Alternatif büyü okulari

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Post Reply
Demian
Kullanıcı
Kullanıcı

Alternatif büyü okulari

Post by Demian »

Arkadaslar benim alternatif büyü okularim var kendi fantazi gezegenlerim ve hikayelerim icin. Ã?rnegin
Beyaz: Isikla ilgili her türlü büyü. Iyilestirme baskalarinin büyülerini sezme ve kaldirma ile kalkan büyüleirnde uzmanlar.
Yesil:Doga ve elf büyüleri bu guruba druidlerde bazen girebiliyorlar.
Sari:Zaman büyüleri ve diger büyü okularinin ilk seviye büyülerinin zamana göre degistirilmis sekileri. Yanan eller yerine zamanin elleri mesala ve rakibin yanmasi yerine yaslanmasi veya yorulmasi. Daha güclü versiyonlarinida düsünsüm.
Gri:Bunlar dag ve toprak büyüleri ve genelde yari-cüce büyücü soyu tarafindan kullaniliyorlar ayrica büyüde dengeyi saglamak ve uygunsuz kullanimi engelemekte bunlarin görevi.
Mavi:Esyalari ve insanlari büyüleyen okul. Ã?rnegin bir askerin cesaretini artirmak veya cüneyit abimizin tarziyla basit tastan bomba yapmak bunlarin görevi. Savas büyücüsü olarak genelde parayla calisirlar.
Kirmizi:Ates ve yok etme ile ilgili okul bu. Aralarinda bazi ejderhalardinda oldugu söyleniyor.
Siyah:Beyaz'in tersi ve d&d de nekro olarak alabilecegimiz kisim.
Bunun disinda büyü okularina girmemis ve cirak-usta iliskisiyle yetisip grilerden büyü yapma yetkisi almis kahverengiler var. Bunlar bazen birkac okulun birden büyülerini yapabiliyorlar. Ayrica griler tarafindan yine taninmis sihirbazlar ve cadilar ile büyünün okularini tanimayan kanunsuzlarda var.
Lütfen fikirlerinizi ve gelistirmek icin önerilerinizi gönderin.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Büyü sistemleriyle ilgilenen biri olarak benim de hazırladığım bazı büyü okulları var.
Enerji: Enerjileri açığa çıkaran büyüler. Ateş, ışık, ısı olabilir.

Telekinetik: Görünmez güç alanları oluşturan ve kuvvet uygulayan büyüler.

Telepatik: Zihinsel büyüler.

Astral: Boyutlarla ve boyutlararası çağırmayla ilgilenen büyü dalı.

Dönüşüm: Maddelerin doğal yapısını fiziksel, kimyasal ve nükleer olarak değiştiren büyüler.

Sonik: Titreşimlerle ilgilenen büyü dalı. (Güzel şeyler çıkabilir, Daredevil'ı izlediyseniz bilirsiniz.)

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ben büyüyü okullara ayırmak yerine herkesin her büyüyü yapabildiği şekilde tercih ederim. Büyü için 5 bileşen gerekir simya, geometri, hareketler, maddeseller ve insan sesi. Bütün bubnlarda evrenin bütünün bir parçası olan ruhumuzun evrenin ruhuna olabildiğince yaklaşması ve büyüleyeceğimiz nesnenin ruhuyla ilişki kurabilmemiz için gereken bileşenler. Bunun da yanında büyü güçlendirmek için bilimden yararlanma filanda güzel olabilir.

Basit büyüler için bu beş bileşenlerin yeterli seviyeye getirilmesi ve büyünün birinden öğrenilmesi yeterli oluyor. Ancak karmaşık bir büyünün öğrenilmesi için hem büyü için gereken 5 bileşende yeterli seviyeye gelinmesi gerekiyor, hemde o büyünün temelini oluşturan göreceli olarak daha basit büyülerin bilinmesi gerekiyor.

Filan falan işte.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Belirtmeyi unutmuşum, bu büyü okullarını düşüneli 6 ay falan oluyor. O zamandan beri büyüyle ilgili fikirlerim oldukça değişti -ki "Fantastik dünyalar ışığında süze göre büyü nedir?" başlığından da görülebilir ama o da değişti.. : )

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Ne yönde değişti? D&D nin büyü sistemi çerçevesinde bir değişmemi bu? Yoksa kendi kafamdaki sistemi geliştirdimmi diyosun?
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Ben şahsen büyü okullarının varlığını pek sevmiyorum. Fikrimce büyü bir bütündür ve ayrılmamalıdır. Büyüyü hem okul olarak hem de ak büyü-kara büyü şeklinde ayrılmasına karşıyım. Bana kalırsa büyünün ne olacağı, tamamen onu hangi amaçla kullandığına bakar.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Necros_Spellweaver wrote:Ben şahsen büyü okullarının varlığını pek sevmiyorum. Fikrimce büyü bir bütündür ve ayrılmamalıdır. Büyüyü hem okul olarak hem de ak büyü-kara büyü şeklinde ayrılmasına karşıyım. Bana kalırsa büyünün ne olacağı, tamamen onu hangi amaçla kullandığına bakar.
Amaç dedin Necros. Amaç birdir, ya amaca ulaşma yolları?

Hani birisini öldürmek için fiziksel saldırı büyülerini de deneyebilirsin, farklı mistik yollarla da deneyebilirsin(mesela onun üzerine muskalanmış bir bebeğe iğneler batırarak). Sonuçta adamı öldürmüş olursun. Amaç birdir, ama onu öldürme yöntemin pek çok. Bu durum büyünün çeşitliliğini ortaya koymaz mı?

Aslında bu da, büyü kullanımının esnekliğine ve dolayısıyla gruplanmasına yol açıyor. Böyle düşünüldüğünde büyü okullarının ya da alt gruplarının varlığı pekte saçma gelmiyor. Büyüsel gücü büküyorsun, ama ama onu ne şekilde ortaya koyuyorsun? Büyü okulları mantığı yönünde bakacak olursak buna verilecek cevap bizi sonuca ulaştırır.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Eldarin wrote:Ne yönde değişti? D&D nin büyü sistemi çerçevesinde bir değişme mi bu? Yoksa kendi kafamdaki sistemi geliştirdim mi diyosun?
Başlarda bu okulları yazdığım zamanlarda DnD üzerine bir şeyler yapmayı planlıyordum. Ama sonradan DnD'nin büyü sistemine yama yapmamaya karar verdim. "Fantastik dünyalar ışığında süze göre büyü nedir?" başlığında yazdığım büyü sistemini oluşturdum diyar bağımsız olarak ama ondaki eksikleri de fark ettim. şimdi WoD'daki gibi bir sistem üzerinde çalışıyorum. Aslında sistemi oluştururken WoD'un sistemini bilmiyordum ama sistemimin WoD'dakine benzediğini söylediklerinde fark ettim. Yani kendi kafamdaki sistemi geliştirdim ama hâlâ önümde çok yol var.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Eldarin wrote:
Necros_Spellweaver wrote:Ben şahsen büyü okullarının varlığını pek sevmiyorum. Fikrimce büyü bir bütündür ve ayrılmamalıdır. Büyüyü hem okul olarak hem de ak büyü-kara büyü şeklinde ayrılmasına karşıyım. Bana kalırsa büyünün ne olacağı, tamamen onu hangi amaçla kullandığına bakar.
Amaç dedin Necros. Amaç birdir, ya amaca ulaşma yolları?

Hani birisini öldürmek için fiziksel saldırı büyülerini de deneyebilirsin, farklı mistik yollarla da deneyebilirsin(mesela onun üzerine muskalanmış bir bebeğe iğneler batırarak). Sonuçta adamı öldürmüş olursun. Amaç birdir, ama onu öldürme yöntemin pek çok. Bu durum büyünün çeşitliliğini ortaya koymaz mı?

Aslında bu da, büyü kullanımının esnekliğine ve dolayısıyla gruplanmasına yol açıyor. Böyle düşünüldüğünde büyü okullarının ya da alt gruplarının varlığı pekte saçma gelmiyor. Büyüsel gücü büküyorsun, ama ama onu ne şekilde ortaya koyuyorsun? Büyü okulları mantığı yönünde bakacak olursak buna verilecek cevap bizi sonuca ulaştırır.
Büyü okullarını ben de pek sevmiyorum aslında. Üzerinde uğraştığım sistemimde de okul yok. Büyü birçok şekilde yapılabiliyor farklı sistemlerde hatta aynı sistemlerde bile, ama bir büyü sonsuz farklı şekilde yapılabilir. Bu yüzden okul yerine büyücünün tercihine bırakmak daha mantıklı geliyor bana.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Post Reply