KONUşAN HANÖER

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

KONUşAN HANÖER

Post by raini »

Elimde konuşan bir hançer var.. Beni öldürmeye çalışan ama savaşta kendisi ölen bir büyücüden aldım. Çok işime yarıyor gönderdiğim hedefi bazen yön değiştirerek buluyor.. Ama doğrusunu söyleyeyim beni korkutuyor böyle bir şey bulundurmanın ne gibi riskleri olabilir siz kudretli büyücülere danışmak istedim.. Benim bu konularda hiç fikrim yok isterseniz hançeri getirebilirim.
Estebin
Kullanıcı
Kullanıcı

şuna konuşan ve yöneten hançer desek

Post by Estebin »

konu büyülü bir hançer gibi aşina bir konu olunca büyücülerden önce ben görüşümü söyleyeyim dedim. hançerin güzelmiş, takdir ettim. attıktan sonra eline de dönüyor mu? savaşta çok gerekli bir şey de.
konuşan bir hançer olması ise işin içinde güçlü bir büyünün bulunduğunu gösteriyor. bu tip hançerlerin yaratımları değişik temellere dayanıyor ama asıl büyücülerin ilgileneceği konuyu büyücülere bırakayım ve esas soruna geleyim.
bu tip hançerlerin çoğunun kendi yönelimleri (alignment) ve varlıklarının amaçları vardır. bu yönelim seninki ile tutuyorsa ne ala! gül gibi geçinip gidersiniz. tutmuyorsa değişik durumlarla karşılaşırsın. bu durumda silah egosu denen bir faktör devreye giriyor. silah sahibinin kendini hangi amaçlar için kullanmasına izin verir ya da sahibinin kendi amaçları doğrultusunda ne yapmasını ister gibi sorular bu egoyla alakalı. yani silahın varoluş çabasını gerçekleştirmede ne kadar kararlı ve bunun ne kadar irade gücünü zorlayabileceği bu ego ile alakalı.
riskler bu noktada devreye giriyor. eğer silahın egosu yüksekse sahibinin iradesi düşükse sahibin elini kendi istediği şekilde davranmaya zorlayabilir. ya da sahibinin hançerin bazı özel güçlerini kullanmasına izin vermez, mesela lawful bir hançer kaos yaratacak bir harekette kullanılmak isteniyorsa hançer büyüsünü sahibin kullanmasına izin vermeyebilir. bazıları sahibinin başka silahları kullanmasını bile istemez, kuma getirme durumu yani :D
ama gene de bunun ne gibi riskleri olacağı tamamen yaşadığın olaylara ve içinde bulunduğun duruma bağlı, o konuda çok bir şey söyleyemeyeceğim.
Karanlık yolumu gösterir, sessizlik gerçeği bana fısıldar. Onlar benim yoldaşım, ben onların parçası.
Nodaril
Kullanıcı
Kullanıcı

onu atma kulak tıkacı al

Post by Nodaril »

Konuşan büyülü bir hançer bulmuşsun ve bundan kurtulup kurtulmama konusunda kararsızsın. Bence bu kadar güçlü bir büyüyü atmak delilik! Böyle bir hançerin yaratımı için çoğu zaman kurbanlar vermek veya çok güçlü duygusal ve büyüsel olayların gerçekleşmesi gerekir. Onu attığında yoldan geçen bir büyücüye "bana bir konuşan hançer yapsana, elimdekini beğenmemiştim de." mi demeyi planlıyorsun :lol: sakın atma, başının etini yese de işine yarar. Bence onu atacağına git bir kulak tıkacı al :)
Işık ışıyanla gelir.
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Bir büyücüden yeni konuşan bıçak istemek mi doğrusu böyle bir şeyin olduğunu bile bilmiyorum ... Ve isteyeceğimi sanmıyorum... Ama elimdekinin değerini gösterdiğiniz için sağolun... Ama ben sadece eğer dostlarıma zarar vercekse ne kadar değerli olsa da sanırım elimde tutmam yanlış olur ama her halde bunu anlamak için erken daha bu arada eğer karargah tartışmasında bahsedilen hırsıuz bensem kötü amacım yoktu ben sadece kapıları ittim kapılar açıldı ve içeri girdim umarım sorun yoktur....
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

hayır küçük dostum senden bahsettiklerini sanmıyorum büyük ihtimalle çaldığım büyü kitabinin hesabını aramak için teşebbüste bulundular ama kim ne kanıtlaya bilirki geri getiricem bi ara merak etmeyin hiç sayfa yırtmadım birkaç sözü bi ARKADAşIM (olmadığını düşünenler yanılıyo) kopyaladı ama bu okadar sorun olmaz umarım neydi bir kaçı
power world kill
meteor swarm
... öle bi kaç tane daha
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Hançer gerçekten iyi bir hançermiş birkaç defa hayatımı kurtardı. Kendi büyüleri var... Beni görünmez yapabiliyor ya da uçurabiliyor... V ebana kendini tehlikeye atacak kadar sadık.. Tecrübeli birinin elinde mutiş bir güç olurdu.. Ben tabii henüz daha çok basit bir şekilde kullanabiliyorum ama ona yardımlarını ödemek çin elimden gelen bir şey varsa yapacağım...
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

:) o hançere ii bak dostum belliki seni sevmiş
Estebin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Estebin »

görünmezlik? uçurma? hey o hançeri istiyorum :!: böyle bir aletle zırhın kelimelerini öğrenmek için gerekli olan parayı bir akşam zahmetsizce toplayabilirim.
yalnız hançer kendisini nasıl tehlikeye attı orasını merak ettim.
bu arada ona yardımlarını ödemek istiyorsan BANA VER :D Ben ona çooook iyi bakarım.
Karanlık yolumu gösterir, sessizlik gerçeği bana fısıldar. Onlar benim yoldaşım, ben onların parçası.
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

adamım sen tam benim müttefikim olacak kişisin seni kazandığıma çok memnunum ama zekanı böle güzel numaralarla açığa vurma kişiler çok zeki olduğunu bilirse hep temkinli davranırlar
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

temkin ve tedbir...

Post by gandalfoftheday »

Merhaba değerli dostum,
Büyülü nesneler... kısaca büyülüdür. En basiti bile nadir ve önemlidir. Yapısını ve kullanımını bilmeden onu yanında taşıman bile riskli bence. Evet, sana yardım ediyor, kendini tehlikeye atıyor. Ama şu anda bile ondan hoşlanmaya, bağlğnmaya başlamışsın. bunun sebebi umarım büyü kaynaklı reğildir. Sana önerim, en kısa zamanda güvendiğin bir büyücüye başvurman ve hançeri inceletmen. Büyü terminolojisinde buna identify diyebiliriz. O zamana kadar hançeri kullanmamanı, hatta ondan kimseye bahsetmemeni rica edeceğim.
Sonuçta, eğer bir tehlike olmadığı anlaşılırsa yine kullanırsın onu.
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Kendi zekasına ve egolarına sahip nesneler çok tehlikeli olabilir. Ayağını denk al derim. Bu nesnelerden iyi eğilimli olanlarına daha az rastlanır fakat kullanıcılarını korumak için çok şey yaparlar.

Cüce arkadaşlarımdan birinin konuşan bir baltası vardı. Düşman Charm Person büyüsü ile Cücenin beynini ele geçirmişti. Balta da egosunu kullanarak cücenin beynini ele geçirip onu kurtarmıştı...

Tabii kötü eğilimli egolu silahlar ya da nesneler de mevcuttur. Kesinlikle sakınınız!
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Bir büyücüye identfy ettirdim zaten.. Pek bir şey bulamadı.. Ama epey güçlü ir hançer ve çok işime yaradı.... (gerçi bi iki hatası başımı belaya da soktu ama sanırım bundan benim fırlatmayı başaramamam yatıyooo.... Gerçi son savaşta hançer denizin içine girdi.. Bir deniz elfini izleyerek.. Nooldu bilmiyorum henüz deniz kıyısında onu bekleyeceyim...
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

şu ana kadar bi terslik yapmaması hançerin büyük şans. Demek ki dünya görüşünüz uyuşuyor.Yoksa böyle nesneler istemedikleri bi şeyi yapmazlar, en azından denerler. Kendi isteğine göre işler yaptırmak isterler sana. Ama görüyorum ki sende böyle bi sorun olmamış.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

raini wrote:Gerçi son savaşta hançer denizin içine girdi.. Bir deniz elfini izleyerek.. Nooldu bilmiyorum henüz deniz kıyısında onu bekleyeceyim...
Bu yolunda gitmeyen bir şeylerin habercisi olabilir
Ona gitmemesini söyledin mi? Geri dönmesini filan istedin mi bari?
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

hımmm bak bu satırlar gözümden kaçmış olmalı. Gerçektende sorun olabilir.
Post Reply