Silah seçimi...
-
gandalfoftheday
- Kullanıcı

Silah seçimi...
Bu sorum yalnızca savaşçılara yönelik. Örneğin bir hırsız ya da rahip için hız, denge gibi özellikler silah seçimini etkiler. Peki siz soylu savaşçılar silah seçerken nelere dikkat edersiniz?
Not: Oyun içi açıklayın lütfen. Yani şunun speed factor'u şu, damage'i bu değil...
Not: Oyun içi açıklayın lütfen. Yani şunun speed factor'u şu, damage'i bu değil...
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
-
legacy_user_4
Ben ağır ve dolayısıyla çarptığında en sağlam zırhla kuşanmış birine bile okkalı bir darbe indirecek silahları severim. Bu silahları savurmak genelde çok hızlı olmuyor, o arada ufak silahlardan gelen ufak sıyrıkları kabul etmek gerekiyor. Genelde bu sorun olmuyor çünkü birazdan kendisine gelecek olan darbeye aldırmadan bana ufak silahlarla saldıranlar son saldırılarını yapmış oluyorlar. Tabii birisini iki simetrik parçaya ayırdığında doğru silahı kullandığını hissediyorsun.
Bunun dışında her silahta olduğu gibi silahın dengesi en önemli unsur. Dengesiz bir silahı savurmakla uğraşmak her zaman için hoş olmayabilecek sonuçlara yol açabiliyor da
Bunun dışında her silahta olduğu gibi silahın dengesi en önemli unsur. Dengesiz bir silahı savurmakla uğraşmak her zaman için hoş olmayabilecek sonuçlara yol açabiliyor da
Kılıç derim. Kılıç en geniş kapsamlı silahtir. Peki kılıcın hangi türü mü? Hmmm....Öift elli kılıç değil kesinlikle. Hiç kullanışlı değildir o. Ufak bir odayken tavanları yerle bir edersin ve bir bakmışsın kelle yok! O yüzden diğer bütün kılıçlar tercihimdir.
Tabii birde balta var o ayrı....
Tabii birde balta var o ayrı....
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Hmm gene şu şırınga konusu
şırınga teknolojisini FR'a taşıyıp sonra övenleri kınıyorum 1...
şırıngadan kaçmak mantık olarak çok kolaydır, biraz kenara kaçılsan karşındaki o ufacık şeyi saplayamaz 2
Zırhlı bir adama şırınga girmez 3
Elinde kılıç tutan bir adama şırıngayla yaklaşamazsın 4
şırınga bir silah olsaydı bile dünyanın en inefektif silahı olurdu ve kullananların kelleleri mızrakların üzerinde köy girişlerinde sergilenirdi 5
Oyununda karakterlerinden birinin şırınga kullanmasına izin veren DM frp'yi bırakıp istifa etsin, tavla filan oynasın gözüme de gözükmesin çübkü ondan hayır gelmez bu konuda hiçbir yeteneği yok 6
Benim uzmanlık alanım dev kılıçlardır. Öünkü barbar mantığı "ölmemek için öldür"dür. Bu durumda karşındakini en kısa zamanda öldürmek için çok hasar veren bir silahı seçmek daha mantıklıdır. Bence bir barbar için en efektif silah budur çünkü zaten deri zırhla ya da zincir zırhla savaşan barbarlar kılıçlara kolay hedef olurlar. Ayrıca kendilerini kaybedip saldırdıklarında gardlarını çok düşürürler. Yetmiyormuş gibi genelde barbarlar charge eder ve karşısındakinin kılıcına daha kolay bir hedef olur. Bir barbarın shield taşıması gereksiz ve mantıksızdır çünkü eninde sonunda hafif zırhını kılıçlar deşecektir, bu durumda çift elli silahları kullanması gerekir. Öiftelli silahlar arasında en çok hasar verenler de battal kılıç ve savaş baltasıdır. Balta en hantal silah olduğundan daha hızlı olan battal kılıcı kullanmak en mantıklısıdır.
Rouge's Bane Maniac Cannibal Frenzied Berserker Corax Tigerheart
şırınga teknolojisini FR'a taşıyıp sonra övenleri kınıyorum 1...
şırıngadan kaçmak mantık olarak çok kolaydır, biraz kenara kaçılsan karşındaki o ufacık şeyi saplayamaz 2
Zırhlı bir adama şırınga girmez 3
Elinde kılıç tutan bir adama şırıngayla yaklaşamazsın 4
şırınga bir silah olsaydı bile dünyanın en inefektif silahı olurdu ve kullananların kelleleri mızrakların üzerinde köy girişlerinde sergilenirdi 5
Oyununda karakterlerinden birinin şırınga kullanmasına izin veren DM frp'yi bırakıp istifa etsin, tavla filan oynasın gözüme de gözükmesin çübkü ondan hayır gelmez bu konuda hiçbir yeteneği yok 6
Benim uzmanlık alanım dev kılıçlardır. Öünkü barbar mantığı "ölmemek için öldür"dür. Bu durumda karşındakini en kısa zamanda öldürmek için çok hasar veren bir silahı seçmek daha mantıklıdır. Bence bir barbar için en efektif silah budur çünkü zaten deri zırhla ya da zincir zırhla savaşan barbarlar kılıçlara kolay hedef olurlar. Ayrıca kendilerini kaybedip saldırdıklarında gardlarını çok düşürürler. Yetmiyormuş gibi genelde barbarlar charge eder ve karşısındakinin kılıcına daha kolay bir hedef olur. Bir barbarın shield taşıması gereksiz ve mantıksızdır çünkü eninde sonunda hafif zırhını kılıçlar deşecektir, bu durumda çift elli silahları kullanması gerekir. Öiftelli silahlar arasında en çok hasar verenler de battal kılıç ve savaş baltasıdır. Balta en hantal silah olduğundan daha hızlı olan battal kılıcı kullanmak en mantıklısıdır.
Rouge's Bane Maniac Cannibal Frenzied Berserker Corax Tigerheart
- Chaoticevil
- Kullanıcı

Bu sorunun cevabı bence second ve third editiona göre değişir.Öünkü second editionda fighterlar kullanacakları silahları oyunun başında seçerler ve yeni weapon slotları oılmadan yenisini kullanmazlar.Ama third editionda cok daha farklı istediğiniz an istediğiniz silahı kullana bilirsiniz.
Ben etrafta daha sık bulunan silahları (Long Sword)tercih ederim Öünkü her savaşçının hayalinde güçlü magical itemler wardır ve etrafta bulunması en muhtemel silah ta Long Swordtur.Ayrıca hem hızlı hemde orta derecede hasar vermesiyle ayrıca 2 tanesinin beraber kullanıla bilmesi veya kalkanla desteklenebilmesi Long sword u ideal fighter silahı yapıyor.
Ben etrafta daha sık bulunan silahları (Long Sword)tercih ederim Öünkü her savaşçının hayalinde güçlü magical itemler wardır ve etrafta bulunması en muhtemel silah ta Long Swordtur.Ayrıca hem hızlı hemde orta derecede hasar vermesiyle ayrıca 2 tanesinin beraber kullanıla bilmesi veya kalkanla desteklenebilmesi Long sword u ideal fighter silahı yapıyor.
<div>Cya 6 month later...</div><br>
- Chaoticevil
- Kullanıcı

-
Baron_Sengir
- Kullanıcı

Bu baya göreceli bir soru.Genelde Fighterlar bir partinin tankıdır.Bu nedenle damage absorbtion ı iyi olmalıdır.Yani korkmadan 3 adama birden girebilmelidir.İşte burdan sonra duruma göre değişir.şöyle ki:
1-Fighter o 3 adamı yıkmak için giriyosa araya(ki büyük ihtimal öyledir) gücünün elverdiği en hayvan silahı kullanmalıdır.(Two-handed sword,great battle axe)nedeni de(özellikle savaş manevralarınızı tasfir ederek oynuyosanız)sağlam bi thac0 ve STR check ile tek atakta 3 adamı da sakat bırakma ihtimaliniz var.
2-Fighter partinin mageini korumak için girmiş ya da o 3 adamı oyalıyo olabilir.O zaman da two weapon fighting idealdir bence onun da kombinasyonları long sword-short sword ya da long sword-dagger dır.(Drow olmadığını varsayıyorum fighterımızın)Bu fighterlara zaten dexterious fighter deniyo bildiğim kadarıyla ve gücünden çok çevikliğiyle kazanıyo savaşlarını.
Silah seçimi bu kadar duruma bağlı olunca ben drowların silah seçimini çok başarılı buluyorum.Poisonlu ya da poisonsuz farketmez kesinlikle crossbow olmalı bir fighterda.Öünkü biliyosunuz bir bolt full plate mail i tamamen etkisiz kılıyo.Delip geçiyo yani.Bunun yanında dagücünün el verdiği en ağır silahı kullanmak en mantıklısı ama mümkünse iki silah o da atak sayısını artırması için.
İster istemez hayranı olduğum Artemis Entrerinin bir sözüyle bitirmek istiyorum:
İki elle bir yumurtayı kıramazsınız.Ama bir kürdanla delebilirsiniz...
1-Fighter o 3 adamı yıkmak için giriyosa araya(ki büyük ihtimal öyledir) gücünün elverdiği en hayvan silahı kullanmalıdır.(Two-handed sword,great battle axe)nedeni de(özellikle savaş manevralarınızı tasfir ederek oynuyosanız)sağlam bi thac0 ve STR check ile tek atakta 3 adamı da sakat bırakma ihtimaliniz var.
2-Fighter partinin mageini korumak için girmiş ya da o 3 adamı oyalıyo olabilir.O zaman da two weapon fighting idealdir bence onun da kombinasyonları long sword-short sword ya da long sword-dagger dır.(Drow olmadığını varsayıyorum fighterımızın)Bu fighterlara zaten dexterious fighter deniyo bildiğim kadarıyla ve gücünden çok çevikliğiyle kazanıyo savaşlarını.
Silah seçimi bu kadar duruma bağlı olunca ben drowların silah seçimini çok başarılı buluyorum.Poisonlu ya da poisonsuz farketmez kesinlikle crossbow olmalı bir fighterda.Öünkü biliyosunuz bir bolt full plate mail i tamamen etkisiz kılıyo.Delip geçiyo yani.Bunun yanında dagücünün el verdiği en ağır silahı kullanmak en mantıklısı ama mümkünse iki silah o da atak sayısını artırması için.
İster istemez hayranı olduğum Artemis Entrerinin bir sözüyle bitirmek istiyorum:
İki elle bir yumurtayı kıramazsınız.Ama bir kürdanla delebilirsiniz...
Evil rises,darkness falls...
Bir savaşçı olmasam da okuduğum kitaplar ve oyunlardan edindiğim izlenim şu... Ağır silahlar vurmayı başardıklarında gayet güzel hasar veriyrlar... Tamam bu çok güzel ama örneğin iki elli kılıcı benim gibi bir buçukluğa yöneltmişken buçukluk aniden öne egilirse yönünü değiştirmek zor olacaktır... Öte yandan yeterince hızlı bir savaşçı o kılıç üzerine gelmeden hantallaşmış olan öbür savaşçıya kılıcı ile hasar vermeyi ve sonra kaçmayı başara bilir... Evt bu bi bakıma güç ve çevikliğin mücadelsidir.. Güçlü olan silah oldukça hasar verecek olan o darbeyi vurmaya çalışır çevik olan ise bir yandan ufak hasarlar verirken bir yandan o darbeden kaçar... (wulgar drittz dövüşü buna çok güzel bir örnek bence...) Bence bu durumda savaşçı hangi özelliği daha kuvvetli ise o silahı seçmekle daha iyi eder.. Örneğin biz hırsızların ağır silah seçmesi tam bir manyaklıktır... Kısa kılıç bile hafife alınmayacak riskler taşır... (savaş bir yana yürürken bile hareketlerimizi kısıtlaması gibi)
Zaten bildiğim kadarıyla hırsızların martial silahlarla proficiency'si yok. Yani bir hırsız ekstra feat harcamadan greatsword ya da battleaxe kullanamaz. Zaten sınırlı olan feat sayısını bir de onunla harcayamaz. Ayrıca rouge konseptine elinde saklaması imkansız derecede büyük bir kılıca sahip bir hırsız uymaz gibime geliyo. Tabii heryerde olduğu gibi bunu da değiştiren örnekler var. En basit örnek Conan
Kendisi bastard sworduyla gezen bir barbar/fighter/rouge (önceliğine göre) Gayet de başarılı bir kombinasyon kanımca tek eksiği hırsıza benzemiyor
Kendisi bastard sworduyla gezen bir barbar/fighter/rouge (önceliğine göre) Gayet de başarılı bir kombinasyon kanımca tek eksiği hırsıza benzemiyor
Zaten savaş sanatında kılıç ustalığının ayrı bir yeri vardır. Elfler bile kılıçtaki ustalıklarıyla övünürler (Cüceler baltalarıyla övünüyolar ama onları saymıyorum
) Ama topuzdaki ya da hammerıyla olan yeteneğiyle övünen bir savaşçıya rastlamadım (Tabii o da vardır kesin memleketin ücra bir köşesinde en büyük savaşçı olduğunu iddia ediyodur)
Sanırım kılıç için en efektif silah diyebiliriz.
Longsword tamamen ortalama bir silah hasarı orta derecede critical range'i de ortalama ve zırhla desteklenebiliyor.
Greatsword kesinlikle en iyi ve dayanıklı savaşçıların silahı. İki elle tutulduğu için inanılmaz hasar veriyor ve critical range'i çift elli savaş baltasından daha geniş.
Scimitar bence gerçekten çok başarılı başka bir silah ama savaşçı değilde rangerlara filan yakışır sanırım. Tek elle kullanıldığı için yeterince güçle savurulamıyor fakat keskin kenarı ve değişik şekli sayesinde critical şansı daha fazla ve büyülü silahlarla bu range arttığı zaman bazen her iki vuruşunuzdan biri kritik zarar verebiliyor.
Yine de ultimate savaşçı'nın silahı ne olmalıdır sorusunuz cevabı bence greatsword'dur. Öünkü dayanıklı güçlü ve güvenilir bir silahtır
(Greatswordlu ve sunder featli bir savaşçı rakiplerinin silahlarını 1-2 roundda parçalayabilir ama greatswordu parçalamak gerçekten uzun zaman alabilir
)
Sanırım kılıç için en efektif silah diyebiliriz.
Longsword tamamen ortalama bir silah hasarı orta derecede critical range'i de ortalama ve zırhla desteklenebiliyor.
Greatsword kesinlikle en iyi ve dayanıklı savaşçıların silahı. İki elle tutulduğu için inanılmaz hasar veriyor ve critical range'i çift elli savaş baltasından daha geniş.
Scimitar bence gerçekten çok başarılı başka bir silah ama savaşçı değilde rangerlara filan yakışır sanırım. Tek elle kullanıldığı için yeterince güçle savurulamıyor fakat keskin kenarı ve değişik şekli sayesinde critical şansı daha fazla ve büyülü silahlarla bu range arttığı zaman bazen her iki vuruşunuzdan biri kritik zarar verebiliyor.
Yine de ultimate savaşçı'nın silahı ne olmalıdır sorusunuz cevabı bence greatsword'dur. Öünkü dayanıklı güçlü ve güvenilir bir silahtır
(Greatswordlu ve sunder featli bir savaşçı rakiplerinin silahlarını 1-2 roundda parçalayabilir ama greatswordu parçalamak gerçekten uzun zaman alabilir
-
gandalfoftheday
- Kullanıcı

ana silahı, favori silahı, expert silahı... flail ya da halberd olan savaşçılar kenar mahalle savaşçısı diye adlandırıldıklarını duymasalar iyi olur sanırım. Bu arada size en sevdiğim savaşçı karakterin statlarını yazayım siz detayları anlarsınız. 2E, Cha Good, oyuna level 3 başladı, bıraktığımda 17'ydi.
Str:12
Con:14
Dex:16
Wis:9
Int:16
Cha:17
Favori silahım rapier'di. Bi de throwing dagger. NWP: tumbling, singing, artistic ability filandı...
Hayır, tahmin ettiğinizin 5 misli adam biçti. Hayır, en önde savaşıyordu....
Str:12
Con:14
Dex:16
Wis:9
Int:16
Cha:17
Favori silahım rapier'di. Bi de throwing dagger. NWP: tumbling, singing, artistic ability filandı...
Hayır, tahmin ettiğinizin 5 misli adam biçti. Hayır, en önde savaşıyordu....
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...