Kurallarda öyle olmasa da kitaplarda yazdığına göre elfler narin vücutludur. BU sebeple ben daha çok onlara karçı gücüm ve ağırlığımı kullanacağım silahlarla saldırıdım. Burada kastım devasa silahlar değil ellf ile benim fiziksel mücadeleye girmemi sağlayam silahlardır. Ã?rneğin bir zincir yada kamçı ile onu yakalar isem gücüm olmasada ağırlığım nedeniyle kontrol bende olacaktır. Aynı zamanda vücudunun belli bir bölgesinin kısmi olarak dahi benim kontrolümde olması onun çevik hareketlerini bozacaktır.
Üstüne ağ atma da deneneilir ancak bu konuda fazla başarı kaydedilebileceğini sanmıyorum. Ağı savurmak için bütün savunmanın açık bırakılması gerekir.
Elf o kıvrak haraketleri yapacam derken kesinlikle açık verecektir. O Andan sonrada üstüne kapaklanıldığı anda karşımızda çaresiz kalacaktır.
Son olarakta testere kenarlı kılıçta elfe karşı iyi bir avantaj sağlatır. İkimizin kıçları karşılaştığında kılıçlar ya birbiriyle kenetlenecek yada elfin kılıcını benimkinden ozaklaştırması zorlaşacaktır.
Peki bir cüceye karşı ne kullanılabilir. Tabii ok ve yay dışında. Hepsininde kalkanları var. Yani uzakta tutmaya çalışmak biraz enayilik olur. Derhal yakınınıza gelip hantal silahınıza karşı avantaj sağlayacaklardır. Boyutlarına göre oldukça ağır ve dayanıklıdırlar.
Sanırım geriye tek taktik onları yormak kalıyor. Bir cücenin plaka zırh içinde dahi zor yorulacağını hesaba katarsak oldukça uzun ve tehlikeli bir dövüş bizi bekliyor.
Fighter Vs Fighter üzerine
Dmniz de mi izin vermiyor. D&D ye körü körüne bağlı kalmamız şart değil canım. DM nin görevi sadece kuralları uygulayıp senaryoyu yöbetmek değil ki...Shevarash wrote:bence güzel yazmissin, anatomi flnda bildigim icin milyon tane yazarim benimde hosuma gider ammaaaaa
dnd deki sistem bu tip olaylara pek izin vermiyor , savas sistemi verse bile bölümlerle ilgili dm e spesifik bilgi (anatomi ile ilgili) veren anlatilar yok o yüzden pek ise yarayacagini sanmam
şimdilik izlemedeyim belki biriki şey paylaşırım ama savaş konusunda o kadar iyi değilimdir. Büyüyle bir de stratejiyle ilgileniyorum
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
İnsan savaşçıların kötülerini yeğlediğimden dolayı (savaş çocuk oyuncağı değildir diye düşünüyorum, o nedenle savaşa giren karakterlerim pek iyi kalpli tipler değildir.) kirli oyunları tercih ederim. Misal verelim aşağıdaki paragraflarda;
Ã?ivili kalkan ve bir gürz(flail) kullanırım. Üzerimde de beni zorlamayacak fakat korumayı da eksik bırakmayacak zincirgömlek tarzı bir şey giyerim (altına da deriden bir şeyler... DnD kurallarına göre bu mümkün olmasa da gerçek hayatta seni engelleyen bir şey yok.)
Ã?ivili kalkanımla silahını uzaklaştırırken es kaza bileğini yaralamak amacı ile (normal kalkanlarda yapılan darbeyi beklemenin aksine) silahın üzerine vururum, bu arada da sürekli devinimde durması için savurduğum gürzümü de dengesi bozulmuş silahı yüzünden açıkta kalan rakibime savururum. Elbette silaha savurduğum kalkanım açık verecektir. Bu nedenle de Troy filmini izlediyseniz adamlar açıkları beklemeyip hemen kendi etraflarında dönüp bir saldırı daha yapıyorlar. Aynen öyle kalnaı savurup silahı tekrar saf dışı etmeye çalışırım. Bu arada da dönüşümün kuvvetini kazanacak olan gürzümü rakibimin bacaklarına doğru savururum.
Kısaca söylemek gerekirse karşımdaki ne kadar çevikse o kadar çevik olurum, pis ve beklenmedik numaralarla üzerine gittiğim rakibimi alaşağı etmek için daha iri olan vücut yapımı kullanırım. Silahımın zincirinin avantajını da ya silahı ya rakibimi düşürmek için kullanırım. Düşen adam ise dayağı yer
Düştüğü gibi üzerine çullanıp çivili kalkanım ile ve gürzümle girişirim...
Oyun kurallarına uyarlanacak olursa: 3.5 DnD D20 kurallarına göre...
Two weapon fighting: kalkanı silah olarak kullanmak gerektiğinde...
Spiked heavy shield: hasar vermesi için.
Light Flail: +2 disarm bonus, attack of op. vermeden trip atabilmek.
Chainshirt: faydalı bir hafif zırh.
Expertise ve/veya Power attack: Expertise kalkanı efektif kullanma RP'si, Power attack da devamlı dönüp duran adamın daha isabetsiz fakat daha etkili vurması RPsi için.
Dodge ve (belki) mobility: Dodge, hareket ederek darbelerden kaçınma, Mobility de disarm denerken ya da herhangi bir şekilde verilecek attack of opportunity'leri engellemek için.
Imp. Disarm ve/veya Imp. Trip: Improved disarm +4 disarm denemesi verir ve at.of op. yemenizi engeller (flaille beraber +6 olur
) ve Improved Trip de Trip sırasındaki her denemenize +4 eklediği gibi trip sırasında Attack of op. yemezsiniz. Ayrıca bir de o saldırıyı hiç yapmamış gibi saldırırsınız. (Ben önce adamı düşürüp sonra disarm için adamın yerde saldırı ve defansına aldığı -4'ü disarm'da fayda olarak kullanırdım.)
Kısacası karşınızdakine hiç şans vermeden ilk roundda mümkünse işini bitirmek üzerine kurulu stratejilere sahip olmalı bir savaşçı. Ã?ünkü bir kılıcın her an beklenmedik bir yerden bağrına (göğüs demektir. Böğür ise böbrek ile kalça arasındaki bölgedir) saplanma ihtimali var. Bunu düşünen bir savaçı hemen düşmanını alt-üst edip yenmeyi düşünmelidir. Bunun adı powerplay değil, efektif savaşmaktır ve bu gibi avantajları gözetmeyen fightera fighter demem...
Bir de kendi etrafında dönerek saldırmak için whirlwind attack gerekmez mi diye soracak olanlar çıkabilir, onlar da gidip o featin tanımına bakıversinler. Zira o feat birden fazla düşman olduğunda işe yaramakla birlikte tam manası ile diablo 2'deki barbarın dönüş hareketidir
Benimki ise odaklı bir savaş tekniğidir ve tek kişiye karşı yapılır...
Saygılarımla...
Ã?ivili kalkan ve bir gürz(flail) kullanırım. Üzerimde de beni zorlamayacak fakat korumayı da eksik bırakmayacak zincirgömlek tarzı bir şey giyerim (altına da deriden bir şeyler... DnD kurallarına göre bu mümkün olmasa da gerçek hayatta seni engelleyen bir şey yok.)
Ã?ivili kalkanımla silahını uzaklaştırırken es kaza bileğini yaralamak amacı ile (normal kalkanlarda yapılan darbeyi beklemenin aksine) silahın üzerine vururum, bu arada da sürekli devinimde durması için savurduğum gürzümü de dengesi bozulmuş silahı yüzünden açıkta kalan rakibime savururum. Elbette silaha savurduğum kalkanım açık verecektir. Bu nedenle de Troy filmini izlediyseniz adamlar açıkları beklemeyip hemen kendi etraflarında dönüp bir saldırı daha yapıyorlar. Aynen öyle kalnaı savurup silahı tekrar saf dışı etmeye çalışırım. Bu arada da dönüşümün kuvvetini kazanacak olan gürzümü rakibimin bacaklarına doğru savururum.
Kısaca söylemek gerekirse karşımdaki ne kadar çevikse o kadar çevik olurum, pis ve beklenmedik numaralarla üzerine gittiğim rakibimi alaşağı etmek için daha iri olan vücut yapımı kullanırım. Silahımın zincirinin avantajını da ya silahı ya rakibimi düşürmek için kullanırım. Düşen adam ise dayağı yer
Oyun kurallarına uyarlanacak olursa: 3.5 DnD D20 kurallarına göre...
Two weapon fighting: kalkanı silah olarak kullanmak gerektiğinde...
Spiked heavy shield: hasar vermesi için.
Light Flail: +2 disarm bonus, attack of op. vermeden trip atabilmek.
Chainshirt: faydalı bir hafif zırh.
Expertise ve/veya Power attack: Expertise kalkanı efektif kullanma RP'si, Power attack da devamlı dönüp duran adamın daha isabetsiz fakat daha etkili vurması RPsi için.
Dodge ve (belki) mobility: Dodge, hareket ederek darbelerden kaçınma, Mobility de disarm denerken ya da herhangi bir şekilde verilecek attack of opportunity'leri engellemek için.
Imp. Disarm ve/veya Imp. Trip: Improved disarm +4 disarm denemesi verir ve at.of op. yemenizi engeller (flaille beraber +6 olur
Kısacası karşınızdakine hiç şans vermeden ilk roundda mümkünse işini bitirmek üzerine kurulu stratejilere sahip olmalı bir savaşçı. Ã?ünkü bir kılıcın her an beklenmedik bir yerden bağrına (göğüs demektir. Böğür ise böbrek ile kalça arasındaki bölgedir) saplanma ihtimali var. Bunu düşünen bir savaçı hemen düşmanını alt-üst edip yenmeyi düşünmelidir. Bunun adı powerplay değil, efektif savaşmaktır ve bu gibi avantajları gözetmeyen fightera fighter demem...
Bir de kendi etrafında dönerek saldırmak için whirlwind attack gerekmez mi diye soracak olanlar çıkabilir, onlar da gidip o featin tanımına bakıversinler. Zira o feat birden fazla düşman olduğunda işe yaramakla birlikte tam manası ile diablo 2'deki barbarın dönüş hareketidir
Saygılarımla...
Türklider...