Sınavdan Bıkanlar İçeri......

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Post Reply
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Sınavdan Bıkanlar İçeri......

Post by Aegron Linwelin »

Sınav sınav sınav nereye kadar herşey heryer bir sınav artık sınavdan bıktım diyenler buyursun içeri. Herkes içini döksün bir nebze rahatlamak için.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Sınavdan bıkan üniversite öğrencileri.... Hadi bakalım fikir üretin... Catboyla yaptık bu beyin cimnastiğini sizle de yapalım.. Elbette daha çok erken ama üniversite öğretim üyesi olma durumum var her şey yolunda giderse... Sınava alternatif değerlendirme yolları var mı aklınızda... Ne yapılmalı sizce....

Lise ve ilkokul tabii başka bir durum ama en azından üniversite için konuşalım tartışalım...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Ã?ğrencilerin değerlendirmeleri sadece sınava bağlı kalmamalı bence. Ders de sorduğu sorulardan ders ilgisinden ve özel yeteneklerinden de öğrenci not almalı ki diğer öğrencilerden bir farkı olsun değilmi? Yetenek, bilgi ve avantajlarını kendi için kullanması bence hem eğitim sistemi hemde öğrenci için en uygun olanı ki bu sayede çalışan ile çalışmayan arasındaki farkı öğretmenlerinde gözlemlemesi daha kolay olacaktır. Dersde belki öğrencilerin sınıf içi performansını takip etmekte zorlanabilir ama ek görevlere katıllması(o ders ile ilgili) ona artı not olarak dönmeli. Bu sayede öğrencilerin eetkinliklere ve derse katılımı arttırabilir.

Bu arada şimdiden hayırlı olsun Firble. İnsallah bir problem çıkmaz ve istediğin yerlere kavuşursun.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bu konuda birkaç şey yazmak lazım Aegron. Ek görevler konusu ile ilgili öncelikle... Bunu lisede bir hocamız yapmıştı. Konferans gibi bir şey verecektik sınıf olarak. Düzenleme görevi benimdi. Ben iki üç kişi katılır diye kendimi ayarlamıştım çünkü kimsenin ilgisini çekecek bir şey değildi. Hoca sınıfta katılanlara ek not vereceğim deyince sınıfın yarısı katıldı.

Tabii adamlar not için katıldılar, böyle bir şeyi yapmaktan hoşlanacakları için değil. Böyle bir iş de not için yapıldığında ne yazık ki verimlilik alınamıyor. Ã?yle de oldu.

Kısacası belirli aktivitelere notun girmesi o aktivitenin gayriresmi çöküşü anlamına geliyor. Ã?ünkü o aktiviteye o işten hoşlanmayan insanlar giriyor ve o insanlar aktiviteyi olabildiğince kısa kesmeye ya da bozmaya çalışıyorlar... Bu konuda demek hala doluymuşum ki bu kadar yazdım.. : )

İkincisi yetenekler... Aegron mesele de bu zaten... Bir makine mühendisliği bölümü hocası öğrencinin makine mühendisliğini yapmak için gerekli yetenek, dikkat ve isteği kazandığını sınav yapmadan tespit edebilse zaten sınava gerek olmayacak. Ancak nasıl görülebilir ki bu durum...

Mesela ben edebiyat hocamızı zamanında okumamız gereken bir kitapla ilgili sınav yapmak yerine sınıfta tartışma konusunda ikna etmiştim. Tüm sınıf tartışmaya katıldığı sürece o da en azından kitaplarla ilgili sınavlar yapmamıştı.

Dersi ilgi ap ayrı bir konu.... Açıkçası bu konu en çok kavga edilen konulardan birisidir. İlgili ya da ilgisiz öğrenci nasıl ayırt edilir ki. İlgili durmadan konuşan öğrenci midir? Sorulan soruları bilen öğrenci midir? Ya ilgisiz öğrenci çekingen olduğu için ilgisizse...

Bunu da ek bir not alanı değil.. şu kanaat denen yani ilgili olanlara bir miktar ek not getiren ilgisizlere hiçbir zararı olmayan şekilde değerlendirmek faydalı olabilir. Lisede tabii üniversitede doğrusu emin değilim.

Sanırım üniversitede işler bölüme göre olmalı. Ã?rneğin tıp... Ani kararlar ve soğukkanlılık gerektiren bir alan... Ã?yleyse belki birinci sınıfta değil ama üçüncü dördüncü sınıfta sınavlar dar bir alanda ani kararlar vermeyi de gerektirmeli...

Mühendislik ekonomide ise sınav sisteminden ayrılabildiğince ayrılmalı bence öğrenci... Araştırma tasarım deneyler belki mühendisliğin ilk iki senesinde bir parça işçilik... Bunlar bence değerlendirme kıstasları olmalı.

Genel olarak da ödevlerin sınavlardan daha beter de olsa uygun uygulandığında daha iyi bir sistem olduğunu düşünüyorum çünkü ödevi yaparken insan çalışıp açıklarını kapatabiliyor. Oysa sınav hatırlayıp hatırlamama ve o kısıtlı sürede verimli olabilmeye bağlı şekilde sonuç veriyor.

İlle de sınavlar olacaksa da bence çok olmalı böylece birbirlerinin açıklarını kapatabilmeli.

Belki en sonunda bu çok sayıdaki sınavların ortalama notu yerine geçebilecek tek bir büyük sınav olabilir...

Eh biraz fikir cimnastiği yaptım hadi katılın siz de...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Post Reply