Arkadaşlar sihirli yüzükler hakkında bilgisi olanları arıyoruz.
Sauron yapar da biz mi yapamıycaz.
Ve bu yüzükler dünya üzerinde nasıl değişikliklere sebep olacak.
Sihirli yüzüklere nasıl ilginç güçler katılabilir?
Neyse ben uçtan başlayım. Sihirli yüzüğün yapımına son derece kaliteli, sağlam ve usta işi denecek türden düzgün bir yüzük seçtikten sonra yüzüğü büyüyü içine alabilecek konuma getirmekle (Enchant an Item sanırsam) başlıyoruz değil mi?
Asıl merak ettiğim konulardan biri de yüzüklere nasıl irade, zeka kazandırılıyor? Bir ruh gerekirmiş gibi geliyor ama ne ruhu? Mesela tek yüzüğün içine ne ruhu konulmuş olabilir? Sauron'un kendi ruhu değildi, en azından ben öyle çıkardım.
İlginç bi şey yaa büyücüleri aşabilir belki rahip felan gerekir tanrısal enerji olsun die..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
tek yüzük.. en büyük güç fakat küçücük yüzüklerin benzersizliğide buradan geliyor herhalde belkide küçük görünen şeylerin hayatımızdaki en önemli şeyler olabileceğinin temsilidir bu..
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
aaa yok yaa küçük değilsin vallahi Dragonfly ama sadece küçük olan şeyde bi şey bulunmadığını sanmak yannış bence yani olay o birazcık..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Kuşkusuz ki yüzüğün bu kadar ufakken çok şey değiştirebiliyor olması hayret verici bir olaydır, Orta Dünya'da ufak yer temsil eden hobbitlerin Yüzük Savaşlarının kaderini değiştirebiliyor olması gibi. Hayatımızda pek çok ufak şey var ve aslında onların kıymetini bilemiyor olabiliriz, bunların sadece boyca küçük olması da gerekmez sadece gözümüzde küçüktürler. Yüzükler aynı zamanda gözümüzde de küçük bir şey olarak bunu somut bir şekilde bize gösterir ve gizemini böylece ortaya koyar.
Büyülü yüzük yapımında ruhbani gücün katkısı olacağı şüphesiz.
Ã?ncelikle her büyülü eşyanın yapımında olduğu gibi içinde bulunulan büyü laboratuarının yapısının nasıl olması gerektiğine değinerek başlayım yüzük yapımına.
Büyü Laboratuarları -bazen gösterilenin aksine- içi silme büyülü eşya dolu odalar değillerdir, bilakis büyü laboratuarları içinde hiç büyü olmaması gerekir çünkü orada yapılan deneye başka bir büyülü etmen karışırsa deneyin sonucu tahmin edilemeyen noktalara varır ki bu çoğu zaman tehlikeli nadir zamanlarda yararlıdır.
şimdi bir büyülü yüzük yapacaksak önce bu büyülü yüzüğü hiçbir büyülü gücün olmadığı bir ocakta (Mordor'un hüküm dağı güzel bir mekan) dövmemiz uygun olacaktır çünkü böylece içine minimum miktarda istenmeyen alakasız büyü hasıl olacaktır, potansiyelini baştan sona biz kullanmak istiyoruz sonuçta.
Evet tam bir yüzük ustası kaliteli malzemeden yüzüğü dövdükten sonraaaa
Başlasın büyüsel kısımlar!
ya güç yüklerine dair ile silmarillion a ve tabiki lotr üçlemesine göz atmam gerek
yaaa işte ufak ırkları küçümsemeyin işte yaa öle zaten.. Yüzük de ufak ama... Vallahi hoş yüzük gerçekten ama çok sıcak gerekiyo galiba dövmek için o kötü biraz.
HARBE GİDEN
Öle de öbür tarafta teknik konuları tartışıyoz burda ise büyülü özellikler nassı eklenir onu tartışıyoerz bakalım bilim mi yoksa büyü mü önce üretcek yüzüğü ben bu defa bilimin yanını tutcam yaşasın bilim.
HARBE GİDEN
Evet Agoradakinde "teknoyüzükler" yapma peşindeyiz burda ciddi ciddi büyümüzü kullanıp adam gibi yapacağız yüzük.
Aslında o kadar aşırı sıcak gerekmiyor, eritecek kadar olması kafi, belki biraz daha fazlası ki bu altın gibi bir metalde fazla bir şey değildir. Önemli olan yüzüğün yapıldığı ortamda bulunan büyüsel titreşimler.
Aslında kasten büyüsel titreşimler de konabilir. Mesela yüzüğe buz gücü katmak için buz gücüne sahip bir çekiçle dövmek gibi.
Veya yüzüğün metalini önce karanlıkaltının güç merkezlerinden birine bırakarak buranın gücünü emmesini sağlamak gibi.