Büyücü serisinde...

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

Büyücü serisinde...

Post by Ghost_OF_A_Rose »

arkadaşlar bu büyücü serisini okuyanınız varmı? varsa sizden bir yorum isteğim olaracak. bana Pug'u tanımlar mısınız? kendinize göre ve izlenimleriniz neler....>Pug ve Milamber aynı beden ama farklılıkları var öyle değil mi neler????
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

bu seriyi hala okuyorum ve bence çok güzel. milamber ve pugun aynı bedende yaşadıklarına ve faklı şeyler olduklarına gelince katılmıyorum. ikisi de pug ama milamber pug un eğitim görmüş ve belli konularda yönleendirilmiş hali. yani değişmiş. zaten hepiiz zamanla değişmiyormuyuz. onun ki biraz hızlı olmuş ama bilgelik ne kadar hızlı kazanılırsa o kadar iyi değilmidir.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

pug ve milamber

Post by gandalfoftheday »

Okuyalı biraz zaman geçti ma hatırladığım kadarıyla şöyleydi.
Pug iki dünyaya da ait ve iki ayrı varlık filan değil. Pug olarak dünyaya geliyor ama öteki dünyada milamber. her iki dünyanın büyülerini birleştirebildiği için milamber bir isimden çok bir saygı sözcüğü gibi kullanılıyor son kitapta (şu okulunu kurduğu). Sanırım bu nedenle biraz karışıyor işler. Aslında çok basit. Derin birşeyler aramanın gerekli olduğunu sanmıyorum.
Gerçi Martin Longbow derseniz işler değişir ya :roll:
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

abi bi kitabı daha çıktı galiba ama ben okuyamadım. o seriden hoşlandım ve okumayı düşünüyorum tabi satın alan güzide arkadaşım bana ne zaman getirmeye karar verirse. artık kısmet ne zamana bilinmez
güç amacın, k
AstYaNaX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AstYaNaX »

bencede milamber ve pug aynı kişiler ama kazanılan bilgelik hızlı olduğu için farklı anlatılmış genede güzel ve etkileyici.. halen okuyorum ve işlerin karışmasını büyük bir merakla bekliyordum ve bu so kitapta yani kiralık katiller kitabında işler karışıyo tanrıya şükürler olsun ki istediğimi alıyorum. Ama beni pugdan çok owyn ilgilendiriyo ne olsa oda benim gibi bir çaylaktı
acemiye yardım edin ki tanrılar sizi ödüllendirsin
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

aslında benim anladığım kadarıyla pug'un içinde çok kadim güçler gizli

kitap ilerlesede pug git gide güçleniyor milamberde ise bu güçlerin büyük

bir bölümünü çıkarmış durumda hem yüce sanatı hem de küçük yol

(yanlış olabilir) yapabiliyor owyn e gelince o başka bi hikaye

ama benim anladığım kadarıyla owyn'yi pug'a benzetmeye çalışmışlar

(içinde güç olup kullanamayan adam) ama kitaplar gerçekten okunmalı

denecek türden kitaplar tavsiye ederin devamını okumanızı 8O 8O 8O
AstYaNaX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AstYaNaX »

owyn neden seviyorum? deim ya benim karakterimde bir çırak yani ondaki özelliklerin bir çoğunu taşıyor ve başlangış ideal bir kahraman gözüyle bakıyorum ona.. çok şey öğretiyor bazen :) ama kitapları okumayanlar bir baksın hatta bakmaktan çok arayıp bulup okusunlar derim ben.. pugun durumuda farklılaşmaya başlıyo bana kalırsa.. Artık o hjiçbir işe karışmayıp sadece öğrencileriyle bişeler yapcakmış gibi geliyo sanki dinlenmeye çekilmiş yaşlı bir hoca gibi.. Kendi içinde bazı çelişkilerde yaşayabilir tsuranni dünyasındaki niteliklerini kaybetmek o derinden yaralayak gibi sanki..
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

o seride pug ın yanı sıra ve bence daha ekileyici olan valherular var...zamanında tanrılara kafa tutan bu ırk bence pug dan daha gizemli... her ne kadar başrol oynamasada tomas ın ve ashen-sugar ı asimile etmesi ve bunun aşamaları da inanılmaz.... o elindeki zırh kalkan ve KILIÃ? ile süper oluyor....

bilmiyorum o seride ki... ilk 6 kitabı okudum sadece.... beni en çok etkileyen valherular ve tomasın olayı vardı...

siz ne dersiniz....???
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
AstYaNaX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AstYaNaX »

Tomasın olayına söyleyecek tek bir söz bile yok en baştan ejderhayla karşılaşma olayı sonra savaşlarda çok yükselip elflerin içine girmesi sonradan bir ölümsüz olması elf karalicesinin kocası olması gibi kusur bulunamayacak olaylar var hep bir kaderin kimseyi rahat bırakmaması konusu bence.. hep bir şekilde senin hayatını değiştirecek bişele bulur kendine..
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

evet kitap bence tamamen kaderin oyunları üzerine yazılmış ve kaderin insan hayatını nasıl yerle bir edip yeniden yazabileceğini anlatıyor.
güç amacın, k
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Ghost_OF_A_Rose »

Evet kesinlikle bu yazılar ve kurgu bir insanın çevresinde ki ve kendi ruhundaki kader işlemesini nasıl boyayıp başka bir şey yaptığını anlatıyor
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

ya aslında tanrıların aracısı marcos du tomasın valheru olmasını sağlayan
pug onun sayesindeböyle oldu yani o adam da bişey var herşeyi başlatan o oldu bence o adamın ii daha bitedi ne dersiniz ben gidiyorum demişti ama bellimi olur
AstYaNaX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AstYaNaX »

haklısın belli olmuyo, kitapta artık olayları nasıl takip edicem diye karmaşa yaşamaya başlıycam diye korkmaya başladım
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

dert etme abi kitap sorunsuz anlaşılır bi şekilde bitiyo.
güç amacın, k
AstYaNaX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AstYaNaX »

yeminer wrote:dert etme abi kitap sorunsuz anlaşılır bi şekilde bitiyo.
merak ettimğimden soruyom en son hangi kitabını okudun ben kiralık katillerden sonra hiç bişe anlamadımda pugun adı bile tektük geçiyo o kitapta yoksa bu yakınlarda çıkan başka bir tane daha mı var da ben bilmiyom :cry:
Post Reply