan sonraki bir oyunun filmi sayılır.

Image

Sanırım Sands of time oyunun filmini yapmışlar. Fakat oyunu oynamış filmi henüz izlememiş arkdaşlara bir tavsiyem var oyundaki senaryoya çok fazla bir bağlılık beklemeyin. Sanki öyle bir film yapılmış güzelmiş diye izleyin.

Pers imparatorluğu da çok güzel tasfir edilmiş. Sırf şehirler mimari yapılar bile seyirlik izlemeye değer...

Filmde bizim prensimizin atletikliği tarzı iyi yansıtılmış Oyundaki gibi espiri anlayışı kuvvetli bir prens. Oyuncu seçimi de iyi olmuş. Oyunda yapabiliğimiz bazı hareketleri sinematik olarak da izlemek keyifliydi.

Ben önceki gece hiç uyumayıp iki proje teslim etmiştim projeleri teslim ettikten sonra gittim o kadar yorgundum düşünün ama uyumadım filmde. Oldukça sürükleyiciydi.

Tarihi(gerçek tarih değil tamam)/Fantastik/Aksiyon filmleri sevenler izlemeli
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben ilk çıktığı gün izledim. Aslında film oyunu güzel olmaz lan! diyerek gitmiştim (Sands of Time oynunu oynadıydım) ama oyundan çok daha güzeldi. OYun kadar fantastik değildi de ayrıca. Böylesi çok daha hoş olmuş. Çok da eğlendim açıkçası. Senaryodan kopmadan senaryo yazmaları da çok hoş olmuş.

Ben bu filmi sevdim abi :D Warrior Within'i (ki bilmeyen için söyleyeyim, bu bir üçleme:

1. oyun The Sands of Time
2. oyun Warrior Within
3. oyun The Two Thrones)

merakla bekliyorum.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Hmm oyunun filminin yapılması ilginç olmuş. O zaman üç oyunun ard arda filmini yapma ihtimalleri de var sanırım. Filmdeki hançerin benzerinin olduğu bi oyunu oynamak isterdim açıkçası...

İlk Prince of Persia oyununun da filmi olur mu diyeceğim... Aslında belki en azından filmlerden birine öge olarak eklenebilir... Ama sanmıyorum bunu yapmazlar her halde...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

Sands of time oyununun filmi bu, ilk yapılan Prince of Persianın değil.

Filmdeki hançerin aynısı Sands of Time oyununda vardı.

Bence çok güzel bir film. Oyunu da oynamış biri olarak, oyunun konusunun ana hatlarıyla verildiğini söyleyebilirim. Sonuçta oyunda sürekli kılıç dövüşü ve ya atlama zıplama vardı, bütün filmi o şekilde yapamazsınız.

Yanlız ana karakterler tipsiz be kardeşim olmamış :)
O kadar masraf yapmışsınız efektlere (ki şehir müthiş yapılmış) birazcık daha fazla para verseydiniz de yakışıklı ve güzel insanları oynatsaydınız.
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bu filmdeki başkarakter, Heatch Ledger ile birlikte "İki Kolpa" filminde oynamıştı. İkinci kolpa bu abim oluyor. Bence gayet yakışıklı (adam Gay olduğu için bir problem yok :D )

Ablam da fena değildi. Oyuncular bir Brad Pitt değil amaa bence filme oturmuş.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bilmiyorum ben oyuncuları genel olarak sevdim. Alamut un Persler döneminde de var olduğunu bilmiyordum. Ben daha çok 1000li yıllardaki hikayesini biliyorum, ama o dönemde doğru ya da yanlış bir hikayesini görmek de hoştu açıkçası...

Hmm zamanın geriye döndürülebildiği bir oyun da cidden hoş olurdu.. Ama tabii yine de benim için efsane ilk oyundu... : ) ) ) Yani her şeye rağmen de ilk oyun cidden efsane idi di mi ama benim kuşağım? ? ? ?
HARBE GİDEN
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Ben filmi çok beğendim. Sinemada izleyeceğim bir filmden beklediğim şeyleri fazlasıyla
veriyordu. Sürekli aksiyonun içindesiniz ama aksiyon boğmuyor insanı çünkü sahneler çok
güzel çekilmiş. Heyecanı yaşatıyor insana. Belki gittiğim sinema çok güzel olduğu için de bunu
hissetmiş olabilirim ama zaman zaman kalbimin hızlı attığını farkettim.

Ayrıca bazı sahneler Assassin's Creed'den alınmış. AC ile PoP birbirine benzeyen oyunlar
tamam ama bazı sahneler çok bariz bir şekilde AC'den alıntı. (Özellikle şehir içindeki açık alan
kaçış sahneleri, tepeden atlama sahnesi filan bana PoP'den çok AC'yi anımsattı.)

Kısaca filmi herkese tavsiye ediyorum. İzlemeyenler sinemada izlesin diye öneriyorum.

Code: Select all

(Son olarak: O ne güzellikti arkadaş? Offf yaa :D)
Been there. Seen that. Got the scars.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

ben izledim, çok sinirliyim yazacaklarım çoğu kişiyi rahatsız edecektir o yüzden bir şey yazmyıorum buraya. gittiğime pişmanım sadece ve ilk defa bir filmde ben bu filmi önceden izlemiştim diye düşündüm, oyunu dururken oyundan değil başka filmlerden hep sahne çalmışlar var mı böyle bir şey ya?
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Edmond wrote: (adam Gay olduğu için bir problem yok :D )
Asıl o yüzden problem olmasın? :D

Catboy: Bahsettiğin sahneleri çalınan filmleri ben izlemedim sanırım o yüzden bana hiç öyle gelmedi ama filmin yarısı orjinal oyunundan sahnelerle doluydu abi. Tabi beğenmemek en güzel hakkın kimseye de hesap verecek değilsin ama yine de merak ettim hangi sahnelerin seni rahatsız ettiğini. (özel olarak varsa böyle sahneler)

Ayrıca bizi niye rahatsız etsin yazacakların, böyle merak ettireceğine yaz daha iyi. Zevkleri seninle benzer olanlar gitmemeyi düşünebilir böylece.
Been there. Seen that. Got the scars.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

O zaman biraz uzun bir yazı olacak, kurgusu hakkında pek fazla spoiler yazmayacak olsam da filmde geçen bazı sahnelerden ve bazı film isimlerindne bahsedeceğim için şimdiden uyarayım o zaman, gerçi çoğunuz izledikten sonra bu başlığa girdiğiniz pek sorun olmayacaktır sanıyorum... :)

- Film başladı ve güneş doğdu! Benim için ilk eksisini aldı, çünkü filmin son karesinin güneşin batışı olduğunu tahmin ettim, özgün bir şeyler beklerken hele yakın zamanda bitmiş bir dizinin ilk ve son sahnesi arasında böyle bir bağ görmüşken (orada ilk sahne gözlerin açılması son sahne gözlerin kapanması idi) yine de bana çok tahmin edilesi geldi.

- Filmin afişinde gördüğüm iskeletler beni yanılttı, bunu oyunu oynayan kitleyi çekmek için yaptıklarını da biliyorum artık, bu yüzden böylesi bir kandırmaca yaptıkları için ayrıca kınıyorum. Oyunu bilenler bilir, zamanı geriyen hançer yüzünden şehre bir lanet geliyor ve insanlar kumdan canavarlara dönüşüyordu. Arka planda çöl ve iki iskelet elinde kılıç afişte bana bakıyor, ne kadar heyecanlanmıştım filmde kum yaratıklarını nasıl tasvir edecekler diye. Büyükler için zaten zamanı geriye alan hançer oldukça fantastik iyice sulandırmayalım da çocuksu gelmesin diye mi düşünmüşler anlamadım gitti.

- Karayip Korsanları filminin yönetmenini çektiğini biliyordum, hatta bu yeni Karayip Korsanları üçlemesi olacak diye de belirtiliyordu ama bu kadar olacağını beklemiyordum. Ana karakterlerin hal ve hareketleri bana hep Karayip Korsanları filmlerini hatırlattı. Hele Prenses'in Prens ile olan diyalogunda Prenses çakma bir Prens yürüyüşü yapıyor ve Prens ile dalga geçiyordu, direk Karayip Korsanları'nın baş kadın karakterinin tavırlarıydı. Yani oyunda geçen prensesi koysalardı, özellikle eline bir de yay verselerdi daha özgün olurdu böylesi bir çakmalığa gerek yoktu.

- Haşhaşileri maalesef daha özgün ele alabileceklerken Nazguller gibi dokuz atlı formatında çölde koşturtmalarına gerek var mıydı, orada nasıl izlerken rahatsız oldum anlatamam. Direk filmden tiksindim, Yüzüklerin Efendisi kadar aksiyon sahnesi olsaydı en azından, filmin en doruğundaki düelloda ana karakterler yerine zenci bir bıçak fırlatan eleman ile haşhaşilerden biri arasında gerçekleşti, en beğendiğim sahnenin orası olması da bence yanlıştı çünkü Prens'in öyle bir dövüş sahnesi olmalıydı.

- O çocukluğundaki sahnelere de hiç gerek yoktu, çok sıkıldım direk başında filmde sırf bu yüzden çünkü ben Prens'i gerçek Prens olarak ele almalarını isterdim en azndan oyuna saygı duysalardı.

- Filmde beni eğlendiren ve sıkmayan sahneler ise Alamut Kuşatması idi çünkü oyundan bile daha iyi ele almışlardı, demiştim ki direk vay be eğer bu kısmı böyle güzel yapmışlarsa şehre lanet geldiğinde asıl film başlayacaktır diye düşünmüştüm ama asıl hançerin zamanın kumlarına temas ettiği anda oley işte başlıyoruz dedim, ne oldu birden oyunun sonuna varıverdik zaman geriye döndü. Oha dedim, oyunun senaryosunun bir başını bir sonunu mu aldınız sadece diye sinirlendim.

- Kralın cübbesi içinde asitle yanması bir tek ilgiçnti, bir tek o beklenmedikti, onu beğendim açıkçası o kısım değişik ve özgün geldi film boyunca sadece. Diğer tüm sahneler beklenilir ve sıkıcıydı benim açımdan.

- Oyun uyarlaması bakımından 10 üzerinden 4, salt film olarak ele aldığımda ise 10 üzerinden 6 veriyorum anca bu filme.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Hmmm.... Filmlerde daha cook seyirci cekmek icin kullanilan numaralara biraz daha anlayisla yaklasiyorum yani evet cok da hosuma gitmiyor ama artik ne yapsin adamlar bu isi para kazanmak icin sectikten sonra.... : ) ) )Belli numaralar en azindan sinema koltuguna oturan insan sayisini arttiriyor, adam koltuga oturduktan sonra gerisi cok da onemli degil zaten....

Ama Hashasiler konusu sanirim tarihte daha ileride gerceklesiyordu. Film anladigim kadari ile Pers Imparatorlugu zamaninda geciyor. Yani MO 600ler ya da 500ler... Hashasiler daha Selcuklular doneminde geciyordu diye hatirliyorum, bir zamanlar Hashasilerin fanatigi idim... Ama cok da bilimsel kaynaklardan konuyu okumadigimi itiraf edeyim, cunku benim ilgimi gerceklerden cok oyku cekmisti...

Ama ne zaman bir kitabin filmi cekilse ve filmi izlesem ben de hayal kirikligina ugruyorum, dolayisi ile kitap film bilgisayar oyunu gibi seyler birbirlerine donustugunde bambaska bir sekil alacagini unutmamak lazim sanirim.
HARBE GİDEN
Post Reply