Yıllardır aradığım oyunu buldum, hem de yıllar önce çıkmış üç oyun! Black Plague, Penumbra serisinin son oyunuymuş, ama duyduğuma göre en iyisi buymuş. O yüzden bununla başlamayı düşünüyorum. Mesela ilk oyunda elinizde kazmayla düşmanlarınızı öldürebilirken bunda hiç bir şeyiniz yok! Tam aradığım gibi bir oyun ya
Mesela yüksek bir rafta almanız gereken bir şey var ama yetişemiyorsunuz. Yerden herhangi bir şeyi alıp oraya fırlattığınızda alet düşüyor, ama böyle yapmanız gerekmiyor mesela. Onun yerine bir süpürgeyle vurup düşürebiliyoruz aynı zamanda. Ya da mesela önümüzde demir parmaklıklı bir kapı var, paslanmış alet. Bir demir parçası alıp kapıya geçiriyoruz ve onu levye gibi kullanıp kapıyı kırabiliyorsunuz.
Dövüşmek içinse genellikle kaçmanız gerekiyor, ama bazen düşmanlarınızı öldürebiliyorsunuz, sanırım. Mesela bir videoda gördüğüm kadarıyla anlatayım, eleman yerden taş alıp elektrik kutusuna vuruyor. Kutunun kapağı kırılıp açılıyor ve isterseniz kabloyu orada söküp etrafı karartabiliyorsunuz. Böylelikle gizlice geçebilirsiniz. Devamını göstermedi ama sanırım kabloyu kullanarak düşmanlarımızı pişirebiliriz, emin değilim o kısımdan. Oyunda en sevdiğim olay da bu oldu zaten, silahın olmadığı için öyle hoplaya zıplaya dolaşamıyorsun, gerçekten oradaki ölüm korkusunu tadıyorsun.
Oyun sadece 600mb. Bu yüzden kısa olacağı için korkuyorum ama denemeye değer.