Sorunlu Gençlik Tripleri?

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

sanırım bu başlık amacından sapmaya başladı veya bir amacı vardıysa eğer..
öncellikle dendiği gibi burada ben verilecek bir cevap göremiyorum çünkü tamamiyle yaşamın yasaları olmuş şeyleri sorgulamak değilmi yapılan?hayır birkaç başlıkta birden bir İSYAN var herşeye-tamam birkaç konuya-karşı ve burada çözüm aranmıyor.sadece kendilerince eleştiriyor eleştiriyorsunuz..bu da güzel tamam ama saygı duymak öncelikle böyle bir ortamda forum a ve kullanıcılarına karşı olmalı.daha sonra neden böyle olduk diye sorun başkalarında aranmamalı..herkes kendince haklıdır tabi.ama toplumu ve yaşamı BU şEKİLDEeleştirmeyi yanlış buluyorum.ya farklı bir üslup kullanalım -aşağılamaya yönelik olmayan-yada hiç yazmayalım.bu mesaj 2 başlık içinde geçerli olacak.sabır gösterdim ama şu mesajı okuyup bir topice şöyle bir göz atın bakalım sözlerimde haklılık var mı..lütfen anlık sinirimizi değil ,paylaşım yapmaya kast olmaksızın tartışmadan bile tatlı bir -düzeyli olduğu zaman-alınan zevki almaya çalışalım.

saygılar.
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Galad doğru söylemiş... Konu kin kusma konusu değil ve daha önceki mesajalrdan birinde arkadaşımızın birinin dediği gibi; "acı vermek yerine acı dindirin..."

Bence gençliğin bu halde olmasının asıl nedeni seksenlere uzanıyor... O zamanlardan başlayan bir pembe dizi ve tikky'lik sevdası şimdinin anneleri olacak o zamanın genç bayanlarını etkiledi ve belki de çocuklarına en iyi ve en cafcaflıyı sunduklarını sanarak kendilerini yanılttılar. Halbuki kendilerinin asimile edilmekte olduklarını çözemediler...

Bence çözüm geleceğin ebeveynleri olacak gençleri ne yönde oldukları konusunda bilinçlendirerek olmalı fakat bu cahillikle nasıl ikna olacaklarını bilmiyorum... Her gün bir genç daha arkadaşlarının rengarenk kıyafetlerini görerek özeniyor... (Ben bunların oyun olduğunu bildiğim halde arada bir adidas'a bir baksam mı diye düşünüyorum... Bunu fark edemeyecek olanlar ne yapacak bilmiyorum...)

Yaşantısı güzel olanlar her zaman dikakt çeker ve özenti konusu olurlar... Eskiden saray yaşantısı çok gözdeymiş bu yüzden şairler divan şiiri yazar ve padişaha sunarlarmış... şimdikilerde bu çaba da yok... Tek yapmaları gereken babalarının onca zorlukla edindiği paraları götürüp cicilere yatırmak...

Utanıyorum ama arkamda yeterli güç yok bunları temizleyecek... Kime söylediysem de bunu üren bir köpekten daha etkili olamadım... Hatta belki köpekten korkarlardı...

Daha iri şeyler olmalıyız... Mesela Aslan olacak kuvvetimiz olsa (Para, çoğunluk, prestij filan) belki de döndürürdük... Ama artık durdurulmaları zor çünkü bu işin içinde güçlü çıkar odakları var bence...

Saygılarımla...
Türklider...
QuelSaruk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by QuelSaruk »

bu başlığın amacı nedir bilemem dostlar ve belki amacı dışında yazıyorum kabul edebilirim tabiki ama uslübumu değiştirmemi istemeye hakkınız yok.ayrıca başındada belirttiğim gibi yazılarım şahsi değil ve yine belirttiğim gibi arkadaşlar bu konuda karşıma böyle uyarılarla çıkmamanızı rica etmiştim.

Tabi benden sonra yazılanları üzerime alaraktan konuşuyorum :D.

Neyse gelelim forumlardaki saygı unsuruna.saygı dediğin şey belirli bir seviyeyi korumaksa eğer affedersiniz.ha değilse ki bence değil . sizlere karşı bir saygısızlıkta bulunduğumu düşünmediğimden dolayı özür dileyemem.

Mademki bir tartışma başlatılmış bir konu hakkında düşüncelerimi istediğim her şekilde sunmak hakkımdır.yoksa yanılıyor muyum.ha yanılıyorsam bu forumlar pekte özgür iradesi olan insanlar tarafından yaratılmıyor demektir.bu yüzden belirli bir konu hakkındaki görüşlerimi dile getirmem konusunda lütfen uyarılarınızı kendinize saklayınız.yada bizimde yaptığımız gibi sizde bizimi eleştiriyorsunuz ki bu başlık bunun yeri değil.

Ve inancıma göre efendim çözümler ,çelişkiler ve eleştiriler aracılığı ile ulaşılır.eğerki eleştiri ve düşüncelere müdahale edilecekse bu başlığı bi zahmet kapattırın arklar.ve mümkünse tartışmak gibi bir forum zahmetine girmeyin.

Ayrıca bu bir isyan değil yanlış anlaşılmasın.ve tartışmak zorundada değilsiniz muhalefet olarak kalmayı planlıyorsanız siz bilirsiniz.

Lütfen haddinden fazla alınganlık sergilemiş isem es geçin .

Gelelim konu hakkındaki görüşlerime.

Gençlik dediğin kişilik arayışı içinde, mutsuz aile yapısının hayata kattığı sorunlar eşliğinde tutunacak yada uğrunda yaşaya bilecek inançlar bulma çabasıyla yaşıyor gibi görüyorum.(aman yanlkış anlaşılmasın yada uyarılmasın bu genelleme üzerine değil sorunlu gençlik üzerinedir.)ne me lazım artık forumlarda böyle dip notlar yazmak gerekiyormuş:P

Neyse gelelim bunarlın çözümlerine.

İşin aslı aklı kıt olan bu kısım arkadaşlar insanlık namına hiçbir güzelliği hak etmeyen ve yaşamlarının amacı bir pislik olarak kalmaktan ve toplumun bozulmasına destek olmaktan ibaret topluluktur.buna sadece gençleri katmıyorum bende bir gencim ve bir çok çeşit arasına girip çıktım .gerek işim gereği gerek tabiatım gereği.bir çok metalci denilen arkadaşım oldu ve bir çok mülayim dostum oldu.yeri geldi tiki hesabı veletlerle tanıştım bir çok sevgilimde oldu tiki hatun.satanist bir ev arkadaşım vardı am bi okadar münin ev arkadaşımda vardı ki bizler 4 kişi 4 farklı inanca sahip karaktere sahip insandık.

Yani kastım genç karakterler arasında dağlar kadar uçurum var ve çok belirgin sınıflar oluşmuş durumda.ha benim başlık altında yazdıklarımda bu sınıfların en iğrenci ve en büyük olanı hakkında.elbette bunlar arasında güzel insanlar vardır.ama bu bir tabiat kanunudur ki kurunun yanında yaşta yanar.bu yüzden kaideye almıyorum.

Abi bunların düzeleceği inanın bana yok .size kendi başımdan geçeni yazmaya kalksam inanırsınız.ha diceksiniz bunun yarası var gocunuyo .asla okadar aptal olmadım.bir çok tikinin sonu cep hırsızlığı ,hapçılık,disco geyikleri.hatun kaldırmalar yada hatunlar konusunda ise en karizmayı tavlama yarışları,para yemeler hata ve hatta çetele tutmalar.

Bırakın lütfen bunları savunmayı yoksa sizin mi yaranız var .

Biz burada mahallece giriştiğimiz savaş sonucunda aslında savaştan öncesi tamamen bi topluma kazandırma politikasıydı kaybettik.neden okadar uraşmalar sonucunda yediği tabağa ettiler, köpekler misali.yani bırakın bunları topluma kazandırmayı Allah akıl vermiş ve yaşamlara amac vermiş.bunlar büyük psikolojik sorunlar yaşayan ve yardımlar dahilinde dahi sorunlarından kurtulmaya dahi cesareti ve gücü olmayan ve başkalarının varlığına muhtaç yaratıklar.(afedersiniz ama hümanist değilim olduğum kadar)onun içindir ki böyle takılan grupları elemek ve hatta dışlayarak yalnız bırakmak mümkünse en iyi çözümdür arkadaşım

Daha felsefik ve ılıman bir dille yazabilirdim yorumlarımı ama ne bileyim yanlışlara karşı iyimser yaklaşan insanlardan değilim toplumsal konularda.daha çok şunu savunurum aziz nesinin dediği gibi "yurdumun insanının % 80 koyun"

Üstelik bukadar yozlaşmış ve tabularıyla esaret içine girmiş bir toplumun gençleriyken yanlışlara insiyatif gösterecek lüksü göremiyorum kendimde.sizler görebiliyorsanız bu lüksü yurdumun insanları kaybederken benliklerini, lütfen muhataplarınızı kesin benimle

Üstelik yazılarıma eleştiriler yapacağınıza lütfen parmaklarınızı bu başlığın amacı için yorun.

Yarası olan gocunur zaten dostlar"

Saygılarım ve sevgilerimle frpworld diyarının sakinleri
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Bana söyleyecek söz kalmamış...
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Galat-tirin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Galat-tirin »

peki arkadaşlar.. hadi ateşlerimizi dışarıda bırakalım.. peki..
sizce, bu duruma karşı ne yapılabilir?
bu tsunamiye karşı nasıl bir önlem almalıyız? Yapılacak, yapılabilecek bir şey var mı?

Benim aklıma sadece şu geliyor..
Lisedeyken, çevrede kimlik arayışında bir çocuk vardı.. Kim selam verse, onun gibi olmaya çalışıyordu.. Bir ara bu METALCİ oldu. -Metalci nasıl olunur bilmiyorum, beni suçlamayın..- Ama bilen bilir, bu tayfanın içerisinde de bir sürü ıvır-zıvır statüsünde adam var..
Ben de aldım bu arkadaşı, bir-iki yere götürdüm, birileriyle tanıştırdım, bazı kaliteli festivalleri filan gösterdim.. Zaman içerisinde -dinlediği müziğin de etkisiyle- kendi düşünceleri oluştu, şimdi kendi hayatının kontrolünün kendisinde olduğunun farkında, bilinçli bir adam..
-Bu biraz topluma kazandırma geyiği gibi oldu, kusra bakmayın..-

Ana fikir şu: Her alt/üst kültürün içerisinde insan gibi insanlar vardır..
Bu "sorunlu gençliği" alıp, böyle insanların içerisine sokmak gerektiğini düşünüyorum..

Sorun şu: Artık bunlarla uğraşacak kadar sabrı kendimde görmüyorum..
Siz ne düşünüyorsunuz?
-Off.. zorlu bir yazı oldu ama bu kez kimsenin alınmadığına, kalbinin kırılmadığına eminim! :) -
Desiratus Fatum..
Desiratus Bellum...
QuelSaruk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by QuelSaruk »

evet bu kitle arasında insan gibi insanlarda var elbet ama bunları kazandırmak için sabrım kalmadı benimde .yani sanırım tartıştığımız şeyin özü bu ha ;) ne yapmak lazım cımbızla bir bir toplayıp kurtarmakmı hadi ordan :D
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

şimdi fark ettimki ortam hafiften gerilmeye başlamış bence konu çokta raydan çıkmadı amacına biraz FAZLA hizmet etti ama sizin görüşlerinize saygı duyarım oda hak ettiğiniz derecede bun bilin isterim lütfen ortamda gerginliğe yol açacak hareket ve davranışlarda bulunmayalım sizin için iyi olur

Sevgi Ve Saygılarımla....
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

arkadaşlar bu başlığın konusu çok yersiz olmakla birlikte sapmıştır.bizim frpworld de yapmaya çalıştığımız kişinin-kullanıcının -fikirlere ve insanlara ve başlığın içeriğine saygı gösterilmesi çok önemli bir unsurdur.böyle bir tutum çinde bulunulursa bundan hem site hem yazan kullanıcılar zarar görecektir.biz burada saygı ve dostluk çerçevesi içinde fikir alışverişi yapmaya insanların burada iyi vakit geçirtmeye çaba harcıyoruz.lütfen bu gibi öfkeli ve sinirli tutumlar sergilemeyelim,yazıları ve başlığı silmiyorum fakat kilitliyorum örnek olsun diye.bir daha bu yanlışları yapmamaya dikkat edelim ve lütfen "alaydan kaçınalım"
İyi Eğlenceler

Ve Saygılar..
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Locked