Blind Guardian - A Twist In the myth (Yeni albüm)

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Post Reply
Efla
Site Admin
Site Admin

Blind Guardian - A Twist In the myth (Yeni albüm)

Post by Efla »

Aslında tartışılmıştır yorumlara bakayım dedim. Başlık açılmamış. Bu kadar BG sever varken şaşırdım ve alayım dedim. Dinleyenlerin yorumlarını alabilir miyim?

Image
1. "This Will Never End" – 5:07
2. "Otherland" – 5:14
3. "Turn the Page" – 4:16
4. "Fly" – 5:43
5. "Carry the Blessed Home" – 4:03
6. "Another Stranger Me" – 4:36
7. "Straight Through the Mirror" – 5:48
8. "Lionheart" – 4:15
9. "Skalds and Shadows" – 3:13
10. "The Edge" – 4:27
11. "The New Order" – 4:49
12. "All the King's Horses" – 4:13 (Japanese Bonus Track)
13. "Dead Sound of Misery" – 5:18 (Digipak Bonus Track)

Kendi yorumuma gelince. Kötü bir albüm diyemem ama Eski tadı alamadım sebebini ise tam çözmüş değilim. Eskisi gibi beni gaza getiripp kendimi şarkıları söylerken bulamıyorum. Ayrıntılı yorumu daha sonra yaparım.

Ama albüm kapağı süper olmuş. En iyilerinden...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Eskisi kadar güzel olmasa da içinden çok beğendiğim şarkılar olmuştur. 'This Will Never End' ve 'Otherland' gibi....

Bu arada kapağı göremedim ben birisi link verebilir mi?
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Image

Ben albümü bayağı beğendim. Eskisiymiş yenisiymiş ayrım yapmadan Blind Guardianların arasına karıştırdım dinliyorum.

Skalds and Shadows, Fly, Turn the Page, The Edge, Another Stranger Me ise oldukça güzel parçalar benim gözümde.

Albümü dinleyemeyenler, LastNightmare'a üye olup aşağıdaki adresten albümü indirebilirsiniz;

http://lastnightmare.com/forum_posts.as ... lind+twist
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

şindi eski Blind Guardian albümleriyle karşılaştırma gafletine kesinlikle düşmemeli (özellikle Nightfall in the Middle-Earth gibi bi mihenk taşı çıkarmış bi gruptan bahsederken). Albümde yeni davulcu bozması arkadaşımız sevgili Frederik Ehmke beklediğimden iyi bi performans sergilemiş açıkçası (son İstanbul konserinde felaketti, gerçi tüm grup ve organizasyon da öyleydi..). Albümde öne çıkan parçalar son singleın title tracki Fly ve aynı single'da akustik versiyonu bulunan Skalds and Shadows'un orjinal versiyonu. Skalds and Shadows'u baya beğendim ben, orkestral çok daha iyi olmuş. Single'a akustik versiyonunu koymalarının içindeki mesajın "ahanda bittik gittik diyenlere cevap, işte ikinci bi "Bard's Song" yaptık" olduğunu düşünüyorum. Fly rezalet bi şarkı. Another Stranger Me'ye klip fln çektiler klip baya güzel gerçi ama pek Bılaynd Gardiyın gibi diyl yani, bi tuhaf.. ama güzel beğendim, şarkı da sağlam.

Lionheart, The Edge, Otherland benim beğendiğim diğer parçalar. Hansi'nin artık yavaştan o güzelim sesini yitirdiği apaçık ortada, zaten konserde de bütün setlist'i detone söylemeyi başararak vokaline yeni bi boyut kazandırmıştı. Albüm güzel, ama genel anlamda eski albümlerin prodüksiyon kalitesinde diyl artık son Blind Guardian albümleri... zaten Thomen de bu yüzden bıraktı ya grubu.. :/
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

lead gitarın tekar öne çıkmasıyla "modern zaman blind guardian soundu"na tekrardan yaklaşmış bir albüm diyebilirim. kesinlikle a night at the opera'dan daha iyi ve daha BG bir albüm bu; ama ne NitME gibi modern zaman BG şaheseriyle, ne de somewhere far beyond gibi oldschool BG ile kapışabilecek bi albüm değil.

bu albümde sevindiğim bir diğer nokta ise yeni baterist ehmke'nin sırıtmayışı oldu. neticede her babayiğit BG çalamaz. ha, bi de konserde dinlemek lazımdı ama gidemedim izmirden, kusura bakmasınnar.

favori parçam da otherland, yazmadan geçmiş olmayayım.
War, war never changes...
Post Reply