shadow plate denen olay

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
Post Reply
MaNiak
Gölge Ustası

shadow plate denen olay

Post by MaNiak »

ya madem bu kadar iyisininz sawaşçı arkadaşlar bize biraz yardımcı olun mesela ben başlatayım siz getirin gerisini shadow plate nedir nasıl yapılır nerden alınır artıları eksileri penaltıları nelerdir???????
legacy_user_4

shadow armor

Post by legacy_user_4 »

shadow plate'i diablo'dan gördüğünü tahmin ediyorum bilmem yanlış mıyım?
ilk önce basit sorulardan başlayım. Shadow plate hiçbir yerden para ile alınmaz. Diablo'da durum farklı olabilir ama aynı şekilde shadow plate bir zırh çeşitinin adı değil bizzat bir zırhın adıdır. Yani half plate,full plate, bronze plate, shadow plate gibi düşünülürse hata olur bu konuda.
DMler kendilerince değişik özellikler ilave eder etmez orasını bilemem ama ben bildiklerimi söyleyim. normalde büyüsü aktive edilmemişken sıradan siyah boyalı bir deri zırhdan farksızdır. doğasındaki büyüyü farkedemeyen birisi bunun esas özelliklerini kullanmadan yıllarca giyebilir. bu zırhın iki tane kontrol sözcüğü var. ilki zırhın çevresinde gölge tabakalarından oluşmuş tam bir full plate suiti oluşturuyor. eldiveninden botlarına ve görüşü ve duymayı engellemeyen önü açık helmine kadar tam ve gölgeden bir zırh. bu zırh nerdeyse çelik kadar sağlam ama giyene hiçbir yük getirmiyor. zırh bu durumdayken "siyah ötesi" kara o kadar ki karanlıkta giyenin görülmesini zorlaştırarak hide in shadowsa bonus veriyor. ayrıca hareketi kısıtlamadığı için move silently ve hide in shadowsa da penalty vermiyor. övmeyi unuttuğum bir yanı kaldı mı? sanırım bu kadar. aynı sözcük konuşulunca eski deri halini alıyor.
ikinci kontrol sözcüğüne gelince (bu zırhı yapanın bu sözcüğü kendini korumak için yaptığını söylesem daha mantıklı gelir herhalde) bu ikinci sözcük konuşulunca zırh çok parlak bir ışıkla parlayarak giyenin yerini civardaki herkese belli ediyor. aynı zamanda 35 metre yakınında her kim varsa geçici kör oluyor. infravision, darkvision ve benzerleri görmeye yetmiyor. giyenin kendisi de kör oluyor. 10 round kadar bir süre bu ışık devam ederse giyen kalıcı kör de olabilir.
nasıl yapılır konusuna gelince şu bilgiler galiba:
Caster Level: 18th.
Prerequisites: Craft Magic Arms and Armor, alter self, invisibility, silence, shades.
Market Price: 120,000gp (tabi sahibi büyülü özelliklerinden haberdarsa satmaz ayrı dava :) )
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

ya baba benim bi olayım vardı loncayla alakalı ama estebin akıllı sandı kendini gelmedi yardıma ne yemek getirdi ne bişi bende bu zırhı ona vercektim soradan örendim shadow plate olduğunu artık venmem dediğim gibi bi yemek bile getirmedi o bi hayvanına sahip çıkamayan büyücüde beni arıyo hamster ını yedim die başımı belaya soktu nese bana yardıml etsede bu kadar salam bi parça olduğunu örendikten sora zaten wermezdim nese ben bi büyücülük kulesine bakiim orda nasılsa tanıtıcı bir kağıtını bulurum olmadı bir büyücüye önce yüklü bi para veririm tanıttıktan sora geri alırım ama varsa kolay bi yolu bu büyülü sözleri bulmanın söleyin kasmayalım
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Ben olsam bu şeyi giymezdim.. İkinci sözü bilen biri varsa sonuçları hakkaten korkunç gibi görünüyor.. Körlük aman tanrım... Bu dünyada belki ölümle eşit derecede korktuğum sayılı birkaç şeyden biri... Hayır o ilk sözün avantajı her neyse ikincisinin yol açabilecekleri o avantajı yok ediyor... Ama tabii kararı sen vereceksin...
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

ya ben yannış anladım yada sen bence bu zırhı giyen kişinin sölemesiyle olacak bi olay yani başkası sölese bile bişi olmaz çünkü ben giyiyorum ama uyarın için saol biraz daha araştırmalıyım galiba
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

iyi de giyen niye yerini başkasına belli etmek istesin üstelikte sonuçta kendisi de kör olacaksa.... Bilmiyorum bana hala tehlikeli bir alet gibi gözüküyor...
legacy_user_4

Post by legacy_user_4 »

sanırım zırhın detaylı tarihçesini vermeye üşendiğim için bir yanlış anlaşılma olmuş. bu zırhı yapan büyücü (niye yaptığını yazmaya hala üşeniyorum :) ) zırhı verdiği assasin kendisine dönerse diye kendini korumak için bir önlem olarak bu ikinci sözü koymuş. zırhın ilk sahibi ölene kadar bu ikinci sözün varlığını bilmemiş. tabi ikinci söz nedeniyle de ölmemiş o ayrı. hatta şöyle diyebilirim eğer ben zırhın yapıldığı günlerin kayıtlarına ulaşamasaydım böyle bir ikinci sözün varlığı hala sır olarak kalacaktı.
bu ikinci söz söylenince giyen de dahil çevresindekiler geçici kör oluyor. 10 dakika içerisinde bu kör edici ışıktan uzaklaşılamazsa (zırhı çıkarıp kaçılmazsa ya da ikinci söz yeniden söylenmezse) ışığın etkisinde kalanlar kör oluyor.
ve üzgünüm bu işin kolay yolu yok. bir büyücünün identify kullanması da sanırım yetmez. tam büyünün ismini hatırlayamıyorum ama ask legends lores gibi bir büyü vardı sanırım o iş görür.
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

abi iide çok kastıracak şimdi bu zırh ozaman beni şimdi ne yapsam ne yapsam... tamam buldum ii bi büyücü bulayım çok sevdiği bi yakınını rehin alayım ewet ewet ve bunun ne işe yaradığını öreneyim tabi iki sözüde örencem bişi sölemeye kalkarsa öldürürüm tabi sözü bilio olması ölmesini gerektirecek ve her koşulda büyücü ölecek yakınhı yaşıycak o ayrı :(( nese napalım kaderler hep güzel yazılmaz
legacy_user_4

kastıracak

Post by legacy_user_4 »

en başta söyleyim onursuz yöntemini onaylamıyorum ama diğer yandan bilmen gerekebilecek bir şeyler daha var. sana bahsettiğim bu legend lore büyüsünün 6. level wizard büyüsü olduğunu hatırlatayım yani epey baba bir büyücü bulup onun yakınını kaçırman gerekecek. Tabi bunu yaptıktan sonra büyücüye yerini (kehanet büyülerine rağmen) saptatmamak ve büyücüyü istediğini yapmaya ikna etmek... en sonunda da bu büyücüyü öldürmek ki bence bu o kadar kolay bir iş olmaz... hepsini düşününce senin de söylediğin gibi "epey kastıracak" gibi.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Shadow plate'i etkileyici bulanlar bir de Demon Armor'u görsünler! Tanrım! Hayalimdeki zırh bu olmalı!!!
Full plate +4!!!
paladine
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paladine »

şu full plate sadece atın üstündeyken kullanılan ve eğere sabitlenerek kullanılan zırh değilmi frp için onu değiştirdilermi yoksa
psycookie
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by psycookie »

Bildiğim kadarıyla atsızda kullanılabiliyor.
İsim:Psycookie
Sınıf:Savaşçı
Irk:İnsan
Görünüm:1.85 m 78 kg Kumral Siyah göz

Weapons start to talk when the words turn into silence.
Post Reply