Gaza geldim. Hemen karakter oluşturacağım. Bu sefer gnom mucit olmayacağım. Ama biri ile birlikte NPC karakter olarak bir atölye açmayı isterim.
2003 senesinden beri alnına hizmet eden atölyemiz, genç, dinamik, kendine güvenen ve büyü ile bilimi birleştirme konusunda istekli arkadaşları bünyesine katmak istiyor. Diyarın ekonomik ve sosyal şartlarına en uygun büyülü, mekanik ve karma aletlerin yaratılmasını kendisine görev edinmiş olan atölyemize katılmak istiyorsanız... kazancın aslan payının benim olduğunu kabul edeceksiniz!
Diyardaki yavaşlamaya önlem olarak benim önerim şu olacak. Diyar için yaratılmış hiç bir karakter oyuncunun değldir, sitenindir anlayışı hakim olacak. Her karakter yaratılırken bir sıra soruya da cevap verilmesi gerekecek. Bu oyunların DM'lerin işlerini kolaylaştırıken aynı zamanda oyunları yavşlamasını engelleyecek. Ã?ünkü karakterler aslında Dm'nin kontrolünde olacak ve oyuncular DM'den önce davranmadıkları sürece, karakterler kendi başlarına hareket edecek. Karakterini deniz kenarında bırakmış biri uzun sire girmediği taktirde kendisini dağlarda bulabilecek. Tabii nasıl geldğini girmediği zamanlardaki RPlerden okuyabilecek.
Sorulşara örnekler:
Sizden çok güçsüz(1) / güçsüz(2) / güçlü(3) / çok güçlü(4) düşman bir yaratık ..*.. ne yaparsınız?
*1. ...sakatlanmış ve sizden yardım istiyor.
*2. ...grubu sizi tehdit ediyor.
*3. ...tek başına meydan okuyor.
*4. ...sizin değerli bir eşyanıza karşılık istediğiniz bir şeyi vermeyi teklif ediyor.
*5. ...bir sivile zarar vermiş kaçıyor.
Cevaplar:
1.1 Hem güçsüz hem sakat. Güçsüzlere tahammül edemem. Kafasını topuzumla eziyorum.
1.2 Bir tuzak olabileceğini düşünüyorum. Ã?nc etrafı kolaçan ediyorum. Eğer tehdit yoksa kafasını topuzumla eziyorum.
1.3 Güçlü ama hazır sakat yakalamışım. Tahmin et ne yapıyorum. (Sakın böyle cevaplar vermeyin. DM tecrübenizden keser!)
1.4 Sakat ama ne olur ne olmaz. Görmemiş gibi yapıyorum ve ıslık çalarak uzaklaşıyorum. Sonra grup toplayıp geleceğim ve topuzumla kafasını ezeceğim!
İkinci olarak herkes DM'lere uzun soluklu planlarını vermkel yükümlü olacak. 1 sonraki seviyelerinde hangi değişiklikleri yapmak istediklerini ve ilk fırsatta yapmayı hedefledikleri hamleleri DM'lere PM ile bildirecekler. Dm'de oyunun sıkışması durumunda bunun yolunu açmak için kendi insiyatifini kullanarak gerekirse tüm karakterleri kendisi oynatacak.
"Asıl planım, bilmemne kasesini bulmak. Bu sebeple bilmemne kasabasına geldim. İlk yapacağım kase hakkında bilgi araştırmak olacak. Mümkün olursa kütüphane ve sonrasında ise dedikoduların çok olduğu hanlardan devam edeceğim. 5 günden fazla sürmediği sürece bu araştırmamı sürdüreceğim. Eğer bir gelişme kaydedemezsem, o zaman başka bir kasabaya yollanacağım. Bir bilgi bulur isem bu bilginin kaynağından olabildiğince çok şey öğrenmek için elimden geleni yapacağım."
Bu mesajları sadece ilgili bölgenin DM'leri görecek. Diğer bölgenin DM'leri ise göremeyecek çünkü onların da o bölgede kendi karakterleri olabilir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka