---
Crysania- Raist, Raist! Nereye kayboldun yine?
Raistlin- Aman, geliyor. Ne yapacağım şimdi?
C- Demek buradasın. Dur bakıyım. Sen benden bir şey saklıyorsun yine.
R- Yok valla karıcım, saklamıyorum bir şey.
C- Ã?ekil bakayım, çekil. Aman Tanrım. Paladine beni kutsa.
R- Hayatım açıklayabilirim.
C- Çok büyük hayal kırıklığına uğradım. Çok kalbim kırıldı Raist. Senin hiç utanman yok mu?
R-Yok hayatım, sadece tozlarını alıyordum, o kadar.
C- Ben sana onlara dokunmayacaksın demedim mi? Ha, demedim mi? Büyü müyü yok sana bundan sonra demedim mi?
R- Ama hayatım...
C- Bana hayatım deme. Hani beni daha çok seviyordun, hani bir daha büyü yapmayacaktın?
R- Tabi ki seni daha çok seviyorum hayatım. Ama bak artık çalışmam gerek.
C- Nedenmiş o?
R- Neden mi? Ã?ünkü o kıytırık çırak Dalamar bile beni geçti, artık benden daha güçlü. Artık bütün kitapları onun için yazıyorlar. Fan kulübü bile varmış. Ayrıca süper bir kulede yaşayıp deli gibi para kazanıyor. Bütün karizmam dağıldı. Herkes benim için Raistlin the looser diyor. Bıktım artık tamam mı, bıktım.
C- Ama sen de benimle evlisin hayatım. Bu daha güzel değil mi?
R- Ya, tabi.
C- Efendim?
R- şey yani tabi ki de, ama işte bazen eski günlere özlem duyuyor insan. Ne günlerdi be? Kimse önümde duramazdı, bana bakan tir tir titrerdi. Paraya para demezdim, lüks içindeydim. Bütün kızlar peşimden koşardı.
C- Ne?
R- şey yani, birkaç büyü öğretmem için.
C- Hadi hayatım, boşver artık şu büyüyü. Arada sırada ocağı, şömineyi yakmana izin veriyorum ya, yetmiyor mu? Bunlarla idare ediver sen de.
R- Ama ama...
C- Aaaa Raist, kızıyorum artık ama. Zaten ne için geldiğimi de unuttum. Hah! Git hemen oğlumuzun altını değiştir. Ama geçen seferki gibi onu kurbağaya çevirme. Hatırlarsan büyüyü bozmak için taa Par Salian’a kadar gitmiştik.
R- Nasıl unutabilirim ki, rezil olmuştum. Kim bilir içinden ne kadar gülmüştür. Ama sen de çalışmama izin vermiyorsun ki! Biz de insanız, unutuyoruz zamanla.
C- Madem insansın, işlerini insan gibi hallet. Büyü kullanma sen de. Sonra da bulaşıkları yıkayıver, çok birikti. Ben komşuya çaya gidiyorum.
R- Peki hayatım, emrin olur.
R- Oh be sonunda gitti. Dur bakıyım, nerede o kitap? Hah! Yeni Başlayanlar İçin Büyü Teknikleri. Fireball için ellinci sayfayı açalım. Büyü için ellerinizi göğsünüzün önünde ileriye doğru tutun, dirseklerinizin yetmiş derece kırık olmasına dikkat edin. Hmm...