Beyler selamlar herkese... Ufak ve epey önemli oldugunu düsündügüm bir konuyu "ZAHMET EDIP OKUYANLARA" iletmek istedim..
Arkadaslar forumlarla ilgili genel kurallar vardir yazili olanlar ya da yazili olmayanlar. Dogal olarak bazi seylerin önüne yöneticilerin gecmesi cok zor olabilir. Söylecegim sey de bununla ilgili.
Halkimizin genel bir problemi var "cok laf az is". Yani laf bol ama tembellik diz boyu... Rp olmayan, herhangi birseyin tartisildigi konu basliklarinda gordugum sey sudur (orneklerle anlaticam herhangi bir konuya ozel olarak takildigimdan degil) :
Paladin icin en iyi irk baslikli konu olsun mesela. Arkadasimiz sormus sizce en iyisi nedir diye? Ã?rnegin orada ben demisim ki "aasimardir +2 sundan -2 sundan vardir" vs... Duzgunce anlatmisim. Bir baskasi demiski "cücedir su bonuslari su penaltilari var ayrica su var bu var" vs...
Daha sonra baska seyler soylenmis ve konu uzamis gitmis. Daha sonra cenesi masallah ama okuyacak sabri ve zihinsel gelisimi olmayan x bir kimse geliyor ve alttaki yazilanlari okumadan "bence cücedir bonusu sudur budur" diye tekrar yaziyor.
Ya beyler forum tartisma platformudur, siz sadece kendi dusundugunuzu yaziyorsunuz (kaldi ki onceden yazilmis oluyor dedigim gibi) digerlerini okumuyorsunuz. Ve ya konu bambaska bir yere gelmis olabilir mesela "vampirlik ve paladinlik" basligindaki gibi, o zaman yine bahsettigim turde TEMBEL" birisi gelip konunun nereden geldigini bilmeden yani oncelerini okumadan son yazilana gore ortaya birseyler salliyor. Bu sefer konuyu ciddi olarak taritsanlar ve ya konuyu acan arkadas tekrar yazip olayi özetlemek zorunda kaliyor. Lafim bu anlattigim sekilde yapanlara...
Arkadaslar cogunuz gencsiniz, sabirsiz da olabilirsiniz (ki ben de oldukca sabirsizimdir) ama yaptiginiz bir ise ne olursa olsun kendinizi vermezseniz basarili olmaniz ya da layikiyla tad almaniz imkansiz hale gelir. Biraz sabredin okuyun. Sadece burasi icin degil bol bol okuyun. Bir cok kimse biliyorum "aaa ben frp hastasiyim" diye gaza gelip eline oyuncunun el kitabini verdigimiz zaman ne savas ayarlarini, ne büyüleri okumadan geri gelip "yaaa abi uzundu kasamadim anlativerin bana kisaca" diyen. Bunlar dogru seyler degil, elinizi kolunu baglar ve ülkemizin simdi oldugu gibi sizi baskalarina bagimli hale getirir ve inanin kendi isini kendin yapabilmek bir kimsenin sahip olabilecegi en önemli yeteneklerden birisidir.
Okuyun hemde ne olursa olsun , sadece fantastik kurgu degil gazete, dergi, dünya edebiyati, arastirma kitaplari, bilimsel yayinlar.... Her seyi okudum ve her zaman faydalarini gördüm hic bir zaman demedim ki bunlari okuyacagima soyle boyle yapsaydim diye. Ki emin olun okumak icin sizlerden cok cok az vaktim vardi (hem okul, sinavlar dershaneler vardi hemde profosyonel olarak basketbol oynuyordum, kiz arkadaslar da cabasi yani kendime ayiracak az vaktim vardi).
Umarim bir kac kisi burayi okur ve anlatilmak isteneni anlar. Gerekli degisiklikleri (eger gerekiyorsa) yapar. Biraz fazla dolmustum konustugum konuda o yüzden kusura bakmayin, ukalalik olarak ta almayin sadece biraz daha tecrübeli birisiyle muhabbet ettiginizi düsünün.
Saygilar, sevgiler.....
Cihan Türe
DIKKAT! FORUMLARLA ILGILIDIR OKUYUN
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Çok okuyan çok bilir diye atasözümüz dahi vardır... Cihana sonuna kadar hak veriyorum... Zira herşeyin bir adabı olduğu gibi forumun da bir adabı erkanı vardır, dikkat edilmesi gerekir...
Konu açarken de aynı olay geçerli arkadaşlar... Buna en çok klavyeüstü RYO forumunda rastlıyoruz... Neredeyse her o kısma giren bir baldur's gate, bir neverwinter, bir kaç da diğer oyunların başlıklarını açıyor ama bakmıyorlar ki daha önce de açıla açıla hemen hemen çöplüğe dönmek üzere konu başlığının içi... Moderatörüne yazık oranın ya... İnsaf arkadaşlar, Erethan da bir insan ve sizin ilgisizliğinizi çekmek zorunda değil... Üç satır aşağıya bakıp baldur's gate başlığını bulmak çok mu zor?
Yahu ben de başlayınca susmuyorum ama forumun genel görüntüsü bu... Aynı konuları defalarca açanlar, aynı cevapları defalarca yazanlar, moderatörlerin çok zorlandığından eminim bunlarla uğraşırken... Az dikkat arkadaşlar...
Saygılarımla...
Konu açarken de aynı olay geçerli arkadaşlar... Buna en çok klavyeüstü RYO forumunda rastlıyoruz... Neredeyse her o kısma giren bir baldur's gate, bir neverwinter, bir kaç da diğer oyunların başlıklarını açıyor ama bakmıyorlar ki daha önce de açıla açıla hemen hemen çöplüğe dönmek üzere konu başlığının içi... Moderatörüne yazık oranın ya... İnsaf arkadaşlar, Erethan da bir insan ve sizin ilgisizliğinizi çekmek zorunda değil... Üç satır aşağıya bakıp baldur's gate başlığını bulmak çok mu zor?
Yahu ben de başlayınca susmuyorum ama forumun genel görüntüsü bu... Aynı konuları defalarca açanlar, aynı cevapları defalarca yazanlar, moderatörlerin çok zorlandığından eminim bunlarla uğraşırken... Az dikkat arkadaşlar...
Saygılarımla...
Türklider...
bu arada yanlis anlasilmasin her hangi bir konudaki ozel bir kisiyi ya da kullanilan sözcükleri fln elestirmiyorum genel bir söylem sadece, dogal olarak seni ilgilendirmez diyenler olabilir ve hakli da olabilirler. Esas olarak kisilerin kendilerini ve site ile ilgilenen kimseleri ilgilendirigini düsünüyorum...