Yabancı(Outlander)
Yabancı(Outlander)
700'lü yıllarda, Norveç'de geçiyor film arkadaşlar. Konuya çok girmek istemiyorum. Dünya dışı bir uygarlıktan Kainan isimli birinin gemisi düşüyor İskandinavya'ya, devamında harika bir kurgu var. Kesinlikle öneririm. İzleyenler varsa yorumları bekliyorum.
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Haklısın epey yetersiz sahne vardı Saco.
Ama kurgu olsun, oyuncular olsun müthişti. Yeterli olmayan sahneleri unutturdular bana. Kainan, Freya, Rothgar, Boromir, Wulfric, hepsini çok beğendim. Sağlam sahnelerde yok değildi.
Film müzikleri de fena değildi ama daha sağlam birşeyler olsaydı tadından izlenmezdi o film =) Bu arada en güzel Pagan kızı diye bir başlık vardı ya, aklıma gelmişken oraya gidip derhal Freya yazıyorum 
Code: Select all
Kalkan yarışındaki akrobasiler, moorwenler falan dikkatimi çekti benim. Code: Select all
Dağdaki şelale sahnesi, moorwen gezegenine saldırı sahnesi filan hoştu bence.Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Bende izledim ama beğenmedim ya. Yani ne bileyim kalkan yarışı fln hoştu ama genel olarak biraz saçma geldi bana. O kadar medeni bir toplumdan gelen adamın savaşmaktan hiç anlamaması gerekiyor bence (kılıç-kalkan vs.) Freya da o kadar güzel değildi. lömbüdük hatunun tekiydi
gözleride lensti :schemes:
-
Lord_Feanor
- Kullanıcı

kurgu, oyunculuk, mekan vs. olarak fena değildi ama bütün filmde uzaktan yakından iskandinava benzemeyen iskandinavları(!) görmek sinirimi bozdu. demek ki neymiş; öyle saça iki örgü yapıp viking olunmuyormuş..
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm