Yıkımdan Sonra (Fallout sohbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

CLiCKs wrote:Usta bak 200 hp vardı ama 14 kaldı. Görüyorsun zırh olmadan benim dev bile idare edemiyor. :)

Bir şey sorucam birde şimdi ben stimpak basıp kendime birde saldırabilirmiyim?
Hayır, ikisinden birini seçmek zorundasın, marifetle yapılabiliyor o.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Yalnız meksikalılar çok ayıp etti. :-P
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:Yalnız meksikalılar çok ayıp etti. :-P
Daha önce yazdığım gibi karakterlere biraz daha dikkat etmeniz lazım.

Tilki yavşak bir karakter olduğunu defalarca belli etti, konuşmayı bu adama bırakırsanız yüzüne gözüne bulaştıracağı belliydi. (Ya da belli olmalıydı ben yeterli anlatamadım.)

Darkgnome saldırı ve savunmaya +100 can hadisesi oynattığım ilk turda vazgeçtiğim bir şey oldu. Vurulan adamın hem vurulma şansı çok artıyor hem de vurma şansı çok düşüyor, yani yaralanan adamı kesinlikle ölüme mahkum ediyor bu sistem. Teke tek kapışmada bu kadar sorun olmayabilir ama toplu savaşlarda sonuç içaçıcı değil.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Belki de bunun treshold'unu biraz yükseltmek gerek. Mesela Herkese 25 daha eklenir. Ne zamanki 25 altına düşülürse bu sistem devreye girer. az HPsi kalanlar için istediğin bir şeydi zaten.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Valla devrimk ben koruma amaçlı geldiğim için bunla alakalı bir şey söylemedim. Zaten tipte korumaya benziyor. Yani anlaşmayı sağlayan kişiler gibi tip yok benim devde ben tilki herşeye atladığı içinde bunu da halleder demiştim ama beni halletti namuzsuzlar :-P
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Keşke saklanacağına ateş etseydin. Senin elindekilerle ve gücünle birine kesin vurur, yere sererdin. şİmdi saklanasan da zaten neyin arkasına saklaancaksın o koca cüssenle. Ha saklandın diyelim. En nihayet +40 gibi bir artı alacaksın. Herkes tek tek devrilir de geriye tek kişi kalır ve o da seni vurmaz inşallah. :(
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Billy'e +30 verdim yatıyorum demese de birşeyin arkasına saklanmak için çömelmesi lazım gelir.

Darkgnome haklı ölmemek için sürekli saldırmak gerekiyor ve savaşlar çok kısa sürelerde bitebiliyor.

Keskin nişancılık bu gibi durumda yararsız oldu, filimlerdeki gibi ateş etmek için uygun pozisyon bulamadı Albert. Tabii ilk Albert saldırsaydı durum tam tersi olurdu.

Savaşlara çok ölümcül, ve çok tesadüfi, 50 AC'li Ruiz'in savunmasına 3 atarak 200 üstü hasar yemesine sebep oldum.

Unuttuğunuzu farkettim, Adrenalin ve şok silahı almak şart kalp masajı için.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

şansım yaver gitti. 2 farkla kaçırdı beni. Halbuki beni yanınıza yardım için almıştınız. Aslında üstüme hedef çekerek yardım ettim. :-P
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

devrimk wrote:Keskin nişancılık bu gibi durumda yararsız oldu, filimlerdeki gibi ateş etmek için uygun pozisyon bulamadı Albert. Tabii ilk Albert saldırsaydı durum tam tersi olurdu.
Hehangi bir sebepten penaltı mı aldım yoksa? Yani sadece camdan görebildiğim için iyi nişan alamadım filan mı? Benim için sorun değil yani. savaşın ortasında değildim ya :D
devrimk wrote:Unuttuğunuzu farkettim, Adrenalin ve şok silahı almak şart kalp masajı için.
Aslında unutmadık da burada da böylesine sudan sebepten bir savaş çıkacağını düşünmemeiştik herhalde. Ne belalı, ne kan delisi bir grubuz biz böyle. Binadan çıkmadan önce de ateşe vermeyi ve temellerini patlatmayı unutmayalım :-P
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Keskin nişan bir sonraki tur yapıldığı için etkisiz kaldı yazdım, mecburen hızlı nişan alarak ateş ettin.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Oyun sayfamızın ilk mesajına New Reno Arms'ın fiyat listesini ekledim.
Burada bir tek ilaçlar pahalı, Cabal'a sorarsanıç daha ucuza ilaç satılacak bir yer biliyor.

Fiyatlar bölgeden bölgeye değişken bunu belirtmemde fayda var.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Yalnız Devrim paralar ne oldu; anlaşma iptal olduğuna göre ve Tilki jetleri teslim aldığına göre paraları biz almalıyız diye düşünüyorum? :mrgreen: mafya olmaya mı başladım yoksa

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Arkadaşlar son tura baktığınızda Dean'in saldırısında "şans meleği" diye bir şey göreceksiniz.
şaşırmayın yeni bir kural getirdim. Bunun sebebi oyunumuzun çok kanlı olması sebebiyle (bir yerde canınızı kurtarmak için) herkesi öldürmeye meyillenmeniz.
şans Meleği:
Her oyuncunun başlangıçta bir şans meleği olur. şans meleği oyuncunun zarı mutlaka tutturması gerektiği durumlarda kullanılır ve 100 atılmış varsayılır.
şans meleği kazanmanın bir kaç yolu vardır.
1- Kahramanca davranmak,
2- Karakterini başarılı bir şekilde yansıtmak,
3- Hikaye gidişatını korumak için DM tarafından yapılan haksızlıklar.
1. maddeye örnek olsun diye son turda müdahale ettim.
Dean kahramanca davranarak şans meleğini kullandı ve yeni bir şans meleği kazandı.
2. maddeden kazanacağınız şans meleği ancak büyük hikayenin bitmesi sonunda kazanılabilir.
3. maddeye örnek ise Dean'in arabasının çalınması örnek verilebilir.

Bu sayede şanssız bir zarla ölmenizi engelleyebilir, yapmak istediğiniz zor bir hareketi yapabilirsiniz.

Ã?te yandan bunları kazanmak için biraz uğraşmanız gerekecek oyunumuza renklilik katacağını düşünüyorum.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Savaşlara çok ölümcül, ve çok tesadüfi, 50 AC'li Ruiz'in savunmasına 3 atarak 200 üstü hasar yemesine sebep oldum.
Buna naçizane tavsiyem şöyle olabilir; attack zarları 1d100 ile atılırken defans zarları 5d20 ile atılırsa defansta extrem sonuçlar daha az olur. Tabii extreem sonuçların olması aslında bana daha normal geliyor ama karakterlerin ömürleri kısa olacak böyle giderse. :mrgreen: 5d20 kullanılırsa zarların toplamı kolay kolay aşırı uçlara kaymaz (hatta bütün d100'leri 5d20 yapalım derim ben) Tabii siz bilirsiniz. :)

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Arkadaşlar Ã?arşamba günü için planınız nedir? Kiliseye kimler gidecek içeri kimler gidecek? Bunu açıklığa kavuşturabilirseniz oyunu ilerleteceğim.

Darkgnome sen hala arkadaşlarına paralarını vermedin gözümden kaçtı sanma.
Post Reply