Knowledge (Necrology)/ Knowledge (Arcane)

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Post Reply
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Knowledge (Necrology)/ Knowledge (Arcane)

Post by Eldarin_ »

Knowledge(Necrology)
Yaşayan ölüler, negatif enerji ve negatif enerji düzlemi üzerine bilgi sahibiysek Knowledge(Necrology) skill ine sahibiz demektir. Ayrıca bu skill ile bazı özel undead leri tanıyabilip, negatif enerji dinamiğini bilir ve bunların olası tehditlerini -yahut faydalarını- önceden kavrayabiliriz. Misal;

DC 10: Bir zombi ile vampir arasındaki farklılıları sıralayabilmek.

DC 15: Bir vampirin kullandığı bir özelliğinin ne işe yaradığını bilebilmek.

DC 30: Kadim bir lich in biyografisini ve onun hakkında bazı bilgileri anımsayabilmek.

--------------------

Anlatılana göre bu skill büyü ve bilgi kapsamında her türlü necromacy bilgilerini kapsıyor.
Peki biri bana negatif enerji ve büyü üzerine; knowledge arcane ile knowledge necrology arasındaki farkı açıklayabilir mi? Aslında bu, diğer tüm büyü okullarının spesifik bilgi dalları ile arcane arasındaki fark olarakta düşünülebilir...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bana göre aslında Necrology burada arcanayla bi alakası var ama çok fazla değil.Necrology burda ölümden sonraki (daha doğrusu ölememekle ilgili) hayatla ilgili bilgileri içeriyor yani bir yaşayan ölüyü diğerinden ayırt edebiliyor. Arcana tamamen büyüyle ilgili gibi..Bana göre...bence....
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

bu skillin offical bir kaynagı varmı acaba ? eğer varsa öncelikle oradan incelemek isterim. Yok ise yorumumu yapayım şimdiden..

Esasında bana göre arada fark yok genel olarak knowledge arcana zaten bu DC leri verilen konuları kapsıyor. Sadece son verilen Lich örnegi history ve arcana skillerinin birlikte kullanımlarını içeriyor.

Sizin yaptıgınız bir skill ise şahsen kullanışlı buluyorum (zaten bende bu şekilde yeni skiller geliştirmiştim) ve benzer şekilde diger tüm büyü okulları için olabileceğini düşünüyorum. Dolayısı ile bu skillin kullanımı o büyü okuluna ilişkin "herşeyi" kapsayabilir ve kullanışlı olabilir. Bunun için o büyü ile ilgili tarihi olaylar, büyünün orijini, dünya üzerinde hangi diyarlarda yaygın oldugu, hangi planlerde gösterdigi etkilenini ne oldukları gibi çok geniş bir yelpazeye sahip olabilir diye düşünüyorum...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Official değil skill, ama official olmasın neyi değiştirir ki Sheva. dimi...

Skill bence de gerekli ve kullanışlı... Fakat Arcane in kullanımını bi noktada kesiyor sanki...

ve bununla beraber hem necrology hem arcanealan bir büyücü skiller konusunda handikapa düşüyor. ilk seviyelerde birşey farketmiyor gerçi ama ilerleyen seviyelerde acane in içine almış olduğu bu alt kol 15 20 skill imizi götürüyor.

Ya da belki Knowledge arcane bizim skilllerimizi yiyor...Eğer necrology nin gerekliliği konusunda hemfikirsek...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

msnden de konuştugumuz gibi sinerji olayı iyi olabilir :)
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Necromancy içim ayrı skill yapıldıysa diğer 7 okul için de yapılmalı. Nedir yani necromancy yi bu kadar özel yapan?
Mesela Transmutation çok daha büyük gizemler içerir bence...

Undead nedir konulu bir soruya Kn(arcana) deil, Kn(religion) cevap verir.
"Lovefull Evil"
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Evet Dilbao doğrusun. Necromacy için özel skill varsa diğer okullar içinde özel knowledge skill olmalı.

Ve dediğim gibi necrology nin arcana ya sığdırılamayan özellikleri mevcut. Ve dediğin gibi religion da bir noktada bunları karşılıyor fakat necromacy sadece undeadlerle kısıtlı kalmıyor. Dolayısıyla tüm bunlarla beraber necrology(ya da spellogy) bir skillin alt kollarından biri olmamalı bence.

Hmm..peki Knowledge(spellogy(herhangi bir büyü okulu olabilir)) ye verilen 5 rank arcane e 3 synergy bonusu verse nasıl olur sizce?

Ya da dengesizliği ortadan kaldıracak başka fikri olan???

NOT: Shevarash bu konuda konuştuklarımızın detaylarını buraya yazabilir misin sende...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

2Ede undead lore diye bir NWP vardı hatırlarsınız. O tam olarakta bu özelliği karşılıyordu.

O zaman yine bir Knowledge(religion) bence yeterli olacaktır. Geri kalanını Knowledge arcana zaten gütütürür. Büyülü yaratıklarda daha zor anlaşılacağından yüksek seviyelde Knowledge(Arkana) sinerji verir. Geçmişte yaşamış bir lich olayına ise yine Knowledge(History) el atar. diğer boyutlarada zaten Knowledge(planes) bakmaktadır. Ancak Bu Knowledge(Necronology) bence gereksiz bir skilldir.

Eğerki bir kişi sadece Necromacy öğreneceğim ben derse bunu öğreneir ve diğerlerindeki gibi ileride diğerlerinden gelişirse bu skill diğerlerine kendi alanındaki araştırmalarda sinerji bonus verir. Yani +2 sinerji bonus. +3 vermesine gerek yoktur bence. Yoksa diğerlerinden alması saçma olur bence çünkü zaten kendisi diğerlerine göre bir uzmanlaşma alanıdır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Post Reply