Astral Seyahat, Empati, Psikokinesis vb.

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Uri Geller'den NEFRET ediyorum.Adam tamamen bir İLİZYONİST, hatta James Randi buna bir dava bile açmış ve kazanmış, çünkü adamın yaptığı gösterilerin ilizyon gösterilerinden ibaret olduğunu biliyor.

Uri Geller, tamamen Psikokinesis'e hakaret eden bir adam.Oysa insan beyninin gücü tahmin edildiğinden de fazla bence.

Fakat Uri Geller'in yapmadığı, böyle bir şeyin olmadığını göstermiyor.Bunu gerçekten yapan insanlar var.

Ayrıca Alenthas, sorularına cevap vereyim, nedenini anlayamadığım bir şekilde, iki kişiyken bile bükemediğim hâlde, üç kişiyken bükülebiliyor.

Matrix'teki çocuğu bana örnek mi veriyorsun :D ?Ona kalsa oradaki adam duvarda yürüyordu?Onu da örnek var tam olsun! :D :D :D :D

Bir de, bu tür şeylerin gerçekten var olduğuna, ama her önüne gelenin *HADİ BÃ?KELİM!* diyerek bükemeyeceğine inanıyorum ben :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Edmond wrote:Matrix'teki çocuğu bana örnek mi veriyorsun :D ?Ona kalsa oradaki adam duvarda yürüyordu?Onu da örnek var tam olsun! :D :D :D :D
Biz çocukken yapardık... :roll:

...çalışırdık.
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

AlenthasLeasess wrote:Ben hâlâ bu olayın beyinle ilgili olduğunu düşünüyorum. Eğer beynimizin tamamını kullanabilseydik kafayı yerdik, ki dönüpte bir bakınız Albert Einstein'ın (eğer yanlış hatırlamıyorsam beyninin %15'ini kullanan zeki adamın) son fotoğrafına...
Bu da genel olarak doğru zannedilen yanlış bir bilgi. (Ispanakta demir olduğunun zannedilmesi gibi.) Beynimizin %10'nu değil %100'ünü kullanıyoruz. Herhangi bir organın %90'ının kullanılmaması zaten evrim yasasına terstir. Ten Percent Myth olarak aranırsa bir çok kaynağa ulaşılabilirsiniz.

http://faculty.washington.edu/chudler/tenper.html
Edmond wrote:Fakat Uri Geller'in yapmadığı, böyle bir şeyin olmadığını göstermiyor.Bunu gerçekten yapan insanlar var.
Buna sadece inanabilirisiniz, batıl inançtır, bilimsel bir geçerliliği yoktur. Bu tür güçleri olduğunu iddia eden hiç kimse bunu kanıtlayamamıştır.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tabii ben Uri Geller'e kefil olamam ama televizyonda çok programları oldu, ciddi kanallarda canlı yayınlara filan çıktı, ben ciddi bir belgesel kanalında seyrettim adamın hayatını ve eğer yeteneği olmasa maden arama şirketlerinin ona o kadar parayı boşuna dökeceklerini sanmıyorum.

Yine de Uri'nin sahtekar bir illüzyonist olabileceğine itiraz etmem doğrusu. Çok yetenekli illüzyonistler var piyasada.

Bilim konusunda da görüşümü şöyle dile getireyim: Her şey gibi bilim de adım adım ilerliyor, zamanında sarıldığımız inançların yanlış bilgi olduğu ortaya çıkabiliyor bazen. Ã?rn: Ispanakta demir olması, güneş sisteminin oluşumuna ait 1990 daki teorilerin yanlış olduğunun anlaşılması, vs.
Ben daima akıllı mantıklı bir adamın açık fikirli olması gerektiğine inanırım. Yani karşımızdaki mucize de olsa, sahtekarlık ya da illüzyon da olsa, vs hepsinin bir bilimsel açıklaması vardır nasıl olsa. :-P :mrgreen:

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Evet, beynin %3'ünü değil de tamamını kullandığımızı biliyordum.Fakat bilinçaltı denen şey, BİLİM ne kadar biliyor?

Ya da Uykunun sebebini?

Ya da KARABASAN gibi şeylerin.şu anda bunların tamamı birer teoriden ibaret değil mi?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

VİKİPEDİ'DEN ALINTILAR.

Parapsikolojik ya da psişik kaynaklı rüyalar: Bunlar paranormal yeteneklerin uyku sırasında kullanımıyla ilgili rüyalardır; bunları üç ana grupta ele almak mümkündür:

* a- Telepatik rüyalar:Bunlar uyuyan kimsenin uyanık bir insanın düşünce ve imajlarını telepatik yolla almasıyla ya da uyuyan bir başka insanın rüyasını telepatik yolla almasıyla oluşan rüyalardır.Telepatik rüyalar, Brooklyn’da (New York)kurulan Maimonides Tıp Merkezi’ndeki, elektroansefalograf aygıtlarıyla çalışan Maimonides Rüya Laboratuvarı’nda keşfedilmiştir.

* b- Durugörü (clairvoyance) yeteneğiyle ilgili rüyalar: Parapsikolojik araştırma ve incelemeler uykudaki bir kimsenin,bazen, durugörü medyumları gibi, o anda kendisinden uzakta olan olay ve nesneleri algılayabildiğini ortaya koymuştur.Kuşkusuz kişi, uyandığında gördüklerini bir rüya olarak hatırlayacaktır.

* c- şuur projeksiyonu (astral seyahat) ile ilgili rüyalar: İnsanın spiritüalizmde duble ( okültizm ve teozofideki adıyla astral beden) denilen süptil bedeninin uyku sırasındaki faaliyetlerinin ve gezintilerinin rüya tarzında hatırlanması.

Acaba benim gördüğüm, TELEPATİK rüya mıydı?Ne de olsa ,mola verilmiş ve ben yerde uzanıyordum o sırada?Uyumuş olamaz mıyım?

-Freddie Mercury
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Birbirimizi boşuna ikna etmeye çalışacağımıza, edmond, devrimk, ben, AlenthasLeasess, dwaxer gelmek isteyen arkadaşlar da dahil olmak üzere: bir buluşma düzenleyelim. Edmond kaşığı büksün.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Yazın??? Ağustos??? Buluşalım :)

-Freddie Mercury
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Arkadaşlar inanan inanır inanan inanmaz herkes istediğini düşünebilir. Ama eminim bilim ileriki yıllarda doğaüstü olayların bilimsel açıklamalarını bulacaktır. Yavaş yavaş başladı da denebilir zaten. Son birkaç yıldır ki ''kuantum'' çalkalanmasıyla...

Adam Fawer'ın olasılıksız isimli kitabının önsözünü tam anımsayamıyorum ama devrimk bulabilirsen mutlaka önsözü oku, eğer bulabilirsen bütün kitabı oku, bilimsel gerçekliklerle ilgili azımsanmayacak kadar bilgi içeriyor o kitap.
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

bu tür olaylara meraklıyımdır (suan da pek deil bi ara baya bi arastırmıstım)

Bir cok sekilde buldugum bilgileri denedim.Bu tür olayları yapabilmek icin ugrassamda vakit kaybından baskasını elde edemedim.Sanırım odaklanmak ve konsantrasyon cok önemliymis.Ben hem odaklandım hem konsantrasyonu da sagladım.

Bir keresinde oldukca uzun bir sekilde ugrasmıstım.Aksam vakitleri evde tek basımayım falan.En azından kasık bükmek gibi seyler olmasada meditasyon amaclıydı bnm yaptıgım.uzun süre konsatre oldum.Bir anlık da olsa garip bir seyler oldu icim karıncalandı.Ne kadar süre oldugunu bilmiyorum fakat bir anda sanki hafiflemistim.Farklı bir deneyimdi bnm icin.Belki de o kadar süre sonucunda icim gecmis olabilir.Farklı bir histi.Fkat ne oldugundan da pek emin deilim.

Her dinde bu sekilde farklı olgulara deginilmistir ve her din ve inancta da farklı sekilde medistasyon yöntemleri var.Garip seyler.Cok fazla ugrasıp da kafayı kırmamak gerekir bence.
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Mesele de kafayı kırmak da bitiyor zaten, ya kırarak açacağım içini, ya da çözerek.

Hâlen tip tip şeylere uğraşıyorum :)

-Freddie Mercury