arkadaşlar yeri nasıl oldu bilmiyorum ama benim bi kişisel fotoğraf sergisi projem var ama konu olarak kesinleştirdiğim bişey yok biş kaç bişey var ama bunları zamanı gelince konuşuruz şimdilik sizden fikir bekliyorum
açıkçası merakım şu
neyin fotoğraflarının oluşturduğu bi sergi sizi etkiler
Ya esasında bizi etkiliyecek şeyler... fantastik ögeler olacaktır...
Esasında sen nasıl bir topluluğa hitap etiğini sölersen o zaman belki yardımcı olabiliriz...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
aslında genele hitap edecek konular daha ilgi çekici olur gibi geliyo yani fotoğrafın teknik yönünü ön plana çıkarmaktansa benim derdim bakan kişiye bişeyler anlatmak
;
bu noktada bana ööle etkileyici bi konu söyleyin ki, bana da size geldiği kadar etkileyici olsun
hatta şöyle bişey yapalım eğer konulardan birine karar verirsek fikri veren arkadaşa oda isterse fotoğraflardan birini yollarım yada elden de verebilirim iyide olur
yahu arkadaşlar bakıp bakıp yazmamışsınız rahat olun fotoğrafla ilgili bilgi ölçmeyeceğim,, örnek vereyim kafamda olanlardan bi konu söyleyim pazar yerleri ve seyyar satıcılar, bunu düşünmemin nedeni de konu bi kere çok zengin, bu insanlarun yüzünde her duyguyu bulmak mümkün, bu adamlar kışın sabah ayazında da yazın öğlen 12 dede dışarıda çalışıyorlar sırf bu yüzden bile onları onurlandırmak , yaptıkları işin zorluğunu insanlara göstermek gerekir
ama bunun yanı sıra daha teknik konulardan da olabiir, mesela silüet fotoğraflarından oluşan bi sergi falan gibi heyecanla bekliyorum cevapları
siluetin yanı sıra profil çalış bence insanların yüzleri kavarayışları acıları sevinçleri kızgınlıkları yani bir seyyar satıcıyı çek ama duygularını anlat bu arada ne kullanıyorsunn makine olarak
şimdilik eos 300 v ama iki hafta içinde bi eos 20 d alacağım yavaş yavaş dijitale geçmek lazım
fikirlerin için teşekkürler bi de mesela bi proje daha gündemde bir arkadaşım vardı şiir yazan onun şiirlerine ben fotoğraf çekecektim ama olmadı şimdi böyle bişeyi de deneyebilirim eğer böyle yetenekleri olan birileri varsa bu da hoş olabilir ortak bişeyler yaparız
bu arada dostum mefistofeles fotoğrafa olan merakının boyutu ne dslr makineler konusunda bilgin var mı yardımcı olabilir misin ??? şimdiden teşekkürler
şöyle birbirinden alımlı ve güzel kadınlardan oluşan bi arşiv hiç fena olmaz hani
şaka bi yana.. frp ile ilgili insanlar olarak bizim ilgimizi en çok çekecek olan kareler, fantastik öğeler içeren resimler olacaktır. Bende koca bi arşiv var.. Zaman içerisinde çeşitli siteletrden edindim. Ama anladığım kadarıyla sen kendi arşivini kendin oluşturmak istiyorsun. Azimli bi çalışma ve özveri gerektiriyor. kolay gelsin..
Benimki amatör bir hobi makineler hakkında çok fazla bir bilgim yok ama fotoğraf çekerim yavaş yavaş öğreniyorum eğer yardım istersen seni yönlendirebileceğim arkadaşlarım yok değil ?şimdi benim fikirlerim seni yalnış yerlere götürebilir ve ben üzülürüm ama bana msn den ulaş fotoğaf çok farklı değişik bir şey bayılıyorum.........
Birde pozometremi ayarlayabilsem muhteşem fotoğraflar çekeceğim de olucak bir gün o da olucak .......
BEni ara
arkadaşlar ilginize teşekkürler ama siz çekinmeden konuyu net olarak söyleyebilirsiniz ;
örneğin Shevarash
bi duyguyu ön plana çıkar demişsin güzel ama hangisi sence daha çarpıcı olur . mesela mutluluk yada hüzün çok çarpıcı değil bence yapılmış bunlar . sence hangi duygular fotoğrafta seni etkiler
yadaben size bi kaç plandan bahsedeyim ;
kafamda bi konu var,
"pazaryerleri ve seyyar satıcılar" bu konuyu seçmemin nedeni açıkçası birazda bu işi yaparak para kananların yada büyük marketlerden alış veriş yapamayanların hikayesi oldukça çekici geliyor bana
yada bi başka projede ki bu noktada aranızdan arkadaşlardan da yardım isteye bilirim
örneğin bana yazdığınız şiirleri yollayabilirsiniz, bu şiirlerden ilham alarak ben de fotoğraf çakarim bence çok hoş olabilir şiirlerini kullanmama izin verecek arkadaşlar varsa onların da bişeyler yazmasını isterim açıkçası
yada böylefarklı fikirlere de açığım ama daha net cevapları tercih ederim
teşekkürler
Ã?ğrenimdeki insanları fotoğraflarıda güzel olabilir aslında. Ã?rneğin haberi olman kütüphanede çalışan birinin resmini çekebilirsin. Birde haberi olarak çekersin. Bu şekilde b,ir ilk okul, orta okul, lise, üniversite ve hatta Ã?ğretim görevlileri ve öğretmenlerin resimlerini de çekebilirsin. Eğer yaş ile gelen olgunluğuda fotoğraflarında yansıtabilirsen çok güzel olabilir bence.
Sanat olarak görüyorsan fotoğraf sergisini bence kendi istediğin konuda yap. Başkasının düşüncesine göre yaparsan doğru anları ve doğru pozları yakalayabileceğini sanmıyorum. Bence konunun ilginçliğinden çok en çok hangi fotoğraflara duygularını ve aklındakileri yansıtabileceğini bulmaya çalış. Bu zaten bildiğin ama fark etmediğin bir şey bence.
Ben fotoğraftan anlamam ve fotoğrafta çekmem. Sanatçı bir kişiliğimde yok. O yüzden benim söylediklerimi kaale almayabilirsin. Sadece düşünce istemişsin düşünce verdim dahada ileri gidebileceğimi sanmıyorum. Ama eğer sokaktaki herhangi bir kişinin fikrini istiyorsan işte ben o sokaktaki normal adamım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Ne kadar güzel olur bilmem.. Ama aklıma geldi ve paylaşayım dedim. Konu şafak olabilir veya günbatımı. Ama bence şafak daha güzel. Denizin ortasında bir evin çeşitli odalarında, şehir sokaklarında veya tepesinde dağın tepesinde. Ormanın sık ağaçları ortasında, belki su altında pazaryerinde lüks bir otelinin lobisinde tren garında otobanda gökyüzünde (uçakla çekilmiş) ayın üstünde veya Mars ta, tarlada parklarda köy meydanında hastanenin acil servisinde karakolda hapishanelerde bir savaş cephesinde büyük bir bankanın önünde limanda, bir gazetenin basım merkezinde , yani gazetenin basıldığı yerde, çölde kutuplarda, yaylada, ıssız bir şehrin hanında bir mağra içinde, futbol stadyumunda oyun parkında bir fabrika önünde ve benzer birçok yerde çekilmiş şafak vakti fotoğraflarını bir araya getirebilirsin. İlginç olur gibi geliyor.. En azından benim ilgimi çekerdi.. Başkaları nasıl bulurdu bilmiyorum ama... Eğer benimsersen daha başka mekanlar da düşünebilirim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Barabus bana sorarsan yazdıklarımı seçerim yine : liderlik, nefret yada fedakarlık ama seçim sende tabii herkes te bunları beğenmeyebilir... Ancak belirli meslek grupları yada toplumsal sınıfların (seyyar satıcılar, ögrenciler, polisler, garsonlar vs...) fotografları şahsen beni hiç çekmez çok istersem gider izlerim zaten onları. Bir kişinin sergiyi izlemesi için ona hayatta var olan, farkedilmesi güç ve birazda değişik şeyleri sunması gerektiğini düşünüyorum...
fotoğraf ölye bir büyüdür ki bilmediklerin bildik gelmeye başlar önce sonra farkına varmadıkların tanıdık derler ki insan fotoğraf çekerken gerçekten içten çekiyorsa fotoğraftakiyle beraber kendi ruhunun bir parçasınıda hapsedermiş filme
Ne çekersen çek nasıl çekersen çek yada nerde çekersen çek senin yeratıcılığın senin bakış açın bir şekilde yansıyacaktır filme
Al makineni çık sokağa ne zaman olursa ne zaman canın isterse
Gördüğün herşeyi çek ama laf olsun diye çekme senin gördüğün insanların görmedikleri yada görmek istemediklerini çek işte o zaman gerçekten fotoğrafçı olursun ......