Bohemian Rhapsody

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Post Reply
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Bohemian Rhapsody

Post by Edmond »

Günlerdir dilimde bu şarkı, girişindeki piyano öldürüyor beni.

Ama genel olarak şarkının anlamını çözebilecek var mı lütfen?

Deli olmak üzereyim :D

şarkının tüm sözleri üzerinde düşündüm, çok çeşitli şeyler geliyor aklıma ama bulamıyorum anlamını.

Ã?yle sanıyorum ki islami ülkelerdeki çocuk istismarını ele almış, ama tam o da değil gibi?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Hmm çocuk istismarı derken nasıl bir şeyi kastettin?

Ben daha çok, genç yaşında bir adamı öldürüp pişman olmuş birini gördüm. Çok korkmuş, Allah'tan yardım istiyor. Adamı öldürmesi de bir anda olmuş sanırım, bir daha o anı yaşasa yapmaz.

Ama arada çok karışık laflar var, tek bir şey anlatıyor mu bilmiyorum. Benim anladığım bu.

Belki de çok fakir bir çocuk, bir suç örgütüne bulaşmış, örgüt de çocuğa bir adamı öldürtmüş, bu da ondan pişmanlık duyuyor.

Katilin nereli olduğu bence anlaşılamaz bu parçada. Bismillaha bakıp İslami bir ülkeden dediysen o zaman bana göre İtalyan. Ortalarda çok fazla İtalyan öğelerden bahsediyor.

---

Bu arada; başlığa bakınca kafam karıştı ilk. Queen'in parçası olduğunu belirtseydin. Macar Rapsodisi gibi Bohemyalı Rapsodisi de mi var dedim ben de :D Laf aramızda Macar Rapsodisi'ne de bayılırım. Piyano hoşuna gidiyorsa bir dinle derim.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben şarkının 3 farklı hikayeden geldiğini düşünüyorum. Ya da aynı kişinin 3 farklı hikayesi de olabilir.

Birinci bölümde (piyanolu en vurucu kısım) dediğin gibi öldürmeye zorlanmış birisi. Ya da sinirle öldürmüş birisi, ki ben zorlanmış olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

İkinci bölümde ise sübyancılık tarzı bir şeyden bahsettiğini düşünüyordum aslında.

Bir de Macar Rapsodisini müzik olarak biliyordum ama, ismen bilmiyordum, çok sağol :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Belki de o tip toplumu sembolize eden bir kişinin başından geçenler olabilir. Bilmiyorum açıkçası müzik sözlerini yorumlama konusunda kötüyümdür, sen sorunca merak edip dinledim. Aslında bu parçayı daha önce bir yerde duymuştum da adını/kime ait olduğunu bilmiyordum :D Sayende ben de bunu öğrenmiş oldum.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Abi surada epey bir aciklama var.... Epey uzun ama istersen cevirmeye calisabilirim.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bohemian_Rhapsody
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Firble wrote:Abi surada epey bir aciklama var.... Epey uzun ama istersen cevirmeye calisabilirim.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bohemian_Rhapsody
Affedersiniz ama.. Oha! Bir şarkı için bu kadar yazılabilir yani! Böyle inceleme görmemiştim.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Eee öyle kardeş. Yeterince etkileyici bir şarkı yazarsan neden olmasın? Mesela öyle kitaplar var ki, kimi insanlar hayatları boyunca o kitapta gerçekten ne dendiğini anlamaya çalışabiliyor.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Misal Monte Kristo Kontu!

Neyse o konuya girmeyeyim.

Freddie Mercury kadar enteresan adam olamaz sanıyorum :D Mustapha diye bir şarkısı var, çok daha fena zaten :D

Ama Bohemian Rhapsody, anlayamadım henüz. Bir farklılık var şarkıda, çözemiyorum!

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

O zaman sen bir şeyler yazmaya çalış Edmond şarkının anlamına ilişkin, bazen insan aklındakileri düzenli hale getirip yazınca bir konuyu daha iyi anlayabiliyor.
HARBE GİDEN
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Edmond wrote:Misal Monte Kristo Kontu
Dün müydü neydi, filmi vardı televizyonda :D
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Abi bunu bana yapma :D O filmden bahsetme :D Ya da ne bileyim, bahset ama, Monte Kristo Kontu olarak değil de, Edmond ile Mercedes'in aşkı olarak falan bahset :D Hiç alakasız bir film çünkü kitap ile.

Spoiler vericem, yalnızca Monte Kristo Kontu'nu okumuş olanlar baksın lütfen :D Filmi izleyenler bakmasın çünkü şaşırecekler :D

O film apayrı, pembe dizi türünde bir klasik olabilir ama :D

Code: Select all

Yahu bir kere asla Alex Edmond'un oğlu olamaz, yaşı tutmuyor!

ikincisi finalde Edmond Mercedes'i asla affedemez! Heidi var çünkü arada :D Gururu yetmez ayrıca.

-Freddie Mercury
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Hadi ya, kitabını oku diyorsun yani. Valla tavsiyene uyacağım, İstanbul'a dönünce ilk işim kitapçıya gitmek olacak.

Zaten bir kitaptan uyarlanan bir filmin iyi olduğunu daha duymadım/görmedim :D Kitap başka bir şey arkadaş!
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Seneye Fransızca öğrenmeye başlıycam ve tek bir sebebi var, o kitabın aslını okumak :D

(Bakınız Nickneym denen şeyim, Edmond)

(Bakınız bu sitede bulunma sebebim, hiçbir kitap okumayan "ben"in edebiyatçı kesilmesi yıllar evvel)

Hayatımda okuduğum en güzel kitap! Ama tam metnini okursan! Yarım parça okursan anlamazsın inan ki.

Bohemian Rhapsody de öyle mi acaba? Yani tamamını anlamak gerek, bütün olarak?

-Freddie Mercury
Walter
Yönetici

Post by Walter »

"Ben bir kontum aziz değil..."

"İntikam soğuk yenen bir yemektir."

Bunlar güzel şeyler :)
Beş dakika süren savaşlar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaşta korkuyla değil tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan ağlayacak insan kalmış olur.
Post Reply