Basilisk Game - Eschalon: Book I-II

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
Post Reply
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Basilisk Game - Eschalon: Book I-II

Post by WeS_DeX »

Image Image

Eschalon: Book I...

şöyle klasik rpg seviyorsanız, eski ve basit grafikli oyunlarda hoşunuza gidiyorsa, Eschalon'u denemenizi öneririm. Toplam boyutu 122 mb olan oyunun 2. serisi de yolda (sabırsızlıkla bekliyorum). Senaryo güzel, oyun akıcı ve gerçekten zorlandığınız noktalar geliyor sıklıkla. Oyunun basit olmaması beni en çok saran yönlerden bir tanesi oldu. 2 kere farklı karakterle bitirdim. Eksikleri yok değil tabii ki fakat göze batacak kadar değil. Ufak boyutlu bir oyundan bekleneni, fazlasıyla verdiğini söylemem gerekir. Oyunun müzikleri yine insanı alıp götürüyor. Hele ki gecenin saat 4 buçuğunda (dünya zaman dilimi), yorgun argın Bordertown'a girdiğimde sabaha karşıydı oyunda ve çalan müzik beni derinden etkilemişti. Efsane müzikler barındırdığını da belirtmek isterim.

Eschalon: Book II de ise daha kapsamlı olaylar olacakmış. Açlık ve susuzluk gibi temel ihtiyaçlar eklenmiş. Benimde hakkında tek bildiğim, Book I kadar efsane olacağı :)

Eğer ki üşenmeyip oyun görünümü oynanabilitesi hakkında biraz bilgi alan olursa, bu tarz bildiğiniz oyunları paylaşırsanız sevinirim. Gerçekten klasik rpglerin büyük bir hastasıyım. (Baldur's Gate, Diablo, Dungeon Siege, Neverwinter Nights vs vs gibi oyunlarla karşılaştırmayın lütfen Eschalon'un tarzı daha bir farklı çünkü)
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yeni çıkan pek çok oyundan daha bana hitab eder bir oyun olsa gerek. Sadece grafiklerinin kötülüğüne bakarak (Ki aslında 15 sene öncesinde canavar grafik olarak da isimlendirilebilirdi.) içeriğinin, hareketten çok bilmece ve role dayalı olduğunu düşünebiliyorum. Biraz fazla ön yargılı olabilir ama grafiklerine bakarak dahi güzel bir oyun olduğunu farzedebilirim.

Oyunu 2 defa biridim der iken acaba demosundan mı bahsediyordun, tam sürümünden mi?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Tam sürümünden.
Demosunu hiç oynamadım. Oldukça uzun bir oyun zaten, ilk oyunumu illusionist olarak 2. oyunumuda sawbones olarak bitirdim. Özellikle Alchemy olayı çok hoşuma giden olaylardan bir tanesiydi. Bence oynanmaya değer ama ilk mesajımda da belirttiğim gibi eski tarz oyunları seviyorsanız, grafik konusunda takıntılı değilseniz oynayın derim ben.

Konuşma pencerelerinde çok fazla seçenek olmadığını da söylemek isterim. Yine de bir çok konuşmada aşağı yukarı istediğimize yakın seçenekler çıkıyor (en azından benim için böyleydi).
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Buna benzeyen bir oyun vardı yahu. MMORPG idi ama. RPG ögesine o kadar bağlılardı ki üye olabilmek için bir teste cevap vermeniz gerekiyordu. RP yapmayanlar görüldüğünde banlanıyordu falan. PvP yaparken öldüğünde karakterin tamamen gidiyordu. Hoş bir şeydi ama öğrenmek için pek sabrım olmadığından oynayamamıştım.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

AlenthasLeasess wrote:Buna benzeyen bir oyun vardı yahu. MMORPG idi ama. RPG ögesine o kadar bağlılardı ki üye olabilmek için bir teste cevap vermeniz gerekiyordu. RP yapmayanlar görüldüğünde banlanıyordu falan. PvP yaparken öldüğünde karakterin tamamen gidiyordu. Hoş bir şeydi ama öğrenmek için pek sabrım olmadığından oynayamamıştım.
Abi merak ettim şimdi oyunu? Tekrar bulabilir misin adını?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply