(Ne diyecegini bilemeyen, sonunda umursamayan) Dm: Diger taraf tamamen karanlik, ama biraz uzaktan yirtici bir havan kükremesine benzeyen bir ses duyuyorsun..
Oyuncu: Tamam o zaman kafani geri çekiyorum.
Yaniliyorsam lütfen düzeltin: teleport, dimension door gibi büyüler aslinda ayni düzlemin iki noktasi arasinda ufak bir kivrilma yaratiyor. Yani bir kagidin bir kösesinden karsi kösesine çizgi çizmek yerine, kagidi kiviriyorsunuz ve aslinda ayni nokta oluyor...
En yukaridaki gibi örnek te DM oyuncuya ne demeliydi?
bildiğim kadarıyla dimension door büyüsünde öyle kafamı geçiriyorum, kolumu sallıyorum gibi bi şey yapmak mümkün diil. yani ya geçersin ya da geçmezsin. ben dm olsaydım kafasını geçirdiği anda karşıda bulurdu kendini (sonuçta büyüün doğasını bilmeyen bi kimseyse gayet olası bi sonuçtur; yok büyüyle alakadar ise bi spellcraft checki attırırım riski görmesi için, o da eğer analyze portal büyüsü yoksa).
[Teleportation] büyülerinin tümü kişiyi anlık olarak başka bir noktaya transfer eder. Zamanı eğmek, bükmek, yada büyünü koridorlarında yürümek gibi olaylar yerine uzay yolundaki ışınlamayı düşünün. Bi an orda, bir sonraki an başka yerde olursun.
(Yani Margaret Weis kişisinin sürekli kullanığı "büyünün koridorlarından geldim" cümlesi teknik olarak imkansızdır. Yıllardır birisi anlatmadı bunu zavallı kadına...)
Ayrıca bir geçitin ya önündesindir yada içinde. Geçitin içi diye bir yer yoktur. Yani kişi içine girdiğinde tamamen girmiş olur. Bedeninin bir kısmının geri kalması, kafayı sokup bakmak gibi olaylar olmaz.
Ã?rnekteki olayda oyuncu kafasını soktuğu anda kendini geçitin çıkışında bulacaktır, geri dönmesi büyüyü ikici defa yapması gerekir.
Ayrıca Dimension Door oyuncunun bulunduğu noktadan gördüğü bir noktaya açılabilir. Duvarın arkası gibi yerlere Dimension Door açılamaz. Bu ayrıntıyı da unutmayalım.
Star gate de açılan da bir nevi dimension doordu ve adam içine kafasını soktuğunda sadeceboşluğu gördü. Ancak tamamen geçince gittiği yeri görebildi.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Bu konuda official kitaplarda çok güzel bir açıklama mevcut:
"Travel via this power is disorienting. Presumably, exposure to the
alternate dimension traumatizes the body in some way. As a result, a traveler is
dazed and cannot attack or move for one round after stepping through a
dimensional skip portal. Quick transit is advisable. People who shove only an
arm through a portal suffer intense pain. Fools who poke their head through a
portal must make a system shock roll; failure means they lose 50% of their
current hit points and pass out."
Tamam mıdır arkadaşlar? Tam da sorduunuz hareketten bahsedior...
Manual of Planes, s22 wrote:"Unlika a mundane doorway, it is usually impossible to step halfway across or reach through a portal. You are either on one side or the other. Reaching through a portal has no effect on the other side until you pass most of your body through - and then you're on the other plane. 'Just sticking your head in' won't help you determining what is on the other side of an opaque portal, but divination spells such as analyse gate should prove very useful"
The_KiRaTh, her zaman olduğu gibi yine 2nd Ed. kaynaklardan yazmışsın. Ben de yine aynı şeyi diyecem; onlar değişti, artık öyle birşey yok.
bu konu dm'in insiyatifine bırakılabilir bence,oyunun selameti açısından hangisi uygunsa o yapılmalıdır kanımca,kitapları boşverin zaten onlar sadece yol gösteriyor nasıl olsa yani uygulamak dm kalmış ve o bu olayı kağıdın bükülmesi gibi görmek istiyorsa öyle görür.verilen örnekte ise bence gerçek kurallar uygulanmalı nede olsa dm dediğin sıfatını haketmeli
Dilbao cum, Bu senin verdiğin yazı gate, portal gibi şeyler için. Dimension door farklı birşey. Tam olarak o kategoriye girmiyor. Bu senin yazdıkların 2e için de geçerli, ancak dimension door bi istisna...
2e kurallar 3e oynayanlar için deişmiş olabilir. Ama 2e oynayanlar için, veya herhangi bir oyunu oynayanlar için o oyunun kuralları geçerli dilbaocum. O kuralların deiştiğini, artık öyle bişey olmadığını söylemen komik...
Ayrıca bunlar adnd konseptleridir 2e ye özel deildirler. Ã?yle bir anda aşırı deişmezler. Bu yazdığım da olayın yorumu. Kural hali deil.
Benim yazdığım da senin yazdığın da portal ve gate, yani içine yürüyerek girilebilen geçitler için kullanılan kurallar.
Kişinin kendini büyüsel yolla başka bir yere transfer etmesi gibi durumlarda herhangi bir kapı açılması ve içine girilmesi gibi bir durum olmaz. Kişi bir an ordadır, daha sonra başka bir yerde.
Yani Dimension Door, Teleport, Plane Shift gibi büyüler kullanıldığında herhangi bir kapı açılmaz, hedef istenilen noktaya anlık bir olarak trasfer edilir.
Ama Gate yapılmış olunsaydır durum faklı olurdu. Gate, kullanıcıyı transfer etmez, istenilen yere geçit açar.
Zaten dikkat edilirse bu büyülerin okulları da aynı değil. İlk üçü transmutation okulundan gate ise conjuration okulundan bir büyü. Bu bile aradaki faklı anlatıyor.
Özetle ilk mesajdaki dimention door dan kafamı sokuyarım olayı imkansız birşeydir. Ã?ünkü ortada bir kapı olmaz. Yani istisnai bir durum yok.
Konseptler hatalı ise değişir. Kimisi hatalıydı, değiştirildi.
Ayrıca adım "-cum" eki ile bilrikte kullanılmasın lütfen.
Bu durumda Dilbao bana senli-benli hitap etmemenizi rica edicem.
Bir söz vardır çizmeden yukarı çıkmamak die. Benim yazım Psionics handbook tan direkt olarak dimension door un açıklamasından alınmıştır. yani böyle bir olay "imkansız" deildir. Yani benim yazdıım ne portal ne gate. Ben official bir kitapta yazılan bir açıklamayı aynen buraya geçirdim.
Konseptler hatalıydı deişti diorsunuz. Peki kime göre hatalıydı???
Konseptler, konseptleri yaratana ve yaratımı kullananlara göre hatalıydı. Hatalı konsenptler yine yaratıcıları tarafından düzeltildi, değiştirildi.
Yazılanın yanlış olduğunu değil eski, hatalı ve artık kullanılabilir bir bilgi olmadığını anlatmaya çalşıyorum. Kullanmak isteyen kullanır, bu onun bileceği birşey. Ama bu yaptığı şeyin doğru olduğu anlamına gelmez...
İki bilginin doğruluğunun da ötesinde kaynakları da konseptlerdeki hatanın derecesini gösteriyor zaten. Manual of Planes mi geçitler hakkında bilgi vermeli yoksa Psionics Handbook mu? Bu bile bi hata olduğunun göstergesi.
arkadaşlar biraz sakin olalım lütfen. bence bu tartışma kırıcı boyutlara ulaşmadan bitsin. herkes bildiği gibi oynar. illa belli bir şeye doğru dşiyemeyiz. bakınız heal ve harm her yerde aynı ama ben asla kabul etmiyorum ve oyunlarımda kullanmıyorum. isteyen istediğini kullanır. ve kimse diğerine yok öle değil sen yanlış yapıyon diyemez. olay dm ye uygunsa herkese olmak zorunda.olmadı mı dm büyünün doğasuı değişti der biter
saygılar ulu kişiler.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Psionic power olan dimension doorla büyüleri karşılaşıtrmamak gerek, kirath dogru bilgi vermiş. Burda şunada deyineyim psionic olayının en çok kulanıldıgı alem darksun ad&d alemidir dolayısıyla bu veriler halen geçerliligini korumaktadır kanımca. Burda şu eski, bu dogru tartışması klasik elma-armut olayına döner yersiz olur bence. d&d oynayan arkadaşlar d&d varsa ad&d sayesinde var bunu unutmak olayın özünü redetmek olur o yüzden bu tip yazılar yazerken iki kez düşünelim bence.
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
Antimodes wrote:Psionic power olan dimension doorla büyüleri karşılaşıtrmamak gerek, kirath dogru bilgi vermiş. Burda şunada deyineyim psionic olayının en çok kulanıldıgı alem darksun ad&d alemidir dolayısıyla bu veriler halen geçerliligini korumaktadır kanımca. Burda şu eski, bu dogru tartışması klasik elma-armut olayına döner yersiz olur bence. d&d oynayan arkadaşlar d&d varsa ad&d sayesinde var bunu unutmak olayın özünü redetmek olur o yüzden bu tip yazılar yazerken iki kez düşünelim bence.
+2
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?