büyü çalışma !!!

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
FrontsideAir
Gölge Ustası

büyü çalışma !!!

Post by FrontsideAir »

dnd kurallarındaki büyücülerin büyü çalışmasını nasıl buluyorsunuz?
bence çok saçma ve gereksiz bir kural
ve lütfen konuyu dağıtmayalım toparlaması çok zor oluyor

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sphnx »

ne yani mana gibi daha saçma bişey mi olsaydı.Bence en mantıklısı bu.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

bence mana level 1-2-3 büyüleri mantığından çok daha mantıklı
mana zihin yorgunluğunu temsil eder ve bence 1 adet level 9 büyüsü yerine birden fazla level 1 büyüsü yapabilmek oldukça mantıklı.
sence hangisi daha mantıklı?

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

tabii ki mana dostum.benim hangi gün ne kadar ,kaçıncı seviye büyü atacağıma kim karışabilir ki.ruhumda barındırdığım gücü nasıl belli seviyelerle kısıtlarsınız benim...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Eldarin wrote:tabii ki mana dostum.benim hangi gün ne kadar ,kaçıncı seviye büyü atacağıma kim karışabilir ki.ruhumda barındırdığım gücü nasıl belli seviyelerle kısıtlarsınız benim...
kesinlikle haklısın
anlatmaya çalıştığım şeyleri çok iyi özetledin

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by green_eye_of_devil »

Mana en güzeli yani.Yani sonuçya level 1 büyücü şu büyüleri yapabilir demek yerine manası şudur istediğini yapabilir daha mantıklı.
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sphnx »

o halde mana intelligence yada charisma ile yükselecek öyle mi?Yapmayın beyler peki o halde wizard la sorcerer arasındaki fark ne olacak?Ayrıca bunu wizards a mail olarak gönderin ne cevap verecekler çok merak ediyorum...
saygılar.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

sphnx wrote:o halde mana intelligence yada charisma ile yükselecek öyle mi?Yapmayın beyler peki o halde wizard la sorcerer arasındaki fark ne olacak?Ayrıca bunu wizards a mail olarak gönderin ne cevap verecekler çok merak ediyorum...
saygılar.
wizards a fikrimizi göndermemize gerek yok uygulamasını bilirsek sorun olmayacağını düşünüyorum.biz int +con ile fatique point i belirliyorduk .bize mantıklı geleni buydu.wizard sorcerer konusunda ise herkesin farklı görüşü olabilir.bana göre zaten şiir, şarkı söyleyerek büyü kullanmak son derece mantıksız.büyü dediğin draconian dilinin kullanımı ile uzun çalışmaların ve karmaşık değerlendirmelerin eseri olarak ortaya çıkar.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by green_eye_of_devil »

Eldarine kesinlikle katılıyorum hem bizim oyunu nasıl oynamak istediğimizden wizards a ne.ve sphnx int +con dan daha mantıklı bir hesaplama biliyorsan söle ona göre hesaplıyalım ayyriyetten sorcerer kadar gereksiz bir class olmaz abi du frp de kaç kişi oynatio abi kimse çünkü gereksiz.
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
FrontsideAir
Gölge Ustası

Re: büyü çalışma !!!

Post by FrontsideAir »

green_eye_of_devil wrote:Eldarine kesinlikle katılıyorum hem bizim oyunu nasıl oynamak istediğimizden wizards a ne.ve sphnx int +con dan daha mantıklı bir hesaplama biliyorsan söle ona göre hesaplıyalım ayyriyetten sorcerer kadar gereksiz bir class olmaz abi du frp de kaç kişi oynatio abi kimse çünkü gereksiz.
aşırı derecede haklısın
yani sorcerer nedir ya?
charisma ile büyünün alakası ne ki?
mistik büyü yapmanın tek yolu bence intelligence'dir.
ve bence de şarkıyla büyü olmaz
yoksa büyünün ne esprisi kalacak ki?

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sphnx »

Beyler sakin olun ve biraz mantıklı düşünün.Herkes kendine uygun bir fikir görünce coşuyor.Wizards a mail yazın dediğimi bile ciddiye alanlar var.tamam belki onu ne amaçla yazdığımı anlamadınız,haklısınız.Ancak sorunun özüne dönüyorum.Neden büyü çalışılıyor?Sanırım buraya mesaj yazanların çoğu ruhdöveni ve silah kardeşliğini okumuştur.orada raist caramona büyü çalışmanın büyücülerin laneti olduğunu.bunun tanrılar tarafından(büyü tanrıları) böyle istendiğini aksi halde büyücülerin çok güçlü olacağını falan filan söylüyor.(yanlışım varsa düzeltilsin lütfen).Ben bunu düşünerek size mana ile ilgili cevabı verdim.Haa bu dragonlance de böyle olabilir.Fr yada başka diyarda farklı olursa bilemem....
Saygılar....
Hellblade....
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

sphnx wrote:Beyler sakin olun ve biraz mantıklı düşünün.Herkes kendine uygun bir fikir görünce coşuyor.Wizards a mail yazın dediğimi bile ciddiye alanlar var.tamam belki onu ne amaçla yazdığımı anlamadınız,haklısınız.Ancak sorunun özüne dönüyorum.Neden büyü çalışılıyor?Sanırım buraya mesaj yazanların çoğu ruhdöveni ve silah kardeşliğini okumuştur.orada raist caramona büyü çalışmanın büyücülerin laneti olduğunu.bunun tanrılar tarafından(büyü tanrıları) böyle istendiğini aksi halde büyücülerin çok güçlü olacağını falan filan söylüyor.(yanlışım varsa düzeltilsin lütfen).Ben bunu düşünerek size mana ile ilgili cevabı verdim.Haa bu dragonlance de böyle olabilir.Fr yada başka diyarda farklı olursa bilemem....
Saygılar....
Hellblade....
bence frp konusunda kitaplara bağlı kalmamak gerekiyor. yani belki frpde bunlardan esinlenilmiş olabilir ama bağlı kalınmak zorunda da değildir...
hem bence önemli olan oyunun hızlanması ve kolaylaşmasıdır. hangi levelden hangi büyü yapıldığının hesaplanmasındansa mana daha kolaydır.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sphnx »

zaten bişey hesaplamana gerek yok frontside_air kardeş.Hepsi PHB de hazır olarak tablolarda mevcut.Tıpkı Base attack gibi....Yani asıl hesap mana için gerekecek.Siz intellegence yada wisdom ın score larına ve bonuslarına bakacaksınız.Sonra bunlardan mana point çıkaracaksınız.Daha sonra her büyü için belli bir mana point belirleyeceksiniz.Kolay gelsin.Ama bence oyunu daha da yavaşlatacaktır bu.(tabii ki şahsi görüşüm.).Bu arada Dilbao nerde o bu konuda ayrıntılı bilgi verebilir..(tabii diğer arkadaşlar da).
Saygılar...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

sphnx wrote:Sanırım buraya mesaj yazanların çoğu ruhdöveni ve silah kardeşliğini okumuştur.orada raist caramona büyü çalışmanın büyücülerin laneti olduğunu.bunun tanrılar tarafından(büyü tanrıları) böyle istendiğini aksi halde büyücülerin çok güçlü olacağını falan filan söylüyor.(yanlışım varsa düzeltilsin lütfen).
evet ruhdövenini okudum fakat senin bahsettiğin gibi birşey okuduğumu sanmıyorum.kitapta bahsi geçen büyücülerin neden kılıç zırh kalkan vs kullanılmadığı hakkındaydı dostum.büyü çalışmanın lanet oluşu falan değil yani.bu tip savaş aletlerini kullanamamak büyücülerin lanetidir.yani esas bahsedilen şey bir büyücü kılıç kalkana yönelirse büyüsünü unutu onu terkedecek olmasıdır(farklı savaş stilleridir çünkü bu ikisi çünkü)caramon a bahsettikleri de bundan ibaret.ama eğer okuduklarından eminsen bana bahsettiklerinin tam olarak nerede yazdığını söylersen mutlu olurum.
ayrıca büyü çalışmak niye bir lanet* olsun ki,ve biz mana sistemini savunurken büyücülerin hiç çalışmayıp büyü güçlerini sırf manayla kazanacaklarından bahsetmiyoruz.
sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sphnx »

sanırım ben yanıldım eldarin ama raistlin in böyle bir şeyden bahsettiğini hatırlıyorum.belki de başka bir büyücüdür.ama yine de mana sistemi bence kullanılması daha zor bir sistem.
Post Reply