büyücüler çağrıma kulakverin ve lütfen b

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

büyücüler çağrıma kulakverin ve lütfen b

Post by porco »

herkese selamlar ben şu anda fighter onatıyorum fakat kendime küfür ede ede çünkü ben karakter geçmişimi statlarımı yani herşeyimi wizard a göre ayarladım ve gerçekten çok istiyodum fakat 2 DM ve5 player tarafından ilk oyunda wizard la oynamamam konusunda uyarıldım bende bunun üzerine sadece oyun deneyimi açısından fighter oldum fakat wizardı hazırlamaya devam ediyorum tek eksiğim büyüler lütfen bu konuda bana yardımcı olun
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

bide şöyle bi olay var biz iki arkadaş wizard olmak istiyoruz (AstYaNaX ve ben) ama o good spells isterken ben evil den yanayım yani iki türdende açıklamalı yazarsanız sevinirim
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

böyle bi bilgiyi forumda alman biraz zor olur hem de büyülerin açıklamalarıyla birlikte dersen, imkansız. bence artık bi PHB edinmen gerekmiyo mu :wink:
War, war never changes...
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

valla phb almam gerek ama anlamadıktan sonra ne işe yarar D&D var türkçe fakat onuda almamı önermediler genede fikrinden dolayı saol ben zaten sadece şansımı denedim :wink:
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

o zaman sana tavsiyem bir an önce ing. öğrenmen. bu şekilde uluslararası siteleri ve oradaki dökümanları takip edebilirsin. türkçe phb konusunda sana akıl verenler ise haklı. bence o kitap, kuralları önceden bilenler için yazılmış zira o dili anlamak ingilizce anlamaktan daha zor, emin ol. insana bildiğini unutturuyo
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

oooo abi bende yabancı sitelerin (tabiki gerekli olanların )linkleri var fazlasıyla fekat ammavelakin ne bende ing e yetenek ne de onun bana sevgisi var :twisted:
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

öyle dememek lazım ama. ing. insanın hayatı boyunca karşısına çıkan çok mühim bi konu. bazı insanların dile karşı gerçekten yeteneği olmuyo tamam ama gene de zorlamak lazım bence biraz
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

ya abi benim aslında die yatkınlığım var ama ne biliyim ben sıkıntıya gelemiyorum aslında istesem rahat yaparım ama neyse şu yılı bi atlatalımda zayıfları kurtarırsamki kurtarmalıyım dilkursuna falan giderim
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

infondan baktım genç bi kardeşimmişsin. benden sana tavsiye, bu yılların kıymetini bil, çünkü ilerde hiçbi şey için zaman olmuyo
flintfireforge
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by flintfireforge »

Porco sen istersen seviyeni ve bir kaç büyü ismini söyle ben sana açıklama yapayım. Bu sana uyar mı...
Cüceler her zaman son sözü söyler...
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

flintim güzelim bitanem yazının başını dikatli okusana :P ya seviyem yok daha lvl 1 daha hiç oynamadım bu yüzdendirki hiçbir fikrim yok büyüler konusunda eğer bu forumlarda aradığımı bulursam karakter geçmişini bitirip oyun için hazırlıycam karakteri yarın bi oyunum var daha sonrasında 1 ay boyunca bunla uğraşacam çünkü ayda bi oynuyoz ben bilmiyorum büyüleri amam kendimi korumak açısından karşıdakini kıvrandırıcak bişiler olursa da iyi olur hani :twisted: :twisted:
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

abi burock acaba hiç eline türkçe phb alıp büyü açıklamalarını okudunmu?

bir örnek

melf'in asit oku:
elinizden büyülü bir asit oku fırlar ve hedefinize gider. okun hedefi vurması için başarılı bir menzilli dokunma saldırısı yapmalısınız. Ok 2z4 hasar verir. Sıçrama hasarı vermez. Her üç büyücü seviyeniz için (maksimum 18) asit etkisiz hale getirilmediği sürece bir tur daha sürer ve o turda da heefe 2d4 hasar verir. Yani 3-5. seviyelerde 2 tur, 6-8 seviyelerde 3 tur gibi artarak 18. seviyede 7 tur etkiye kadar çıkar

bu mu şimdi anlaşılmaz olan, insana bildiğini unutturan?
yapmayın gözünüzü seviyim, bi meftülüm gördünüz diye her şeye pislik atmayın
bir iki terim hoşunuza gitmedi diye koca bir emek yığını olan bu kitabı direk işe yaramaz yapmayın
porco bence bu kitabı al derim gördüğün gibi her şey gayet açık ve net
ingilizce tabi öğren ama frp konusunda Oyuncunun el kitabına danışablirsin, anlamöadığın terimlere yardımcı oluruz...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Benim bir arkadaş ingilizce bilmeden FRP ye başladı herşeyi ona biz açıkladık. şu anda ingilizce bilmemesine rağmen DM lik yapıyor. Önemli olan birkaç kelimenin anlamını bilmek.

Casting time: büyünün yapılma süresi. Eğerki sayının yanında herhagi bir yazı yok ise bunu ilk kimin hareket edeceğini anlamak için atılan zarın üstüne koyacaksın. (silhlardaki speed factor gibi)

Level: büyünün hangi seviye olduğu.

Components: Büyüyünün bileşenleri V(verbal)(sözsel): Sözler söyleyeceksin ve bunlar duyulacak şekilde çıkacak (yani en azında tanrılar duyacak ,fısıldayabilirsin) S(somatic)(hareketsel): bu tip büyüleri yatağında uzanarak yapamazsın belli bazı hareketleri doğru şekilde yapmalısın. M(material)(malzemesel): (Bu beni mühendislik alanıma giriyor) Bu tip büyüler için öküz gözü manda kuyruğu yarasa pisliği gibi şeyler bulmalısın. bazı DM ler bunları kullandırtmaz ve yaptım diyerek yaparsın.

Range(menzil) : Büyünün menzili. 1yardyaklaşık 3feet ve 1metredir.

Area(alan) : Bazı büyüler bir şeyi değil belli bir alanı hedefler. Bu durumda o alan içindeki herkes o büyüden etkilenir.

Duration : Bazı büler anında olup biter. Bunların yanında instanteneous yazar. Bazıları ise belli bir süre devam eder. 1 round : DM e göre değişebilir ama çoğunlukla 6 saniyeye karşılıkgelir. 1turn : 10 round 1 hour : 1 saat

(yukarıda yazdığıma örnek olarak 5+1d6 tur/level : 5 turnün üstüne her seviyen için 1d6 daha demektir.)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Yanlışlıkla silinmesin diye iki parti gönderiyoru

Post by Darkgnome »

Saving throw: Karşıdaki adamada bir şans verilmeli. 2e ile 3e nin save sistemi birbirinden farklı. 2e oynayacaksan çoğu büyü için save Vs spell atılır. 3e'de ref. fort. ve will olarak gösterilir. Neg : Etkilenen kişi save atar tutturursa büyüden etkilenmez ancak düşük zar atarak tutturamaz ise büyüyü tamamen yer. None : büyüye karşı save atılmaz büyü direk etkisini gösterir. 1/2 : save atılır tuturamazsa büyü etkisini tam gösterir tutturursa normalin yarısı kadar etkilenir.

(Mesala sen 5. seviye bir büyücüsün ve 3. seviyeden bir fire ball attın gideceği max uzaklık 3e ye göre 400 ft +40 ft/level dan 600ft= 200 m.. Sen bunu 100 m. uzaklıktaki bir alana atıyorsun. Diyelimki bu alanda 3 kişi var, hepside ayrı olarak save(saving throw zarı) atar. Ardından sen büyüyü ne kadar iyi yapmışsın ona bakılır yani hasarına bakılır. Sen 1d6 lık bir zar atarsın ve gelen sayıyı 5 ile çarparsın veya 6 lık 5 tane zar atarsın. diyelimki 4 geldi 4*5=20 hasar verebilir. save atan 3 kişiden ikisi save i tutturdu ise sadece 10 hasar alırlar çünkü-- SAVE : 1/2-- diye göstreilmiştir. diğer kalan zat ise20 hasarı alır.)

(bu arada 3e de reflex half diye bir yazı görürsen bu reflex save atılacak ve tutturursan 1/2 hasar alacaksın demektir.)

1. seviyenin en baba büyüsü magic missile dır. bu büyü ile hedeflediğin bir kişiye büyüsel hasar veren bir ok atarsın. birin üstüne eklenen her 2 seviye için fazladan bir ok oluşturabilirsin ve bu ok başka birini hedefleyebilir. Yapabileceğin max. ok sayısı 5 tir ve bu kadar oka 9. seviyede ulaşırsın. Atılan oklar hedefini kesinlikle vurur. Her bir ok 1d4+1 damage(hasar) verir. BU büyünün güzel tarafı sen geliştikçe gelişmesi ve hızlı olmasıdır. Hızlı olmasının en büyük avantajı karşındaki büyücüler büyü yaparken onlara hasar vererek büyülerini önleyebilmendir. Eğer daha yavaş olsaydı onlar büyülerini yaptıktan sonra onlara hasar verebilirdin (tabi eninde sononda iş atılan initiative (insiyatif) zarına bakıyor.) dahada kötüsü sen daha büyünü yapanmadan senin büyünü önleyebilirler.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ben büyüleri şöyle ayırırım;
1 - senin zayıflıklarını kapatan büyüler. (bunlar çoğunlukla senin AC ni iyileyen büyülerdir

2 - Karşındakini zayıf düşüren büyüler. (Bunalrda karşındakinin hareketlerini kısıtlayan veya onları senin büyülerine karşı aciz bırakan büyülerdir.)

3 - Toplu katliyam büyüleri (bir anda pek çok kişiye hasar veren büyüer)

4 - Pratik büyüler ( Bunu bir örnek ile açıklıyım; dust to water(tozdan suya) büyüsü ile hem çölde suya kavuşabilirsin, hem bir mağarada tünel açabilirsin, Hemde tam plaka giymiş bir adamın ayğının altına atarak boğulmasını zevkle izlersin (Muhahahahahahahaha))

5 - Kütük büyüler : atsan atılmaz satsan satılmaz büyüler.

6 - Kaçış büyüleri. (dimension door teleport (Hain raistlin :evil: ))

7 - Diğer büyüler.
Eskisi ka
Post Reply