Lütfen bunların arasından size en uygun geleni se

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Tufan wrote:...yukarıda eksik yazdığımı düzeltmek isterim:Birbirine eş dövüş becerisine sahip iki rakipten silahlı olanı veya silahı daha etkin veya iyi yapılmış olanı ,şans faktörünü çıkartırsak, herzaman daha üstün gelecektir.
Yanılıyorsun.. Beceri asla yeterli değildir.. Tecrübe ve zeka bunları da eklemek lazım..
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

en basi tecrübe zaten güç farki tecrübe fazlaligindan geliyor
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

fingolfin wrote:
Tufan wrote:...yukarıda eksik yazdığımı düzeltmek isterim:Birbirine eş dövüş becerisine sahip iki rakipten silahlı olanı veya silahı daha etkin veya iyi yapılmış olanı ,şans faktörünü çıkartırsak, herzaman daha üstün gelecektir.
Yanılıyorsun.. Beceri asla yeterli değildir.. Tecrübe ve zeka bunları da eklemek lazım..
Sanırım burada Tufanın demek istediği her ikiside eşit güçte. Yani eşit tecrübe eşit zeka, eşit yetenek (siyam ikizi, aynadaki yansıman, bilmem anlatabldimmi :D :D :D )
Ã?yle olmasada güçleri eşit ve bunu bozabilecek tek şey silah olduğu durumlarda.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

KiNg_Of_DaMnEd wrote:en basi tecrübe zaten güç farki tecrübe fazlaligindan geliyor
emin misin? peki Drizzt Zaknafein'i nasıl yendi? Sanırım zaman yolculuğu sayesinde tecrübe kazanarak.
Beceri, tecrübe ve zeka hepsi de farklı kavramlar ve çok önemliler...
Tufan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tufan »

Dövüşte zeka kullanmayan bir kişi zaten tekniğini yeterli düzeyde kullanamaz..Bu bana göre de akıl işidir. :)

...fakat bir dövüşte sonucu etkileyen bir çok etkene,Güç,Ã?eviklik ve şANS etkenlerini de etkileyebiliriz bu durumda... :???: 8)

Haklısın Fingolfin;ama benim söylediğim,birbirine çok yakın beceride ve yetenekte iki savaşçı hayal etmeniz ve aradaki farkı silah teknolojisinin(YAPIM,AğIRLIK VB.) de etkileyeceğiydi.Silahı kullanan kişi elbette ki esas olandır;fakat her silahın bir yapım amacı ve her silahın bir kalite standardı vardır...Bunlar dövüşteki dengeyi altüst edbilen küçük gözüken ama aslında çok can alıcı noktaklardır. :wink: 8)
Ã?ıktım açık alınla,yirmibeş yılda yirmibeşbin savaştan;
Ne bileğim,ne de ruhum,ama yüreğim burkulur insanlığın çarpıklığı ve ruhsuzluğundan.
Kendisiyle beraber insanlığÄÂ
Tufan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tufan »

En önemli noktalardan birine değinmeyi az kaldı unutuyordum...Her karakter kendi Yetenek puanlarına(Ability Scores) ve Başarılarına(feat) ve Becerilerine(skill) bana kalırsa önceden genel bir düzen ve öncelik sırası getirirse ve silahını da bunların tümüne en iyi uyan silah tiplerinden seçerse sırtı kolay kolay yere gelmeyecektir... :twisted: :-P

Gerçek yaşamda da silah eğitimi yetenek ve beceriler göz önüne alınarak seçim yapılmakta veya ikincil derecede uygun bir silah için önceden kondisyon,güç ve en son devamlı artan yüklemelerle teknik öğretilmeye başlanmaktadır...
Ã?ıktım açık alınla,yirmibeş yılda yirmibeşbin savaştan;
Ne bileğim,ne de ruhum,ama yüreğim burkulur insanlığın çarpıklığı ve ruhsuzluğundan.
Kendisiyle beraber insanlığÄÂ
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Özgünüm arkadaşlar bu güzel sohbetiniz bolüyorum ama u başlık zaten daha öndene açılmış. bu konuya oradan devam etmenizi rica edeceğim.
'Silahlar' başlığı altında tartışmalarına davam edebilirsiniz...
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Locked