Kensai

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
MaNiak
Gölge Ustası

Kensai

Post by MaNiak »

birşey duydum arkadaşlar artık 3.5e de kensailer sadece kılıç kullanmıyomuşşşş

biri lütfen bana bunun doğru olup olmadığını sölesin

eğer gerçekten bir kensai flail kullanabiliyor ve ona uzmanlaşıyorsa bilmiyorum wizards a bence biri dur demeli
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Evet, hatta eğer pençe vs. varsa onlara da uzmanlaşabiliyor...

Saygılarımla...
Türklider...
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

şu kensai olayını biraz açsanız yani herkes sizin gibi uzman değil yeni öğrenenler var 8)
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

hemen mantık ve 2e çerçevesinde açiim izninle
ken: kılıç demetir bakınız kensai kılıç ustası kendo kılıç yolu
yukarıda açıkladığım üzere kensai gerçek hayatta kılıç ustası demektir
ve 2e dede bir kit olarak karşımıza çıkar kılıçlarıyla ruhlarını paylaşan ve onları kendi onurlarından yüksek tutan savaşçılardır rolplay esnetilip eğile bilse bile bir kensai nin kenden (kılıçtan) başka silah kullanmasına karşıyım
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

soora ben 3E ve türevleri RP gücünü öldürmüş ve insanları sedacee zar atmaya ve PP ye yönlendirmiştir diince millet ayağa kalkıo...

al sana bi örnek daa....

FRP old....FCP....en azından DND de....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

3.5 edition Kensai;

Yönelim: Biraz lawful' a kayık.
Gereken minimum saldırı bonusu: 5
Gerekli Yetenekler: Concentration, Ride, Diplamasy 5 seviye.
Marifetler: Expertise, Weapon Focus.
  • Sınıfın seçilebilen Yenetekleri:
Balance, Climb, Concentration, Craft, Diplomacy, Jump, Ride, Knowledge, Sense Motive.

Kensailer güç ve yaşama hayatlarını adamışlardır. Bazı kensai' ler ise; krallıklar, imparatorluklarda çalışırlar. Güvenilir ve güçlü koruyucu olabilirler.
Genelde seyahat ederler, maceraperesttirler. Vücutlarını kafaları ile kullanırlar. İyi savaşçıdırlar, zekidirler ve iyi bir rakip olabilirler.

Prestij sınıfın bazı sahip olunan özellikleri var. Ona da bir zahmet kendiniz bakıverin :D .
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

azalin sana en içten dileklerimi, ve teşekkürlerimi sunuyorum neler hissettiğimi en açık şekilde dile getirdin (bu arada hoş bulduk)
ben kensainin karakteristiğinde diğilim ama incelemek gerekirse bir kensai kendini sadece kılıcına ve sanatına adar o ayrı bi konu ride skilinin zorunlu tutulması ayrıca bir komik ben yürüyen kensai olamazmıyım yani nedir bu
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bende aslında aynı düşüncedeyim. Kensai için her silahı kullanma yerine daha kısıtlayıcı davranılmalıymış.

Samurailerde daha kısıtlayıcı davranılmış bir nebze kadar. İki tip silahı bir arada kullanıdığında işe yarayan bazı featler ve özellikler alıyor. Bu sebeple samurai oynayan hep o iki silahı kullanmak durumunda kalıyor. Sanırım Wakizashi ve katana için geçerliydi bu.

Kensailerde bence böyle olmalıymış ama yapmamışlar işte.

Bunlarda kensainin ilk iki seviyede aldığı özellikler;

Kensai
(master of combat with a signature weapon of your choice)

Paladins, Monks, & Samurai may freely cross-class. 1st: Signature eapon "choose a weapon with which you have Weapon Focus (including natural weapons). By spending 24 uninterrupted hours meditating with he weapon, it gains a +1 Enhancement at the cost of 40XP. At higher levels, you can grant out signature weapon greater enhancements & even special abilities (though these cost more XP). Enhancing both sides
of a double weapon costs double & enhancing natural weapons costs 100% + 10% per natural weapon.

2nd: Power Surge " by making a Concentration check vs. DC 15 as a Move Action, you gain a +8 bonus to Strength for (1/2 Class level) rounds. Each additional attempt to "Power Surge" in a 24 hour period causes the DC to increase by +5.

Devamını vermeyeceğim. BUnun iki sebebi var. Birincisi kensailerin gerçektende her silahı kullandığını buradan da görebilmemiz. İkincisi ise Daha fazla kasamayacağım.

3E konusunda ise diyebileceğim 2E de pekçok kitapta bölük pörçük verilmiş bilgileri bir düzene sokarak önümüze koyduğu için iyi oldu. Ancak bazı bakımlardan da çok yetersiz bir sistem meydana getirdi bence. Asıl sitemi berbat eden bazı özellikleri düzeltmedi ve hatta daha kötü, daha saçma hale getirdi diyebilirim. Bu görüşüme katılmayanlara da bir şey diyemem onlarda kendilerine göre mantıklı bulurlar.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

şimdi işin ince yanını kaçırmış olduğunuzu fark ettim. Bu konuda bir kaç eleştiri getirmek istedim:

Japon kültüründe en yüksek imparatorundan köylüsüne kadar bütün adamların sınıflarını "kılıç"lar belirliyor. Bu nedenle de topuz ustası, balta ustası gibi bir sınıfın oradan çıkmaması çok normal. Eğer bu olay çin kaynaklı bir şey olsaydı balta, topuz, mızrak vs. de eklenebilirdi ki zaten avrupa mitleri üzerine kurulu bir sistemde katanaya ya da sadece kılıca insanları sınırlandırmak da akıl kârı değil...

Kensai'nin burada önemli olan kısmı kılıcı, ustalığı değil. Konsepti, kafa yapısı. Bunu fark edemeyip sansürcü zihniyetle bir yere varılmaz. 2E'nin ve TSR'ın batmasının nedeni de bu. İşin kafa yapısıyla değil, şekilcilikle uğraşması. Zira RP sistemde değil, kişinin kendisinde biter. ;)

Ben her zaman şunu düşünürüm; bir oyuncu X olacam diye başlarsa, o X'e mümkün olduğunca sınırsız yollardan gidebilmeli. İsim olarak kensai olabilir sınıf ama kensai aslında o sınıfın kafa yapısının ismidir. Düşünce şeklinin ismidir. O yüzden çok gaza gelip saydırmak doğru değil...

Saygılarımla...
Türklider...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

alla alla.. ben kafama taşlar yağacak, acid stormlar patlayacak hatta yasaklanmış olan 12. lvl büyüler, curseler gelecek, örümcek beyinlisin dicekler; gene derken destek gördüm...

saolun saolun... var mı başka bööle 2E sempatizanı (olsa yeter, fanatikliğe gerek yok ben gibi)

kesai dediğin adam bi "kılıc"ı alır onu o kadar ii kullanıor ki zırha ihtiyacı olmaz... o kadar ii kullanır ki hiç bir şeyden korkmaz... o kadar lawfuldur ki , kılıcından başka silaha temas bile etmez... ve ona göre RP sini yapar...

battle axe kullanan bi kensai... yada flail... komik....

ii ki açtın şu başlığı Maniak... ve ii ki Kirath görmedi bu konuyu...

darkgnome sanada katılıyorum.. iki sistemde de saçmaklıklar var... hatalar var... ama 3E ii ce delirmiş...

o yüzden fırsat buldukça WOD oynuom - oynatıom artık....

Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

Türklider wrote:şimdi işin ince yanını kaçırmış olduğunuzu fark ettim. Bu konuda bir kaç eleştiri getirmek istedim:

Japon kültüründe en yüksek imparatorundan köylüsüne kadar bütün adamların sınıflarını "kılıç"lar belirliyor. Bu nedenle de topuz ustası, balta ustası gibi bir sınıfın oradan çıkmaması çok normal. Eğer bu olay çin kaynaklı bir şey olsaydı balta, topuz, mızrak vs. de eklenebilirdi ki zaten avrupa mitleri üzerine kurulu bir sistemde katanaya ya da sadece kılıca insanları sınırlandırmak da akıl kârı değil...

Kensai'nin burada önemli olan kısmı kılıcı, ustalığı değil. Konsepti, kafa yapısı. Bunu fark edemeyip sansürcü zihniyetle bir yere varılmaz. 2E'nin ve TSR'ın batmasının nedeni de bu. İşin kafa yapısıyla değil, şekilcilikle uğraşması. Zira RP sistemde değil, kişinin kendisinde biter. ;)

Ben her zaman şunu düşünürüm; bir oyuncu X olacam diye başlarsa, o X'e mümkün olduğunca sınırsız yollardan gidebilmeli. İsim olarak kensai olabilir sınıf ama kensai aslında o sınıfın kafa yapısının ismidir. Düşünce şeklinin ismidir. O yüzden çok gaza gelip saydırmak doğru değil...

Saygılarımla...

aha düştü taş işte.... ben demedim mi....

Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Dediğim gibi, RP kısıtlanamaz ve kısıtlanmamalı. İşin ince boyutunu kaçırıp da 2E'de daha iyiydi ne güzel kısıtlanıyodu ediyodu gibi bir yaklaşım doğru değil. Biraz saksıyı çalıştırmak çok daha akıllıca bence... Bu saatten sonra 2E'ye dönüş yok, yırtınsanız da bunlar olacak... ;)

Saygılarımla...
Türklider...
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

Artex in dediğine katılıorum Yani prestige class a göre karakterin gelişim ve rp lerini şekillendirmek sınırlamak yanlış.
Bir cüce diyelim dwarven defendir oluyor ama sonuçta o bir cüce yani ne yapabileceği biliniyor .
Ki aslında olayın doğru noktası şöle gelişiyor player ın kafasından geçenlere göre değişiyor . Ama bi anda gelişen ani değişimler party için fazla yararlı olmayacaktır.
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

bunun saksıyla falan ilgisi yok, olay zaten ortada. maniak ken-sai nin ne olduğunu japonca tercümesine kadar yapmış, geri kalanı hikaye.. ayrıca 4 yılldır aikido(ki birebir samuray öğretisidir) yapan, bir sürü seminere girmiş çıkmış ve kahverengi kuşak sahibi biri olarak japon kültürünü ve silahlarına oldukça ii tanıyorum...

bazı classlar - kitler vardır, gerçekten onu oynamak isteyen, o kültüre ait bişiler yapmak isteyen insanlar tarafından oynamalıdır... kensai de bunlardan biridir.... bunun ırkla - mitle ilgisi yoktur... (wizards içinse tamamen duygusal bi durumdur, bunun tuzağına düşenlerle de aynı şekilde). utanmasalar samurailerde, avrupaya uysun die kite shield ve bastard sword verecekler (insanlar bu kadar seçim gücünü yitirmişken o da çıkar yakında meraklanmayın)... onuda alır oynarsınız artık...

benim bööle yırtınmamın faydası yok.. onu da biliyorum, 3E nın arkasındaki bu pazarlama gücü karşısında napsin frpworld ün alt admini...

ama bu tepkisiz kalıcaz önümüze sunulan herşeyide alıp oynucaz demek diil... kötü işte dandik bi sitem 3E denilen.(en azından 2E a alternatif olcak kadar ii değil demek daha doğru sanırım )... 10 yıldır biliyorum bu işi.... hemen her sistemide oynadım... en zevksizi...

ayrıca TSR batmasının sebebi, 2E nın dandikliği deil.. artık adamlar için yazılacak bişi kalmamasıdır... bence gayette ii olmuştur.. 3E wizards da olması TSR adını kurtarmıştır.... oyuncakçılık yapmayarak...

Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Zaten katana masterwork bastard sword'la eşdeğer sayılıyor kurallara göre :)

Onun haricinde zaten prestij sınıflar "aha aldım" demeyle, sadece gereksinimlerini (focustu, base attacktı) almakla alınan şeyler değil merak etmenize gerek yok. Artı, kensai alan bir adam eğer elinde katana ya da en azından kılıçla gezerse çok daha tarz ve güzel olur. Bunu yadırgamıyorum fakat kensai gibi bir konseptin baltalı adama kapanmasından yana değilim. Zira kensai'nin olabileceği "kuralcı şövalye" tiplemesi, diğer hiç bir prestij sınıfta yok. Ride skill'ini almalarının bir nedeni de sanırım Japon Kensai'si ile Avrupalı silahşörü karıştırmaları sonucu olabilir.

Kensai'nin Complete Warrior'daki resmine bakacak olursanız avrupalı zırh giymiş fransız şövalyesine benzediğini görebilirsiniz. Elinde de kılıç var. Fakat pençeli bir adam pençesini de signature weapon kabul edebiliyor. Sonuçta artık 2E'deki gibi sadece insan, cüce, elf, hobbit değil ortam. Half-dragonlar, half-celestiallar, devler, ejderhalar da oyunculara açık.

Saygılarımla...
Türklider...
Post Reply