MUD: Multi-User Dimension/ Tamamen -text-bazlı- (Resim, çizim, vs yok yani) bir MMORPG.
Kendi kategorisinde bir numara değil ama sanırsam gene de Dünya'daki en iyi üç-beş Rol yapma üzerine kurulmuş oyundan bir tanesi (Otomatik quest alayım, gidip 20 tane 7 kafalı kurbağa ayaklı kardanadamı öldüreyim sonra bana %17.2 chance 6.9 zehir zararı veren silah alayım yok). Oyun Osgiliath düşdükten, Yüzüklerin Efendisi Roman'ından 300 sene önce, Minas Tirith ve Minas Morgul arasındaki çatışmalar zamanında geçiyor.
Ya Gondor'da Minas Tirith ve Pel-Anorien düzlüklerinde; ya da Witch King'in kurduğu Tul Erendor denilen yeni bir yerleşim yeri ve Ithilien'de karakter seçebiliyorsunuz.
%100 rol yapma oyunu. Karakter dışı konuşmalar yok gibi bir şey. Oyun tamamen karakter canlandırma.. vs. DM'ler iyi, yardım sever... hiç haras ve ukalalık görmedim. Zaten çok bulaşmamaya çalışıyorlar. İlginç ama eğlenceli bir crafting sistemi var.
Ã?yle non-stop heyecan, macera falan yok. Orduya girerseniz daha bir hareketli, Tul Erendor'da ne yapıyorlar tam bilmiyorum, ama işte goblinler, korsanlar, black numedianlar falan ne yapıyorsa onları yapıyorlardır.
Karakter ölünce, gidiyor. Ã?yle yeniden canlanma falan yok.
Çok iyi bir oyun.. ama .. tam anlamıyla bir hayat yaşıyorsunuz, yani kahramanlar gibi değilsiniz.. Tabi arada bir kahramanlar çıkıyor ama az.
Ne demek istiyorum:
Ben Anduin Irmağı'nın kenarına kurulmuş bir çiftlikte farmhand olarak çalışıyorum. İşte sütten yağ yapmak ve günlük yumurtaları toplayarak yaşamımı sağlıyorum. Yaşlıca iki koca eskitmiş bir çiftlik sahibem ve onun sağ kolu olan birisi var. Bir tane daha çalışan var o da toprakla ilgileniyor daha çok. Toprak ağasının vergi toplayıcınlardan iki tanesi benim karakteri hiç sevmiyorlar gelip geçip beni sorguluyor pis herifler, ama çiftlik müşterilerimizden Minas Tirith'deki bir hanın çalışanlarıyla aram bayağa iyi, bana bedava bira ısmarlıyor, her mal sevkiyatında. Komşu farmdaki oduncu garip bir adam, sürekli benim karakter hakkında dedikodu falan yayıyor.... vs.. vs.. (Bu söylediklerimin hepsi oyuncu tabi. Bir de dediğim gibi ben böyle bir karakter seçtim hani asker falan olanlar var, süvariler, scoutlar (Pel-Tirith), foot-soldiers(Pel-Dagor) falan.. neler yapıyorlar tam bilmiyorum ama çok havalılar..en azından isimleri karizma, heh.)
Anlatacak çok şey var, ama anlatıkça değersiz olmaya başlıyor..zaten ilginize çekmişse heralde şimdiye kadar çekmiştir.
UYARI: İYİ İNGİLİZCE VE Ã?ğRENMEK İÃ?İN SABIR GEREKİYOR! (Gerçi bir ton döküman ve yeni gelenlere yardım için gönüllü olmuş bir sürü oyuncu var)
İlgilenen olursa www.middle-earth.us help filelarında ve forumunda fazlaca bilgi mevcut.
Middle Earth RPI MUD: Shadows of Isildur
-
Anchorite
- Kullanıcı

Middle Earth RPI MUD: Shadows of Isildur
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")