Psionic veya diil sonuçta konsept aynı...
Ayrıca sorunun kendisine bakarsanız -ve adı geçen büyüleri incelerseniz- bi karakerin bunu yapabilmesi ancak psionic dimension door ile mümkün. Birde soruda büyü die bişey denmio, hatırlatırım...
Dimension Door'dan kafami uzatiyorum.
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Demekki neymiş, olayın psionic olmasının hiçbir farkı yokmuş. Gate yada dimension door her zaman için aynı şekilde çalışacaktır. Ne türde bir güç kullanıldığı fark etmez. Eğer yapılan şey dimension door ise etki değişmez.Psionics Handbook,p45 wrote:Powers that Look like Spells: A Power with the same name as a spell in the Player's Handbook has the same effect as that spell. The difference is that psionic power are spell-like abilities.
Portal hangi güç kullanılarak açılmış olunursa olsun, her zaman için aynı tepkiyi verir. Koridor mantığında bir portal olamaz.
Psionic güçleri nasıl psionic's handbookda açıklanıp player's handbook da açıklanmıyorsa plane ile alakalı olaylar da (mesela portal nası çılışır gibi) doğal olarak manual of planes de açıklanmalıdır. Ki adamlar da zaten öyle yapmış.
"Lovefull Evil"
Ben 6 seneden uzun süre Psionic oynadım darksunda çok alemlerde de mage oynadım yani büyü nedir , psionic güç nedir senden ögrenmeye ihtiyacım yok Dilboa ama genede saolasın gereksiz aydınlatmaların için. Psionic handbookda açıklamış dimension door olayını kirath da yazmış sen daha ne anlatıyosun ne amaçlıyosun bu igneleyici ,ters yazılarında anlamadım. Bir önceki yazımda elma-armut olayından bahsetmiştim ortamı yumuşatmaya çalışmıştım ama sen illada germek istiyosan ger tabi ne diyim. Tekrarlıyorum belki bu sefer aklın biraz olsun ön yargılarının önüne geçerde anlamaya çalışırsın hiç degilse. D&D ci sevgili arkadaşlar AD&D yi redetmek,küçümsemek kendi oynadıgınız oynu redetmek küçümsemektir bu tip yazılar yazarken iki kere düşünerek yazalım lütfen.
Manual of the planes bence ad&d plane scape settingnin soluk bi yansıması ama d&d açısından önemli bi kaynak olarak ele alsalım ve deger verelim desekte psionic güçler psionic handbook da açıklanır ve dimension door un olayı diger portallardan farklı olmasıdır. Burada hangi kaynaktan yararlanıp neyi kabul edecegi oyunu oynatanın seçimidir. Ã?nlü lafı tekrarlıyım "Son sözü DM söyler" nokta.
Manual of the planes bence ad&d plane scape settingnin soluk bi yansıması ama d&d açısından önemli bi kaynak olarak ele alsalım ve deger verelim desekte psionic güçler psionic handbook da açıklanır ve dimension door un olayı diger portallardan farklı olmasıdır. Burada hangi kaynaktan yararlanıp neyi kabul edecegi oyunu oynatanın seçimidir. Ã?nlü lafı tekrarlıyım "Son sözü DM söyler" nokta.
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
Antimodes the Wild
Ã?ncelikle "Dilboa" diil adım. Herşeyden önce okunanı anlama konusunda birşeylerden bahsetmeli belkide...
3rdEd çıktı diye 2ndEd ile alakalı herşeyi toptan çöpe mi atmalı. Hayır elbette. Fakat artık yapımıcısı bile desteklemiyor. Ve hala hatalar içermekte.
2ndEd en son gördüğüm kadarıyla onuncu basımını yapmıştı ve kitabın ilk sayfalarında hata düzelttik, ekleme yaptık ve sayfa sayısı eskisinden de fazla hale geldi gibisinde yazılar yazıyordu. Adamlar 10. basımını yapıyolarlar ve hala hata düzeltmekle uğraşıyorlardı. Kendileri bile oyunda hatalar olduğunu kabul ediyordu. Ve şu noktadan sonra bunları düzelten hiçkimse olmayacak...
Özetle 2ndEd en son nerede bırakıldıysa hala orada kalmaya devam edecek.
şu anda güncellenmekten ve desteklenmekte olan 3rdEd sistemtemidir. Yani bir kaynek gösteriliyorsa ve nerden olduğu belirtilmemişse 3rdEd kitaplarından olduğu anlamına gelir bu. Ben de cevabımı bu şekilde yazarım. Eğer ki 2ndEd bilgisi veriyosanız ve bu konuya bi açılık getirmiyorsanız ben de yanlış yapıyorsun kardeşim şeklinde yaklaşırım olaya...
Kimseyi aşağılayıcı veya küçük düşürücü birşey yapmıyorum. Eğer kişi öyle olduğunu düşünüyorsa bu kendi yaptığı birşeyden kaynaklanıyordur.
Son sözü Dm söyler elbette. Sonuçta bu onun oyunudur ve kuralları o koyar. Beğenmediklerini değiştirir, yenilerini ekler. Ama belli bir koral sistemini kullanıp, yaptığı değişikliğin hiçbir dayanak noktası yoksa oyuncuları önünde rezil olmaktan öteye gidemez. Eğer ki dm, portal koridor şeklindedir diyorsa öyledir. Ama yaptığı kural değişikliğini her alanda kullanması gerekdiğini de unutmamalıdır. Mesela oyuncular için dimention door 1 turn koridor yürümek ile geçiyorsa o gücü kullanan herkes için öyle olmalı bu olay.
Kurallar değiştirilebilir elbette ama 35 yıl üzerinde düşünülmüş ve bu noktaya getirilmiş olan bir kurallarda anlam aramamak ve herhangi bir sebep olmadan değiştirmeye gitmek son derece saçma olacaktır. En basitinden şu soru cevaplanmalı: Neden öyle değil de böyle olsun istiyorum? Bu sorunun cevabı sadece "beğenmedim" olmamalı...
3rdEd çıktı diye 2ndEd ile alakalı herşeyi toptan çöpe mi atmalı. Hayır elbette. Fakat artık yapımıcısı bile desteklemiyor. Ve hala hatalar içermekte.
2ndEd en son gördüğüm kadarıyla onuncu basımını yapmıştı ve kitabın ilk sayfalarında hata düzelttik, ekleme yaptık ve sayfa sayısı eskisinden de fazla hale geldi gibisinde yazılar yazıyordu. Adamlar 10. basımını yapıyolarlar ve hala hata düzeltmekle uğraşıyorlardı. Kendileri bile oyunda hatalar olduğunu kabul ediyordu. Ve şu noktadan sonra bunları düzelten hiçkimse olmayacak...
Özetle 2ndEd en son nerede bırakıldıysa hala orada kalmaya devam edecek.
şu anda güncellenmekten ve desteklenmekte olan 3rdEd sistemtemidir. Yani bir kaynek gösteriliyorsa ve nerden olduğu belirtilmemişse 3rdEd kitaplarından olduğu anlamına gelir bu. Ben de cevabımı bu şekilde yazarım. Eğer ki 2ndEd bilgisi veriyosanız ve bu konuya bi açılık getirmiyorsanız ben de yanlış yapıyorsun kardeşim şeklinde yaklaşırım olaya...
Kimseyi aşağılayıcı veya küçük düşürücü birşey yapmıyorum. Eğer kişi öyle olduğunu düşünüyorsa bu kendi yaptığı birşeyden kaynaklanıyordur.
Son sözü Dm söyler elbette. Sonuçta bu onun oyunudur ve kuralları o koyar. Beğenmediklerini değiştirir, yenilerini ekler. Ama belli bir koral sistemini kullanıp, yaptığı değişikliğin hiçbir dayanak noktası yoksa oyuncuları önünde rezil olmaktan öteye gidemez. Eğer ki dm, portal koridor şeklindedir diyorsa öyledir. Ama yaptığı kural değişikliğini her alanda kullanması gerekdiğini de unutmamalıdır. Mesela oyuncular için dimention door 1 turn koridor yürümek ile geçiyorsa o gücü kullanan herkes için öyle olmalı bu olay.
Kurallar değiştirilebilir elbette ama 35 yıl üzerinde düşünülmüş ve bu noktaya getirilmiş olan bir kurallarda anlam aramamak ve herhangi bir sebep olmadan değiştirmeye gitmek son derece saçma olacaktır. En basitinden şu soru cevaplanmalı: Neden öyle değil de böyle olsun istiyorum? Bu sorunun cevabı sadece "beğenmedim" olmamalı...
"Lovefull Evil"
Ã?ncelikle "Dilboa" diil adım. Herşeyden önce okunanı anlama konusunda birşeylerden bahsetmeli belkide...
Ya bak benim bahsettigim tavır tamda bu işte ismini yanlış yazmış olabilirim ama bu laf ne şimdi olmuyo hiç olmuyo. Sorun d&d ad&d sorunu degil bu tavrın, nasıl okuncagını ögren öyle gele getiriyosun lafı, işte geriyosun ortamı dedigimde o.
Antimodes the Wild
Antimodes the Wild
Adımın yanlış yazılması yada sonuna çeşitli ekler eklenmesi pek de hoşuma giden şeyler değil. Burda herhangi bir kural sistemi yada üçüncü şahısa değil bizzat bana yapılmış bir hata oluyor bu. Ben de doğal oalrak tepki gösteriyorum.
Ayrıca ne yapiim yani. Adım yanlış yazıldı diye sevinmeli miyim...
Hatalı noktaları kullanmamaktansa güncel hallerini kullanmak daha mantıklı bir karar olmaz mı?
Ayrıca ne yapiim yani. Adım yanlış yazıldı diye sevinmeli miyim...
Heryerde aynı değil, eski kurallarda hatalı. O iki büyünün kullanımı 3.5Ed da değişti. Mantıklı bir seviyeye getirildi, denge sağlanmış oldu...yeminer wrote:...bakınız heal ve harm her yerde aynı ama ben asla kabul etmiyorum ve oyunlarımda kullanmıyorum...
Hatalı noktaları kullanmamaktansa güncel hallerini kullanmak daha mantıklı bir karar olmaz mı?
"Lovefull Evil"
Bir bu şekilde ,ki bence son derece yanlış bir tarzda, yazmak var birde:Ã?ncelikle "Dilboa" diil adım. Herşeyden önce okunanı anlama konusunda birşeylerden bahsetmeli belkide...
Antimodes adımı yanlış yazmışsın bir daha ki serfere dikkat edersen sevinirim.
şeklinde yazmak var, bence biri medeni ve dialoga yönelik, digeri itici ve kaba ama galiba ben boşa yazıyorum bu sebeten bu tartışmayı kendi açımdan bu mesajla noktalıyorum.
Antimodes the Wild
Antimodes the Wild
Bikaç sene öncebu şekilde yazardım ama uzun bir süre boyunca aralıksız her hafta bir başkası tarafından adımın yeni bir varyasyonu ortaya çıktı. İnsanlar ismi doğru yazmak için uğraşacaklarına adımın varyasyonlarını ürettikleri başlıklar açmayı tercih ettiler. Bu noktadan sonra benim de dayanma duvarım yıkılmış oldu. Artık yumuşak bir dille yaklaşmaktansa hatayı yüze varma mantığı ile yazı yazıyorum forumlara. Ã?ünkü bazen insanlar bazı şeyleri başka türlü fark etmiyorlar.
Ne senden bir özür bekliyorum ne de sana herhangi bir özür borçluyum. Olay oldu ve bitti. Bir daha olmaması için uyardım ve herhangi birinden benzer bi tepki gelirse cevabım yine aynı olacaktır...
Asıl tartışılan konu bir sonuca ulaşmış gibi görünüyor. Ã?yleyse neden bu başlık altında alakasız konular tartışılmakta??
Ne senden bir özür bekliyorum ne de sana herhangi bir özür borçluyum. Olay oldu ve bitti. Bir daha olmaması için uyardım ve herhangi birinden benzer bi tepki gelirse cevabım yine aynı olacaktır...
Asıl tartışılan konu bir sonuca ulaşmış gibi görünüyor. Ã?yleyse neden bu başlık altında alakasız konular tartışılmakta??
"Lovefull Evil"