Astral Seyahat, Empati, Psikokinesis vb.
Astral Seyahat, Empati, Psikokinesis vb.
Bunların gerçek olduğuna inanmıyorum bu yaza kadar, kaşık bükünceye kadar.Evet, kaşık bükmek, en basit güç olsa gerek.Fakat onu yapınca bile feleğim şaşmıştı.Evet, gerçekten varlarmış.
Özellikle bugün Astral Seyahat benzeri bir şey yaşadım.Aslında benimki AşK, ama basit bir şey değil.
19 Mayıs Prova'sındaydık, sopalarla el kol hareketi vb. yaparken, bir an kendime tribünlerden baktığımı gördüm.Solumda 2, sağımda bir kız vardı.Ve onları tanıyordum.Kısa bir an.
Ardından kendi bedenime döndüm.şaşırmıştım, az önce kendime baktığım yere baktığımda, soldan 2. kızın, eski sevgilim olduğunu farkettim.
Aşk mı?Astral Seyahat miydi?
Özellikle bugün Astral Seyahat benzeri bir şey yaşadım.Aslında benimki AşK, ama basit bir şey değil.
19 Mayıs Prova'sındaydık, sopalarla el kol hareketi vb. yaparken, bir an kendime tribünlerden baktığımı gördüm.Solumda 2, sağımda bir kız vardı.Ve onları tanıyordum.Kısa bir an.
Ardından kendi bedenime döndüm.şaşırmıştım, az önce kendime baktığım yere baktığımda, soldan 2. kızın, eski sevgilim olduğunu farkettim.
Aşk mı?Astral Seyahat miydi?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Ben bunun beyin kullanmakla ilişkili (bakın alâkalı demiyorum) olduğuna emin değilim, belki öyledir, fakat kendimi eski sevgilimin yerinden görmem, bambaşka bir şey, ve işin kötü yanı, dün onu rüyamda görmüştüm, seviyorum gâliba hâlâ.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Edmond yaşadığın şey ne aşk ne de tam astral yolculuk
şöyle açıklayayım; yaşadığın şey parapsikolojide ''astral çıkış'' olarak adlandırılıyor. Astral yolculuktan daha küçük ama apayrı şeyler değiller, öyle ki astral yolculukta astral çıkışla başlar. Yeteneğini yontabilenler istemli bir şekilde de yapabiliyor fakat sen istemeden ''aşk''ın etkisiyle yapmışsın sanırım bunu.
Bu tür şeylerin varığından kuşku duymamakla da iyi bir karar vermişsin
Biliyor muydun bilmiyorum ama ilgiliysen söylemek isterim; Anadolu insanında fizikötesi güçler daha işlektir. İnsanoğlu varolduğundan bu yana birçok özelliği değişmiş. Doğaüstü güçlerde gitgide körelmiş. Bunun bilimsel açıklaması da var. Adam Fawer'ın Olasılıksız isimli kitabında ufak bir parça değiniliyordu örneğin bilimsel açıklamasına. Eski çağlardaki Kamanlık, Büyücülük, Druidlik(Ã?rneğin Merlin gerçek bir Druid'dir) gibi olgular bu yüzden günümüzde yoklar. İnsanoğlunun doğa ötesi güçleri gitgide köreldiği için. Ama Anadolu insanında bu yetilerin daha baskın olduğu biliniyor ruhçuluk ve parapsikoloji uzmanlarınca. Nedeni de şu, tarih boyunca büyük batı ve büyük doğu uygarlıklarının dip külütüründe iki ulu kaynak vardır. Batıda Atlantis, Doğuda Mu. Yazıtlar da dahil olmak üzere çok çeşitli bulgulardan anlaşıldığı üzere bu iki kıtanın insanları doğa üstü yeteneklerini kullanmakta bizden çok daha üstündüler. Onların kültürleri doğaüstü ögelerle yüklüydü ciddi bir biçimde. Ve kültürel anlamda bu uygarlıklardan beslenen, şu anki kara parçaları üzerinde kurulmuş olan antik uygarlıkların çağlardan beri harmanlaştığı nokta Anadolu'dur. Dolayısıyla Anadolu doğaüstü ögelerle dolu kültürlerle çok büyük etkileşimler yaşamıştır ve yeryüzünde belki en büyük etkileşimleri yaşamış olan yerdir. Mısır'dan Orta Asya'dan Güney Amerika'dan bile fazla... Ve Sufiler tarafından, Ruhçuluk ve Pararpsikoloji uzmanları tarafından, toprak parçalarının enerji yayılımının olduğu kabul edilir. Bu enerji yayılımı da insanların auralarını etkiler dolayısıyla bazı yetiler tetiklenmiş olur. Anadolu külütüründe, rüyalara giren ak sakallı dedelere, karabasanlara, gerçekleşen rüyalara diğer günümüz kültürlerden daha fazla rastlanılır. Ve senin yaşadığın tür olaylarda sık sık görülür. Ve çevrenizdekilere sorun örneğin, bu anı daha önce yaşamıştım dediğin oluyor mu diye. Ne diyon oğlum sen her dakka oluyo bana der çok büyük çoğunluk. Bu durugörünün hafifçe tetiklenmesidir. Farklı dünya ülkelerince dejavu olarak tanımlanıp çok sık rastlanmayan ve herkesçe yaşanmayan bir olgu olarak bilinyor. Ama ben gidip ananeme sorduğumda o herkese olur oğlum der. Bana daha bugün üç-dört yo(üç dört kere demek:)) oldu demesi bile olasıdır:) Yatakta kırıntı bırakma korkuturlar sözü örneğin başka bir öge. Kapı eşiğinde oynama, külün üstünden geçme gibi şeyler hep şamanik kültürün mirasıdır. Ya da nazar! Hiçbir yörede Anadolu'da olduğu kadar nazar olgusudan söz edilmez ve yaşanmaz... Bunlar aklıma gelenler.Eksik söylediğim şeyler olmuş olabilir. İsteyenler Wikipedia'dan temel bilgilere ulaşabilirler...
Bu tür şeylerin varığından kuşku duymamakla da iyi bir karar vermişsin
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Zaten dediğim gibi, kaşık büktükten sonra inanmamak elde değil.İnançlarıma ters de değil.
Ama hâlen şoktayım.Hep aklıma o an geliyor.
Ben bunu yontmaya çalışayım
Ama hâlen şoktayım.Hep aklıma o an geliyor.
Ben bunu yontmaya çalışayım
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
5-6 emmioğlu bir araya geldik (köyde) elimize kaşıkları aldık, elimizdeki kaşıkları unutacak şekilde muhabbete daldık, ne zamanki kaşık aklımıza geldi."BÃ?KÃ?L!" dedik hafif de sırıtarak (ve inanarak) kaşığın neresine bastırsak büküldü (!), en basit kısmı da çukuru olmuştu 
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Ben tahta çay kaşığını fazla sıcak olmayan çayda eritmeyi başardım
Nasıl oldu diye sormayın, aklımda bile yoktu
Ama tabi o değil de, ben hâlen şoktayım

Ama tabi o değil de, ben hâlen şoktayım
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Astral Seyahat tümüyle bilinç-dışı oldu.Yani isteyerek değil.Sanırım araya aşk duygusu da girince bilinç kendisini aştı
Kaşık bükme ise Houck metodu adı verilen, Wikipedi'de zaten bulunan (tabi ki biz Wikipedi'den öğrenmedik.Gima'da bulduğumuz açık bir kitabı açtık ve okuduk
) yöntemle büktük.Aynı kitapta ateşte yürümeye kadar hepsi vardı.Biz kaşığı Houck metoduyla büktük.Ancak dikkat dağıtma olayını yapmadık.Bizim okuduğumuz şekilde.
4-5 arkadaş bir araya gelir, bir evde toplanır vs. sonra kaşık esnasına gelinir.Kaşıklar ele alınır.Buraya kadar her şey Houck'a uyuyor.Buradan sonra değişiyor.Bizim yaptığımızda en önemli kural gülümsemeyi unutmamaktı.Gülümseyecektik, hatta arada kahkaha bile atıyorduk.Kaşıkları elimize aldık(tabi elimizin içine aldık kaşığı, başparmağıysa kaşığın oval kısmıyla sapı arasına yerleştirdik), sonra kaşıklara bakarak sırıttık.Odaklandık ama aşırı derecede değil.3-4 dakikaya kadar bir süre içinde kaşığa odaklandık (kısa da sürebiliyor, uzun da) (tabi yine sırıtarak) ardından kaşığın enerjisini elimizde hissedince, kaşığa üç kere (yine sırıtarak ve hatta kahkahalar bile olabilir) *BÃ?KÃ?L" diye bağırdık, başparmakla hafif bastırınca kaşığın büküldüğünü gördük.İki kere yaptık toplam bunu, birincide 15 dk'ya kadar sürmüştü çünkü iki arkadaş, GÃ?LMEMEKTE ısrar etmişlerdi
Diğerinde sırıttılar
6 dk sürdü (kitapta 3 dk diyor henüz beceremedik onu
)
Kitapta yazana göre 5 seferden sonra yalnızca bükül diyerek bile bükebiliyormuşuz.Ancak nasip olmadı.Bir de dk hesabı gibiyse 30 kezden aşağı sadece bükül diyerek bükemeyiz
Kaşık bükme ise Houck metodu adı verilen, Wikipedi'de zaten bulunan (tabi ki biz Wikipedi'den öğrenmedik.Gima'da bulduğumuz açık bir kitabı açtık ve okuduk
4-5 arkadaş bir araya gelir, bir evde toplanır vs. sonra kaşık esnasına gelinir.Kaşıklar ele alınır.Buraya kadar her şey Houck'a uyuyor.Buradan sonra değişiyor.Bizim yaptığımızda en önemli kural gülümsemeyi unutmamaktı.Gülümseyecektik, hatta arada kahkaha bile atıyorduk.Kaşıkları elimize aldık(tabi elimizin içine aldık kaşığı, başparmağıysa kaşığın oval kısmıyla sapı arasına yerleştirdik), sonra kaşıklara bakarak sırıttık.Odaklandık ama aşırı derecede değil.3-4 dakikaya kadar bir süre içinde kaşığa odaklandık (kısa da sürebiliyor, uzun da) (tabi yine sırıtarak) ardından kaşığın enerjisini elimizde hissedince, kaşığa üç kere (yine sırıtarak ve hatta kahkahalar bile olabilir) *BÃ?KÃ?L" diye bağırdık, başparmakla hafif bastırınca kaşığın büküldüğünü gördük.İki kere yaptık toplam bunu, birincide 15 dk'ya kadar sürmüştü çünkü iki arkadaş, GÃ?LMEMEKTE ısrar etmişlerdi
Kitapta yazana göre 5 seferden sonra yalnızca bükül diyerek bile bükebiliyormuşuz.Ancak nasip olmadı.Bir de dk hesabı gibiyse 30 kezden aşağı sadece bükül diyerek bükemeyiz
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
.
Arkadaşlar bir de Uri Geller diye bir adam var duymuşsunuzdur. Bu adamı kaç tane bilim adamı filan inceledi yeteneklerine henüz akıl sır erdirilemedi. Adam zaten kaşık bükme şampiyonu o ayrı da, başka peç çok yetenekleri var. Ã?rneğin maden arama şirketleri buna çok büyük paralar ödemiş, haritaya bakıp buluyor madenlerin yerini. Zamanında CIA çalıştırmış adamı, KGB'nin bilgisayarlarını sidirmiş vs.
Mucize dediğimiz şeyler aslında henüz açıklamasını bulamadığımız şeylerdir. Her olay, her şey ilgili formüllere uygun olarak işler.
.
Arkadaşlar bir de Uri Geller diye bir adam var duymuşsunuzdur. Bu adamı kaç tane bilim adamı filan inceledi yeteneklerine henüz akıl sır erdirilemedi. Adam zaten kaşık bükme şampiyonu o ayrı da, başka peç çok yetenekleri var. Ã?rneğin maden arama şirketleri buna çok büyük paralar ödemiş, haritaya bakıp buluyor madenlerin yerini. Zamanında CIA çalıştırmış adamı, KGB'nin bilgisayarlarını sidirmiş vs.
Mucize dediğimiz şeyler aslında henüz açıklamasını bulamadığımız şeylerdir. Her olay, her şey ilgili formüllere uygun olarak işler.
.
Bu başlığa bir şey yazmak istemiyordum çünkü bunlar batıl inançtır. Bu tür güçleri olduğunu iddia eden hiç kimse bunu labaratuar ortamında gerçekleştirememiştir. Uri Geller aynı David Copperfield gibi bir İlüzyonisttir. Sadece "Ben bunu gerçekten yapıyorum." diyerek insanları kandırmaktadır.dwaxer wrote:.
.
James Randi (eski bir ilüzyonist) bu konu üzerine araştırmalar yapmış ve bu tür şarlatanları ortaya çıkarmayı kendine görev bilmiştir. Kendi kurduğu vakıf paranormal aktiviteyi labaratuar ortamında ispat edebilen herhangi bir kişiye 1,000,000 $ vereceğini söylemiş bu zamana kadar bu parayı alabilen olmamıştır.
Randi, Geller'in yapıyorum dediği bütün numaraları kendisi de gerçekleştirmiş, bunların basit el çabukulğu olduğunu beyan etmiş, tabiri caizse ipliğini pazara çıkartmıştır.
Bu tip adamlar paranormal kuvvetten çok pazarlama dehasına sahip kişilerdir.
Bilimsel olarak astral yolculuk yaptığını iddia eden kişilerin beyin hareketleri incelenmiş, bu beyin hareketlerinin uyuşturucu alan kişilerle benzer yapıda olduğu keşfedilmiştir. Meditasyon sayesinde bilincini kapayıp başka alemleri gezdiğini zanneden kişiyle, uyuşturucu alıp başka alemlere dalan kişi arasında bilim açısından bir fark yoktur: Kişi öyle olduğunu zannetmektedir.
Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir."
Katılmıyorum. Bilindiği üzere hayatta kaynağı çözülememiş bir sürü olayla karşılaşıyoruz. Bilimin bile yetersiz kaldığı konular bunlar. Zamanında atomun parçalanamayacağını ve en küçük yapı birimi olduğunu iddia eden ve piramitlerin sırrını tam olarak çözememiş bilimden bahsediyorum. Bilim yanılabilir, bizde yanılabiliriz. Fakat bu astral yolculuğun yapılıp yapılamayacağının kesin bir yanıtı değildir.
Tabii ki bunun gibi çoğu şey sırf para kazanmak için yapılan tuzaklarda olabilir (bknz: Feng-shui).
Ben hâlâ bu olayın beyinle ilgili olduğunu düşünüyorum. Eğer beynimizin tamamını kullanabilseydik kafayı yerdik, ki dönüpte bir bakınız Albert Einstein'ın (eğer yanlış hatırlamıyorsam beyninin %15'ini kullanan zeki adamın) son fotoğrafına...
Eğer bir dilek hakkım olsaydı muhtemelen bunun gibi olağan üstü şeylere gücümün yettiği bir beyine sahip olmayı isterdim, tabi beni delirtmediği taktirde...
Tabii ki bunun gibi çoğu şey sırf para kazanmak için yapılan tuzaklarda olabilir (bknz: Feng-shui).
Ben hâlâ bu olayın beyinle ilgili olduğunu düşünüyorum. Eğer beynimizin tamamını kullanabilseydik kafayı yerdik, ki dönüpte bir bakınız Albert Einstein'ın (eğer yanlış hatırlamıyorsam beyninin %15'ini kullanan zeki adamın) son fotoğrafına...
Eğer bir dilek hakkım olsaydı muhtemelen bunun gibi olağan üstü şeylere gücümün yettiği bir beyine sahip olmayı isterdim, tabi beni delirtmediği taktirde...