Bu bölüme giren hepimiz ucundan kıyısndan avcı sayılırız aslında. 'Geyik' muhabbeti kavramı nasıl çıkmış bilmiyorum. Fakat palavralarıyla meşhur avcıların konuşmalarından esinlenerek, bu tarz muhabbetlere genel olarak 'geyik' adı verilmiş olması hoş bir varsayım.
Boş ve anlamsızdan ziyade; hoşsohbet ve eğlendirici konuşmalardır geyikler. Günlük hayatın stresini atmamıza yarayan, sıkkın anlarımızda bir dost sesiyle yüzümüzü aydınlatan latifelerdir. Ya da boş boş otururken hani başka birşeyden değil de sırf ihtiyaçtan, bir insan sesi duymak için belki de, yaptığımız konuşmalardır. Biri hakkında fikir sahibi olmanın da yolllarından biridir -belki en iyisi değildir, ama bir yoldur neticede; hem bir kişiyi tek bir yolla tanımak imkansızdır ne de olsa- geyik.
Fakat görüyorum ki 'cilveli keçi hanı' yozlaşma içinde. 'post kasmak' ve 'geyik' arasında hiç de ince bir çizgi yoktur. Ve buranın en çok çalışan başlıkları olan 'cümle kurma' muhabbetleri kesinlikle geyik değildir. şahsi kanaatim olan bu bölümlerin silinmesi önerisini az sonra Saray'a ileteceğim. Fakat önce siz soruyorum; ya siz avcılar, ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Diyarın ustaları sınavları mesaj sayısı belirli miktar yükseltilerek alınabiliyor. (Zaman sınırı da var ama konu dışı...)
Bazı arkadaşlarımız bu gerekli mesaj sayısını bir günde çıkarabilirken geyik (yada post kasma) konularına mesaj atmayarak belki de bir ayda bu mesaj sayısına ulaşamayabiliyor...
Gerekli yerde konuşan adamın ödülü bu olmamalı diye düşünüyorum...
Ewet baz şeyler belirli bir süre sonra kabak tadı vermeye başlıyor durada bu bölüm amacının dışında kullanım haline gelmiştir post kasmak isteyenlerin ilk olarak uğradıkları mekan durumuna gelimiştir bence gerekli düzenlemeler yapılmalıdır ve bende bir istekte bulunucam madem amacımız burayı düzenlemek ve post kasmayı engellemek ilk olarak benim açmış bulunduğum Hadi biraz fırlatalım...!!! adlı topic'i silerek başlayabilirsiniz.
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
aslında eğlence gereği bu topic lerin sitede bulunması gayet doğal birşey bence .hatta araştırsak benim bile mesajlarım bulunabilir burada ama 5 i 10 u geçmez.
bu işi sırf post kasmak uğruna yaparak bu topicleri yozlaştıran kişilerin tespit edilerek uyarılması daha mantıklı bence.topiclerin tümden silinmesi ya da kilitlenmesi ise kullanıcılara verilmiş bir ceza olur bana göre.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Post kasma olayını bilmem zaten benden çok sonra gelip de benim mesaj sayımı aşmış bissürü kullanıcı var. Hem benim daha çok mesaj sayısına da ihtiyacım yok bi işime yaramaz. Ama bu topiklere ben de katılıyorum. Eğlendirici şeyler var içinde madem öyle orada yazılanlar mesaj sayısına eklenmesin (Tabii bu sistem uğraştırmayacaksa) Kitlenmesi saçma olur.
Bende bu tür uyarıların yapılmasından sıkıldım artık.. Ben rp lere katılmayan bir uye olarak hem "cümle kuralım"a hem de "herkes bir üstteki hakkındaki fikirlerini açıklasın" konu başlıklarına mesaj gönderen bir kullanıcıyım. Post kasmaksa evet kasıyorum ama gelgorki bu benim ne işime yarayacak. hiçç. bunu sadece sevdiğim için yapıyorum.
Fingolfin arkadaşım sen cümle kuralım kısmında daha önceden araya girerek "fantastik kurgulu cümlere yer verelim" gibisinden birşey yazmıştın ve ben bunu mantıklı buldum bunun üzerine fantastik kurgulu cümleler göndermeye başladım. "herkes bir üstteki hakkındaki fikirlerini açıklasın" konu başlığında ise her zaman başlığa uygun hareket ettim. hiç değilse "üstümdeki kişi hakkında bir yorumum yok" gibisinden saçma saçma mesajlar göndermiyorum.
Ustte yazılanları göz önünde bulundurarak diyorum ki: Uyarılarınızı genele dağil kişiye yönelik yapın. Daha elle tutulur gözle görülür sonuç alacağınızdan eminim.
Kentaky görüyorumki üzerine alınmışsın, ama burada yapılan eleştiri bir kişiye karşı değil sanırsam.. yani demek istediğim bu tür başlıklara mesaj atan herkes post kasıyor demek değildir.. ama son zamanlarda gördüğüm kadarıyla bu başlıklar haddini aşar bir vaziyet almış durumda.. ben bu yazıları okurken chat yapan insanlar görüyorum adeta, sanırım bu arkadaşlar kendilerini biliyorlar onlardan ricam bu tür sohbetlerini Msn yada benzer türevlerini kullanarak yapmaları...
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
kişiye karşı bir eleştiri olmadığını zaten belirttim ben Thlyrotel. ben genele bu tur uyarılar yapılmasının taraftarı değilim. böylece kimse üzerine alınmazdı ben dahil. uyarılması gereken kişilere p.m atılması uygun bi davranış olur.
Bu bir uyarı değil KenTaky. Benim bu bölüm üzerinde yetkim olsa o zaman uyarı olurdu; ki o halde de uyarıya gerek olmazdı zira çoktan ilgili bölümleri silerdim. Herhangi bir yetkim olmadığından bu bir uyarıdan ziyade, fikir belirtme ve tavsiyedir. İçinde bulunduğumuzu inandığım durumdaysa 'kişi' değil 'tavır' önemlidir. Fikrimi bu şekilde belirtmemin sebebi de sizlerin de fikirlerinizi merak etmemdir.
fingolfin wrote:İçinde bulunduğumuzu inandığım durumdaysa 'kişi' değil 'tavır' önemlidir.
Katılmadım.. Bence burda kişinin tavrı önemli. saçma mesajlardan bende sıkıldım ve bu tur msjları yollayan kişilerin p.m le uyarılması konusunda ısrar ediyorum. bu bende olabilirim önemli değil ama uyarılırsam haklı bi neden ararım. işin kotu yanı moderatorluk başvurusunda bulunmuşken bu tür spekülasyonlara alet olmam. bu eksi puan benim için..
Doğru aslında KenTaky'i buranın dışında hiç görmedim kendisi burayı mesken tutmuş sadece burada yazan arkadaşlarımıza post kasio demek yanlış olur.
Yanlız sonuç olarak şu kesindirki arkadaşlar Cilveli Keçihanı amacının dışında kullanıldığı kesindir.Sonuç olarak burayı eski haline getirebilecek olanlarda bizleriz.
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
green_eye_of_devil wrote:
Yanlız sonuç olarak şu kesindirki arkadaşlar Cilveli Keçihanı amacının dışında kullanıldığı kesindir.Sonuç olarak burayı eski haline getirebilecek olanlarda bizleriz.
kesinilkle doğru bi tespit yapmış sevgili dostum, memnun değilsek geyiklerden, yapılan geyiklere katılmama ve terbiye ve saygı çerçevesinde yapılan uyarılar ile seviye korunumu sağlanabileceği gibi omuzlarında yükler olan modlara da yardımcı olmuş oluruz...
görüş ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...