büyücüler çağrıma kulakverin ve lütfen b

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

1. seviye büyülerden aklıma gelen iyi büyüler.

- magic missile (anlatmıştım)

- Mage armour (AC ni 4 puan iyileştirir)

- Grease (belli bir alanda çok kaygan yağ tabakası oluşturur) : özellikle magelerin component tutan ellerine savaşçıların çizmelerinin altına veya kılıçlarına.

- Protection from ... : korundun tip yaratığa karşı savunmaya yönelik herşeyine +2 bonus alırsın bununda yanında büyüle getirilip bu aleme bağlanmış yaratıklar sen saldırmadan sana saldıramazlar.

- Enlarge : İstediğin kişi veya eşya büyür. Kişinin verebileceği hasarda büyüme oranında artar.

büyüleri tam olarak açıklayamayacağım çünkü gözlerim ağrımaya başladı. Senin istediğin bunlars ane mutlu değil ise elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Arkadaşlar şu türkçe php konusunda söyleyin bana hayatınızda kaç defa zuhur,celbetmek(umarım doğru yazmışımdır) gibi kelimeler duydunuz,karizma olsun diye böylemi çevrilir türkçeye.yılların ateş topu ne ara alev küresi oldu.ruhban'da ne ola ki.ingilizce olayına gelince şanslısın frp kitapları falan yani bu uğraşın kaynaklarının çoğu ingilizce bi dili öğrenmenin en iyi yoluda pratik olduğuna göre bi zahmet.
büyü olayına gelince magic missile,shield,cromatic orb,sleep,evil good olayı ise büyücüler için o kadar da farketmez be yaw ama role play başka tabi
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar bu ne biçim büyücülük kulesi. Dinamitle havaya uçurup TEKNOLOJI KALESİNİ üstünüze yaparım.

Benim büyü hakkında bilmediğim onca şey var.Nerede buranın lichleri, arcmageleri.

Bence ruhban ismi çok güzel olmuş. Cleric, priest ve monk için başka karşılık bulabilirmisin bana.

Büyüler konusunda ise aynı fikirdeyim sanki biraz saçma olmuş. İngilizceden kurtaralım derken osmanlıcaya çevirmişler.

Bu arada detect magic büyüsüde gerekli bir büyü (Baktığın yerdeki büyülü eşyaları görüyosun ve hatta büyüyle görünmez hale gelmiş sabit şeyleride görebilirsin).
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

hepinize çok teşekkür ederim D&D phb almaya çalışıcam fakat bide ona vericek 43.000.000 bulmamlazım neyse ben hallederim hepiniz saolun inşallah bunların devamıda olur :D
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

şu türkçe php konusu
arkadaşım bu konudaki tartışmalarla burayı doldurmayalım
fikirlreini agora daki "zb ve ryo vs. dm ve frp" başlığında belirtebilirsin
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Norticus wrote:
şu türkçe php konusu
arkadaşım bu konudaki tartışmalarla burayı doldurmayalım
fikirlreini agora daki "zb ve ryo vs. dm ve frp" başlığında belirtebilirsin
norti kardeşim. ben porcoya phb alma niye dedim biliyo musun? frp gibi insanların esas bilgisini tecrübeyle ve fikir teatileriyle edindiği konularda, inanların birbirleriyle aynı frekanstan konuşmaları çok önemlidir. erethanın da dediği gibi, hadi ben tümünü yazayım : "Büyük gölge zuhuru celbet" diye bi büyü var. bunun orijinal adını ben bilemem, atsam belki tutar (bu arada orijinali greater shadow conj.). şimdi bu şekilde kural öğrenen insanlarla ben(ve benim tanıdığım bi çok kişi) muhabbet edemez ki. Böylece açık ortam sağlanamamış olur ve fikir paylaşımı da sekteye uğrar. tabi bu benim fikrim. ama asla ve asla o çeviriyi yapan arkadaşların emeğini hor görmem, göremem. mistik bi hava vermeye çalışmışlar, ellerine sağlık. ama ben bi kural kitabı alacak olsam orijinalini alırım. benim fikrim bu.

ben diyorum AC, sen diyosun ZS(zırh sınıfı) :wink:
War, war never changes...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

Büyük gölge zuhuru celbet
şu an kitap elimde ve böyle bir büyü yok :P
neyse konu bu deil zaten
benim değindiğim nokta karşılaştığım çoğu kişinin phb deki (ing.) büyü açıklamalarında takıldıkları birçok nokta olması
türkçesinde böyle bir sorunla karşılaşılacağını sanmıyorum
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

ya aslında dediğin doğru burası bu tartışmanın yeri değil ama.böyle giderse olacak. O büyü var üstelik gayet doğruda tercüme edilmiş ama sorun bunu benim babamın anlıyabildiği şekilde yazmış olmaları,daha anlaşılır yapılmalıydı ayrıca yanlış anlaşılmasın,ben türkçeleştirmeye karşı değilim hatta eğer biraz daha başarılı olsaydı sırf destek olsun diye ihtiyacım olmadığı halde paraya kıyıp alırdım.anlaşılır olmasının gereği ise en basidinden yeniler bi bilene sorduklarında bağlantı kurulmasının gerekliliği.
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Büyülerin hepsi doğru açıklanmamış arkadaşlar. Birkaç büyü inceledim, ve ufak tefek de olsa hatalar ve anlam kaymalarına rastladım. Yani türkçeye çevrilmiş büyülerin hepsi tamamen doğru deil...

Ayrıca eklemek isterim bu konunun yeri bu başlık deil. Agoradaki ilgili başlık. Bundan sonraki bu konuyla ilgili yazıların siliniceğini belirtmek isterim.
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

o zaman KiRaTh ın affına sığınarak son bi soruyla bu başlığı sonlandıralım diyorum .........................şimdi ben bu D&D phb yi alıyimmi yoksa almıyımmı ne dersiniz..........................
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

porco wrote:o zaman KiRaTh ın affına sığınarak son bi soruyla bu başlığı sonlandıralım diyorum .........................şimdi ben bu D&D phb yi alıyimmi yoksa almıyımmı ne dersiniz..........................
ingilizce öğrenmeye niyetin yoksa al derim ben. İnsanın elinin altında bi kural kitabı olması öğrenme sürecini çok kolaylaştırır.. Oyunun işleyişini anladıktan sonra kendi büyülerini, kurallarını ve dünyanı yaratırsın. Sonrası da en zewkli kısımlar zaten.

Ama ingilizce olayını ihmal etme derim ben yine de :wink:
War, war never changes...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

İstersen nasıl bir karakter istediğini bana BG si ile yolla bende nasıl büyüler seçebileceğini ve açıklamaarını sana kabaca yollarım.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Php sadece büyüler için alma diğer bütün kurallarınıda oku. İyi bir büyücü oyunun kurallarına göre büyüler ile kombo yaratan büyücüdür. Kuralları tam olarak blmezisen sadece ortalığa Fire ball (Alev topu) atan alalade biri olursun. (Tabi alev topu atabilen biri ne kadar alelade olur orasını bilemem)
Eskisi ka
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

alev topu atan birisi genelde az olur frp de oldukça kullanışsız bi büyü. genelde kavgaya girdiğinde gurubundaki savaşçı tam gazlı bitmez şarjlı arkadşlarımız bize "1dur bi fire balllll atiiim len demeden öncelik zarlarıda yüksek olduğundan adamlara dalmış oluyolar ve seni o kadar emekle hazırlayıp kızartacam embesilleri diye hazırladığın alev topun elinde3 patlıyo tabi o kadar fantezi de. bu ara eğer yaratıcı düşünce ve büyücü karşıtı bi dm n yoksa(arkadaşlar özür dilerim eng den turk frp, ryo ya geçmeye çalışıyorum. terim karmaşası ve terimleri kullandığım dil konusundaki çelişkilerden dolayı özür dilerim) her büyü sana baya bi şey kazandırabilir. ama öncelikle her büyücüde olması gereken magic missle, mage armor büyülerini kesinlikle al. diğer alacaklarını sanırım karekterin belirler ve karekter oluşturma konusunda yardım çağrısını zaten almışsın. bence onu dinle
saygılar.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

hepinize çok teşekkür edrim fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi kesinlikle göz önünde bulundurucam hepine iyi günler
Post Reply