OKS...

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
darkelven
Kullanıcı
Kullanıcı

OKS...

Post by darkelven »

Ã?nce adı Lgs olan ve Ã?SS `nin ellerinden öpen, hayatta bi defa girilen,insanı makineye çeviren, tehlikeli bir yolculuğun adı olarak gördüğüm OKS`yi bu yıl atlatanlar kurtuldu, hepsini tebrik ediyor, kıskanıyor ve gelecek sene gireceğim ve seneye siteye giremeyeceğim için kara kara düşünüyorum. :( :D

Bu sene değişen sınav sistemiyle artık karne notları da yüzde 25 etki ediyor, o yüzden başımız yanacak gibi.Ã?ünkü bazı okulların ortalamalarını yükseltmek amacıyla öğrencilere kıyak geçeceği görüşü hakim.Özel ders adı altında öğretmenlere verilen rüşvet ve karneye sözlü notunun yüz düşmesi gibi 'esrarengiz' olayların önüne nassı geçecek Hüseyin Ã?elik amca merak etmekteyim. :D

işte bu seneki sınavın soruları ve cevap anahtarı gazetelerden bir gün önce pdflemiş ntv, sağolsun :) ... http://www.ntvmsnbc.com/news/410624.asp
''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''

Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...

drow atasözü
Mustiman
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mustiman »

Bu sene giren biri olarak öncelikle herkesin bu sınavı yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Artık siteye girmemde bir engel olmadığından çok mutlu olduğumu da belirtmeden duramayacağım. Diğer girenlere geçmiş olsun diyerek düşüncelerini öğrenmek isterim.
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Neden herkesin bu sınavı yaşaması gerektiğini düşünüyorsun Mustiman???Evet belki şuan ki Türkiye şartları bunu gerektiriyor olabilir ama neden bütün insanlar benim VE senin gibi oks ve öss stresine girsinlerki???

Her sene dershanelere milyarlarca para yatırılıyor.Zaten ülke ekonomisi belli insanlar açlık sınırında ama çocukları okusun diye kahrolası dershanelere gönderiyorlar.Sonuç???Kimisi istediğini elde ediyor peki ya diğer kısım???Giden onca paraya yazık değil mi???

Belki ben bu sınavı başarıyla geçtim ama geçemeyen o kadar çok arkadaşım oldu ki şu an onlar okumuyor sokaklarda dolaşıp iş arıyorlar ve biçoğu işsiz güçsüz.....
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
BLACK HAND
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BLACK HAND »

Bu sınavı geçeli 2 yıl oluyo arkadaşlar ne demek olduğunu iyi bilirim ama son günlerde çok hazırdı ve rahattım bende başarılı şekilde geçtim bencede bu sistem yanlış önümde öss var benimde
Forest Metal Is Immortal..
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben de kurtuldum bugün sınavdan, kurtulan heerkesi tebrik ediyorum
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Argay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Argay »

2 sene önce girdim.hiç bişey hatırlamıyordum.ama kuzenim bu gün girdi ve yanındaydım.eski günlere döndüm.hiç heycanlanmamışım onu farkettim.biraz soğuk kanlıyım daha doğrusu hiç bişeyi önemsemiyormuşum.sonuçta türk eğitim vakfı anadolu lisesini kazandım çok da mutluyum.
Mustiman
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mustiman »

Bu olayı yaşaması gerektiğini söylüyorum çünkü o atmosfer gerçekten yaşanan birçok şeyden farklı. Ancak ben bu sistemi çok onayladığım söylenemez. Benim de birçok arkadaşım var şu anda öyle ve ben de çok üzülüyorum ancak o andaki hislerin yaşanması gerektiğine inanıyorum. Belki başka bir şekilde ama yaşanmalı. Yorumlarınızı hala bekliyorum.
darkelven
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkelven »

Kendi açımdan değil de tüm dünya açısından bakarsam kesinlikle katılmıyorum.
Ã?oğu avrupa ve amerika ülkesinde bu kadar 'sert' fen ve matematik eğitimi verilmiyor.Lise yıllarında pozitif bilimlere ağırlık veriliyor.İlk öğretim çağında ise çocuklara daha sözel bir eğitim uygulanıyor.

Bizim ülkemizdeki sistemin yanlışlığından sosyal bilimler ikinci plana atılıyor ve işte bu yüzden kültürsüz, dünya tarihini bilmeyen, siyasetten anlamayan afedersiniz ''hödük'' gibi bi nesil çıkıyor ortaya.İlerleyemememizin nedeni bence budur.Eğitim düzelmedikçe ülkenin başından o hortumcular eksik olmaz.Pozitif bilimler, öğrencilere gerçekten bunların hakkını verecek yaşa geldiklerinde ağırlıklı olarak öğretilmeli yönünde düşüncem.

Sistem baştan yanlış eğitim alanında...

drow atasözü
BLACK HAND
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by BLACK HAND »

darkelven wrote:Kendi açımdan değil de tüm dünya açısından bakarsam kesinlikle katılmıyorum.
Ã?oğu avrupa ve amerika ülkesinde bu kadar 'sert' fen ve matematik eğitimi verilmiyor.Lise yıllarında pozitif bilimlere ağırlık veriliyor.İlk öğretim çağında ise çocuklara daha sözel bir eğitim uygulanıyor.

Bizim ülkemizdeki sistemin yanlışlığından sosyal bilimler ikinci plana atılıyor ve işte bu yüzden kültürsüz, dünya tarihini bilmeyen, siyasetten anlamayan afedersiniz ''hödük'' gibi bi nesil çıkıyor ortaya.İlerleyemememizin nedeni bence budur.Eğitim düzelmedikçe ülkenin başından o hortumcular eksik olmaz.Pozitif bilimler, öğrencilere gerçekten bunların hakkını verecek yaşa geldiklerinde ağırlıklı olarak öğretilmeli yönünde düşüncem.

Sistem baştan yanlış eğitim alanında...
Tamamen haklısın kendi uğraşlarımızla hödük halden çıkabiliyoruz biraz çıkan çok az genede :) ama sistem bu naparsın ya yurtdışı yada katlanmak.
Forest Metal Is Immortal..
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

ben sitede ortaokulda okuyanlar olduğunu bilmiyodum :-o :|

Geçmiş olsun hepinize.
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Sonuçta bir sınav olacak arkadaşlar. Türkiye'de bütün okulların aynı seviyede olmasını bekleyemeyiz.

İyi okullara da sınavla mı girmek istersiniz yoksa tombala ile mi? Bin tane fesat, hile ve rüşvet karıştırılacak bir kurra yöntemi ister miydiniz? Ben istemezdim.

Yani sınav olacak bu şart. Ama sorun sınavın düşünmeyi öğretmemesinde. Bütün başarınız belirli bir soru tipini sınavdan önceki zamanda binlerce kez çözüp hız kazanıp sonra sınava girince soru tipine göre ezberden, omurilikten ne yaptığını bile bilmeden soruyu çözmek.

Bu yüzden zaten bilim adamları yetiştiremiyoruz. İcatlar 5 şıklı bir soruyu çözerek yapılmıyor çünkü.

Ben Alman Lisesi'nde okudum. Belki bir karşılaştırma olur diye Almanya'da Ã?niversite sınavının nasıl yapıldığını söyleyeyim.

Abitur denen bir sınavları var. Olgunluk sınavı anlamına geliyor. Almanca, Bir yabancı dil, Matematik, Fizik fix ayrıca birde Biyoloji ya da Kimya'dan birini seçiyorsunuz. Sınav okulda öğretilen müfredattan yapılıyor. Sınavı sizin kendi okul hocanız yapıyor ve bütün okulların sınavı birbirinden farklı.

Sınav yaklaşık 6 saat sürüyor. Mesela Matematikten eni topu 4 tane soru soruluyor size. Bu arada yanınızda formül kitapçığı ile giriyorsunuz. Açın bakın.

Ama öyle zor ve uzun 4 soru soruluyor ki, soruları isterseniz 1 gün önceden öğrenin, bilmiyorsanız yapamazsınız. Doğru sonuca ulaşmanıza gerek yok. Gidişinize, yönteminize de puan veriliyor. Sınavda isterseniz arada çıkın dolaşın, kantine inin yemek yiyin, sigara için... Bu kadar rahat bir sınav. Ama dışardayken kağıda kaleme dokunmak yasak.

Sınav bitince hocalar kağıtlarınız topluyor ve bir zarfa koyuyor. Siz de üzerine imzanızı atıyorsunuz.

Sonra notunuz hocalarınız tarafından kontrol ediliyor. Sınav Almanya'ya gönderiliyor ve okulunuzda yapılan sınavın denkliği ve hocanızın verdiği not onaylanıyor. Bunun bir de sözlü faslı var. Onu da hocalarınızla ve müdür seviyesinde bir gözlemci ile yapıyorsunuz. Abitur yaklaşık 2 hafta süren bir sınavlar ve sözlüler silsilesi.

şimdi bunu Türkiye'de yapabilir misiniz? Hoca rüşvet yer, sınavı kendi yazar gönderir. Ã?ğrenci bir şekilde sınavı başkasına çözdürür, hoca sözlüde müdürle de anlaşıp bol not veriri vs vs...

Peki Almanya'da neden yürüyor? Ã?ünkü Ã?niversiteler boş. Gidenler de bitiremiyor. Ã?ünkü her üniversiteye girenin bitirmesi diye bir kaide yok. Ã?niversite bitirenler de zaten 6 senede bitirebiliyor en erken ve gidip ARGE yapıyorlar. Bir insan Ã?niversiteye gidiyorsa ya akedemisyen olmak, ya da gerçekten işin ARGE kısmını yapmak ya da tıp okumak için gidiyor. Onun dışında iş hayatına yönelik bir şey yapacaksan meslek liseleri var.

Bu yüzden de adamların sınavı düşünmeye yönelik. Bu sınavı istersen kolpa ve kopya ile geç, zaten kafan basmıyorsa bitiremiyorsun Ã?niversiteyi. Adamlar için fark eden bir şey olmuyor. Ama bizde bir şekilde kapağı atarsan afla mafla öyle ya da böyle bitiriyor. Bu yüzden de Ã?niversite mezunları işsiz geziyor zaten.

180 tane soruyu 360 dakikada çözdürmekle ancak hamal yetiştirirsin. Önemli olan 6 saatte 4 soru çözebilmekte. İşte o soruyu çözebilen adamlar bilim adamı olup yeni bir şeyler bulabiliyor zaten...

Haa bu arada bir şey daha söyleyeyim. Abitur'u bir kere kazandıktan sonra ömür boyu geçerli. İstersen 40 yaşında git okumaya başla. Gel istediğin zaman Ã?niversite oku diyor adam sana yani... Sen bu işi başarabilecek yapıdasın bana göre diyor.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
darkelven
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkelven »

Bizim belki de genlerimizden gelen :D bir kolpacılığımız nedeniyle gelişemedik, gelişemiyecez, paranın kontrolüne sahip olanlar kendilerini kurtarıp halkı düşünmedikçe, paraları halkın çıkarları için değilde,kendi menfaatleri için harcadıkça herşeyimiz eksik veya çarpıtılmış kalacaktır...

drow atasözü
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Bende sınavın olması gerektiğinden yanayım ama bu şekilde değil.Bogus un verdiği örnek Türkiyede yapılabilirmi evet yapılabilir ama önce ekonominin iyi olması gerek.Sorunlar daha çok sorun doğuruyor yani....
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
NightShade
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NightShade »

Galathiniol wrote: Her sene dershanelere milyarlarca para yatırılıyor.Zaten ülke ekonomisi belli insanlar açlık sınırında ama çocukları okusun diye kahrolası dershanelere gönderiyorlar.Sonuç???Kimisi istediğini elde ediyor peki ya diğer kısım???Giden onca paraya yazık değil mi???
Sana katılıyorum..Dersanede hiçbir şey öğrenilmiyor..Ã?ğrenilmiyor arkadaşım..Hocalar soğuk..
Hadi alın şu fotokkopileri X+Y+Z=210+975
Peki Z'nin karekökü nedir?

Köküne kadar küfretmek istiyorum dersanedeki hocalara.Okulda öğretmediklerini dersaneye gelenlere öğretiyorlar.Yazıklar olsun *@!:,;?*0*0980(/)(=/&(='lara!
i wonder do deaf schizophrenic people hear voices..i never asked them..<br>
Hakikatli-Torm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hakikatli-Torm »

Bence bi sınav gerekli çünkü okuyan her çocuk ortaokuldan sonra iyi bi liseye gidemez mümkün değil bu. Ve bu ayrımı da dershanler falan değil kişinin kendisi belirliyor. Ama dersanelerde gerekli çünkü insana pekçok katkısı oluyo. Dersane olmasıydı geçen yıl kazanırmıydım bilmiyorum.
Arenasında kör savaşçı, ellerinde yok silah, siyah karnalık ortasında savaşıyor, zor...
Post Reply