Drizzt de Drizzt

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

iyi de ceylan kaplana saldırmıyo veya "insan gözününün tam olarak algılayamayacağı hızda" kombolar yapmıyo. o yüzden her şey güç değil. ne kadar güçlü olursan ol, atik ve zeki, deneyimli bir savaşçı karşısında kolunu kaldırmadan ölürsün...ciddiyim. biraz düşünün bu konuda. öyle ben 440 vuruyorum drizzt yaklaşamaz :) demeyin. 440 vuruyorsun da önemli olan vurabilmek. ayrıca senin dexin 16, drizztin 22 olduğunu var saysak vuramazsın da. off neler şaçmalıyoz ya.tartıştığımız şeye bak :)
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Evet tartışmaya gerek yok FRP'den hiç bir şey anlamadığın belli. Nitekim Dexterity ile saldırı yapılmadığını bile bilmiyorsun. Doğrusunu öğrenmek için biraz kitap karıştırmanı öneririm. Ayrıca insan adam gibi bilmediği bir konuda ahkam kesmeye kalkmamalı...

Ah aslında düşündüm de sana yardımcı olayım biraz.

Bir savaşçının dövüş yeteneği level + strength modifier'ı ile belirlenir

Drizzt'in level 17
Corax'ın level 20

Drizzt'in str'si 13
Corax'ın str'si 23+10(frenzy)+4(rage)+6(Belt of Giant Strength)

Ah dexterity ne işe mi yarar? Saldırılardan kaçmana ve ok atmana yarar

bir adamın armor class denen özelliği dex + zırh ile belirlenir

Drizzt'in Dexi 20 (+4 AC)
Corax'ın 16 (+3 AC)

Ama Drizzt'in zirhi +9 armor verir
Corax'ın zirhi +8 armor verir

Toplama bakınca Drizzt AC:23, Corax AC:21
Drizzt Saldırı Yeteneği: +18, Corax Saldırı Yeteneği +41 eder. Ayrıca Corax verdiği hasar Drizzt'ten 69 daha fazla

Ayrıca Drizzt'in canı: 156
Corax'ın canı: 306

Daha fazla Drizzt'i övüp saçmalamaya gerek yok sanırım bu başlıkta da...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

dex ile saldırılıyo demedim. hız faktörü var. ayrıca drizzt bir kitap kahramanı nasıl kapışmayı düşünüyosun :)
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

bi de benim diceğim drizztin patenti salvatore'a ait. yani corax ve drizzti anca o kapıştırır :) ve drizzti adam çok sevdiğinden ne yapar eder kazandırır. ben drizzti öldüremezsin demiyorum. bir de zar olayı var. drizzt ile aynı özellikteki bi karakterle kapışırken senin sürekli 1-5 arası onun da sürekli 17-20 arası atma olasılığı da var. yani şans işi aslında
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

+22 attack roll var
yani AC'si 23 olan birine ancak 1 atarsam vuramıyorum o da zaten critical failure
yani anlayacağın benim 6 saniye boyunca drizzt'e vuramama ihtimalim 10 milyonda 3 ihtimal

Evet Drizzt bir roman kahramanı ve kitapla sınırlı

FRP'de her şey mümkündür ve Corax'la Drizzt kapışırsa Drizzt en iyi ihtimalle 1.2 saniye (1 saniye 20 salise) içinde köfte döner olur.

Tabii Kitaplarda kurallar pek yoktur. Ayrıca moralini bozmak giib olmasın ama bir FR kitabını açarsan orada yazan karakterlerin %90'ı Drizzt'i kolayca öldürebilir yani Corax bu konuda yalnız değil...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Aeron
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aeron »

Drizzt vs Corax çekişmesine bir son vermenin zamanı geldi artık diye düşünüyorum.

Evet, Drizzt herkesin sevgilisi. Kaosun ortasından çıkan bir iyilik, az rastlanır yetenekler, ve en önemlisi (Salvatore'nin de kayırmasıyla) en olmayacak çarpışmalardan şans, hatta mucize eseri kurtulması.
Ve evet, Drizzt Corax'la Salvatore'nin bir kitabında karşılaşsaydı, yazarımız eminim ki Drizzt'i bu işten sıyıracak bir yol bulurdu.

Gelelim gerçeklere. Drizzt, bir arena'da bırak tanrıların seçilmişi Corax'ı, ilkel barbar Corax karşısında bile af dilemek zorunda kalırdı. şimdinin Corax'ını (veya bir zamanlar Corax olanı) düşünmek bile istemiyorum: Tanrı katleden, son gelişmelerle tanrıLARı katleden, henüz ne olduğu bilinmeyen.

Bu noktadan sonra Corax vs. Elminister falan diyecem ama ipuçlarına bakılırsa o bile çok zor gibi.
Bilmem anlatabilemiyor muyum.
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

Raistlin, Corax için kaç yılını verdin? :)
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

Aeron wrote:Drizzt vs Corax çekişmesine bir son vermenin zamanı geldi artık diye düşünüyorum.

Evet, Drizzt herkesin sevgilisi. Kaosun ortasından çıkan bir iyilik, az rastlanır yetenekler, ve en önemlisi (Salvatore'nin de kayırmasıyla) en olmayacak çarpışmalardan şans, hatta mucize eseri kurtulması.
Ve evet, Drizzt Corax'la Salvatore'nin bir kitabında karşılaşsaydı, yazarımız eminim ki Drizzt'i bu işten sıyıracak bir yol bulurdu.

Gelelim gerçeklere. Drizzt, bir arena'da bırak tanrıların seçilmişi Corax'ı, ilkel barbar Corax karşısında bile af dilemek zorunda kalırdı. şimdinin Corax'ını (veya bir zamanlar Corax olanı) düşünmek bile istemiyorum: Tanrı katleden, son gelişmelerle tanrıLARı katleden, henüz ne olduğu bilinmeyen.

Bu noktadan sonra Corax vs. Elminister falan diyecem ama ipuçlarına bakılırsa o bile çok zor gibi.
Bilmem anlatabilemiyor muyum.
bu sözler tartışmaya son noktayı koyar.
earendel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by earendel »

Sormayın geçen biz de öldürdük adamı gariban drow herkes peşinde :lol:
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Bu tartışmada bence son nokta da bu olmalı ;
Eğer raistlin'in dediği gibi kurallara bağlı kalıncak olursa , yok AC 23 yok dex 17 yok level 20 ; Raistlin yenmez ezer.Ama bu iki kahraman bir arenada hayalgücü kullanılarak dövüştürülse ve fizik kurallarına (neredeyse) uygun olarak çarpışırlarsa Drizzt kazanır.Bence sebepleri , zar mar yok tabii , Corax'ın da zırhların kapatamadığı bir boğazı var , ve parıltıuyla çokta kolay kesilebilir , corax hakkında çok şey bilmiyorum ancak , o kadar cüsseli ve kuvvetli bir varlık doğal olarak ağır olur.Hemde Drizzt'in avı olması muhtemel ağırlıkta.Corax vurana kadar drizzt kaçabilir.Tabii çeşitli seçeneklerde ortaya çıkar mesela ; Corax o inanılmaz kuvvetiyle , yeri sarsabilir , Drizzt Guenhwyar yardımını kullanabilir.Ama kuralda Corax , bir film , kitap veya fizik kanunlarına göre de Drizzt alır diyorum.Drizzt'in kılıcı Corax'ın karnına falan girmeyebilir ancak , boğaz boğazdır ve kesersen Corax ölür.
Saygılarımla...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Ya şimdi DEX ne işe yarar demişsiniz:

FRP'de karakterini iyi kullanan adam her zaman kazanır. Sonuçta inisiyatif+takla(tumble)+rear bonus ile tehlikeli ama düşük STR'li yüksek DEX'li bir adam oynatabilirim size...

İri yarı barbar DEX düşük olduğundan ilk olarka inisiyatifte kaybeder. Yarım hareket hakkını feda ederek bir takla ile (ve iyi bir zar) barbarın arkasına geçilir; Bir Called Shot istenir. Zaten eşşek gibi +4 ve +5 palalar elde iken ve o leveldaki bir adamın da improved critical filan olacağından dolayı kritik vurma şansı yüksektir. Bu durumda called shotta critical hit var mı bilemiyorum ama var ise gerçekten ciddi bir tehlike arz edecektir.

Barbar ise diz arkalarına yerleştirilen bir called shottan sonra aciz kalacak ve hareket edemeyecektir....

Tabi bunun %100 başarı sağlaması için barbarın o sırada armut, elma, üzüm ve bilimum meyvaları topluyor olması gerekmektedir.

Barbar da bir şekilde engelleyici hareketler filan ya da refleks kurtarması filan konursa DM tarafından, kurtarabilir. Yine de bir şekilde DEX'i yüksek olan adam yeni taktikler bulacaktır...

Yukarıda bahsettiğim ise alternatiflerden sadece biri... Barbarın da kendince taktikleri olacaktır tabi ki...

Saygılarımla...
Türklider...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Arkadaşlar hiç önermem.. Corax'la bu konu da tartışmayın. Bi kere coraxın karşısına tanrı çıkarsanız yeneceğinden şüpheliyim. Drizzt hiç te öle güçlü bir karekter değil. Akıllı diyeceksiniz... gidin drizzt'in karekter kağıdına bakın çok da zeki değil.
Takla falan demişsiniz. Abi bu esnada Ac nin düştüğünü ve + o attack role ile çok rahat coraxın onu biçeceğini düşünmek gerekir. Abi barbarın + özelliklerini çok bilmiyorum ama sırf sayılar bile(yeteneklerini kullnamadan) Drizzt i biçer geçer. Drizzt'in ac si coraxın attack role ü karşısında sanki yokmuş gibi kalır ve o hayvan drizzt'i bir iki vuruşta biçer geçirir. hele bide kritik bir vuruş yaparsa ki yapar adam 20. level Drizzt bitmiştir. Ben Hükümlü ile Corax'ın savaşını hatırlarım... şaka olmaz Coraxla harcatmayın Drizztimi severim keratayı :D
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Ben Hükümlü ile Corax'ın savaşını hatırlarım...
evet di mi artı benim salaklığım birleşince...anında paramparça oldum tavsiye etmem :D
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Ya şimdi Corax'ın nasıl bir karakter olduğunu bilmiyorum... ama sıradan kurgulu bir barbarı çevik bir korucu ile aynı seviyede ise bu iki karakter, zorlanmadan alırım...

Önemli olan karakterini kullanabilmek...

16.Seviye İnsan Savaşçı vs. 12.Seviye Elf Savaşçı kapışmasında elf olarak galibiyetim vardır... 12 ile 16 arasında gerçekten ölümcül farklar olabilir (Üst seviye marifetler gibi. Diğer marifetleri isteyen eşşeksel marifetler var. Onlardan bahsediyorum.)

Bodoslama giren, sadece vuruş şansı ve hasar atan bir adam olursa karşımda değil 4 seviye fark, 10 seviye fark olsa bile galibiyeti alabilirim...

Elbette hiç bir şey garanti değil...

Ayrıca burada amacım Drizzt'i savunmak değil herkesin Drizzt'e kıskançlık+nefret karışımı bir linç saldırısına karşı bir tepki olarak öyle bilgi paylaşmak ve tartışmak...

Saygılarımla...
Türklider...
Helm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Helm »

Bu arada Drizzte güçsüz demişsiniz tamam güçsüzdür .Ben Drizzt Llothu öldürüyor diye duymuştum.Peki bu doğru mu yanlışmı?Doğruysa bu adam nasıl olur da Lloth gidi kudretli bir tanrıçayı öldürür?O da mı şans eseri.

Bu arada cahilliğimi affedin madur görün ama Corax kim ? :roll:
Caspenar the Imp ;

''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''

-Veldrin
Post Reply