Değişik teknikler
Değişik teknikler
Ã?oğu oyunda savaşçı oynamaktan kaçınmamın nedeni binibir çeşit büyü yapan büyücü ve rahiplerin veya her taşın altından çıkıp pek çok özelliğe sahip rogue karekterine göre çok düz mantık olması.
Büyücü tek bir büyüyü pek çok farklı amaç için kullanabilir. Ancak savaşçı ancak hangi adama saldıracağını düşünür. İşte koluna vurdum falan diyebilir. Ancak kendinize özel has tekniğniz ile savaşmanız ne güzel olurdu. Mesela size özel nir vuruş serisi kullanarak bir kaç round içinde karaktere kesin ve ölümcül bir darbe vurabilmeniz. (Elenyum üçlemesinin son serisinde bu çeşit bir bir vuruş serisi vardı)
Siz oyunlarınızda bu çeşit teknikleri kullanıyormusunuz? Kullanıyorsanız ne gibi dez avantajlar ve avantajlar alınıyor? Kullanmıyorsanız neden?
Büyücü tek bir büyüyü pek çok farklı amaç için kullanabilir. Ancak savaşçı ancak hangi adama saldıracağını düşünür. İşte koluna vurdum falan diyebilir. Ancak kendinize özel has tekniğniz ile savaşmanız ne güzel olurdu. Mesela size özel nir vuruş serisi kullanarak bir kaç round içinde karaktere kesin ve ölümcül bir darbe vurabilmeniz. (Elenyum üçlemesinin son serisinde bu çeşit bir bir vuruş serisi vardı)
Siz oyunlarınızda bu çeşit teknikleri kullanıyormusunuz? Kullanıyorsanız ne gibi dez avantajlar ve avantajlar alınıyor? Kullanmıyorsanız neden?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
erethan tasvire çok önem veren bi dm. gerçekten de öyle oynatıyo. ama bu bi dengesizliğe neden olabilir. yani PClerden biri çok başarılı bi tasvirle saldırısını en iyi şekilde yapıp düşmanını öldürebiliyorsa, ortalama zekanın üzerindeki her NPC ve yaratık da bunu yapabilmelidir ve bu PCler için hiç de iyi bi hbr diil tabi. Ben, bu saldırı çeşitliliğinin sağlanması için featlere iş düştüğünü düşünüyorum. phbdeki featler iyidir ama saldırılarda çeşitliliği pek sağlamıyo bi kaç istisna haricinde (whirlwind, sunder, vs...). ama mesela savaşçılar ve monkların kitabında (Sword&Fist) biçok feat var görüntü çeşitliliğini sağlayan. üstelik netten de bu şekilde (biraz dengesiz de olsa) biçok feat bulunabiliyo.
bence bu işi featlere bırakmak lazım
bence bu işi featlere bırakmak lazım
War, war never changes...
-
Grunlore_Warhammer
- Kullanıcı

ama biz ne kadar adamın boynuna veya koltuk altına saldırıyorum desekde bu zra bakar yanı zaten normalde saldırdıgında oyle düz bı sekılde kılıcını sallamıyosunki ama bende bı ara bu combo isini falan düsündüm ama bence bunlar dm ile oyuncu arasında halletcek ben kombomu yaptım adam öldü diyemeyiz tabi ama bencede bu işler feat' lere bırakılırsa daha iyi olur oyuncuların ve dm'lerın kafası daha az karısır 
-
wicked_one
- Kullanıcı

erethan bence biryere kadar haklı....iyi bir tasvir çok iyi olabilir...ama hernekadar iyi olursa olsun,bir seferde öldüremez bence...Tamam eğer karşısındaki bir orcsa yada pcnin lvlından düşük bir lvl daysa olabilir...Ama daha yüksek lvldaysa...-bu biraz tasviri iyi yapma durumunda ejderha bile kesilebilir demek oluo-...ama lütfen yalnış anlamayın...fazla bilgili değilim...-bu arada kombo olayı da tasvir e girer bence-
<div>De profundis clamavi at de Domine, serva animos nostros...</div><br>
Ya açıkçası adnd'de fighter düz mantık yapılıyor. Özel yetenek yok gibi bir şey. Mesela yüksek seviyeli adam duvarlarda hızla koşturup vursa, bir diğeri mesela karşıdaki adam çok yakındaysa anında çıkarıp kafayı kopartma gibi yetenekler. Tamam tasvir çok önemlidir, ben de tasvir yaparım ama, " alttan, göğsüne doğru çıkan bir darbe savuruyorum " demekle " yana eğilerek göğsünü yaracak bir darbe savuruyorum " demenin pek bir farkı olmuyor kurallar bakımından. Mesela attığınız zara göre vurup vurmadığınızın yanı sıra nereyi vurduğunuz ve vurulan yerlerden ne kadar hasar aldığınızın olmaması bir eksidir bence. Ã?rneğin zarı attınız, vurdunuz adamı, d20 de birde neresini vuracağınız için atıyorsunuz. 6-8 gelirse atıyorum bacak, 9-12 gelirse karın gibi. Bacak adamı yavaşlatırken kola denk gelen bir darbede attack roll'a penaltı alması gerekir adamın vs. Ayrıca bir mage'de zibilyon tane epic level büyü varken fighter'a da yukarıda örnek verdiğim gibi özellikler eklense çok hoş olurdu, ama fighter'ın aşmasına izin verilmiyor, mage'de mage oluyor olay.
Monklara da matrix feat verelin matrixteki gibi duvarlardan atlasınlar nasıl olur 
şaka bir yana Ben zar sistemini pek sevmiyorum alternatifinin gelişmesi uzun sürebilir belki ama, olsun. Oyuna istediğini eklmek bana kalırsa oyuncunun ve dmnin hayal gücüne kalır. Dm kabul ettikten sonra bir kombonun yapılaması için bir neden yok. Zar yerine dmnin yorumu olmalı. Sallaması gerekiyorsa kafadan sallamalı. Zar atmosferi de bozuyor. (araya haydi yavrum kemik gibi replikler giriyor
) Bana da savaşçılar biraz yavan geliyor. Bnun değiştirmek tabii ki elimizde
şaka bir yana Ben zar sistemini pek sevmiyorum alternatifinin gelişmesi uzun sürebilir belki ama, olsun. Oyuna istediğini eklmek bana kalırsa oyuncunun ve dmnin hayal gücüne kalır. Dm kabul ettikten sonra bir kombonun yapılaması için bir neden yok. Zar yerine dmnin yorumu olmalı. Sallaması gerekiyorsa kafadan sallamalı. Zar atmosferi de bozuyor. (araya haydi yavrum kemik gibi replikler giriyor
-
Grunlore_Warhammer
- Kullanıcı

Gerçekten çok güzel anlatmışın abi olayı helal olsun cidden fighter oynarkenki butun duşuncelerımı anlatmışın cok tesekkur ederım.dediğin seyler cıdden olmalı yanı kardesım hepmi adamın goğsunden vurup kan akıtıyoz hp'si bıtene kadar vur bakalım bu adamın kolu bacagı yok mudur yaww ne biliim mesala adama dılelım kafa attın ve tam gozune geldi adam o tarafını rahat goremez ve senın o taraftan yapacagın saldırılara karşı kendinı rahat savunamaz dimi? (solemeden edemıcem okuyanlar bılır bu kafa olayını sessız kılç'tan çaldım
) böle seyler gercekten olmalı yoksa fıghterlık dovuslerde sadece zar atıp hasar verme olarak kalcak kendinı savasın ıcındeymısn gıbı hissetmenı arttıracak seyler eklenmelı