Büyük kısmı benim hatam çünkü CR'ları her ihtimale göre hesaplayarak bazı mesajları attım ama bu durumda da şöyle kombinasyonlarla kafanız karıştı: antimagic field+extraplanar realm+ kaç HD olduğu belli olmayan amcalar +Balorun (sözde) köşkü+vesaire...
En baştan almamız gerekli: Standart Great Wyrm Red Dragon vs. Standart Balor için konuşuyorum. Tamam mı? Materyal Plane'de geçen bir kapışmadan bahsediyorum. İki taraf da birbirine hazırlıklı.
Ejderha fiziksel açıdan kat be kat üstün. Bunda kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. 6-7 saldırısı var ve en düşüğü Balorun kılıcından daha fazla hasar veriyor, HP'si, Armor Class'ı, Fly Speed'i, Reach'i, İnitiative'i daha fazla...
Antimagic Field önerisi bozuk. Üç nedenden dolayı bu böyle:
1- Antimagic field'in targeti self. Bu nedenle balorun bu büyüyü kullanmasının zaten imkanı yok. Ejderha yaparsa da kendi etrafında 10feetlik bir alan oluşturacak. Balor da fiziksel saldırıya giremediği gibi büyüsünden de olacak. Durum ejderhanın avantajına. Ayrıca eğer balor bu alana girerse antimagic field'in süresi boyunca (Ejderha'nın durumunda 190 dakika) ejderha uzaklaşmazsa kaybolacak ve eğer uzaklaşmaz da bir şeyler hazırlarsa ejderha, yine balorun dezavantajına durum.
2- Balor'un Spell Resistance'ına karşı Caster level check atıyor Ejderha. Bunu geçmesi için de d20'de 9+ atması lazım. Bu da zor değil... Eğer yemezse uzaklaşıp geri yaklaşarak da tekrar tekrar deneyebilir ejderha. Süresi 190 dakika ne de olsa
3- Balor'un büyüleri arasında Antimagic field yer almıyor. Sorcerer gibi büyü yapmayan Balor, sadece kendisine verilen sınırlı büyüleri kullanabiliyor... Böylece Balor'da olmayan bir avantajı nedense balorda gibi göstermişsiniz... Yanlış.
Pit Fiend olayında ise yanılıyorsun. Ã?ünkü Balorlar Pit fiendların efendisi değildir
Balorun büyülerinin en güçlüsü DC 27... Ejderhanın en düşük save'i (Refleks) +22... Balorun büyüleri refleks değil irade ve fortitude istiyor. Onlar da +30larda... Yani 1 atsa bile kurtarıyor Ejderha... Balorun büyü açısından da HİÃ? HİÃ? HİÃ? şansı yok...
Umarım bu sefer ikna olmuşsundur... Bulabileceğin en basit ejderha ile en basit balorun kapışması bu...
Dahasına gerek yok sanırım... Hem de ne ejderhaya ne de Balora ekstralar vermedim...
Saygılarımla...