Gnom loncanın içine girerek ilerler normalde onu durduracak olan görevliler garip bir şekilde bir şey yapmazlar. Böylece gnom loncanın "ayak takımı" denen grubun kaldığı bölümlere kadar rahatça ilerler. Normalde bu kadar küçük bir canlı ile dalga geçecek bir çok kişi bu varlıktan yayılan güç karşısında sessizleşmiştir. Gnom zamanın fısıltısı adındaki flüdü belinden çıkararır. Madalyonla birlikte gücünün kaynağını oluşturan nesneyi. Flüt çalınmaya başlanır.
Zaman hırsızların önünde gittikçe yavaşlar ve sonra geirye doğru akar. Hırsızların kafalarında önceki hayatlarının güzel imgeleri belirir. Ailesini kaybetmiş bir çocuk anesinin ninnilerini duyar. Başka bir adam güçlü bir şövalye olmayı düşlediği zamanları hatırlar. Başka biri ölen bir dostuna yardım etmeyi reddettiği anı ... Loncanın onları unutturduğu tüm geçmiş hisler tüm yoğunluğu ile yeniden hissedilir. Gnom müziği tüm bu insanlar bu duyguların tadının alana kadar devam ettirir ve sonra müzik yavaşça kesilir. Sonra neşeli bir hava ile gnom şarkı söylemeye başlar.
Terkedilmişlere Ã?ağrı
Ey hırsızlar tanrımın adıyla geldim loncanıza
Tanrımın hediyesi şarkıyı söylüyorum aranızda
Lord Dragonfire efendisi zamanın ve büyünün
Amaçlıyor kazanmayı sevgisini hırsızların gönlünün
Geçmiş ve umutlarınız henüz daha tükenmedi
Zamanın tanrısı bunları sizlere vermek için geldi
Eğer inanırsanız ona mücizeler yaratır zaman
Ã?nünde çok az şey durur eğer samimi ise inanan
Sizler loncadakiler düşünün lordumun vaatlerini
İzleyin şafağın yükselişini ve düşünün getireceklerini
Hissedeceksiniz siz de yalan değildir anlatılan güzellikler
Ve göreceksiniz ki mümkündür başka bir dünya
Ve kurulabilir sizin desteğinizlen
Hırsızlar tanrım bekliyor sizi de görmeyi yanında
Taktir ediyor yeteneklerinizi ama
İstiyor görmeyi düşleri ve ruhu da yanında
Yeteneklerinize eklendi mi bu inanç kim tutabilir ki sizi
Göreceksiniz mümkün gerçekleştirmek en gizli hedeflerinizi
Bilin ki bugüne kadar size söylenenler yalandı.
Hayalleriniz ve dostluklar hep sizden saklandı
Artık mecbur değilsiniz buna böyle katlanmaya
Eğer arzu ederseniz lordum gönüllü size elini uzatmaya
Bekliyorum sizi tapınakta eğer arzu ederseniz
Bulacak onu eminim küçüğe de bakmaya alışkın gözleriniz
Eğer açarsanız kalbinizi lordum karşılık verecek
İçten inanan her kalp tanrımca desteklenecek
Müziği bitirdiğinde lonca binasındaki etki bir süre daha devam edecektir. Etki kaybolduğunda çevrelerine bakanlar ise gnomu göremeyecektir.
Hırsızlara Öağrı
Hırsızlara Öağrı
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>